up |
Ağır sosyal fobili olmak ve üniversite (3. sayfa)

-
-
yok mu forumda sosyal fobili,tipsiz,yıkık olup üniversite okuyan
-
Bolum ne istiyon durumun ne
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedengerekli -- 31 Mayıs 2022; 22:0:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam. 5-6 yıldır forumdayım lisedeyken hatta ortaokuldayken ben de senin gibiydim. Daha sonraları yavaş yavaş açıldım.
Ben insanlara tavsiye vermiyorum çünkü bir kulaktan girip öbür kulaktan çıkıyor. Adam foruma gelip ağlıyor tavsiye veriyorum 5 yıl sonra adam aynı sebepten bir daha agliyor. Dediklerimi yapacaksan yazıyorum Şimdi eline kağıt kalem al. Dediklerimi yaz. Bak hala daha duruyor dediklerimi yapsana. Sana vaktimi harcıyorum. Bunu herkes yapmaz. Şimdi kağıdın ilk kısmına yapilacaklar yazıyorsun.
1-) Öz bakımına dikkat edeceksin. Saç sakalını kendine yakışır şekilde yapacaksın. Kelsen saçlarına sıfıra vur. Sakalın iyi çıkmıyorsa sinek kaydı tıraş ol. Koltuk altı etek altı burandaki kılları kes. Tek kaşsan ortasını al. Dişlerini günde en az iki kere fircala. Parfüm sık. Deodarant kullan. Saçların asla yağlı sekilde dışarı çıkma. Tipim yok demişsin. Böyle bir şey yok. Her erkek en az 7/10 hiç olmadı 6/10 dur. Çirkin erkek saç sakalına bakmayan bakım yapmayan erkektir. Sabah kalktığında ilk işin berbere gitmek olsun. Berbere git ve saçlarını kestir. Gidip banyo yap. Tıraş ol.
2-) Spor yap. Kiloluysan zayıflamak için yürüyüş ve koşu yap. Zarganaysan bol bol protein ağırlıklı beslen. Tercihen spor salonuna yazıl. Yazilamiyorsan dışarıda parklarda barfiks demiri falan bul. Barfiks çek. O da olmuyorsa. Eve dambıl al. Dambıl kaldır. O da mi yok. Bimden 5litre su şişesi al onları kaldır. YouTube'ta bin tane video var. Araştır. Ha bu arada kesinlikle dik dur. Dik durma antrenmanları yap. Sınav çek mekik cek. Sırt çalış.
3-)Saçlarını kestirdin spor salonuna da yazıldın. Sırada avm'ye gitmek var. Avm'ye gideceksin AVM yoksa bir tane mağaza kıyafet dükkanına gideceksin. Beğendiğin kıyafeti pantolonu alacaksın. Sakın 50 yaşında gibi kıyafet alma. Yaşına ve modaya uygun bir kıyafet al. Ve bunları tek başına yap. Yanında kimse olmasın. Özellikle ailen. Kıyafetlerini aldıktan sonra bir kafeye gireceksin. Garsondan menü isteyip sipariş vereceksin. Kahveni pastani yiyip içtikten sonra ödeyeceksin.
4- Bunları da yaptıktan sonra kitapçıya git. Git istediğin kitabı al. Bunu oku. Kesinlikle sesli oku. Sesini kaydet. Kaydettikten sonra dinle. Nasıl bir sesin var. Bunu alışkanlık haline getir. Bu senin konuşma hitabetini artıracaktır.
5-) DH,Facebook,Instagram,YouTube bunlardan uzak dur. En fazla 1 saat gir. Hatta dh,ekşi,Twitter'a hiç girme. Tamamen toksik bir yer. Olumsuzluk akıyor. Kötü haberler olsun,insanların yikikligi olsun. Bu insanlara sana mutsuzluk verir. Normal hayatında biri de karamsarsa kesinlikle ondan uzak dur. Karamsar insan etrafındakileri de karamsar yapar. Instagram ın ve WhatsApp'ın mutlaka olsun. Instagram sadece fotoğraf atarken gireceksin. YouTube'ta da amacın için kullanacaksın.
6-) Uykunu düzenle. Akşam 11-12 sabahta 7-8 gibi kalk. En az 7-8 saat uyu. Uyumadan önceki iki saat ekrana bakma. Kitap okumak, ders çalışmak gibi şeyler yapabilirsin.
9-) komedi programları izle. Cem Yılmaz,Tolga çevik,gibi,friends,Office,Rick and morty,family guy,south park vs. Olabildiğince komedi filmi izleyeceksin.
10-) Hüzünlü müzik dinlemeyeceksin. Hele hele Arabesk asla dinlemeyeceksin.
11-)Cips,çikolata(bitter hariç),jelibon,pizza bunları yemeyeceksin. Bağımlısı isen azaltacaksın.
12-) Yapmaktan hoşlandığın şeyle uğraşacaksin. Resim çizmek olur,gitar çalmak olur,hikaye yazmak olur,dil öğrenmek olur. Kısacası seni geliştirecek bir şeyle uğraşacaksin
13-) Derslerine çalışacaksın az az çalış ama düzenli olsun
14-) 1.gün insanlarla konuşacaksın. En alt tabakadan en üst tabakaya sırayla gidiceksin. Senin için konuşması en kolay insanla(sallıyorum Annen) 1 saat konuşacaksın. Konudan konuya atlayacaksin.
15-)2.gun sınıfındaki dershanendeki konuştuğun tek tük insanlara selam vereceksin. Mutlaka ve mutlaka sınıfa girerken selam vererek gireceksin. 14. Maddeye devam aynı zamanda.
16-)3.gun Sınıfında en yıkık gördüğün kişiye gidip basit bir soru soracaksın. Şu şu dersten ödev var mı gibi. Erkek kız farketmez. Derslere katilacaksin. Hocanın sorduğu soruyu biliyorsan kesinlikle parmak kaldıracaksin. 13-14-15 devam
17-)4.gün bir kızla konuşacaksın. En yıkık gördüğün kız. Bu kız mutlaka çalışkan ve sessiz olsun. Mesela benim sınıfimda çirkin bir kız vardı ama onla konuşmadım çünkü kız popülerdi. Gidip en ön sırada oturan dersten başka bir şey düşünmeyen hiç bir erkekle konuşmayan ama ondan daha güzel kızla konuştum. Yani mesela çirkin güzel değil. Sosyal statü. Sınıftaki sosyal statüsü düşük insan olmalı.
18-) bu kıza her gün selam vereceksin.(17. Maddedeki kıza)
19-) Bu kızla ilişkini geliştireceksin.
20-) kızın hobilerini,sevdiği rengi doğduğu yeri,nereli olduğunu ogreneceksin. Kızı taniyacaksin yani.
21-) kızla arkadaş olup telefon numarasını alacaksın. Yüz yüze isteyeceksin.
22-) Daha sonra kızı dışarı davet edeceksin. Kesinlikle yüzyüze davet edeceksin. Telefondan değil. Arkadaş yoluyla değil. Sinema olur,Starbucks olur. Yanına biraz fazla para al. Belki kızın yerine sen ödersin. Şimdi mesela bu maddeyi yapabilmen için sipariş verebilecek ozguvene sahip olman lazım.
Bu maddeleri basarana ve sende sıkıntı yaratmayana kadar yapacaksın. Madde üçü hatırla. Avm'ye gitmiştin ama bir kereliği kastetmiyorum birçok kez gitmen lazım. Ya da derse katılmak sadece o gün için değil. Tanıdık görünce selam vermek sadece o gün için değil.
23-) Başka kızlarla tanisacaksin. Aynı tarifeyi o kızlara da uygulayacaksin.
24-) Fotoğraf cekineceksin. cool olanlari Instagrama atacaksın.
25-) Toplumu ortamda senle dalga geçeni sen de onla geçeceksin. Cevabı yapistaracaksin. Komedi programları izlemenin sebebi sadece mutlu olmak için değil aynı zamanda hazır cevap olman için.
26-) bir kıza çıkma teklifi edip sevgili olacaksın.
31 Serbest ama hergun çekme 3 günde bir yeterli. Yine LoL oyun falan onlarda yasak değil ama çok oynama. Ayarında olsun işte her şey. Derslere mutlaka katil. Sosyal medyayı mutlaka azalt.
Anladığım kadarıyla 11.sinifsın. lise bitene kadar bunlari uygula. Yardım istediğinde kafan karıştığında beni alintilayabilirsin. Abi 10. Madde kaldım ne yapmam lazım gibi.
Hadi bakalım kolay gelsin. Yap ama bunları. Mazeret üreteceksin biliyorum ama benim param yok nasıl kıyafet alacağım. Nasıl kitap alacağım diyeceksin. Para biriktir. Paran yoksa kıyafet alma. Spor salonuna yazılma, evde spor yap. Kitap alamiyorum o zaman var olan kitabı oku. Okulun kütüphanesinden al. İlla satın almana gerek yok. Ama benim tutkum yok hobim yok. Ara bul düşün.
Her gün kendine hedef koyabilirsin şu kadar sınav çekeceğim ya da su kadar insanla konuşacağım ya da su kadar parmak kaldıracağım gibi.
Not:Klavye düzeltme var klavye yanlış düzeltebilir ben hızlı yazmış olabilirim. Yazım yanlışları için affola.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Liseyi geçen sene bitirdim,bu yıl çalışmadım ve şimdi sayısal kasmaya başlayıp seneye üni sınavına girmeyi düşünüyorum. Bölüm olarak ta ziraat mühendisliği düşünüyordum. Ayrıyeten kendi çabamla ingilezce de öğrenmeye çalışıyorum.
-
Üniversitenin ilk haftası kimse tanışmaz herkes bireysel takılır üst sınıflar grupça takılır sonra diğer günler millet tanışır kaynaşır arkadaşlıklar olur sen yalnız takıl bir şeycik olmaz telefonla oyna ben öyle yapıyorum birde sen gibi sosyal fobisi olan karşına çıkabilir ya da arkadaş bulmak isteyen biri yanına gelip sana selam verebilir aklında bulunsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce için hangi uygulamaları kullanıyorsun
Hocam zamanınızı ayırarak bana yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Benim gibi biri için zor olacak ama önerilerinizi uygulamaya çalışacağım.
-
al bir vosvos 19 mayısta 23 nisanda filan buluşmalara git..
farklı buluşmalara git. vosvos seni dostluklara götürecettir..
-
Yazılım öğren dememissin
Her şey aşırı pahalı,alınabilcek gibi değil ki ucuz olsa alayım.
-
Yazılım ogrenemk bunları yapmaktan daha zor
Önemli değil hocam. Kendinizi küçük görmeyin. Sadece pes etmeyin sürekli deneyin.
Hiçbir uygulamayı kullanmıyorum hocam sadece 100 adet ingilizce şarkı oynatma listesi hazırladım.İngilizce sözler şarkının üzerinde yazıyor ve bende türkçesine çeviriden bakıyorum sonra da şarkıyı baştan sarıp şarkıcı sözleri söylemeye başladığında bende türkçesini aklımdan söylüyorum. Bu yöntemle hem cümle kurmayı öğreniyorum hem de kelime öğreniyorum
-
Bu benim 19 takipçim var instada bir tane üniden yok on takipçilerde akraba falan kimseyle konuşmadım 1 kere tuvalette takılıyorum
Kendiyle barışık olmak isteyenler bir de bu kitapdaki uygulamaları yapmayı deneyin.
Başka bir konuya yazdığım mesajı buraya kopyala yapıştır yapıyorum. İçimizdeki çocuk kitabını mutlaka oku derim dostum. Çok faydasını göreceğine şüphen olmasın.
Kitabın içindekiler kısmını da yazayım.
İçinizdeki çocukla tanışın
İnsan manzaraları
Aile
Söylenmeyen mesajlar
Sağlıklı aile ve iletişim
Aile kuralları
Utanma ve utanç
Utanmanın çeşitli anlamları
Çocuğa kötü davranmanın türleri
Çocuğun temel gereksinimleri
Savunucu davranış ve savunucu kişilik
Cevaplarınıza bir göz atalım
Özbenliğinizi nasıl tanımladınız?
Temel gereksinimleriniz karşılanmış mı?
Çevrenizde iyi örnek var mıydı?
İçimizde konuşanlar
Çok sesli iç dünyamız
İçinizdeki çocuğu tanıyor musunuz?
İçimizdeki çatışmaların yansıması
Arayış: iç çocuğunuza kavuşmanın yolları
Uyanış
Temel sorunları görme
Olumsuzu olumluya dönüştürme ve bütünleşme
Öze ulaşma
Şu temel sorunları da yazayım belki ilginizi çeker.
Hep ya da hiç biçiminde düşünme
Denetim
Aşırı sorumlu ya da sorumsuz olma
Kendi gereksinimlerini ihmal etme
Uygunsuz davranışı hoş görme
Terk edilme korkusu
Çatışma durumlarıyla uğraşma ve çözmede zorlukla karşılaşma
Güven duymama
Kendi olarak hareket edememe
Duyguları ifade edememe
Kendini değersiz görme
Bağlaşıklık
Kaybettiklerimize yaş tutamama
Sevgi alışverişinde zorluk çekme
Bu temel sorunları kendinde görüyorsan kitapta verilen uygulamaları yap ve özüne ulaşmaya çalış. Şimdiden başarılar sana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saflık Yolcusu -- 17 Eylül 2023; 12:46:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
altın değerinde tavsiyeler. altına imzamı atarım.
Dayaaaaaan Ruhum Buuuuuu Acıya Dayan Çaresizim Çook Geç Çok Geç Artık Çook Geç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X