Şimdi Ara

age of empires 2 taktik lazım (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
86.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilgisayar nasıl davranıyor tam bilemiyorum ama normal şartlarda kimse kale dibine kadar ramlerle asker getirilip götürülmesine izin vermez. Birkaç cavalierle bile ramleri hızla kesebilir. Kale altındaki okcularla da rahatlıkla teutonlari alabilir. Eğer multi oynamak istiyorsan vooby,gameranger? gibi programlar sayesinde oynayabilirsin insanlarla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hotkeyleri ezberle, mümkünse benim gibi touchpadde oynama , proların oyun kayıtlarını indir oradan build orderı(işçileri sırayla nereye göndereceksin, hangi binayı ne zaman kuracaksın) öğren

Oyun için ayrıca taktik veremiyorum ama ispanyollar OP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 31 Mayıs 2015; 20:06:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Punk kullanıcısına yanıt
    hoktey nedir
  • engngvn E kullanıcısına yanıt
    Oyundaki komutları daha kısa sürede vermeni sağlayan tuşlar

Mesela çoğu oyunda t veya h tuşuna bastığında town center'a anında gidersin, aynısını mouse ile yapsan çok daha uzun süreceği için hotkey ile zaman kazanıp aynı anda birçok şey ile ilgilenebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grupima kullanıcısına yanıt
    Küçük bir hatanı düzelteyim; multiplayerda pek etik olmayan hit and run yapmadan Teutons askerlerini Saracens in develeriyle alamazsın. Teutons askerleriyle develeri alabilirsin. Ben hit and run yaparak, dakikalarımı vererek uğraşıp alırımda inat ediyorsan black listlerde nickini çok görürsün.

1vs7 hardest alan arkadaş oyununun recordunu atarsa sevinirim. Record; Arabia haritası dışındaysa zahmet etmesin yollamaya. Elimde sadece monk basarak 1vs7 hardesta 6 saat kafa tutan birinin recordu var.

Hard hardest almak sıkıcı geldiyse iyi defans yapmayı gayet iyi öğreten AI'ler var, indirip denemeni tavsiye ediyorum. The Horde isimli AI favorim bu konuda.

Buradan veya başka yerlerden taktik alınarak (monk bas, scout rush dene, fast castle süreni geliştir vs) bir yere kadar geliştirebilirsin kendini. Çok iyi bir oyuncu olmak istiyorsan çok oyun atmalısın. Tabi önce 1v1de mi yoksa takım oyununda mı geliştirmek istiyorsun kendini ona karar vermen gerek. Zira 1v1de öğrendiğin taktikleri takım oyununda yapmaya kalkarsan sinir krizleri geçirirsin. Genellikle 1v1 taktik kasıp gaza gelen ve takım oyunu atan oyuncular, oyunun sonunda birbirlerine ana bacı girişiyor. 1v1 de kimse kolay kolay paladini, post imperiali görmüyor. Takım oyununda btw diken çok az kişi gördüm. Onu bas şunu bas gibi tavsiyelerden ziyade karşındaki kişi ne basıyor ve bu unitlerin antisi ne önce onu kavraman şart.

Expert recordlarını izleyip gelişme taktikleri kapabilirsin. Fakat expertler bu dünyaya ait değilmiş gibi oynuyorlar. Bire bir papağanlık yapıp recordda ne yapıyorsa onu yapmakta çözüm değil. 11. dakikada altın rezervinde, odununda kaç amelenin olduğunu dikizleyip kafandan geçenleri, ne gibi bir taktik yapacağını veya hangi tür asker basacağını çözen kişiler var.

Çok uzun süredir bu oyunun içindeyim. İyi bir oyuncu olamadım maalesef. Yalnız şunu iyi biliyorum, 1v1'de eğer istediğin askeri rakibine bastırırsan oyunu sen alırsın.

• vooblydeki adamlar çok zor yav hemen alıyorlar beni banada taktik lazım

• Scout rush nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oystein_Aarseth

Küçük bir hatanı düzelteyim; multiplayerda pek etik olmayan hit and run yapmadan Teutons askerlerini Saracens in develeriyle alamazsın. Teutons askerleriyle develeri alabilirsin. Ben hit and run yaparak, dakikalarımı vererek uğraşıp alırımda inat ediyorsan black listlerde nickini çok görürsün.

1vs7 hardest alan arkadaş oyununun recordunu atarsa sevinirim. Record; Arabia haritası dışındaysa zahmet etmesin yollamaya. Elimde sadece monk basarak 1vs7 hardesta 6 saat kafa tutan birinin recordu var.

Hard hardest almak sıkıcı geldiyse iyi defans yapmayı gayet iyi öğreten AI'ler var, indirip denemeni tavsiye ediyorum. The Horde isimli AI favorim bu konuda.

Buradan veya başka yerlerden taktik alınarak (monk bas, scout rush dene, fast castle süreni geliştir vs) bir yere kadar geliştirebilirsin kendini. Çok iyi bir oyuncu olmak istiyorsan çok oyun atmalısın. Tabi önce 1v1de mi yoksa takım oyununda mı geliştirmek istiyorsun kendini ona karar vermen gerek. Zira 1v1de öğrendiğin taktikleri takım oyununda yapmaya kalkarsan sinir krizleri geçirirsin. Genellikle 1v1 taktik kasıp gaza gelen ve takım oyunu atan oyuncular, oyunun sonunda birbirlerine ana bacı girişiyor. 1v1 de kimse kolay kolay paladini, post imperiali görmüyor. Takım oyununda btw diken çok az kişi gördüm. Onu bas şunu bas gibi tavsiyelerden ziyade karşındaki kişi ne basıyor ve bu unitlerin antisi ne önce onu kavraman şart.

Expert recordlarını izleyip gelişme taktikleri kapabilirsin. Fakat expertler bu dünyaya ait değilmiş gibi oynuyorlar. Bire bir papağanlık yapıp recordda ne yapıyorsa onu yapmakta çözüm değil. 11. dakikada altın rezervinde, odununda kaç amelenin olduğunu dikizleyip kafandan geçenleri, ne gibi bir taktik yapacağını veya hangi tür asker basacağını çözen kişiler var.

Çok uzun süredir bu oyunun içindeyim. İyi bir oyuncu olamadım maalesef. Yalnız şunu iyi biliyorum, 1v1'de eğer istediğin askeri rakibine bastırırsan oyunu sen alırsın.

vur-kaç vooblyde yasak değil. Zaten istediğin kadar vur kaç yap tk yı memlukle almaya çalışmak sana oyunu kaybettirir. 1v7 hardest alanı gördüm arabiada sur çekip bir yeri boş bırakıp kale atıyor gelen askerler karşılıklı 2 kalede eriyor daha sonra hussar + treb yaparak yıkıyor hunsla.
    takım oyunu önemli ama 1v1 daha önemli. Şu kesinki takım oyunu bana her zaman daha zevkli gelmiştir ama 1v1 oynamak sıkıntılıdır çünkü sürekli kasman lazım 1v1 de. takımda bu yok gelecek hareketler belli herkes kendisi geri kalmamak için rakibini 1v1 deki kadar rahatsız edemiyor. 1v1 bilmeyen adam takım oyununda kendini geliştiremez. 1v1 de belli ırklar ve belli taktikler olduğu için takım oyunun son çağ durumlarında kendisini geliştiremez.
    Expert recordları zaten sabittir az-çok. Onların oyunun sonucunu belirleyen genelde bizim önemsemeyeceğimiz kadar küçük şeyler oluyor. En önemli şey işçileri çalışır vaziyette tutmak ve ordu basıp beklememek. Ordu basıyorsan kullanıcaksın beklersen rakibin seni alır. tabi bu ciddi bir oyun için geçerli. İyi bir oyuncu olmak için yetenekte lazım hız ve bilgide insanlar yıllarca oynayıp o seviyeye gelememiş sonuçta. Ayrıca 1080p monitör hızlı bir mouse ve kısayol tuşu olan klavyede etkilidir. her şeyi tam olarak yapsan bile belli bir seviyeyi aşmak için çok zorlamak lazım bence bu oyun ve ya herhangi başka bir oyun için gereksiz. Bıraktım mutluyum. Sizlere de hiç başlamayın derim. Benim hayatımdan 2-3 önemli sene götürdü bu oyun.

• WWalker:

Feudal çağında 3 scout + oyunun başında verilen scout ile rakibi rahatsız etme taktiği. Amaç işçi öldürmekten ziyade rahatsızlık verme, kaynak toplatmama ve konsantre bozma. Maruz kalmak çok sinir bozucu oluyor. Scoutlar sivrisinek gibi tepende dolanıyor. İşçilerini savunmasız yakaladıklarında erken zamanda erken fire veriyorsun ve tüm dengen bozuluyor. Ayrıca konsantre bozulması oyunun başlarında çok büyük darbe vuruyor insana. Elbette savunması var ama savunma yaparken scout rush çeken kadar seri ve dikkatli olamazsan oyun senin için hüsranla bitiyor.

dusau:

Takdirinle 1v7 hardest alma iyi oynama kıvamında asla bir ölçü değil. Vur kaç Vooblyde yasak değil haklısın ama etik karşılanmıyor demek istedim. Voobly'de Türk olmak yasak değil ama benim zamanımda çoğu oyuna Türk, Brezilyalı ve Çinli alınmıyordu bu sebeplerden (hit and run, küfür, hile, bağlantı sebebiyle düşen olursa oyuna devam etme hususunda arıza çıkarma vs) dolayı.

• Oystein_Aarseth kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.Ben rush için genelde celts leri tercih ediyorum castle age deki performansları için siz ne önerirsiniz 1v1 de rush için

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Celts ırkını 1v1 oyunlarda değil post imperialde siege unitleri ve infantry askerleri için tercih ederler genelde. Expert oyunculardan Finlandiyalı Zippu sürekli celts alırdı eski oyunlarında. Bir bildiği vardır elbet ama ben çözemedim. Odunda çalışan işçileri %15 daha hızlı çalışıyor bildiğim kadarıyla. FC için en avantajlı ırk Mongols diye düşünüyorum. Bu kişiden kişiye, kafanda kurguladığın taktiklere göre değişir. Celt ile de mükemmel işler yapılabilir ama açıkçası kimse kolay kolay tercih etmez Celtsi.

http://www.salamyhkaiset.org/aoe2/random_map

Bu sitede çok güzel taktikler var. Senin için güzel bir kaynak olabilir. İlk sıkıntı FC'ye dengeli ekonomi ile girmek olmalı. Sitede taktikler içeriğinde güzel bir şekilde kaçıncı işçi hangi kaynağa gitmeli adım adım anlatıyor. Buradaki şablonları izleyerek ve aldığın ırka yorumlayarak taktik yelpazen genişleyebilir.

• WWalker kullanıcısına yanıt
    dostum burada oynadığın oyunun versiyonunu ve oynadığın haritayı bilmeden ne dersek yalan olur. 1.0c ve ya 1.4 rc versiyon oynadığını varsayarsak ve oynadığın harita arabia ise en iyi ırklar aztec-hun-mayans tır. Acemiler aztec-maya da zorlanır. Huns ev derdi yok ayrıca cavalry arcer ucuz. cavalry arcer yapıp işçileri çalıştırmayacaksın adam savunmak için mecbur asker basmak zorunda. Tek town center gidip 3-4 arcery rangeden sürekli cavalry arcer basıp black smith okcu gelişimlerini al sonra adamın yanına 1 siege kur 2-3 tane ram bas adamın town centerlarını rahatça indirebilirsin kale atmışsa hiç indirmeye çalışıp riske girme. cavalry arcerlerinle adamın oduncularını kes. Odun toplattırma. Sonra imperial olup ramları geliştir ya da sende kale atıp treb bas.
    Tabi gerçek bir oyuncuyla oynarsan bunlar hiç bir işe yaramaz adam sana dark rush ve ya feudal gelicektir.hızlı kale çağı her zaman etkili değildir. 1v1 de genelde tercih edilmez. En güzeli acemiler için flush kule rush falandır. Agresif oynamayı öğrenmek lazım rakibi sürekli rahatsız edersen rakip psikolojik olarakta yorulmaya başlar. Bu arada kendi ekonominide düzgün tutman lazım.

Her haritanın stratejisi farklı. 1.0 versiyon ve kara haritası örnek; arabia için gene huns iyidir. Ama mesela Arena oynuyorsan hiç bir anlamı yok ve ya denizli harita ise olay değişik. Hepsinin recordları aoczone da vardır. İndir izle fikrin oluşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sc Violet

quote:

Orijinalden alıntı: engngvn

single player oynuyorum multi atcak biri yok yakınlarda
    @Napoleonfd

Voobly.com

burada her oyunla oynanıyor mu orijinal mi olması lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

quote:

@Napoleonfd

Voobly.com

Oynanıyor voobly kurman yeterli.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

quote:

@Napoleonfd

Voobly.com

Oynanıyor voobly kurman yeterli.

tamamdır teşekkür ettim 10 senedir oynamadım bir denk geldi oynayalım bakalım

• hala oynayan var mı steam üzerinden falan ?
  • raiser34 R kullanıcısına yanıt
    Ben gecen sene yaz indirimlerinden almistim ilk basta oynamaya calistim oynayamadim uzun sure oynamadim. Şimdi botlara karsi oynuyorum canim sıkılınca

• klasik poke-back-poke-back-poke-back-full attack taktiğini kullan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.