Şimdi Ara

AĞDAKİ DİĞER KİŞİLERİN İNTERNETİNİ KESMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
33.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • modem markam zyxel p-660W-T1 v3. 2 evde 3 pc kullanılıyor . karşı komşum bazen 2 pc'sinide açıp benim interneti iyice yavaşlatıyor birde benden 45 lira para alıyor ki tarife 50 liralık tarifeymiş, ben 90 liralık sanıyordum . neyse mevzuyu dağıtmayım çok sinirliyim zaten . modemin arayüzüne girebiliyorum mac engelleme işe yaramıyor kablolu oldugu için. şimdi ben bunların internetini nasıl kesebilirim buradan ??? modem bende değil ...teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 24 Aralık 2011; 2:22:19 >

• HADİ ARKADAŞLAR YARDIM EDİN LÜTFEN
  • 45 tl onlara vereceğine kendi internetini bağlat. Adam zaten seni iyice kullanmış, daha ne ona muhtaç kalıyorsun. Biraz araştırırsan internet fiyatları ucuzladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

45 tl onlara vereceğine kendi internetini bağlat. Adam zaten seni iyice kullanmış, daha ne ona muhtaç kalıyorsun. Biraz araştırırsan internet fiyatları ucuzladı.

yok artık para vermeyecegim foyasını ortaya çıkartamam lazım onun içinde internetini kesmem lazım. amacım interneti kesildiğinde beni çağıracak (kendisi hiç anlamaz ) bende ttneti aaryacagım onun evinden tarifeyi o zaman ögrenmiş gibi yapıp 8 ay bedava kullanacagım . yoksa böyle çıkmak beni deli eder bir şekilde hırsımı almam gerek
  • UP
  • Mac engelleme nasıl işe yaramıyor onu pek anlamadım,bence cıkışmı,girişmi engelleme özelliği mevcut olabilir modemde bu ayarlamayı düzgün yapamadıgın için veya yazılış olarak yanlış yazdığın için çalışmamıştır,tp-link marka modemde aynı olayı ben kullanıyorum yoksa mac filtreleme işe yaramaması mümkün değil eğer o medem gateway olarak gösterildiyse yani kabloyla bağlı olmasının hiç bir önemi yok
  • çok basit modemin ara yüzüne qir bir kaç ayarı boz kullanıcı adı qibi ayarları sende qiremiyeceksin ama modem onun evinde olduğu için mecbur oradan araman gerekecek sonra ne yapacaksan yap..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bumperracerz

Mac engelleme nasıl işe yaramıyor onu pek anlamadım,bence cıkışmı,girişmi engelleme özelliği mevcut olabilir modemde bu ayarlamayı düzgün yapamadıgın için veya yazılış olarak yanlış yazdığın için çalışmamıştır,tp-link marka modemde aynı olayı ben kullanıyorum yoksa mac filtreleme işe yaramaması mümkün değil eğer o medem gateway olarak gösterildiyse yani kabloyla bağlı olmasının hiç bir önemi yok

hocam adım adım nasıl yapacagımı anlatabilirmisin acaba ?
  • Tabi yardımcı olmaya çalışayım,senin modemini çok inceleme fırsatım olmadı ama bu modelde mac filter yaparken izin ver veya reddet gibi 2 seçenek olması lazım sen izin ver seceneğini seçersen bağlatı sağlamasını istediğin bilgisayarların mac adreslerini yazarsın ve o yazdıklarının dışında bir Allahın kulu internete çıkamaz o modemden eğer reddet seçeneğini seçersen girmesini istemediğin kişilerin mac adreslerini yazmalısın,ancak mac adreslerini doğru bir şekilde temin etmen gerek yoksa kural çalışmıycaktır.

Bu arada mac filter yaparken modeminde aktif mac filter diye bir kutucuk olması lazım onuda mutlaka işaretlemen gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumperracerz -- 24 Aralık 2011; 13:31:27 >
  • quote:

Tabi yardımcı olmaya çalışayım,senin modemini çok inceleme fırsatım olmadı ama bu modelde mac filter yaparken izin ver veya reddet gibi 2 seçenek olması lazım sen izin ver seceneğini seçersen bağlatı sağlamasını istediğin bilgisayarların mac adreslerini yazarsın ve o yazdıklarının dışında bir Allahın kulu internete çıkamaz o modemden eğer reddet seçeneğini seçersen girmesini istemediğin kişilerin mac adreslerini yazmalısın,ancak mac adreslerini doğru bir şekilde temin etmen gerek yoksa kural çalışmıycaktır.

Bu arada mac filter yaparken modeminde aktif mac filter diye bir kutucuk olması lazım onuda mutlaka işaretlemen gerekiyor

yukarıda ki görüldüğü gibi yaptım ancak hala girebiliyorlar internete mac adreslerini istemci listesinden aldım orada yazıyor . birde modemin ana ekran fotosunu koyayım hocam belki başka erden yapılıyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Tabi yardımcı olmaya çalışayım,senin modemini çok inceleme fırsatım olmadı ama bu modelde mac filter yaparken izin ver veya reddet gibi 2 seçenek olması lazım sen izin ver seceneğini seçersen bağlatı sağlamasını istediğin bilgisayarların mac adreslerini yazarsın ve o yazdıklarının dışında bir Allahın kulu internete çıkamaz o modemden eğer reddet seçeneğini seçersen girmesini istemediğin kişilerin mac adreslerini yazmalısın,ancak mac adreslerini doğru bir şekilde temin etmen gerek yoksa kural çalışmıycaktır.

yukarıda ki görüldüğü gibi yaptım ancak hala girebiliyorlar internete mac adreslerini istemci listesinden aldım orada yazıyor . birde modemin ana ekran fotosunu koyayım hocam belki başka erden yapılıyordur

2. resimdeki aktif mac filtresi yazan yerdeki kutucuk işaretlenmemiş,bunu işaretleyip kaydetmen lazım yoksa çalışmaz.Birde kablosuz ağ kısmından yapıyorsun bu ayarda kablosuz ağdan bağlanmaya çalışan bu mac adreslerini engellemiş olursun çalışmaması normal,senin yapman gereken kablo ile bağlandıkları için kablo ile bağlı olanları engelliyceksin,sen yerel alan ağı kısmına baktınmı orda da mac filtreleme ile ilgili bir kısım olması lazım veya başka bir menüde ve dediğim gibi aktif mac filtresi yazan yer mutlaka işaretli olucak ve kaydet diyceksin.

• quote:

quote:

quote:

2. resimdeki aktif mac filtresi yazan yerdeki kutucuk işaretlenmemiş,bunu işaretleyip kaydetmen lazım yoksa çalışmaz.Birde kablosuz ağ kısmından yapıyorsun bu ayarda kablosuz ağdan bağlanmaya çalışan bu mac adreslerini engellemiş olursun çalışmaması normal,senin yapman gereken kablo ile bağlandıkları için kablo ile bağlı olanları engelliyceksin,sen yerel alan ağı kısmına baktınmı orda da mac filtreleme ile ilgili bir kısım olması lazım veya başka bir menüde ve dediğim gibi aktif mac filtresi yazan yer mutlaka işaretli olucak ve kaydet diyceksin.

işte sadece orada var başka yerde mac filtreleme yok
    Qos diye bir yer var orada snıf ayarları var acaba ordan yapılabilirmi ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 24 Aralık 2011; 16:54:20 >

•  AĞDAKİ DİĞER KİŞİLERİN İNTERNETİNİ KESMEK

bahsettiğim yer burası
  • quote:

bahsettiğim yer burası

Yok buraya hiç bulaşma sonra işin içinden çıkamazsın,senin filtreleme yaptıgın yer doğru yermiş,dediğim yeri işaretleyip kaydedip denedinmi ? (Aktif Mac Fitreleme) bu arada bunları yaptıktan sonrada bağlı olan istemcileri yine modem arayüzünden görüceksin bu seni aldatmasın sen dediğim yeri işaretleyip kaydet hatta denemek için oraya kendi mac adresini de yaz ve kaydet sonra modemi kapat aç ve internete çıkmaya çalış eğer çıkamıyorsan çalışıyor demektir.

•  AĞDAKİ DİĞER KİŞİLERİN İNTERNETİNİ KESMEK

şuan bu şekilde. ama hem istemcilistesinde hemde pc'nin ag tablosunda bağlı olarak gözüküyorlar
  • quote:

şuan bu şekilde. ama hem istemcilistesinde hemde pc'nin ag tablosunda bağlı olarak gözüküyorlar

Evt gözükmeleri normal çünkü bu işlem istemciyi modemden koparmaz (Modemine göre farklılık gösterir) sadece wan tarafına çıkışı engeller. Sen oraya kendi mac adresini yazarak denedinmi ? Birde senin modemin firewall özelliğinide kullanabilirsin güvenlik tabından kural yazarak istemci tarafındaki kişilerin internete çıkmasını engelleyebilirsin ama kuralların bu modemde nasıl yazıldığını görmediğim için net bişe diyemiycem,sen mac filter kısmına kendi mac adresinide bir yazıp dene eğer internetin kesilirse başka bir işlem yapmana gerek kalmaz.

• quote:

quote:

Evt gözükmeleri normal çünkü bu işlem istemciyi modemden koparmaz (Modemine göre farklılık gösterir) sadece wan tarafına çıkışı engeller. Sen oraya kendi mac adresini yazarak denedinmi ? Birde senin modemin firewall özelliğinide kullanabilirsin güvenlik tabından kural yazarak istemci tarafındaki kişilerin internete çıkmasını engelleyebilirsin ama kuralların bu modemde nasıl yazıldığını görmediğim için net bişe diyemiycem,sen mac filter kısmına kendi mac adresinide bir yazıp dene eğer internetin kesilirse başka bir işlem yapmana gerek kalmaz.

kendimde denemedim ama '' benim internet kesildi sizde varmı'' diye sordum evet şuan internetteyiz dediler

• Komşunuz kablosuz değilde kablo ile bağlanıyorsa MAC filtre işe yaramaz. Koşunuzun mac adresine Statik İP atayıp FW den internet erişimini engelleyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

kendimde denemedim ama '' benim internet kesildi sizde varmı'' diye sordum evet şuan internetteyiz dediler

Bence kendi mac adresinide dene en kesin cevabı bu şekilde alırsın,eğer olmadı istersen teamviewer ile sana yardımcı olmaya çalışırım beraber incelemiş olur ama sen önce kendi mac adresinide bir dene mutlaka

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

Komşunuz kablosuz değilde kablo ile bağlanıyorsa MAC filtre işe yaramaz. Koşunuzun mac adresine Statik İP atayıp FW den internet erişimini engelleyebilirsiniz.

hepimiz kabloyla bağlanıyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.