Şimdi Ara

age of empires II multiplayer taktik lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar multiplayer oyun oynuyoz ama ben çag atlamadan arkadaş çag atlayıp üzerime çöküyor. bana taktik verirmisiniz?

• Surlardan biraz uzağa Outpost kurabilirsin arkadaşın outposta saldırdığı an haritada yuvarlaklar belirip sinyal gibi bir ses çıkaracak o an anlarsın geldiğini ve askerleri üstüne salarsın.Birde oyunun terimlerini araştırırsan internetten çağ atlarken ne istediğini felan kolayca bulup öğrenebilirsin
  • abi en başta kasacan villageri sonra zaten çağ atlaması olay 35 ila 50 arası villager basmak lazım 3. çağa kadar sonra 60 a çıkarmak lazım son çağa kadar 3. çağda 2. town centeri kur kesin
  • Biz multi oynarken 15-20 dakika barış dönemi yapardık. 4vs4de bile öyle oynardıkki keyfi çıksın yoksa 15dakikada yenersen ne keyfi olur. Öyle oynamayı öner kabul ederse o sürede deli gibi işçi çıkart ilk çağ meyvelere aban yakınlarda sürü varsa onları kes, sürü yoksa verdiği 1 tane atlıyla koyunları ara bul şehrine yönlendir. Meyve bittikten sonra koyunlara aban. İlk çağı hızlı geçmeye bak çok bekleme. Sonra oduna ve tarlalara abanacaksın. İşçi çıkartmaya devam edeceksin sürekli önce yakındaki altına-taşa saldırmayacaksın uzaktakileri toplicaksınki başkasına kalmasın. 2. 3. ana binayı kur daha hızlı işçi üretmek için. Odunu asla bırakma 30 tane işçi toplasın. Savaş dönemi yaklaşmaya başlayınca askeri binalar kurmaya başla kaleleri ileri yapma geri yap. Kalelerin önüne askeri binaları diz 10larca yap odun çok olduğundan rahatça yaparsın. Hem hepsini birden seçip asker basınca çok kısa sürede büyük ordular hazırlarsın hemde düşmanı oyalarlar.

Eğer barış dönemini kabul etmezse yine ete abanıp ilk çağı çok hızlı geç ama küçük bir ordu kur sonrasında oduna-tarlaya abanıp bir yandanda asker çıkartmaya bak. İlk bölük hazır olunca direk gönder bekleme. Barış zamanı olmazsa oyun her türlü kısa sürede biter...

Niye bahsedilen diye seni yazdı anlamadım

Ha bide birşeyi kapatmazsan hile yapılıyordu. Tam hatırlayamıyorum şimdi oyunu kurarken ayarlıyordun. Belki onu kapatmayıp hile ile erken saldırıyor olabilir dikkat et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 9 Nisan 2013; 1:41:18 >

• ah be ne zamanlardı bizde ülkeler arası ticarete izin verirdik, ordular kapışırken düşman ticaret arabaları yanımızdan geçerdi dokunmazdık anlaşma gereği
    hd alanlar aynı zevkleri yaşıyor mu bilmem ama yorumları okuyorum pek memnun değiller sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

ah be ne zamanlardı bizde ülkeler arası ticarete izin verirdik, ordular kapışırken düşman ticaret arabaları yanımızdan geçerdi dokunmazdık anlaşma gereği
    hd alanlar aynı zevkleri yaşıyor mu bilmem ama yorumları okuyorum pek memnun değiller sanırım

Biz ayrı ayrı ticaret anlaşması yapardık. Diğerlerinin ticaret yollarını baltalardık sürekli Hakkatten güzel zamanlardı. Liseden kaçar 2 el atar eve gidincede mahalleden arkadaşlarla oynardım her kuruş kafeye giderdi

Zannetmiyorum sadece HD olup fazla yenilik getirmediğinden çoğunluk memnun değil gibi birde herne kadar multide oynasan arkadaşlarınla oynadığın tadı vermez. Adam 1. dakikadan saldırmaya başlar ne keyfi var öyle oyunun azıcık diplomasi yapıcan. 3 kişi herkes tek efsaneydi zaten birine yanaşma arayışı bitmezdi, kafede birbirimize kaş göz edip dururduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 9 Nisan 2013; 5:10:49 >

• teşekkürler bugün kapışacaz gene, ben tarlaya yogunlaşıyordum ama öneren olmamış,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Age of Empires 3
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3-4 Katlı sur için giden taşın haddi hesabı olmaz eminmetehan'ın dediğini yaparsan rahatlıkla oyunu alırsın :) Neyse başarılar hocam :)
  • ateşkes süresine bağlı olarak stretejini kurmalısın. yapacağın ilk şey direkt meyvelere ve koyunlara saldırmak olmalı. hızlı bir şekilde işçi çıkarmalısın. haritanın sol altında bulunan sarı yuvarlağı sürekli olarak kullan. o sana boşta olan işçilerini gösterecektir. asla boş durmamalılar. ilk aşamada önceliği; et ve oduna ver. (önce et) eğer arkadaşın bodoslama dalıyorsa surla bile uğraşma derim. yeterli sayıdaki asker geri püskürtür. (tabi karanlık çağda falansanız, yoksa yemez :D) daha sonra surlarını kurarsın. ve unutma oyunda tükenmeyecek tek kaynak ettir. önce tarla sonra balıkçılık çok önemli. eğer oyun 2 saate yaklaşırsa zaten haritada hiçbir şey kalmayacaktır.

relicleri sahip olmaya gayret göster. bu sana altın sağlayacaktır. rakibin ekonomisini çökertmelisin. bence askerleri öldürmek yerine hiç asker basamaması çok daha mantıklı. en fazla pikeman basabilir ki onları almak çocuk oyuncağı. kütüphane çok önemli. teknoloji geliştir. buna 200 altın verilir mi deme.

unutmadan haritada su varsa değerlendir. denizden çıkarma yapacaksan 5-6 tane boş yolcu gemisi yapmanı (asıl gemiyi saklamak için şaşırtma amaçlı) asıl askerlerinin bulunduğu gemiyi ise savaş gemileriyle korumanı öneririm. sol tarafta ''guard'' komutu ile savaş gemilerine yolcu gemisini koruma emri verebilirsin. surlarının kapladığı alan çok fazla olmasın. alan ne kadar genişlerse savunması o kadar zor olur.

biriktirdiğin askerlerini ise serbest saldırı komutunda tutma. sana saldırdığında sen de saldır şeklinde bir işaret olması lazım o tıklı kalsın. yoksa tek atlının üzerine 70 asker saldırır ki bu da ordunun dağılmasına neden olur. eğer saldıran sen isen serbest saldırı da kalmalılar.

kolay gelsin. zafer seninle olsun

not: yazdıklarım karanlık çağdan başladığınızı düşünerekten... en gelişmişten başlarsanız yukardakine göre çok önemli değişiklikler yapmalısın. arkadaşına delikanlıysan karanlı çağdan başlayalım de. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newmoon37 -- 9 Nisan 2013; 16:53:17 >

• Evet o taktiği verirken hiç sur yapma anlamında söylemedim en geriye sur kur ama şehrinin tamamını değil sadece işçilerini koruyacak şekilde. Bunun nedeni ise kalelerin arasından atlıların hızla geçip işçilerini öldürmesine izin vermemek. Bunun dışında sura hiç taş harcama kale yap paso. Sonra relicleri unutmuşum hızla rahip yapıp onları topla kimseye bırakma 3 tanesini alsan çok kazanırsın. Rahip taşıyabiliyor onları rahiple taşıyıp kiliseye koyacaksın. Sonra tek çeşit asker yapma 1 bölük pikeman 1 bölük kılıçlı yaya 1 bölük en iyi atlıdan 1 bölük kaleden çıkandan vs ayarla ilk orduyu mancınık vsde ekle. Bu ilk savaş için düşmanın ordu ağırlığını bilmediğinden ortalama ayarlamasınki karşına ne çıkarsa çıksın kaybetsende ciddi hasar verebil saldıramaz hale getir. Sonrasında ne ağırlıklı ordu kurmuşsa ona üstünlük sağlayacak birliği hazırlayacaksın. Kılıçlı yaya pikemanı ezer, pikeman atlıları, atlılar okçuları bunların dışında kaleden çıkan birliklerinde üstünlük kurdukları vardır. Sarecens develeri filleri ezer mesala britons okçuları saracens develerini ezer. Tetons birlikleride iyidir saracense karşı ilk başta ırk seçerkende bunu dikkate alacaksın saracens seçerse 2sinden birini alacaksın mesela. Kale birlikleriyle kale birliklerini çarpıştıracaksın. Normal birimler her zaman eziliyor kale birimleri karşısında. Sonra bölükleri hep numaralandıracaksın seçip ctrl+1 yapacaksın 1e bastığında o bölüğü seçer direk. Sonra kaleleri vs topçularla yıkacaksın topçuları ordunu üzerinde tutarak koruyacaksın. Kaleler, kuleler, surlar bence gereksiz ordunu doğru kurduktan sonra teke tekte yenemeyeceğin yok tabi ilk baştan yanlış ırk seçmemişsen misal o saracens seçmiş sen pers olmuşsun o zaman işin zor. Fazla fil yapmadan okçu ağırlıklı takılman lazım ama yüzde 70 kaybettin. Farklı taktikler uygulayıp ekonomisini baltalaman lazım mancınıklarla ağaçları yıkıp yol açmaya falan çalışabilirsin. Kaleler güven verir sadece atıyorum çok ezici bir yenilgi aldın düşmanın ilerleyeşini durdurur yaptığın onlarca akseri bina sayesinde de hızla ordunu yenilersin. En önemlisi ekonomin sağlam olacak etin odunun bol olacak haritada altın kalmayınca marketten takas edeceksin...

Ne zamandır oynamadığımdan isimleri tam hatırlamıyorum yanlış ise düzeltiniz lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 9 Nisan 2013; 20:16:07 >

• İlk başlarda hiç meyve toplamazdım ben. Koyun, domuz ve geyik fazlasıyla yeterli oluyor. Sonra direk tarla zaten.

edit: bu arada en çok oynadığımız harika Black Forest'tı :) geniş alan çok yoktu. 2-3 giriş yeri vardı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 10 Nisan 2013; 11:54:45 >
  • biraz hortlatmış olucam konuyu ama :) oyun açılır hemen sana verdiği ilk etle işçi bas. çıkan 3 işçiyle ev yap. et için önce koyunlar sonra domuzlar sonra çilekler en son tarla yapıcaksın. çünkü işçilerin bunları işleme hızı değişiyo. yani işçi koyundan 1 dakikada atıyorum 60 et çıkarıyosa çilekten 50 tarladan 40 et çıkarıyo. odun ve et en önemli kaynakların ama altın ve taşıda ihmal etme. gelen ırka göre taktik yaparsın. mesela ben önce çok kale yapanları yıkmayı seviyorum. kale yapmak mesele değil yıkılmalarıda çok kolay. 4-5 tane trebuchet ile mahvedersin kaleleri. bombard towerı olan bi ırk gelirse 1 tane kale yapmak yerine 6 tane bombard tower yapmak daha iyi. bu arada en iyi savunma saldırıdır. ben daha savunma yaparak oyun alan adam görmedim bu oyunda saldıran agresif oynayan kazanır.
  • Oyunun ilk başlarında(dark age) sadece et ve odun üretmelisin.Altın ve taş üretmemelisin.
    Hangi askerin hangi askere karşı saldırı bonusu olduğunu bilmelisin.Özellikle buraya bakın.Ben knigtla b4ckgrounda saldırıken o man at arms yapıyordu.Yine başka bir maçta spyboya knightle saldırıken o okçu yapıyordu
    =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.