Şimdi Ara

Ağ Ve Modem desteği(konuya hakim olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tüm foruma merhaba arkadaşlar türktelekom 50mb internet kullanmaktayım fabrika ortamı modem le bilgisayarlar arasında yaklaşık 20metre ve 2 duvar var ve toplamda ağa 10 bilgisayar ve yaklaşık 6 adet telefon bağlanıyor fakat sürekli sıkıntı yaşıyorum

kablolu kablosuz fark etmeksizin hepsinde internet gidiyor bağlanıyor sayfayı açarken kopuyor veya bağlanana kadar canımızı alıyor 10 15 dakika sürmeden ya direk ağ komple gidiyor yada belirli bilgisayarlarda internet gidiyor kablolu olanlar da dahil bazen wifi ile bağlı olan bilgisayarda internet gidiyor bazen kablolu bağlantı ile kullanan bilgisayarda sorunu bir türlü çözemiyorum kablolama veya modem yetersizliğinden olduğunu düşünüyorum modem biraz eski ve standart sağlayıcı modemi fotoğrafını yüklemeye çalışacağım bu konuda bana destek olabilirseniz mutlu olurum sorun ne olabilir

Ağ Ve Modem desteği(konuya hakim olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var)

kullandığımız halihazırdaki modemimiz bu. tplink

• merhaba,ilk yapmanız gereken 2 şey var.

1-teknik personeli çağırarak varsa arızanın bina içi şebekeden mi yoksa operatör kaynaklı mı bunun tespitini yaptırın.

2-arıza yok ise modemin üst bir model ile değişimini talep edin.

3-ilk 2 madde sorunu çözmüyorsa modemin ethernet çıkşları olduğunu düşünüyorum,tavsiyem 2 tane range extender alın,ethernet porlu olsun,2.4 ghz yeter . 16 cihazı 8 birine 8 birine wifi yada kablolu olarak bölebilirsiniz.yada aşağıdaki özellikleri kapsayan bir kablolu router cihazı alabilirsiniz.

ama (2.4ve 5ghz özelliği ikiside olan olan ac 1200 800mbps üstü bu sana kalmış )

saygılar............................................................

• Operatörlerin verdiği bu tip zayıf modemler genelde eşzamanlı bağlanan çok sayıda cihazın trafiğini kaldırmakta zorlanır. Ama kablolamada da sorunlar olabilir. Şöyle kontrol edebilirsiniz:

Öncelilkle modeme bağlı tüm cihazlarda bağlantıyı kapatın. Sonra kabloyla bağlı cihazları tek tek açıp bağlantıyı kontrol edin. Bu aşamada az sayıda cihaz bile bağlıyken sorunlar oluyorsa kablolamada arıza olabilir. Bu durumda bina içi kablolamanın tamirini yaparsınız.

Kablolu bağlantılar sağlıklı çalışıyorsa telefon, tablet gibi kablosuz cihazlarda wifi ile bağlantıyı sağlayın. Ağa bağlanan cihaz sayısı arttıkça sorunlar ortaya çıkıyorsa muhtemelen modem yetersiz kalıyordur. Bu durumda kaliteli bir router alıp modeme bağlarsınız, diğer cihazlar da interneti bu router'dan alır problem çözülür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.