Şimdi Ara

Ağlamayana yok gençler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağlamayı öğrenmek lazım. Essential skill

Hiç çekinmeye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl yani?

Örnek?

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Çok sağlam tavsiye, ciddiyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Panda şu aralar foruma ders veriyor.

• Econbender kullanıcısına yanıt

hocam bilkent yüzünden asosyal, nerd ve depresif biri oldum, 1-2 sene öncesine kadar böyle değildim. Tavsiyen var mı?

• Zor okulda, 4.0 GPA yapmaya çalışan biri için başka seçenek olduğunu sanmıyorum. Aslında kolay okul bile olsa böyle, GPA'ye kafayı taktıktan sonra dersler diğer her şeye göre öncelik haline geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 27 Kasım 2024; 20:14:0 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

yazılım sektöründe bi işe yarayacak mı onu da bilmiyorum, yapacak bir şeyim olmadığından derslere sardım. bizim bölümden direkt olarak londra meta'ya giren birisi vardı, bazı şirketler "neden ortalaman bu kadar yüksek" falan demiş, dezavantaj da yaratabiliyor herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Bu Kızlar Niye Böyle
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkesin, iyi okulda mühendisliğe girebilmek için ilk 1k'ya girmeye çalıştığı, her şeyi hatasız yapmaya uğraştığı bir giriş sınavından, liseyi bitirene kadar böyle eğitim almasından sonra çok ters geliyor üniversitedeki rahatlama bana. Lise bitene kadar tüm eğitim sistemi yalan mıydı yani?

Gelişmiş ülkelerde tuzu kuru yaşayanlar anlamaz, çoğunun diploması bile yok yazılım alanında çalışanların. Bu şekilde eğitilip sonra bu tarz cutting edge tech alanında çalışacak, research yapacak çok küçük bir kitlenin olduğunu görmek büyük bir hayal kırıklığı bence, o yüzden teknolojiyi, teoriyi, matematiği falan ciddi alanlara sadece top tier tavsiye ediyorum.

• İkigai'nin dediklerine ek olarak şunu söyleyeyim:

Evet gpa belli noktalarda önemlidir ama sırf gpa için dersi ögrenmektense ezberleyen bir yapısı var Bilkent'in. Çoğu kişi dersi yüksek notla geçse bile aslında o dersin sadece çıkmış sorularını filan ezberleyip geçiyor. Bu gerçek ilk birkaç yılda ne ise yaradığı anlaşılmayan teori eğitimi ile birleşince bölüm çok amaçsız hale geliyor. O yüzden 4 gpa yapmaya çalışmaktansa dersteki konuyu anlamak ve bunun uygulamasını öğrenmek biraz daha iyi olabilir.

Ayrıca derslerin ötesinde gerçekten hobilere de zaman ayırmak lazım. Çünkü bu hobiler gerçekten bizim biz olmamızı sağlayan şeyler. Mesela ben kitap okumayı oldukça severim. Bu dönem kitap okumadığım sırada girdiğim sınavlar ve katıldığım etkinliklerde hep moral bozukluğu yüzünden verimsiz oldum ve düşük not almış ya da boşa zaman harcamış oldum. Çünkü kendimi eksik hissettim, normalde sevdiğim şeyler bile tatsız geldi.

Ayrıca şu an dönem sonuna geldik sayılır. Bir şeylerin bayması ve derslerden/ödevlerden bıkmak da normal. Tatile girdiğiniz zaman kafanızı dağıtın, bir süre ders/dokuman vb. şeylere bakmayın (kendimi geliştireceğim diye de bakmayın, bu hayattaki en büyük günahlardan birisi overachieverlıktır).

Son olarak; biliyorum birisinden hoşlanmak vs. güzeldir. Bazen bu kisi saplantı haline de gelebilir. Ama unutmayın ki bu saplantılı ruh hali size zevk vermez, aksine sizi yorup bitirir. Kendi mental sağlığınız için birisinden sadece hoslanin, arada hayalini kurun veya onunla birlikte olduğunuzda eğlenin. Ama bu hayatta kimse saplantılı olunmayi hak edecek kadar kıymetli değildir (bu cümleyi kimse sizin akıl sağlığınız kadar değerli değildir diye de okuyabilirsiniz).

Sağlıcakla kalın

• Econbender kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam, forumda aldığım en anlamlı mesajdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.