arkadaşlar donanım hakkında fazla bilgim yok ve sizleri okurken öğreniyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. p4 2.4 ghz 1gb ram 300 watt powersuply asrock anakart ve fx 5200 ekran kartı var pc'de.
çok ayrıntısını sormayın lütfen hardware'den söyleyebileceğim bu..
sorum ise pci tabanlı örneğin fx6600 256 mb bir ekran kartı kullanabilmek için,bilgisayarda hangi parçaları ve lütfen marka-ayrıntı bildirerek söylermisiniz?fiyat olarak çok sınırlama yok varsayın
Agp slotundan ekran kartını çıkartıp pci slotuna yeni ekran kartını takman yeter. Ancak heralde sen pci-express'den bahsediyordun. Eğer öyleyse anakartını değiştirmen gerek.
ashc teşekkürler ancak benim anakartta herhalde pci slotu var ? yok? emin değilim arkadaşlar arasında asrock dandik? bir kart olduğu için yoktur dediler.. önerebileceğin bir anakart var mı? şimdiden saol(not:anakartta pci slotunu nasıl anlarız?)
ayrıca bu forumda araştırıken pci kart için power suply ın en az 450 watt olması ,işlemcinin değişmesi ve dediğin gibi anakartın değişmesi gibi öneriler evvelden okumuştum.yani tek bir pci kart için tüm pc'i mi değiştirecez?
Arkadaşım PCİ tabanlı ekran kartı yok PCI Express yuva kullanan ekran kartları var... Senin yapman gereken PCI Express destekli bir anakart , PCI Express bir ekran kartı ve senin işlemcin eski soketlerden sanırım işlemcini değiştirmek tabi yeni anakartlar DDR2 destekli onun için ramlerde gidecek...
Bu değişikleri yaparsan istediğin PCI Express ekran kartını alıp kullanabilirsin.
saol teenwolf yani kısaca tüm makineyi değiştir diyorsun, o zaman son bir soru agp lerde en performanslı ekran kartı hangisidir?yani sistemi değiştirmeden sadece ekran kartını up grade edeceksek neyi önerirsiniz?
en performanslı agp kartını alsan da sistemin zaten kartın tam performansını vermesini engeller, kendi sitemimden biliyorum bütçene göre x1600 pro veya x800gto öneririm
ben de son önerinin üstünü karalıyıp x850gto öneririm, tabi agp modelini bulabilirsen
bütçe sınırlaman yoksa x800gto veya x850'ye yönelebilirsin
cevap veren herkese teşekkürler, anlaşılan x800 serisine bakacağız..
ya x850xt yanlış yazmışım işte, o kesinlikle x800gto dan daha iyi.F/p ikisindede ço kdaha iyi x850xt.
TEŞEKKÜR KHANX
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme