Şimdi Ara

Ahlâk üzerine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HIGHER

https://bilimfili.com/dindarlik-dusuk-zeka-ile-iliskilendirildi/

Dinini değiştireni öldürün. (Buhârî, Cihâd, 149)

Alıntıları Göster
    tabi uydurma hadisleri koy aynı sizin kafadan bir hadis neden şaşırdın?

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

tabi uydurma hadisleri koy aynı sizin kafadan bir hadis neden şaşırdın?

Alıntıları Göster
    Sahih hadis diye geçiyor.
  • quote:

Sahih hadis diye geçiyor.

Alıntıları Göster
    sahih hadis diye geçenlerin çoğu uydurma..ama sen istediğine inan beni maçımdan sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

sahih hadis diye geçenlerin çoğu uydurma..ama sen istediğine inan beni maçımdan sorun değil.

Alıntıları Göster
    işine geldiği gibi davranan biri? buradaki konuda senin gibileri kastettim. https://forum.donanimhaber.com/deizm-sorunsali--137879000

• quote:

işine geldiği gibi davranan biri? buradaki konuda senin gibileri kastettim. https://forum.donanimhaber.com/deizm-sorunsali--137879000

Alıntıları Göster
    işime geldiği için değil, Kuran'da olmayan şeylerle ilgisiz hadisler uydurma hadis olarak kabul ediliyor, bak bunları öğren

• Dünya nufusunun dörtte biri müslüman avrupa ayarında tek bir gelişmiş müslüman ülke gösteremezsiniz.
    Konuyu ahlaktan dine ve hadislere dayamışsınız.
    Çağ orta çağ değil. çağ 21. yüz yıl.
    260 sayfalık klavuz kitabınız bu evreni yorumlamaya yetmiyor.

18 yüzyıldan sonra bilime uymayan osmanlı çökmeye başlamış.
    Geri kalmış sömürge ülke olmak sonuçta ahlaki çöküşüde paralelinde getirmiş.

Yokluk hırsızlık yaptırır.Bizim en becerikli hırsızlarımızda iktidara gelmiş.
  • Ahlak insanlarin yazili olmayan uymalari gereken kurallardir. Insani egitnek ve cezalandirmak icin yasalar var buna ses cikarmayanlar neden ahlak kurallarindan rahatsizlar. Aslinda bu konu en cok ateistleri zorluyor. Peki ama ateistlerin cogunlukta oldugu ulkelerdede yazili kurallar neden var? Madem bu arkadaslar cok ahlaklilar. Insan ister ateist ister inancli olsun isterse tasa tapsin herzaman hata yapmaya meyillidir. Oyle olmasa kanunlara gerek kalmazdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekkipudri kullanıcısına yanıt
    Yoruma dair yazacak bir aciklama olmayinca kisisel saldiri kalir geriye. IQ ölcermisin? Oyle isen seninkinin oda sicakligindan fazla olmadiginin farkindamisin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Ahlak insanlarin yazili olmayan uymalari gereken kurallardir. Insani egitnek ve cezalandirmak icin yasalar var buna ses cikarmayanlar neden ahlak kurallarindan rahatsizlar. Aslinda bu konu en cok ateistleri zorluyor. Peki ama ateistlerin cogunlukta oldugu ulkelerdede yazili kurallar neden var? Madem bu arkadaslar cok ahlaklilar. Insan ister ateist ister inancli olsun isterse tasa tapsin herzaman hata yapmaya meyillidir. Oyle olmasa kanunlara gerek kalmazdi.
    Ahlak evrimin getirdiği bir şeydir zaten, doğuştan ahlaklı olur canlı.

https://www.youtube.com/watch?v=SFixODw5qmw

• Ahlak insanın kendi vicdanı ve dönemsel olarak değişebilen toplumsal normlarla şekillenen kuralların tümü. Teistler bunu kendi inandıkları dinin kitaplarından referans alarak yapıyorlar ancak bu toplumsal ahlaka değil o inancın istediği ahlaka sahip olması durumu bana göre.

Yaşadığım çevrede alkol almak (sarhoş olup direksiyon başına geçmediğim elalemin karısına kızına asılıp hır gür çıkartmadığım sürece) ahlaksızca bir durum değil yada bir kız arkadaşım olması ve birliktelik yaşamam (yakın akrabam yada çiftlerden biri yada ikisinin de başkalarıyla evli olması dışında) ahlaksızlık değil. Ancak bu durumlar islamda yasak olduğu için islam ahlakına uygun değil bu davranışlar. Hoş zaten Tengrici olduğum için başka inançların yasakları kuralları beni bağlamıyor ancak teistlerin bence karıştırdıkları kavram tam olarak bu.
    Adamın birinin çıkıp ateistler ahlaksızdır zira dayandırdığı bir referans noktası yok demesinin altında yatan olay bu ,neden ahlaksız olsun vicdanı varsa toplumsal kurallara uyuyorsa .Kaldı ki ateist arkadaşlarım var hele bir tanesi kanka modu 20 küsur yıllık dostum tanıdığım en düzgün insandır net yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Bu mesaj silindi.

https://www.youtube.com/watch?v=JUD8XrqA_FU

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Güzel kardesim, sirf hatrin icin videoyu bastan sona dinledim ama onun bir insana zorla diskisini yedirmenin iskence sayilmayacagi konusunda ikna olmadim. Videoda anlattiklarina göre gecen sokak köpeklerini kesip yiyen kadinin yaptiginida normal saymis oldu . Seninle biz bu konuda anlasamayacagiz, size afiyet olsun ama sagolun ben almayim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.