Şimdi Ara

Ahlâk üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sokrates ve Platon bunu anlayamamakla beraber inandıkları iyicil tanrıdan aldıkları ilhamla keyfiyetin zirvesine çıkmışlardır.
  • Evet bu çok bilinen bir ikilem zaten. Tabii teistlerin bu iki yanıtı da vermeden problemden sıyrılmaya çalışma çabaları falan da var. Ama yukarıdaki arkadaş bunu yapmadı.
  • Onları sevip sevmediğimi söylemedim ki bunu zaten 8 aydır analitiğe giriş derslerinden öğrenmiş olman lazımdı cinden. Lol. Hem de TDK destekli argümanlar. Bir de zaten avcı ile neden tartıştığını bence bir hatırla. Socrates ve Platon için bu salak söylemler sıktı artık. Ahlak konusunda dönemleri göze alamayan(unlike kraven's stories) bakış açınızı değiştirin artık. Her soru sorma sanatı da lafı çevirmek değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7CD6168F9

Onları sevip sevmediğimi söylemedim ki bunu zaten 8 aydır analitiğe giriş derslerinden öğrenmiş olman lazımdı cinden. Lol. Hem de TDK destekli argümanlar. Bir de zaten avcı ile neden tartıştığını bence bir hatırla. Socrates ve Platon için bu salak söylemler sıktı artık. Ahlak konusunda dönemleri göze alamayan(unlike kraven's stories) bakış açınızı değiştirin artık. Her soru sorma sanatı da lafı çevirmek değildir.
    Çok tarih yapımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Çünkü yapılan platon/aristotales ikiliğinin işin sadece bir yönünü serimlediğini ve belli ideolojik kaygılar taşıdığını düşünüyorum.Kendimden biliyorum.Böylesi felsefe tarihinin bizi bir yere götürmediği de açık

Hadoyu dinleyerek
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ütopik seçim mevzularından iyidir hocam. Ki yarın bu söylediğime karşı çıkabilirim. Bu da beni sokratik yapmaz.
  • Bir insan bir kötülük yapacağı zaman nasılsa affedicidir deyip, o kötülüğü yapar ve bu da insanı ahlaklı kılmaz, bilakis korkak kılar veya nasılsa ibadet ederiz, günahımız silinir der ve bu da yapılan kötülüğün, kötülük olduğunu ve yapıldığı gerçeğini değiştirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

ateistlikten müslümanlığa geçen birini müslüman mı öldürüyor, ne demek istedin alt yazı alalım

Alıntıları Göster
    https://bilimfili.com/dindarlik-dusuk-zeka-ile-iliskilendirildi/

Dinini değiştireni öldürün. (Buhârî, Cihâd, 149)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.