Şimdi Ara

agp....vga....pci....nedir bunlar....???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ekran karti arastiriken agp mi, vga mi yoksa pci mi olup olmadigina nasil karar verecez, nedir ki bunlar? Anakartin destekleyip desteklemedigine mi bakacaz? Bi aydinlatsaniz bizleri, valla cok takildim ben buna...

• dostum ßunLar anakartındaki ekran kartı sLotLarının çeşitLeridir !..

ßunLar arsında en eskisi sistemLisi pci oLanı , en yeni sistemLiside pci-expres oLanıdır yani agp arada kaLıyor !.. senin anakartının hangisini destekLediğini öğrenmek istiyorsan anakartının ekran kartı sLotunu kontroL etmeLisin , eğer ßen anLayamam diyorsan ßize anakartının marka ve modeLini yaz size hangisini destekLediğini söyLeyeLim !.. SAYGILAR !..
  • valla hangi port oldugunu bakarak anlayamam ve anakartin markasini modelini filan da bilmiyorum cunku biglisayar sony vaio hazir pc. Urun katalogunda da anakartla alakali direk bir bilgi yok ama chipset Intel® 915G. Intel'in sitesinde bu chipsetin PCI Express destekledigi yaziyor sizce bu bilgi yeterli midir?
  • evet yeterli bir bilgi
  • dostum o chipsetLi anakartLarın sLotLarı standt değiLdir !.. o şekiLde direkt pci ex. dememiz çok zor !.. ßence eğer kendin ßakarak anLayamacaksan kasayı açıp ßir fotoğrafını çek we ßuraya yayınLa !.. SAYGILAR !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 5 Ekim 2006; 18:34:13 >
  • önce ne yapmak istiyorsun onu bi anlayalım ekran kartımı almayı düşünüyorsun? yoksa sadece neyi destekleyip neyi desteklemediğinimi merak ediyorsun..
  • dostum pc donanım sitelerinin makalelerini incelemelerini okursan aydınlanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_yavuz -- 5 Ekim 2006; 22:17:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Everest programı ile donanım özelliklerini çok rahat görebilirsin.
    Bu programı indirip anakartının marka ve modelini bulabilir ve bu anakartın özelliklerine bakabilirsin.
    Ayrıca eğer marka bir PC ise ki öyle demişsin, model numarası ile internetten birçok bilgiye ulaşabilirsin.
  • evet ekran karti alacagim. Onun icin tom's hardware'den ekran karti satin alma rehberini okudum. neyin ne oldugu az cok aklimda sekillendi ama bu agp,pci,vga meselesini cozemedim. Bilgisayarin detayli ozellikleri burda yaziyor.

http://www.iq.sony.com/srvs/DocsConnect/docget.asp?manualid=24502&DL=true

size zahmet burdan bi bakin da, eger olmazsa kasanin fotografini cekeip koyarim. Everest programini da ariyorum ama p2p'lere baglanamadigim icin biraz ugrastiracak. Yardimlariniz icin tesekkurler.
  • dostum

PCI İNTERFACE yazısının aLtında

16x Pci Expres yazıyor

onu fark edemedin sanırım !.. anakartın pci expres destekLi hadi yine iyisin ;)
  • pci-e anakartın varsa iyisin valla
    sen bütçeni ve kullanım amacını söyle ki tavsiye de bulunabilelim
  • hakkaten yaziyormus, ben ona hic dikkat etmedim cunku anakart uzerinde yogunlasmistim, yardimlariniz icin tesekkurler. Cok fazla oyun duskunu degilim, fazla oyun oynamiyorum, o yuzden super bisey olmasina gerek yok. Film izlerken en iyi performasi verse yeter. butce olarak da $300 max. Nasipse yarin lcd monitor aliyorum onla en iyi performansi vermesi lazim bir de. Eger lazimsa monitor de bu:http://www.demo.com.tr/show/liste.asp?sec=5429
  • quote:

Orjinalden alıntı: ycoskun

hakkaten yaziyormus, ben ona hic dikkat etmedim cunku anakart uzerinde yogunlasmistim, yardimlariniz icin tesekkurler. Cok fazla oyun duskunu degilim, fazla oyun oynamiyorum, o yuzden super bisey olmasina gerek yok. Film izlerken en iyi performasi verse yeter. butce olarak da $300 max. Nasipse yarin lcd monitor aliyorum onla en iyi performansi vermesi lazim bir de. Eger lazimsa monitor de bu:http://www.demo.com.tr/show/liste.asp?sec=5429

279$+KDV'ye X1900GT öneririm
    ama sen kdv dahil 300 olsun diyorsan
    240-250$+KDV'ye 7900GS alabilirsin

• kardeş ankartında pcı_exprees slotu varsa pcı_exprees ekran kartı al.pcı_exprees agp ekran kartından çoook daha üstün.pcı.agp v.b değimler ekran kartı slotlarının türleri (modelleridir)
  • Arkadaslar ATI radeon 9550 agp8x 256 mb ekran kartım var.sürücülerini yukleyince bilgisyar restart atıyor.yuklemeyince görüntü kötü oluyor.hem de film izlerken birden restart atıyor.film izlemedigim zamanlarda da arada bir restart atıyor.mesela virus taraması yaparken.2 yıldır caresini bulamadım.format cektim.tv kartım vardı onu cıkarıp denedim olmadı.sistem bilgisinde cakısmalara bakınca alt tarafta yazdıgım sonucları veriyor.bu sonuclar sürücü yulemeden önce alınmıstır.ne yapmam lazım acaba.yeni ekran kartı almama gerek varmı?

G/Ç Bağlantı Noktası 0x00000000-0x00000CF7 PCI veriyolu
    G/Ç Bağlantı Noktası 0x00000000-0x00000CF7 Doğrudan Bellek Erişimi Denetleyicisi

G/Ç Bağlantı Noktası 0x000003C0-0x000003DF Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571
    G/Ç Bağlantı Noktası 0x000003C0-0x000003DF VgaSave

G/Ç Bağlantı Noktası 0x00009000-0x00009FFF Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571
    G/Ç Bağlantı Noktası 0x00009000-0x00009FFF Video Denetleyicisi (VGA Uyumlu)

IRQ 16 Standard Universal PCI to USB Ana Denetleyicisi
    IRQ 16 Standard Universal PCI to USB Ana Denetleyicisi

Bellek Adresi 0xD0000000-0xEFFFFFFF Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571
    Bellek Adresi 0xD0000000-0xEFFFFFFF Video Denetleyicisi (VGA Uyumlu)

Bellek Adresi 0xA0000-0xBFFFF PCI veriyolu
    Bellek Adresi 0xA0000-0xBFFFF Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571
    Bellek Adresi 0xA0000-0xBFFFF VgaSave

G/Ç Bağlantı Noktası 0x00001400-0x0000FFFF PCI veriyolu
    G/Ç Bağlantı Noktası 0x00001400-0x0000FFFF Intel(R) 82801EB SMBus Controller - 24D3

G/Ç Bağlantı Noktası 0x000003B0-0x000003BB Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571
    G/Ç Bağlantı Noktası 0x000003B0-0x000003BB VgaSave

• PETRA kardeşim ßiosta ßu ayarLarı dene !..

- Video BIOS Shadow and Video BIOS Cacheable - DISABLED
    - C8000-CBFFFF Shadow and CC000-CFFFF - DISABLED
    - AGP Aperture size - 64 MB
    - AGP Turbo - DISABLED
    - VGA Frame Buffer and Primary Frame Buffer - DISABLED
    - PnP OS installed - YES
    - Assign IRQ for VGA - ENABLED
    - Resource Control - AUTO
    - AGP Bus Mastering - ENABLED
    - VGA Palette Snooping - DISABLED
    - Disable any UCSW or Write Combine options in the CMOS
    - Disable any manual configuration of PCI by setting these options to
    AUTO
    - System Bios Cacheable - DISABLED
    - Video BIOS Mode Cache - UC

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

umarım işine yarar !..
  • Lazminator kardes benim biosta böyle seyler yok.ne yapmak lazım?
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim version pcı express max x16 sürüm ise1.0
    Ekran kartı ise pcı express bide 3.0 çalıltırır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes pc islerini birakali yillar oldu. Suan hic bir fikrim yok fesem yeridir ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.