Şimdi Ara

Aile Hekiminden Raporla İlaç Yazdırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
23.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi bu raporu aile hekimine versem ilaç yazar mı?

Not : Hasta annem , ilacı ben alacam bana verir mi sadece raporla?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aile Hekiminden Raporlu İlaç Yazdırma

Aile hekimleri, bazı durumlarda raporlu ilaçlar yazabilirler. Bu ilaçlar, reçetesiz olarak temin edilemeyen ve doktor kontrolü altında kullanılması gereken ilaçlardır.

Raporlu İlaçları Aile Hekimi Yazabilir mi?

Aile hekimleri, aşağıdaki koşulların sağlanması durumunda raporlu ilaç yazabilirler:

• İlacın kullanımı için tıbbi bir gereklilik olması
    • Hastanın ilaç kullanımı hakkında bilgilendirilmesi ve kullanım talimatlarını anlaması
    • İlacı reçete etmek için gerekli yetkiye sahip olmak

Başka Aile Hekimine İlaç Yazdırma

Bir başka aile hekimine ilaç yazdırmak için, öncelikle kendi aile hekimine gitmen ve raporlu ilaç yazdırma talebinde bulunman gerekir. Aile hekimi, gerekli tetkikleri yaparak raporlu ilaç yazabilir.

Raporlu İlaçları Sağlık Ocağı Yazar mı?

Sağlık ocakları da aile hekimliği birimlerine sahiptir. Bu birimlerde görev yapan aile hekimleri, yukarıda belirtilen koşulların sağlanması durumunda raporlu ilaç yazabilirler.

Aile Hekimi İlaç Yazdırma

Aile hekiminden raporlu ilaç yazdırmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Aile hekimine git ve raporlu ilaç yazdırma ihtiyacını belirt.
    • Tıbbi geçmişini ve şikayetlerini anlat.
    • Aile hekimi gerekli tetkikleri yaptıktan sonra, raporlu ilaç yazıp yazmayacağına karar verecektir.

2022 Yılı Raporlu İlaç Yazma Yetkisi

2022 yılında da aile hekimleri, yukarıda belirtilen koşulların sağlanması durumunda raporlu ilaç yazma yetkisine sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle geçmiş olsun, raporlarınızı aldığınız hastaneden sisteme giriş yaptıktan sonra aile hekiminiz size ilaçları yazabilir. Tabii ki yine de bazı ilaçları aile hekimleri yazamıyor hatta bazı ilaçların mg'ına göre yasaklı olan ilaçlar da var fakat raporu teslim ettiyseniz aile hekiminizle görüşmeniz faydanıza olacaktır,büyük ihtimal ilaçları almanız için size reçete yazacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steteskop

Öncelikle geçmiş olsun, raporlarınızı aldığınız hastaneden sisteme giriş yaptıktan sonra aile hekiminiz size ilaçları yazabilir. Tabii ki yine de bazı ilaçları aile hekimleri yazamıyor hatta bazı ilaçların mg'ına göre yasaklı olan ilaçlar da var fakat raporu teslim ettiyseniz aile hekiminizle görüşmeniz faydanıza olacaktır,büyük ihtimal ilaçları almanız için size reçete yazacaktır.

saolasın.

Aslında şimdilik sadece şeker ölçüm çubuğu bitti ilaçlar zaten duruyor..Aile hekimi sorunsuz ilaç yazar mı onu merak ediyorum sonuçta hastayı görmeden yazacak ben oğluyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

quote:

Öncelikle geçmiş olsun, raporlarınızı aldığınız hastaneden sisteme giriş yaptıktan sonra aile hekiminiz size ilaçları yazabilir. Tabii ki yine de bazı ilaçları aile hekimleri yazamıyor hatta bazı ilaçların mg'ına göre yasaklı olan ilaçlar da var fakat raporu teslim ettiyseniz aile hekiminizle görüşmeniz faydanıza olacaktır,büyük ihtimal ilaçları almanız için size reçete yazacaktır.

saolasın.

Aslında şimdilik sadece şeker ölçüm çubuğu bitti ilaçlar zaten duruyor..Aile hekimi sorunsuz ilaç yazar mı onu merak ediyorum sonuçta hastayı görmeden yazacak ben oğluyum?

Sonuç da eliniz de bir adet ilaçların yazılması için raporunuz var. Aile hekiminiz muayene değil reçete yazacak. Bunun için de annenizi görmesine gerek yok. Aile hekimlerinin bir görevi de reçete yazmaktır. Bu yönden rahat olabilirsiniz. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

quote:

saolasın.

Sonuç da eliniz de bir adet ilaçların yazılması için raporunuz var. Aile hekiminiz muayene değil reçete yazacak. Bunun için de annenizi görmesine gerek yok. Aile hekimlerinin bir görevi de reçete yazmaktır. Bu yönden rahat olabilirsiniz. İyi akşamlar.

tamamdır eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: inception28

merhaba arkadaşlar , bir yakınım raporlu ilacını aile hekimine yazdırmak istedi. Aile hekimi daha önce yazdığı ilaçları yakınımın son gidişinde "kafana göre ilaç yazdırıyorsun " diyerek yazmamış.

Aile hekiminin raporlu ilacı yazmama gibi bir durumu var mıdır ?

aile hekimi ne kadar ilaç yazarsa yazsın. Eczanecilerin sayfasında ilacın ne zaman verileceği gösterilir. Mesela günde 2 defa kullandığı bir ilaç kutuda 60 tane varsa, 30 günde 1 verilir başka verilmez. Eczanecilerden ilacı aldıktan hemen sonra her zaman tekrar ne zaman ilaç alabilirim onun çıktısını alın.

Aile hekimini hiç ilgilendirmiyor açıkcası. Eğer öyle bir şey varsa doktora gidin doktordan yazdırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dehb raporu ve ehliyet
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.