Şimdi Ara

agp sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, elimde 478 pin agp slotlu bir anakart mevcut kutusunun üzerinde agp 4 ve 8x uyumlu oluğu yazıyor ama satın aldığım anakart radeon x1050 agp ekran kartı çalışmıyor?

yardım edeceklere şimdiden teşekkür

• Anakartın bios güncelleme istiyor olabilir sitesinden bulup daha güncel biosu varsa deneyebilirsin.

Öte yandan bu mümkün değilse, ve 4-8x desteği olduğuna eminsen, bios pilini söker (bu esnada pc nin fişinin de sökülü olması, elektrik bağlantısı kesili olmalı) 5-10 saniye bekler sonra tekrar fişi takıp pil sökülü veya tekrar takıp farketmez çalıştırmayı denemelisin, yine kart çalışmıyor / görüntü gelmiyorsa sorunlu olabilir.

Bu arada nasıl bir anakart bilmiyorum ancak kartın 4x veya 4-8x destekli bir kartmı, yoksa direk 8x bir kartmı olduğu da sokete giren ayak kısımlarından şöyle ayrılabilir.

4x / 8x destekli (yani hem 4x te, hem de 8x te çalışan) kartın, anakarta giren pin kısmı aşağıdaki kırmızı kartta ki gibi görünür.

agp sorunu

Direk 8x te çalışan kartın pin tarafı ise, aşağıdaki mavi kart gibi görünür, yani anakartın 8x desteklemiyor ise aşağıdaki soket tipindeki kart, 4x anakart ile çalışamaz ancak üst resimdeki kırmızı kart, dediğim gibi, hem 4, hem de destekli anakart ile 8x olrk çalışabilir v.s.

agp sorunu

Uzun lafın kısası, eğer mavcut anakartın 8x desteği konusunda emin olunamıyorsa, ilk resimdeki soket tipinde olan agp kartların tercih edilmesi, risk almamak adına önm arz eder v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 5 Mart 2022; 20:14:30 >

• cevap için teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim ama ekran kartının ddr2 olması fark edermi? anakart sanırım ddr1 destekliyor

• tosb4 kullanıcısına yanıt

Sadece VGA değil, anakart üzerine takılacak herhangi bir kartın üzerindeki bellek tipinn DDR3-5-6-8-10 olmnası, anakartın desteğiyle ilgili herhangi bir sıkıntı çıkartmaz, çünkü anakatın bellek dışındaki diğer slotlarına takılacak olan herhangi bir kartın, üzerinde bellek varmı yada yokmu durumundan, anakartın haberi bile olamaz.

Mesela günümüzden örnek vermek gerekirse, bugün ddr3-4-5 destekli anakartlar kullanılıyor ve bu anakartlar ile güncel e.kartları GDDR6/6x bellekler olmasına karşın kullanılıyor ve bu bir sorun oluyormu? Hayır.

Kısaca; anakartın desteklediği bellek tipi/hızı v.s. gibi durumlar, sadece anakartın bellek slotlarıyla ilişkilidir, anakartın bu bellek desteği, anakartın bellek slotları dışinda kullanılan diğer kartları bağlamaz/etkileyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 5 Mart 2022; 20:17:6 >
  • Hocam agp kart ile 478 pin ile çok özel bir ilgi alanı durum yoksa neden uğraşıyorsunuz merak ettim. Maalesef ki artık elektronik çöp dediğiniz sistemler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet eski sistem elimde anakart vardı değerlendirmek istedim boşta duracağına

• Reception47 kullanıcısına yanıt

dediğiniz şekilde yaptım bili çıkardım ama fark etmedi çalışmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

pc nin fişini çekerek pili söktüysen (çünkü dediğim gibi fiş takılıyken pili sökmek bir işe yaramaz,) ve yinede kart çalışmadıysa, ya anakartın biosunun daha günceli varsa sorunu çözebilir yada e.kartı sorunlu/bozuk olabilir.

• anakartın biosu nette yok anakartım hiper 865GV-ICH5

478 pin anakartlar artık çok eskide kaldıı için sitesinde destek bulmakta zordur doğru.

Ben zamanında prescott bir işlemci kullanmıştım ama hatırladığım 865p chipsetli bir anakart ile kullandım ve yine hatırladığım kadarıyla direk 8x kartı dahi destekliyordu 865 ler, yani şimdi düşünnce, muhtemelen e.kartınn bozuk olma olasılığı zaten daha yüksek geliyor bana ki, eski kartlar zaman içinde durduğu yerde bile bozulabilir, yakınnda pc tamir & ikinci el alım satım yapan bir yer varsa, ellerinde agp kart varmı yada ellerinde agp kart deneyebileceğin bir sistem varmı diye sorar, duruma göre ya kartı yada sistemi alıp gider, orada kartını onlarda veya ellerinde olan agp kartları kendi sisteminde denersin, yani şu durumda net biriey söylemek, sallamaktan öte olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 6 Mart 2022; 18:31:49 >
  • çok teşekkürler dediğiniz gibi yapıcam muhtemelen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.