Şimdi Ara

age of empires 2 taktik lazım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
86.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhaammed909

yaaaa bu age of kıngsmi ispanyollar rushlar kim oluyo

conquerors, rushlar diye bir ırk yok o hızlı saldırı anlamına geliyor.

Burada verilen taktiklerin çoğu saçma hard yenmek istiyorsan trushla oyun dakkası 20 olmadan alırsın oyunu. Trush=tower rush nasıl yapacam dersen 20 işçiyle dakka 10 civarı çağ atlıyacan bu arada kayaya adam vermiş olman lazım sonra 5-6 işçiyle gidip adamın altınların ordan kule atacan ülkesine her kuleyi kurduktan sonra etrafına çit çek birde kuleler birbirinin menzilinde olsn çünkü adam kuleleri görünce işçilerle saldırıyor sen kendi işçilerini koru sürekli kule at.

• tamam anladım age of kıngsde peki tüm uprgadeleri acık olabilen ülke varmı

• yaaaa peki age of kıngs de tavsiye edbilceniniz ulke varmı uprgedeleri tam acıkolcak filan ben japan ları secıyom samuraileri cok guzel tavsiye ederim 15 - 20 adamla kale yıkıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: Nømad

Taktik işi seçtiğin ırka göre değişir.
    Irk vardır defans sağlamdır. Yatarsın, gelişirsin. Bizans gibi.
    Irk vardır rush ırkıdır. Gold rush, military rush. Britons veya mongolsveya saracens. Değişken bunlar tabi.
    Bu yüzden seçtiğin ırka veya rakibe göre taktik istersen işine yarayacak cevaplar alabilirsin.
  • turan taktiğini kullan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bass system forever

turan taktiğini kullan .

• la oğlm ne hardı la.. hard dediğin 2 scout yollasan cıkıyor.. size record atayımmı 1v7 hardest yendim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoc_dogan

la oğlm ne hardı la.. hard dediğin 2 scout yollasan cıkıyor.. size record atayımmı 1v7 hardest yendim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hydralisk

quote:

Orijinalden alıntı: aoc_dogan

la oğlm ne hardı la.. hard dediğin 2 scout yollasan cıkıyor.. size record atayımmı 1v7 hardest yendim..

robinhood cu gelmiş beyler :D
  • arkadaşlar birşey sorucam oyundayken denizde savaş gemisi olarak sadece galleon duruyo. fakat rakibe bi bakıyorum fast fire ship falan var(örneğin çin). ben oyundan çıkıyorum eski rakibimin ırkını seçip tekrar başlıyorum yine sadece galleon var bune yaa.yardımcı olun please
  • taktikleriniz saçma ilk önce kendi ülkeni surlarla çevireceksin sonra ülkenin önüne ufak bir şehir yapacaksın daha sonra onun önüne bir şehir daha tabi o şehirlere town center ile kale de kuracaksın ben bunu türklerle denedim hard da garantidir.daha sonra oradan savaşı yürüteceksin.bir de türkler de paladin ile janissary işe yarıyor diğerleri çok ezik
  • Pers al bodozlama dal 4 ülkeye karşı oynuyom hard'da filler toz bırakmıyor
  • En garantisi HOW DO YOU TURN THIS ON
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozen81

taktikleriniz saçma ilk önce kendi ülkeni surlarla çevireceksin sonra ülkenin önüne ufak bir şehir yapacaksın daha sonra onun önüne bir şehir daha tabi o şehirlere town center ile kale de kuracaksın ben bunu türklerle denedim hard da garantidir.daha sonra oradan savaşı yürüteceksin.bir de türkler de paladin ile janissary işe yarıyor diğerleri çok ezik

Güzel taktik. Deneyeceğim
  • En güçlüsü şudur budur diye bi şey yok. Adam karşıma oyunun en pahalı askeri olan fillerle gelsin, ben onu oyunun en ucuz askeri olan pikeman ile alırım. Teutons'un topal şovalyeleri gelsin, saracens'ın develeriyle alırım. Daha sıralanır gider bunlar. Sonuç? Rakibine, haritana ve senin ırkına göre kaderi değişebilen bir satranç oyunu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güçlüsü moğollar atlılarını vur kaç yaparak bütün orduları kesirsin.Topçularlada takviye ettin mi savunma duramaz önünde.Küçük gruplar halinde 1-2-3-4 tuşlarına kısayol ata bölükleri mancınıklardan da kolay sakınırsın.Atlılar hızlı olduğu için mesafeyi azcık açıp ok yağdır.Düşmanı deli edersin.Yalnız bodoslama dalarsın atlılar hemen pert dikkatli oynaman gerekiyor.
  • öncelikle bulunduğun bolgeyı surlarla kapat sonra surların etrafını az aralıklı olacak sekılde bombard tower koy sonra kaleyı yaparken dusmanın sana bakan tarafına ve sura yakın yap dusman saldırsın sana sen ordu kurmana bak eger is ciddilesırse tum gucunle savun olmadı araba ckar puskurt :D saldırı isıne gelınce eger duşmanın denize kıyısı varsa 15-20 tane cannon ship yap ve gemiler bombalayacağı yere kadar saldırt ordunun isını kolaylastır gemilerle isin bittiğınde hepsını yoket unutma gemılerle saldırınca kontrolu sağla yoksa senin aleyhine gider 2. Asama kara ordusunu kurma tavsiye ırk olarak Turklerı oneririm kaleden 40 arlı 4 grup yeniçerı cıkar (her grup en fazla 40 askerden olusur ctrl+1 2 3 4 5 ile yapion ) tum grupları savunma pozisyonuna al kontrolu kolaylastırır 5. Grup olarak kocbası yap nufus sınırı dolana kadar bu orduyu yapman icın nufus lazım baya dusmanın cevresınde en zayıf noktayı tespıt et onden kocbasları temızlesın arkadan yenıcerıler gelsin aynı zamanda kocbasılarını koru surlardan ıceri gırdıgınde olayı akısına bırak zaferın tadıni ckar(gene kontrol et orduyu bası bos bırakma) genelde tutan bir taktik sahsen bu taktıkle oynuom hadı kolay gelsin sana

• BRİTANYA ÇOK MANYAK 80 90 LONGBOWMAN ÇIKARIYORUM DÜŞMAN ORDUSUNU YOK EDİYORUM SONRADA ATLI ÇIKARTIP ÜLKEYİ FETH EDİYORUM:)
  • Her Ulusun ötekine üstünlüğü vardır. Yani her ulusun antisi mevcut.

yeni başlayanlar için Saracenleri tavsiye ederim. Baltalı develer hem cok seri hemde tüm atlıların antisidir.

bir seviye ileri iseniz ve bilgisayara karşı oynuyorsanız n Britonları alabilirsiniz. menzilleri çok fazla olan Longbowmen ordularınıza standalone attack yaptırtarak. kayıp vermeden kademe kademe düşmana yaklaşabilir. o anda da katapultları arkadan getirebilirsiniz. kalelerinde de +2 menzilleri vardır. fakat atlıları tırtdır. scout cavalry ve cavalier den ötesi basılamaz.

Bizans çok seçenekli bir ulus. adamlarda paladinden hussara halderbiere elite skirmishere kadar her tür bina askeri mevcut. üstelik surlar bonus dayanıklı. kale askeri paladin seviyesinde atlı.

Türkleri altın sıkıntınız yoksa seçin. çünkü halderbier skirmisher paladin mevut değil. belirttiğim asker yoksunlukları altın eksikliğinde , adamı fitil eder. zira bunları(pikeman vb düşük seviye birlikler) basmak zorunda kalırısınız. altınınız varsa anca deve yada jeniçeri basarsınız. Topcu kuleleri çok kullanılmasada avantaj sayılabilir. top sürükleyen adamlarıda fena değildir.

Aztek kartalkafaları çok seridir. atlı kadar hızlı giderler. ve hertürlü binek savaşcının antisidirler. arkadaşlarınız ile oynarken seçebilirsiniz ayrıca ormanı yarmak için siege onegerlara da sahipler. bu şekilde ticaret yapabilirsiniz. ormanın içinden.

ispanyolların kale askeri güçlüdür fakat menzili kısadır. üstelik hantaldırlar. ilk çağdan başlıyorsanız seçebilirsiniz zira blacksmith güncellemeleri altın istemez.eşşekli papazları vardır. papazlar daha hünerlidir. fakat çok papaz kullanan oyuncu yok.

vikingleri deniz haritasında kullanacaksanız tercih edebilirsiniz.

gothların kale askerlerine ok işlemez gibi bişi karşıda briton ve chin varsa direk alınız. lakin kapı (gate) yapamazsınız.

persiansın tarlarları uzun süre bitmez. ve filleri güçlüdür. fakat menzilli savaşcısı yada mızraklı tarzı kale askeri olan ülkelere karşı pek etkili olamayabilirsiniz. bu yüzden ben tercih etmiyorum pek.

Frankların paladinleri süperdir.. üstelik kale askeri baltalı manyaklardan oluşmakta onlarda çok etkili lakin menzili az.. oyunda en güçlü paladın bu ülkededir.

Koreanlarda siege oneger ve vagonlar var. siege oneger aktif kullanıyorsanız deneyebilirsiniz.

Japonları rakibiniz kale askeri dışında baska asker basmıyorsa seçebilirsiniz zira japonların diğer ulusların kale askerlerine bonusu var.

Teotonlar çok süper güçlü pelerinli kale askerine sahip. acayip meele atakları var. oyundaki en güçlü birliklerden biridir. japonların samuraileri dışında hertürlü yakın dövüş(melee) piyade askerini siker atar. ancak çok yavaş hareket ederler. kesinlikle deneyin derim. ama tek basına kullanmayın yoksa menzilli askerle sizi rakiniz kerter.

Hunlarda ev yapma yoktur. üstelik elite tarkanların bina yıkma bonusları da var. ama sanırım paladin kadar güçlüler. hızlı gelişmek ve son çağa varmadan adamı bitirmek için ideal. ev derdi yok.,

Mongols larda mangüdai ler var ki oklu atçıdır. ileri seviye oyuncular siege onegerle birlikte bu ırkı harika oynarlar. üstelik siege onergeri daha hızlı hareket eder ve katapultları daha isabetli atar.

Görüldüğü gibi her ulusun kendine has özellikleri var en güçlü ulus diye bişey yok. size tavsiyem ağdan veya internetten takım oyunu oynarken takım bonuslarını da göz ardı etmeyiniz.

Ek olarak şunu da okuyunuz çok güzel bilgiler var:
    http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?topic=58907.0

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truncu -- 4 Temmuz 2012; 23:34:45 >

• Ben yıllardır bu oyunu oynarım ve genellikle türkler olurdum.Yaptığım en iyi taktik ise ilk önce ete ve oduna öncelik sağla özellikle ete.Sonra 2. çağda altına önem verirdim ve barracks da ise man at arms basardım sonraki çağlarda onu geliştirip çoğaltırdım.üçüncü çağda bol yeniçeri ve deve basardım.tavsiyem light cavalry basma çünkü canı az deveninki ise çok.Ayrıca blacksmith yapıp oradaki tüm gelişmeleri yapardım.Böylece askerlerin çok daha güçlü olur.Ayrıyeten 4. çağa kadar okçu binası yapma fakat 4. çağda yaparsan hand cannoner yaparsan silahlarla diğer ülkelere iyi zarar verirsin.Diğer okçu birimleri çöp...4. çağda yeniçerileri elit yap ve en az 4 trebekut bas...Karşında hardest bile duramaz!!.Ben yıllarca en iyi hardestları bile multiplayerde yendim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.