iyi çalışmalar arkadaşlar. 12 bilgisayarlık bir ofis ağımız var. bu ofis ağındaki tüm pc ler bir server pc ye bağlı. bu server üzerinden dopalama ve yazıcı paylaşımları yapılmakta. yönetim içinde güvenlik kameraları ve santral kontrolü yapılmakta. aşağıda url sini paylaştığım ücretsiz evrak takip programıda server üzerinde kurulu ve "server\C:\Evrak_Takip" adresine depolama yapmakta. yapmak istediğim olay tam olarak şu. bu 12 bilgisayar bu programı kullanabilecek. database üzerinde değişiklik yapabilecek v.s v.s. böyle bir sistemi nasıl kurabilirim?
Bilgi işlemciniz mevcut mu ? Bahsettiğiniz gayet kolay bir olay.Uygulamanın serverde kurulu olduğu kök klasöre paylaşım ve diğer bilgisayarların açabilmesi için yetki vereceksiniz.Daha sonra her bilgisayardan ağ içi ip ile ulaşıp windowsun kurulu olduğu diske (örn:yereldisk:C ) uygulamanın klasörünü kopyalamak.
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
bilgi işlemcimiz maalesef yok. bahsettiğiniz olayı ben yapmaya çalışacağım. yetki vermeye kadar bi sıkıntı yok halledebilirim. ancak ağ içi ip dediğiniz olayı biraz daha anlatabilirmisiniz. tcp/ip den her bilgisayara ayrı ayrı 192.168.1.xx gibi bir ip atamaksa ondada problem yok. biraz daha açıklayabilirseniz ben yapabilirim sanırım
serox28S
kullanıcısına yanıt
Hayır ip atmak değil sadece ana server deki paylaşımlı klasörü bilgisayara koplayabilmek için ip üzerinden dosya paylaşımı yapmak.örn :başlat>çalıştır>\\192.168.1.xx(server ipsi)
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
o kısmı detaylı bir anlatım yapma imkanınız varsa çok memnun olurum
serox28S
kullanıcısına yanıt
bu şekilde. \\192.168.1.xx yaptığınız zaman server kullanıcı adı ve şifre isteyecektir girdikten sonra ikinci resimdeki gibi paylaşıma açtığınız klasör görünecektir.
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
teşekkürler yarın denicem zannedersem üstesinden gelirim. bi sorum daha var yazılımın exe dosyasının kısayolunu atacağız sanırım masaüstüne doğrumudur?
serox28S
kullanıcısına yanıt
hayır programın kurulu olduğu klasörü kökten kopyalayacaksın. hiçbir uygulama farklı bir bilgisayarda kısayol ile açılmaz . tabi aynı anda kullanıcılar programı kullandığı zaman salt dosya sorununda oluşabilir. bunun için her bir kullanıcı için inf. dosyaları oluşturman gerekebilir.
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
konu beni aşabilir anlaşılan. 4 bilgisayar için bana destek verme şansınız varmı. tabi databasede diğer pclerin okuma yazma ve değiştirme yetkiside bulunacak
serox28S
kullanıcısına yanıt
Fakat bunu ilk olarak serverden yapmak gerekir. r2 mi kurulu acaba ?
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
server dediğimiz bildiğiniz win7 yüklü masaüstü pc :) :) sadece depolama ve yazılımlar için o pc seçilmiş durumda. donanım özelliklerini falan atabilirim yarın. o pc gruptaki 4 adet pc ye ve bir printservera switch ile bağlı. çok zorlayıcı bişey olmaz heralde :)
serox28S
kullanıcısına yanıt
Ha öyle desene normal local paylaşımlı küçük ağ yani.Peki diğer bilgisayarlar ana bilgisayara bir program ile bağlı mı ? Bütün trafik ana pc üzerinde mi ?
casperadam40C
kullanıcısına yanıt
hayır herhangi bir programla bağlı değil. yazıcı trafiği için zaten bir print server var. güvenlik kameraları switch e bağlı sadece ana pc den düzenli depolama yapılmakta. sürekli akan bir trafik yok bu yazılımı değimiz şekilde yapabilirsek olacak. sürekli güncel ve anlık bilgilendirmeler yakalamayı hedeflemekteyim.
merhabalr hocam programın üçretsiz sürümunun ag desteği yok bilginiz olsun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme