Şimdi Ara

Ağ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir internet cafe işletiyorum.. 6 senedir ağda sorunum olmamasına rağmen, bu aksam ansızın pc'lerde ip çakışması yaşanmaya başladı.. modemleri ve swichleri açıp kapayınca sorun düzeldi. Ancak yaklaşık 2 saat sonra yine aynı sorunu yaşadım. Hiç bir anlam veremedim olan bitene. Sorun ne olabilir sizce ? Ve cözüm ?

Edit: çakışan ip yi ping ettiğimde öyle bi ip bulamıyor. IP olmamasına rağmen çakışıyor diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisa2001 -- 27 Şubat 2010; 0:05:55 >

• PC lerinize elle IP verip otomatik almasını önleyebilirsiniz.Dolayısıyla bu tür sorunlarlada karşılaşmazsınız.
  • her bilgisayara manuel olarak ip atamanız sorununuzu çözecektir, ancak her pc de farklı bir ip numarası girmelisiniz,ama bu internet baglantınızı kurmanızı saglamaz,eğer birden çok bilgisayara baglanıyorsanız ip havuzunuzu ögrenmelisiniz..buraya tıklatın gerekli bilgilerin hepsi yazıyor umarım çözersiniz...

iyi forumlar...
  • IP'ler zaten elle verilmis durumda. 192.168.1.2 , 192.168.1.3 .... şeklinde.
  • Wireless bir modem kullanıyorsanız mevcut ağınıza giriş yapan bir laptop yada benzeri cihaz olmadığından emin olun.PC lerinize elle IP verdikten sonra tüm ağınızı (modem ,hub / switch ve pc ler) yeniden başlatın.
    Ayrıca modem ayarlarından Starting IP Address (Başlangıç IP adresi )kısmına dikkat edin.192.168.1.1 IP numarasına sahip modemlerde örneğin başlangıç LAN IP adresi ayarı 192.168.1.6 şeklinde olabiliyor.Gerçi bu yazdığım çok önemli bir ayrıntı olmamasına karşın dikkat etmeniz gereken bir durumdur.
    Sanırım sizin gözden kaçırdığınız bir yada bir kaç PC nize aynı IP leri vermiş olmanız.Tek tek kontrol etmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 27 Şubat 2010; 2:15:14 >
  • Sorun kendiliğinden cözüldü. O gece cafeyi kapadıktan sonra ertesi ve daha sonraki günlerde herhangi bir sorun çıkmadı. Sebebini anlayamadığım arızalara "herhalde canı sıkılmış" deyip geçiyorum. Teşekkür etmek için bir kaç gün bekledim emin olmak için sorunun hallolduğundan. İlginiz için teşekkür ederim.
  • Dogrusunu söylemek gerekirse 2 gün öncede aynısı bana oldu,dün akşam ne olduysa baglandıgımda çıkmadı,geçici bir sorun olabiliyor bazen...

Kendi konunuza oy verirseniz,( mesajların üstünde yazan ''oy ver'' butonu ile ) konuya gereksiz girişler engellenecektir,böylece daha temiz bir forum saglanacaktır...

iyi forumlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.