Bir Server'ım var ya da normal win7 kurulu bir bilgisayar.. Bilgisayarın Adı. PC1 olsun. Bu bilgisayarda iki kullanıcım olsun. A ve B isimli kullanıcılar. ve Bu kullanıcıların yetkisi Standart User olsun..
A kullanıcısının paylaşıma açtığı klasörlere B kullanıcısı erişemiyor. Aynı şekilde B kullanıcısıda A kullanıcısının klasörlerine erişim izni yok.
aynı ağ üzerinde başka bir bilgisayardan paylaşıma açılan klasörlere ulaşmak istiyorum. Yani PC1 Bilgisayarındaki A ve B kullanıcılarının açtığı klasörler. PC1 Bilgisayarına erişmek istediğimde PC1 için şifre soruyor doğal olarak. Bende A kullanıcısına ait şifreyi giriyorum ve parolayı anımsa diyorum ve PC1 üzerindeki tüm paylaşılan dosyaları görmekteyim ancak sadece A kullanıcısına ait olan klasörlere erişim izni sağlanıyor. Ben B kullanıcısınında klasörlerine erişmek istiyorum ama bir türlü bunu başaramadım :)
Şimdi normalde çözüm önerisi olan arkadaşlar için söylemek istiyorum: PC1'e Administrator yetkisi verdiğim bir kullanıcıyla paylaşılan klasörlere erişmek istediğim bilgisayardan Administratör yetkisine sahip kullanıcı ile giriş yaptığımda doğal olarak tüm kullanıcıların açmış olduğu klasörlere erişim sağlamam mümkün. ama bana örnekte verdiğim şekilde bir yetki sistemi gerekiyor. Ben hem A kullanıcısı ile hemde B kullanıcısı ile PC1'e bağlantı kurmak istiyorum.
Bilgisayar ağına bağlanmada, klasör paylaşımında ya da kullanıcılara ya da klasörlere yetki vermek gibi bir sıkıntım yok. Bu durum biraz sizlere komik gelebilir ama yapamadım :)
Yada dedğim gibi PC1'e A kullanıcısıyla giriş yaptım ve şifreyi beni hatırla diyerek kayıt ettim. Bu kayıt edilen log dosyası ya da da regeditte bi alanda tutulan bölümü varsa eğer. Buradan girerek B kullanıcısınıda PC1 için ekleme yaparım diye düşündüm. Ama bu log dosyası nerede saklıdır onuda bilmiyorum :)
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme