Şimdi Ara

Age of Empires II HD (2013) / Definitive Edition (2019) [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
134.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu oyunu beğenenler zamanında 5-6 saat age of başından kalkmayan adamlar aynı benim gibi oyuna uzaktan bakan yada hiç oynamamış birisi böyle tepkiler vermesi normaldir.
  • oyunun crack i sorunlu. bazen siyah ekran oluyor bazen olmuyor. kararlı bi oyun için satın almak gerekli
  • Bu oyunun multisinin verdigi tadı hiçbir oyun vermiyor. Tek tek herşeyi düşünüp yönlendirebiliyorsunuz. 10 sene geçmesine ragmen para verilip alınan tek oyundur bu.... En kısa zamanda eski tayfayı bulup kasmaya başlarım...
  • Daha farklı şeyler eklenilebilirdi ama Age of II her türlü oynanır şu dersleri bi geçiyim yazın başından kalkmam herhalde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: KerryGillan

quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

quote:

Orijinalden alıntı: KerryGillan

görüntülerde iyileştirme derken, renk sorunu ve gözünürlüğün arttırılması dışında brişey yok yenilik yok yani oyunda görüntüsel olarak. yeni ırk ve birkaç yeni birim olacakmış. pek artısı yok.

stronghold crusader'in hd ve eklenti paketi 2008 de çıkmıştı her yerde mevcut. ztn win 8 de bile sorun çıkarmıyor yanılmıyorsam. win 7 de akıyor ztn. buna para vermek biraz anlamsız bence.

E tamam da sen Crusader' i MP oynayabiliyor musun ek programlar olmadan ? Ya da workshop ile yeni eklentiler ekleyebiliyor musun ? Adamların tek yaptığı texture sıkıştırıp HD diye sunmaktı haliyle ücretsiz olacaktı , o da önceden oyunu satın almış olanlara.Yoksa HD sürümünü gene parayla ayrı olarak satıyorlar. Oyun 4'lü pakette 15$ a geliyor ki bence çok iyi fiyat , Microsoft GFWL ' yi bırakıp Steamworks ' lü Age of Empires II HD sürüyor piyasaya , sırf 10$ ı GFWL illeti olmadığı için bile veririm.

ek program nedir bi game ranger'a bakar... ya da hamachiye, buna mu üşeniyorsun. bu mu sorun yaptığın.
    stronghold da, ''o da önceden oyunu satın almış olanlara'' bune böyle bir durum yok yalan söyleme, 15$'ı çürümüş yıllanmış oyuna verip adamara prim vermeyi mantığa oturtmussunda olmamış zorlama bence. fanatikler alacak bir kaç el oynayıp gene bırakacak. oyun motorunda grafiklerde yenilik olmadan 15 senelik oyunlardan para sızdırıyorlar işte sende yiyorsun. LOL gelmiş birde workshop ile yeni eklentiler diyorsun dota mı bu age of bu ne eklentisi allah aşkına realist olun az.

Steam'den almak isteyen parasını verip ordan oynar yok para sızdırıyormuşuz da bilmem ne. Sanki zamanında bütün Age oyunlarını orjinal aldın da...
    Workshop konusunda asıl senin realist olman lazım. Dota'nın bir strateji oyunundaki mapten çıktığını unutma. Bir RTS'ye özgürce ekleme çıkarma yapabilmek küçümsenecek birşey değil.

unuttuğum yok... neyin ne olduğunu çok rahat biliyorum age of gibi oyunları da zamanında çok oynadım arada nostaji de yaparım he illa bu cevabı bekliyorsan doğru kapıdasın şuan pc cekmecemde tam 13 yıllık orjinal age of 2 cd'si var bildiğin harita gibi olmuş artık ama fifa 99 gibi onuda atmaya kıyamıyorum...

Workshop konusuna gelince orda demek istediğim şu... dota şu an multi statüsünde en çok oynan oyun olmaz üzere ve Workshop olayı nasıl bunu sen age of la bir karşılaştır bakalım ztn bir çok insan 1-2 ay içinde sıkılacak Workshop falan hikaye yani... he bi rts de Workshop olayının olması güzel bi durum başka olayların önünüde açabilir fakat büyültülücek birşey yok. kırmızı noktalar gitmiş geniş ekran uyumluluğu gelmiş. başkada bir halt yok elde tutulur cinsten.

multi oynamak mi kim oynamak ısteyıpte oynayamamış bu oyunu hamachi veya gameranger'dan... yaklaşık 40 lira valla... almak nosyaji yapmak isterdim ama mantığım stronghold veya hamachi diyor.

• oyunun parasına laf edenler; zamanında saatlerce oynadınız.ona sayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: niktirgit
    KARDEŞ OYUN ÇIKMIŞ LİNK VERDE **** KAFAYI YİCEM BUTÜN DH HAMACİ KURUP OYANAYLIM AMA ÖNCE LİNK VER :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BadenPowell

steamcommunity.com
    Steam Community :: Screenshot :: white display problem help me!
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=138001093

beyler oyuna hiç sorunsuz giriyorum ama oyun açıldıktan sonra oyunun içinde beyaz ekran var harita felan Resource (food,wood,gold) gözüküyor ama oyun beyaz bembeyaz linkte resim var yardımcı olursanız sevinirim.

NASIL BULDUN KARDEŞ OYUNU PARAYALMI ALDIN YOKSA İNNDİRDİNMİ

• multiplayer hakkında bilgi verebilir misiniz? sıralama falan var mı varsa nasıl işliyor vesaire?

hali hazırda zaten gameranger dan oynayabiliyorum eğer sıralama konusunda ilgimi çekerlerse alabilirim oyunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellency23

multiplayer hakkında bilgi verebilir misiniz? sıralama falan var mı varsa nasıl işliyor vesaire?

hali hazırda zaten gameranger dan oynayabiliyorum eğer sıralama konusunda ilgimi çekerlerse alabilirim oyunu.

Global Rank denen bir sistem ve sıralama tablosu var.
    http://aoe2stats.com/

Ama ranked game denen bir olay yok, yani AI'ya karşı oynanan oyunlar bile rating'i etkiliyor bazen. Rakip resign atmayıp da çıkarsa oyun kilitleniyor win alamıyorsun falan... Şu an için kötü bir sistem var maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: excellency23

multiplayer hakkında bilgi verebilir misiniz? sıralama falan var mı varsa nasıl işliyor vesaire?

Global Rank denen bir sistem ve sıralama tablosu var.
    http://aoe2stats.com/

Ama ranked game denen bir olay yok, yani AI'ya karşı oynanan oyunlar bile rating'i etkiliyor bazen. Rakip resign atmayıp da çıkarsa oyun kilitleniyor win alamıyorsun falan... Şu an için kötü bir sistem var maalesef.

aslında blizzard'ın starcraft 2 için yapmış olduğu ladder sistemi uygulansa süper olur. Bekli ilerleyen zamanda böyle bir girişimleri olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: magi34

bu oyunu beğenenler zamanında 5-6 saat age of başından kalkmayan adamlar aynı benim gibi oyuna uzaktan bakan yada hiç oynamamış birisi böyle tepkiler vermesi normaldir.

bu oyunu oynadım kardeşim 2 ve 3 serisini oynadım ben sadece HD sine kızdım yani HD deyilki bu deniz ler falan kötü yani HD gelceni duyduğum zaman güzel bişey ler bekliyodum açıkcası oyna lafım yok güzel oyundun age of empires
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon S.Kennedy

quote:

Orijinalden alıntı: magi34

bu oyunu beğenenler zamanında 5-6 saat age of başından kalkmayan adamlar aynı benim gibi oyuna uzaktan bakan yada hiç oynamamış birisi böyle tepkiler vermesi normaldir.

bu oyunu oynadım kardeşim 2 ve 3 serisini oynadım ben sadece HD sine kızdım yani HD deyilki bu deniz ler falan kötü yani HD gelceni duyduğum zaman güzel bişey ler bekliyodum açıkcası oyna lafım yok güzel oyundun age of empires

yahu hd ile denizlerin ne alakası var. Oyun artık yüksek çözünürlüklü monitörlerde oynanabiliyor, önceden çözünürlük filan sapıtıyordu. Bildiğimiz remake işte ne bekliyorsun başka adamların yeni oyun yapıcak halleri yok. Nasıl gog.com ' da eski oyunları elden geçirip yeni işletim sistemi ve mönitörlerde oynanır kılıp 8-10 dolara satıyorlar bu oda onun gibi birşey.

• şimdi tabi bizim milletin HD'den anladığı yüksek 'kalite' grafikler olduğu için bunun neresi hd gibi soruların ardı arkası kesilmez.. halbuki bu adamların HD'den kastı yüksek kalite değil yüksek 'çözünürlük'. yani oyunun eski sürümünde çözünürlük ayarı max 1024x768 falan destekliyordu şimdi 1080p hatta multi monitore kadar gidiyor. HD ile anlatılmak istenen bu.. grafikler falan yine aynı. zaten grafikler değişirse oyunun tadı kalmaz böyle bırakmaları iyi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 14 Nisan 2013; 18:20:29 >
  • satın aldım steamden
  • Oyun eskisiyle aynı oyun, zaten değişseydi 15$ vermezdim. internetten oynamak kolaylaşmış, hamachi ile vs.. uğraşmamak güzel. Haftada bir kuzenlerle maç atsak yeter. Gelmiş geçmiş en iyi strateji oyununa 15-20 $ az bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç doğru bir düşünce değil hemde hiç bir açıdan,Size göre tavlada eski bi royun oynanmamalı, veya satranç , tabi diyeceksin bunlar pc oyunu değilki , Farkedermi? Oyun önemli olan burda, Bir elin parmaklarını geçmez demeden öncede az araştırsaydınız daha gerçekçi bir rakam verebilrdiniz, Sadece türklerin oynadığı hamachi ağımız 256 kişilik ve zaman zaman dolup yetersiz geliyor sık sık ağı boşaltmak zorunda kalıyoruz. Voobly uluslararası bir site ne zaman girseniz yüzlerce oyuncu bulursunuz üye sayısını bilemiyorum, gameranger vs tarzı yerlerde var ve burda oyun oynayanlar çok iyi oyuncular .

Maalesef bu oyun Memlekette internetin yaygın olmadığı dönemde Ülkemizde oynanmış ve bu sebeple yeterince değeri bilinememiş bir oyun. Bu oyunun asıl keyfi multiplayer oynayarak çıkıyor. Pc'ye karşı hiç bir esprisi yok ,Pc ye karşı tavla oynasanız ne kadar zevk alırsanız o kadar olur en fazla. Mümkünse hamachi ağlarında veya voobly de biraz oynayıp keyfini almaya çalışın çünkü halen çok keyifli .

Gelelim HD versiyonun ne getirdiğine, İşin doğrusu bana göre tek getirisi population artması olmuş , oda ne kadar gerekliydi tartışılır, uzayan bir oyunda 200 pop la bile ugrasmak yeterince zor ken daha fazla pop olmuş veya olmamış bir eksiklik değil, Eski versiyonda 800*600 - 1024*768 - 1280*1024 gibi üç ekran çözünürlüğü vardı , bugün full hd monitörler varken bu çözünürlük az geliyordu bu sorun çözülmüş , ama bununla birlikte zaten bir patch yardımıyla biz bunu halletmiştik 2 yıl önce , hatta voobly de ücretli üyeliğini zvarsa ful lhd oynanıyordu yıllardır. Grafiklerde pek bir değişiklik yok, haritalar üzerinde falan biraz oynamışlar ama eski haritanın üzerinde yapmışlar oynamayı ,yeni diyeceğimiz bir grafik özelliği yok.

Uzun lafın kısası bizim kullandığımız versiyondan lan özelliğini kaldırıp steam e entegre etmişler, belki bu sayede tekrar popüler olabilir bir iyiliği olursa bu olur, eski age of çular pek rağbet göstermeyeceklerdir, özellikle rahat rahat landan oynarken steam e mahkum olmak çok saçma, ayrıca lan dışında voobly dede oynanabiliyor online.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 14 Nisan 2013; 20:31:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SERIM

Yorumumu iyi okumamışsın anlaşılan. Ageof için vermedim ben bir elin parmağı örneğini. Eski atari salonlarında oynadığımız oyunlar için söyledim. Tekrar oku istersen.

Hepiniz nedense beni yanlış anlıyorsunuz. Be kardeşim, age of yıllardan beri duruyor bir yere gittiği yok. Hanginiz dönüp bakıyordunuz uzun yıllardır. Eskiyi karıştırma şimdi. Lan sorununu bir şekilde çözüyordunuz. Hd çıkacak denildi ve herkesin iştahı kabardı yeniden. Ama hd nin size ne yararı oldu. Hiççç... Ben isterdim ki güzel şeyler olsun farklı şeyler gelsin. Ama bayat ekmeği fırına sürüp yedirmeye çalışıyorlar. Hepiniz diyorsunuz Lan desteği falan filan. Bunlar hikaye. Yine söylüyorum. Size bu oyunu aldıran duygu, eski age of u özleme duygunuz. İstediğiniz kadar uğraşın çabalayın eski tadı alamazsınız ve alamayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Orijinalden alıntı: SERIM

Yorumumu iyi okumamışsın anlaşılan. Ageof için vermedim ben bir elin parmağı örneğini. Eski atari salonlarında oynadığımız oyunlar için söyledim. Tekrar oku istersen.

Hepiniz nedense beni yanlış anlıyorsunuz. Be kardeşim, age of yıllardan beri duruyor bir yere gittiği yok. Hanginiz dönüp bakıyordunuz uzun yıllardır. Eskiyi karıştırma şimdi. Lan sorununu bir şekilde çözüyordunuz. Hd çıkacak denildi ve herkesin iştahı kabardı yeniden. Ama hd nin size ne yararı oldu. Hiççç... Ben isterdim ki güzel şeyler olsun farklı şeyler gelsin. Ama bayat ekmeği fırına sürüp yedirmeye çalışıyorlar. Hepiniz diyorsunuz Lan desteği falan filan. Bunlar hikaye. Yine söylüyorum. Size bu oyunu aldıran duygu, eski age of u özleme duygunuz. İstediğiniz kadar uğraşın çabalayın eski tadı alamazsınız ve alamayacaksınız.

Sen neden bahsediyorsun eski tadı alan oynayan bir ton insan var git bak vooblyden steam'e geçen ne kadar insan var. Şuan steam'de herşey çok daha pratik oldu. Vooby'de para verip hd oynayabiliyordun ama çok pahalıya geliyordu, adamlar zaten demediki biz oyunu şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz hd ve online desteği getirmeyi vaad ettiler sadece. Tabi işin içinde ticari hamle var zaten neyde yok ki ? Kaldı ki oyun bayat olsa böyle bir şeyi denemezlerdi bile... Halen binlerce insan tarafından oynanıyor ve oynanmaya devam edicek.

İsteyen para verip steam üzerinden oynar, isteyen eski usül oynamaya devam eder. Yok zevk alamazsınız filan bunlar boş laflar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hydralisk

Ben yazacağımı yazdım daha da laf etmiyorum. İsteyen alır istemeyen almaz. Ben mi veriyorum paranızı. Sadece düşüncelerimi aktarıyorum ve olumlu şeyler düşünmüyorum. Cevap verip konuyu uzatma daha beter. İyi oyunlar...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.