Kısaca özet geçeyim, HD versiyonunu hamachi veya lan yolu ile bir şekilde aynı evde karşılıklı oynama imkanım var mı? araya steam i falan sokmadan.
Bazı arkadaşlar HD nin anlamını bilmiyo sanırım. HD yani high definition yüksek çözünürlük demek geliştirilmiş grafik veya benzeri birşey değil. Oyun Full HD çözünürlükte çalışıyo o zaman bu oyun HD. Grafik motorunu sıfırdan yaratmalarını mı bekliyosunuz.
+1 Hatta yıllardır istediğimiz bu haline hiç dokunmamalarıydı zaten. Sırf yenilik olsun, teknolojik olsun diye 3D yaptılar güzelim seriyi öldürdüler.
bence her turlu oynanabılır olmus. guzel nostaljı yapılır yuksek cozunurlukte :) hıc yoktan ıyıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: W01fMaNT3am
Age of Empires serisi artık oyun çıkmıyor Microsoft elemanları tekrar ısıtıp satalım demişler sizde bunu yemişsiniz gereksiz para vermişsiniz
Oyunu Microsoft 'un yapmadığının farkındasın değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: MertOnline
Kısaca özet geçeyim, HD versiyonunu hamachi veya lan yolu ile bir şekilde aynı evde karşılıklı oynama imkanım var mı? araya steam i falan sokmadan.
Steam istemiyorsanız eski oyuna Forgotten Empires veya User Patch yükleyip oynayın işte. Steam yoksa HD sürümün ne anlamı var?
mm sistemi nasıl ligler felan mı var?
quote:
Orijinalden alıntı: EduarDQ
mm sistemi nasıl ligler felan mı var?
Lig falan yok maalesef, oldukça ilkel bir multiplayer sistemi var. Matchmaking de aslında quick-lobby tarzı birşey düzgün bir eşleştirme yaptığı söylenemez.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaym1n
Bazı arkadaşlar HD nin anlamını bilmiyo sanırım. HD yani high definition yüksek çözünürlük demek geliştirilmiş grafik veya benzeri birşey değil. Oyun Full HD çözünürlükte çalışıyo o zaman bu oyun HD. Grafik motorunu sıfırdan yaratmalarını mı bekliyosunuz.
İyi güzelde zaten eskisini full hd oynayabiliyorduk bu bir yenilik değil
quote:
Orijinalden alıntı: SERIM
quote:
Orijinalden alıntı: Zaym1n
İyi güzelde zaten eskisini full hd oynayabiliyorduk bu bir yenilik değil
Ekstra modifikasyon yapmadan maksiumum 1268x764 dü sanırım yapabiliyoduk. Tabi birde 3. parti bir patch ile Full HD açılabiliyordu. Ancak steam'e gelmesi ile ilk olarak win7, win8 gibi işletim sistemlerinde sorun çıkma olasılığı sıfıra indi (böyle bir sorun olursa güncelleme geleceğinden dolayı) bunun dışında steamworkshop ve daha pratik bir multiplayer sistemi geldi. Achievement sistemi gibi az da olsa oyunu oynama isteğini artıran bir yapı geldi. Kaldı ki elimde olsa çoktan eski halini satın almıştım ama satın alacak bir yer bulamamıştım şimdi Steam yok olana kadar elimde kalacak bir AoE2 var.
"lobide başkalarının ping durumunu görüyoruz fakat kendimizinkini nasıl görcez ?"
Oyunda herkesin bize karşı olan bağlantı gecikmesini görüyoruz (ping), kendi pingimiz oyundaki tüm 125.000 kişi için farklı, bize göre kendi pingimiz 0 zaten :D
Oyuna girdiğinizde diğer kişilere sorarak, onlara göre pinginizi, lag'e sebep olup olmayacağınızı öğrenebilirsiniz.
AOE oyunlarini taa Rise of Rome'dan beri oynuyorum sahsen.Voobly de takiliyorduk yakin zamana kadar ama Steam uzerinden oynanabilir olmasi daha iyi olmus,daha kolay.Konuyu takip ediyorum,multiplayer baglanti sorunlari,lag mag cozuldugu zaman hemen alacagim.
Oyunu '' bu mu HD '' diyerek elestiren arkadaslar da rahat olsunlar.Bu oyunu delice oynayan herkes zaten bu oyuna kotu grafikleriyle asik oldu.Grafikler degisse,iyilestirilse kimse almazdi emin olun
beyler oyuna hiç sorunsuz giriyorum ama oyun açıldıktan sonra oyunun içinde beyaz ekran var harita felan Resource (food,wood,gold) gözüküyor ama oyun beyaz bembeyaz linkte resim var yardımcı olursanız sevinirim.
ben bu oyunu ilk defa oynuyorum. standart oyunda türklerle başladım. daha gelişiyorduk aniden yenildiniz dedi. ne ben saldırmışı ne bana saldırmışlar. belli bir süresi mi var bunun? bi de standart oyun ek paketsiz hali değil mi?
multiplayer baglanti sorunlari ve lag sorunları şu an giderek azalıyor ama hala görünür bir rating sistemi yok.. oyunu oynayan 125.000 kişi arasından 600 sıradayım.. ama lobide bunu göremiyorsunuz.. iyi bilenleri bulamıyorsunuz.. acemilerle oynuyoruz hep..
Önceki soru için, Bu oyun önceki genişleme paketini (Conquerors) de kapsıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: neyseneya
ben bu oyunu ilk defa oynuyorum. standart oyunda türklerle başladım. daha gelişiyorduk aniden yenildiniz dedi. ne ben saldırmışı ne bana saldırmışlar. belli bir süresi mi var bunun? bi de standart oyun ek paketsiz hali değil mi?
Görev olayı falan vardır DeathMatch açmamışsındır.
Yeni update geliyormus multiplayerdaki sorunlarin %90 nini cozecek nitelikteymis.Lag,oyunun kitlenmesi,droplarda herkesin resign yapmaya zorlanmasi gibi
2.1 beta update hakkında kısaca bilgi verelim hemen. Orjinal yazı için link.
- Düşük sistemlerde %50, yüksek sistemlerde %500'e varan frame artışı yaşanmış. - DPI ölçeklemesi hatası giderilmiş. - Multiplayer oyunlarda çıktığınız zaman "resign" atmış sayılıyorsunuz böylece kalan oyuncular devam edebilecek kilitlenmeden. - Private lobby'nin public görünmesi sorunu çözülmüş. - Quick match seçeneğinin hata vermesi çözülmüş. - Uzun Steam isimlerinden kaynaklanan çökmeler giderilmiş. - Hotkeyler artık doğru bir şekilde kayıt oluyor. - Lobby'de sadece aynı sürümdeki oyunlar gözükecek. - Oyunu yavaş çalışan oyuncularda işaret çıkacakmış(henüz göremedim bunu). - Vote ekranındaki kilitlenme düzeltilmiş. - Başka bir oyuncuya ping yükseldiğinde uyarı çıkacakmış. - Quick match artık harita büyüklüğünü seçmemize izin veriyor ve hız "fast" yerine "normal" artık. - Lobby'deki bölge kilidi kaldırılmış. - Single player achievement sorunu giderilmiş.
Beta olarak yüklemek için= Steam kütüphanesinden sağ tıklayın, özellikler deyin, betalar sekmesinden "performance"ı seçin. 1.6 MB gibi küçük bir update sonrası güncelleme tamamdır. Not: Sadece bu güncellemeyi yapmış olan oyuncularla oynayabilirsiniz!
o oldu bu oldu hepsi tamam da 20 dolar pahalı. metacritic'de de benzer yorumlar kritikler görmek mümkün.
şu pahalı diyenleri anlamıyorum. Zaten 10 yıldır bedava oynuyorsun ne tantana yaptınız arkadaş. Pahalıysa oynama, alma arkadaşım kafana silah mı dayıyorlar. Halihazırda hamachi var, voobly, gameranger bir sürü platform var oralarda oynamaya devam et. Her 3 mesajda bir pahalı pahalı...