Şimdi Ara

Ağır gözlüğün kulak ve burunda ağrı ve iz yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, miyop-astigmat sebebiyle gözlük kullanıyorum. 1 hafta önce yeni bir gözlük aldım. Biraz ağır ve çerçevesi büyük bir gözlük. Günlük kullanımda 1 2 saat sonra burun ve kulakta ağrı yapıyor. Silikonun burnuma değen kısmı mosmor oldu. Çerçeveyi çok sevdim. O yüzden kullanmaya devam etmek istiyorum.

Sorum daha önce böyle ağır bir gözlük kullanmış olan arkadaşlara olacak. Bir süre sonra burun ve kulak bölümü bu duruma alışıp bu sıkıntılar yok olur mu? Yoksa gözlüğün ayarlarında bir bozukluk mu var? Gözlüğü atasundan aldım. Cihazla tüm ölçüleri aldılar aslında ama sorunun ölçüden kaynaklı mı yoksa gözlüğün alışma sürecinden kaynaklı mı olduğuna emin olamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı çerçevelerin kendi silikonları sert olabiliyo gözlükçüler değiştirir daha yumuşak olanları var

• rtuzz kullanıcısına yanıt

Aslında silikonları standart silikon. Yani çerçevesiz olan yedek gözlüğümdeki silikonla aynı silikona sahip. Çerçevesiz olan herhangi bir ağrı veya iz yapmıyor. Ancak yaşlı işi bir gözlük olduğu için sadece evde kullanıyorum. İşe veya dışarıya çıktığımda kullanmıyorum. Yine de aklımda olsun. Ağır bir gözlük olduğu için belki bir tık daha yumuşatmak iş görebilir.

• kesikparmak kullanıcısına yanıt

En temizi kaliteli kemik çerçeve kank ben öyle kullanıyom

• rtuzz kullanıcısına yanıt

Zaten başımıza ne geldiyse kaliteli gözlük alalım diye geldi Ağır gözlüğün kulak ve burunda ağrı ve iz yapması  Hani ucuz, plastik kolay eğilip bükülen bir şey olmasın dedim. 2500 tl verip aşağıdaki Rayban gözlüğü aldım. Tabi kısa sürede denerken ağırlığını farketmiyorsun. Ama uzun kullanımda anlıyorsun ne kadar ağır olduğunu. Evdeki yedek gözlüğümden rahat bir 3 kat daha ağır. Hayır ama elbet bir yöntemi vardır bunun kullanmak için. Sonuçta bir ton böyle ağır gözlük kullanan insan var. Onlar nasıl bir çözüm buldular acaba Ya da çözüm bulmadılar da burun ve kulakları mı alıştı bu ağırlığa? Bir muamma işte bu Ağır gözlüğün kulak ve burunda ağrı ve iz yapması 

Ağır gözlüğün kulak ve burunda ağrı ve iz yapması

• kesikparmak kullanıcısına yanıt

Neden kemik gözlük almadın ? Bu tarz gözlükler artık demode kaldı kimse takmıyor.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Retro tarzı seviyorum. İşim gereği klasik giydiğimden dolayı da metal çerçeve daha iyi duruyor. Zaten kemik çerçeve iyi durmadığı için, kemik çerçeveli gözlüğümün camı kırılınca, yaptırmak yerine bunu aldım. Beğenerek aldım. Hani tip olarak sorunum yok. Memnunun bu gözlüğü aldığım için Ağır gözlüğün kulak ve burunda ağrı ve iz yapması  Sorun sadece ergonomide :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulak arkası şişlik ve kanser
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Titanyum çerçeve pilot model retro gözlük aldım bende önceden kırmızı kırılmaz malzeme denilen büyük çerçeve gözlüklerden kullanmıştım tamam sağlamdı ama eşşek gibide ağırdı. onun silikonuda kırılmaz malzemedendi yekpare tasarımdı yani onlar daha beterdi burnuma batar ağrı yapardı. gözlük zaten ağırdı şimdi şu çift kiriş sıfır birdeki savaşın gözlüğüne benzer bir model aldım ama çok daha ince malzemeden saf titanyum çerçeve boyutu diğeriyle aynıdır ama inanılmaz hafif diğerine göre silikonlarıda gayet rahat burna göre ayarlanabilir yapıda smania marka tek sıkıntısı eğilip burkulma muhabbeti oluyor bu mesnet yerlerinde onu da garanti süresince değiştiriyorum şu an dikkatli kullanmak gerekiyor biraz. Gözlük işi hassas iş hem sağlam gözlük hem ergonomi olmuyor maalesef ama gözlükte titanyumun üzerine malzeme tanımam kim ne derse desin boyutuna oranla en sağlam malzeme titanyum gözlükte. Burkmamaya dikkat edeceksin sadece. Yaşlı işi muhabbetlerine de hiç takmam. Sağlığım daha önemli artı yaşlı işi olduğunu hiç düşünmüyorum şu an retro modeller moda zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 8 Temmuz 2023; 20:59:56 >

• Lens kullanmalısın.

• çare plastik yada kemik gözlük

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.