Şimdi Ara

Ağımdaki Bilgisayara ulasamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Merhaba Benim Sizlere Bir sorum olacaktı mutla sizlerde bu sorunla bir yerde karşılaşmışsınızdır.

cafemdeki Bilgisayar Elle yapılandırılmıs sekildeydi

ÖRNEK: 192.168.1.2
    192.168.1.3
    192.168.1.4
    192.168.1.5
    192.168.1.6
    192.168.1.7
    192.168.1.8
    192.168.1.9
    192.168.1.10 bu şekilde gidiyord.Gün geldi ben bir makinama format cektim.

ve makinamin İP yapılandırmasını otomatik olarak almasını istedim.

Fakat; \\makina ismi ÖRNEK = \\cafe10 enter dedigimde (çalıstırdan) asagıdaki resimle karsılasıyorum.Diğer makınalarımda bu sorun yok. Bu sefer Elle İP gireyim öyle deneyeyim dedim.Fakat maalesef olmadı. Ben farklı bir şekilde bu sorunu hallettim çözdüm yani fkt bu seferde akınsoft programı o bilgisayardan veri alamıyorum(makınayı ac - kapa ) yapamıyor.

şimdi bu sorunun nedeni nedir.
    bunu tamamen nasıl giderebilirim bunları sizlerden öğrenmek istiyorum.
    Buradaki ileri networkcu arkadaslardan ve bu sorunla karsılasmıs ve şmayı başarmıs arkadaslardan rica ediyorum.

herkese teşekkür ederim.

Ağımdaki Bilgisayara ulasamıyorum

• 1- ağ kurdunmu ?
    2-dosya ve yazıcı paylaşımı kapalı gibi gözüküyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosion -- 18 Temmuz 2006; 22:44:54 >
  • sen anamakineye guest hesabı ile bağlanmaya çalışıyorsun..Yetkili bir kullanıcı hesabı kullanmalısın.yani anamakinede kullanıcı hesaplarında atıyorum ahmet diye bir kullanıcı aç.istemcidede aynı hesabı aç..bu şekilde bağlanırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erosion
    2-dosya ve yazıcı paylaşımı kapalı gibi gözüküyo...

• Ağ kurmustum hatadan sonra yalnız ne geregi varki ben tüm makinaları zaten workgroupa dahil etmiştim ağın ısmınıde yıne aynısını yaptım v.s. çalıştı fkt bu seferde cafe programı aç kapa yapmamaya başladı. bugün bir daha deneyeceğim bu durumu kesin çözmem lazım.Çogu kısıde boyle problemlerden yakınıyor.Umarım aşarım aştıgımda nasıl oldugunu sizlere yazarim.

bu arada arkadasın ben ana makınaya baglanmaya calısmıyorum.
  • Bu problemi çözmenin iki yöntemi var. Birinci ve kolay olanı yeni kurduğun pc ye paylaşım ver ve yeniden başlat bir problem kalmaz.

Ama daha profesyonelce halletmek istiyorsan senin veridğin örneğin üstünden açıklıyorum. Ana makineye gidersin bilgisayarımın üstüne sağ tuşla tıklar Yönet e gelir ve tıklarsın Yerel kullanıcılar ve gruplara Oradan Users 'e tıkla Sağ tuşa tıkla Yeni Kullanıcı sekmesi Kullanıcı Adına Masa10 yaz. 1. seçenekteki işaretikaldır ve 3. seçenekteki Parola her zaman geçerli olsun a işaret koy. Çarpıya bas çık pc yi yeniden başlatmana gerek yok (tabi yanlış hatırlamıyorsam:) )
    Hayırlı uğurlu olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayara Bağlayamadım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.