Şimdi Ara

age of empires 2 taktik lazım (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
86.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle bu oyunu hala oynayanların olması çok güzel bir şey size yapması kolay en iyi taktiği veriyim türk olun ve kaleden çıkan tüfekli birliklerden oluşan 50-100 kişilik bir ordu basın sonra 40 adet cavalrier basın gerisini istediğiniz gibi yapın düşman yaklaşana kadar tüfekliler indirsin sonra tüfeklileri geri çekin atlıları yollayın aynı anda tüfekliler ateşe devam etsin yalnız bu taktik dediğim sayıda adam basrsanız olur yoksa yamulursunuz :D
  • beyler bi de bu arada alanyada yaşayan var mı bir vs atardık artık oynayan adam bulamıyorum da
  • Kardeşim açık konuşucam:
    Bu oyun zevkli bir oyun, taktik ve zeka gerektiriyor.
    Ben genelde Bizanslıları yada Britonyalıları (Britons diye yazar) kullanıyorum. Britonyalıların kalelerinde uzun menzilli okçular var. Bu okçuların menzili kaleden daha fazla. Yani kale sana saldıramaz. Ama kale okçularını elite yapman gerekiyor. Duvarlar için bomba taşıyan adamları kullan. Harita istiyorsan Fortress adlı bir harita var. Bu haritada hazır olarak Kışla (asker evi) 3 ev 3 köylü 4 tarla ve sana surları (duvarları) veriyor başlangıçta. Bu haritada avantajlı olabilirsin. Ayrıca düşmanın evlerini yıkarsan asker yada köylü yapamaz. Sana avantaj sağlar. Sana tavsiyem şu:
    Önce 5 mancınık 5 bombalı 10 atlı paladin yada cavalier 10 champion yada two handed swordmen 20 tane brtonyalı kale okçusu yada bizanslı kale atlıları birde yanına ön taraflara üs (Kışla okçu evi ahır kale duvar vb.) kurmak için 4 en az 3 köylü al. Duvarları bombacı le yık. sonra içeri atlıları gönder. Bu arda binaları mancınık ile yık. sonra içeri kalan askerleri gönder herkesi ana evine yönlendir. orayı yıkarsan kalanları halledersin.

Başarılar dilerim.

Kendi yazımdır. Emeğe saygı.

• Ooo pro gamerler varmış burda :D .Voobly'e gelin de ne piskopatlar varmış görün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grupima

En güçlüsü şudur budur diye bi şey yok. Adam karşıma oyunun en pahalı askeri olan fillerle gelsin, ben onu oyunun en ucuz askeri olan pikeman ile alırım. Teutons'un topal şovalyeleri gelsin, saracens'ın develeriyle alırım. Daha sıralanır gider bunlar. Sonuç? Rakibine, haritana ve senin ırkına göre kaderi değişebilen bir satranç oyunu...
    Eminmisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piskopatzencefil -- 31 Aralık 2012; 0:27:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piskopatzencefil

quote:

En güçlüsü şudur budur diye bi şey yok. Adam karşıma oyunun en pahalı askeri olan fillerle gelsin, ben onu oyunun en ucuz askeri olan pikeman ile alırım. Teutons'un topal şovalyeleri gelsin, saracens'ın develeriyle alırım. Daha sıralanır gider bunlar. Sonuç? Rakibine, haritana ve senin ırkına göre kaderi değişebilen bir satranç oyunu...
    Eminmisin ?

develer parçalıyo o tetonozları piyadelere bonus vuruyorlar
  • taktik olarak çok ormanlık olan haritada (black forest sanırım) bir iki şekilde giriş olur oraları surlarla kapat bir kaç kule koy birde okçu koy sonra geliş.
    Onun dışında savaş taktiği olarak 2 grup oluştur önden bir atlı yolla, düşmanları çek kulelerinin olduğu yere sonra arkadan o iki drubu getir hepsini öldür. Sonra çinli isen kaleden çıkan okçuları ve atlı okçulardan bir ordu yap sonra hepsini bir yere koy olduğun yerde kal yap gelen herkes yaklaşamadan ölür. Son taktiğim ise 15 kadar atlı okçu birlik yap. Hepsini seç sonra adamlara saldır 1 vur bir kaç bir vur bir kaç hepsini öldürebilirsin.
    Bu arada haritayı bilmen çok önemli. Düşman savunmasını geliştirmeden atlı ile keşif yap. Mesela düşmanların arkasında boş bir arazi vardı ben ormanı keserek onların arkasından çıktım önce okçu, atlı kılıçlı karışık ordumu yolladım. Defans moduna soktum. Sonra oraya bir kale kurdum ardından kaleden çıkan mancınıkları yolladım. Herşeyi yıkıyorum menzilde birşey kalmayınca yine ilerletiyorum orduyu. Eğer ağır yenilgi alma ihtimali varsa monk koyuyorum birkaç tane birde sur yapıyorum.Ayrıca köylüler çok önemli onları öldürürsen ekonomileri çöker çok kolaylaşır işin

• konuda ırkına göre taktik yaparsın diyen adamlardan başka age of bilen yok
    adamlar haklı en ucuz pikamanlar en pahalı filleri yiyebilir topal tetons lar tüfekliyle saracansla öldürülebilir
    her ordunun bir anti ordusu vardır oyunda karşı tarafa scout göndererek göz çekerek gözlem kulesi yaparak düşman ordusundan haberdar olan yener tabi ekonomiyi çabuk geliştiricek kadar çevik oynayabilmek te önemli
    yukardaki üyenin benzetmesini beğendim bu oyun bir satranç oyunudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 16 Ocak 2013; 22:54:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piskopatzencefil

quote:

Eminmisin ?

evet, develer dağıtıyor topal şovalyeleri. hele vur-kaç yaptın mı tamamdır. şovelyeler çok yavaş zaten.
  • Burada sen ırkına göre taktik alırsın. Örneğin Teutons gibi şövalyeleri hızlı bir devlete karşı kullanamazsın. Ayrıca arkadaşın dediğin gibi rakibinin yakınlarına yapacağın kaleler ( özellikle kaleler , ben kuleleri açıkcası pek kullanmıyorum ) sana çok büyük bir avantaj sağlar. Örneğin bazı devletlerde bina yapım süresi çok hızlıdır. Bana bu tarz taktikler uygulayan çok oldu.
    Örnek olarak:
    Sen saldırgan rakip savunma ise ,
    İlk önce haritanın her yerine Scout ' ları gönder. Savunma adamlar 2 üs birden oynayabiliyor. Bu çok zorlu bir durumda bırakabilir seni. Adamın sağ cephesinde 3-5 scout ile karmaşa yaratırsın. Mecburen biraz asker gönderir. Esas olay burda başlar. Çoğunlukla adamların gönderildiği yere bir kale dikersin. 3 köylü ile bunu yapabilirsin. Karşındakiyle online oynuyorsan ( insansa ) hemen stres olur. Dikkati dağılır. Kaleye hemen bakmadan asker gönderir. İyi builder bir ırktaysan Scout ' ların yanına paladinleri gönder. Paladinler savunmayı kesip içeri doğru ilerler. Bir süreliğine kaleyi boşver. Zaten yaklaşık 1 köylü kala bina biter. Kale askerlere zarar verirken sen paladinlerle içeri girersin . Diğer taraflardan da hızlı askerlerle ( atlı gibi ) içeri gir . Senin içeri giren askerlerinle ilgilenirken ( unutmayı söylüyorum özel askerini duruma göre çıkartırsın ) kale oraya yerleşir. Her türlü sen avantajda kalırsın. Tabii ki içerideki askeri yerleri kesersen town center ' a yürürsün. Kalenin düşmesi önemli değildir.
    Sen savunma rakip saldırgan ise ,
    Haritayı - her zaman - keşfet , rakip kalelerin nerede olduklarını öğren ... Sur kurmak özellikle AOE 2 ' de senin zamanını alır. Sur kurmayı düşünürsen okçularının önde olması gerekir. Atlı askerler yine sağ solda 4-5 li gruplar halinde dağıt. En önemli nokta ise savunma trebuchet ' leridir. ( Tam hazırlamıyorum bunun nasıl yazıldığını ama anlayın işte kaleden çıkan mancınık ) Kalenin önüne trecbuhet ' leri kurar. Bunları atlılarla engellemeye çalışırsan kaleler seni keser. En iyisi trecbuchetlerle kalelerine - rakip trecbuchet ' lere saldırıp atlılarla olaya girmektir.
    3. olarak ise vur-kaç taktikleri var:
    Yani sen 3 scout ile gider vurur döner 2. bir orduyla geri dönersin. En sevmediğim taktikdir. Hep okçularla keserim scoutları.

Taktik derken pek alttaki yazıları okumadım umarım doğru şeyi anlamışımdır. Birinin işine yaradıysa ne mutlu bana..
    Haaa bir de 4. olarak ;
    Rakibin ekonomik kaynaklarını yok etmek vardır. Özellikle siz savunma rakip saldırgan ise ( saldırganlar rahat oynarlar , savunmaya önem vermezler ) saldırının arkasına ufak bir ordu göndererek tarla , özellikle altın , taş madenlerini yağmalarsın.
    Ama tabii ki hiç kimsenin savunma yapmasını önermiyorum.
    "En iyi savunma saldırıdır."
    Alekhine

• yıl olmuş 2013 forgotten empires çıkmış muhtemelen konuyu açan arkadaş çoktan unutmuştur ne sorduğunu. aoczone den rec indirip izleyin sonrada build order ezberleyin olayın büyük bir kısmı hızda biterken kalan kısmı doğru strateji yapmakta ve ne zaman savaşıp ne zaman kaçacağını bilmektir . Ayrıca savaşırken askerleri yönetmekte çok önemli (micro yapmak diye geçer online aocde).
  • bu oyunda en iyi ırk perslerdir persler onlıne oyunda çok işe yararlar multtiplayer oyunda düzeninizi kurup kendinizi korumaya aldıysanız hemen filleri üretmeye başlayın 150 adet fil üretildigi zaman bu filleri gruplara bölün daha sonra kalan insan limitinin 15 kişilik kısmıylada atlı asker yapın daha sonra filleri kademeli olarak düşmana yollayın filler çok yavaştır o yüzden atlı askerleri fillerle beraber yollamayın filler düşmana biraz yaklaşınca atlı askerleri yollayın 150 tane filden aşagı yukarı 3 bölük oluşur eger bu bölüklerin hepsini düşmanın üstüne yolladıysanız önce topçu kulelerini yok edin daha sonra düşmanın vay haline.oyundaki en güçlü ırk kim diye sorarsanız bu ırk perslerden başkası olamaz çünkü bu filler adeta tank gibidir 150-170 arası fili hiçbir düşman defedemez,defetmeyi başarsa bile artık düşman kendine gelemez ve bir sonraki 30-50 arası fil grubu tarafından kolaylıkla alt edilebilir.yalnız bu filleri kendizine gelen düşmanı püskürtmede kullanırsanız filleriniz telef olur çünkü çok yavaştırlar ani manevrada güçlük çekerler.o yüzden sadece saldırıda kullanın.

• Bu oyunda taktik denen birşey yoktur. Şöyle yazılanlara baktımda herkes birşey sallamış. Biri demiş persler iyi fillerle dagıtıyorum falan dıye ::):):):) biri demiş samuraylarla kale alıyorum falan filan bol bol güldüm..... Sen benim karşıma gel fil cıkart :) samuray çıkart :) huscar çıkart :) hiçbiri farketmez .... öncelikle tüm ırkların özelliklerini bileceksin. Fil mi dedin sen 4 tabur sal ben sana 1 tabur halberdır çıkartayım bak bakalım ortada fil kalıyomu :):):) gots alıp huskar mı salcaksın sal :) 1 tabur Catapırak adamın anasını aglatır :) türkleri alıp tüfeklimi basacaksın bas :) gozunu sevdıgımın paladini varya ortada tüfekli falan bırakmaz :) bir sürü şey var yazılacak önemli olan aldıgın ırk degıl karsındakı ırkı kitlemen lazım counterlaman lazım.....Çok kendine güvenen varsa bana mail atsın bi ara kapışalım wampserver üzerinden :) kurs almak isteyen varsa da eklesin itinayla age of ögretilir. Biz yazılımını da geliştirdik suan bende ki age 0f empires 2 nın geliştirilmiş hali var yeni ırklar var adam sayısı 1000 :) ayık olun .... adresim gokhan@egeyazilim.net mail atın paslaşalım .....

• conquerors'de hunlara karşı nasıl bir strateji önerirsiniz?
  • yav ben eskiden hile ile oynardım 1v7 yapardım ve karşı tarafda benim gibi çok hızlı gelişirdi ama şimdi hiç birşey yapmıyorlar çok yavaş gelişiyorlar ki aegis gibi hileleride açıyorum niye acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Furko

quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

oyun düşmanın yakınına kule ve kale yaparak geçilir

Aynen katılıyorum

Top atan kuleler bitirici

top atan kuleleri aztec buyuculeriyle ele geciriyorum desem inanmazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teutons şövalyeleri ram'a koy kaleye saldır
    getirip monkla yine gönder
    paladinle bodoslama dalabilirsin
  • engngvn E kullanıcısına yanıt
    karşı taraf asker basmıyorsa mantıklı
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    single player oynuyorum multi atcak biri yok yakınlarda
    @Napoleonfd
  • quote:

Orijinalden alıntı: engngvn

single player oynuyorum multi atcak biri yok yakınlarda
    @Napoleonfd

Voobly.com
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.