< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayGlock -- 22 Mart 2013; 12:38:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ailen Sigara İçtiğini Öğrendiğinde Ne Yapmalısın?
Sigara içmek, özellikle de lise çağındaki gençler için önemli bir endişe kaynağıdır. Ailene sigara içtiğini söylemek zor olabilir, ancak dürüst olmak ve ebeveynlerinin desteğini almak önemlidir.
Ailenin Tepkisi
Ailenin haberi öğrendikten sonra üzülebilir, kızabilir veya hayal kırıklığına uğrayabilir. Sana kızsalar bile seni seviyorlar ve senin için en iyisini istiyorlar.
Açık ve Dürüst Ol
Ailene sigara içtiğini itiraf etmekten çekinme. Dürüstlük, güvenlerini yeniden kazanmana yardımcı olacaktır. Sigara içmeye neden başladığını ve neden bırakmak istediğini açıkla.
Bırakma Planı Oluştur
Ebeveynlerin, sigara bırakmana yardım etmek için sana destek olacaktır. Birlikte bir bırakma planı oluşturarak, bırakma sürecinde sana rehberlik edebilirler. Bu plan şunları içermelidir:
- Bırakma tarihi
- Nikotin replasman tedavisi veya diğer kaynaklar
- Nüksetmeleri önlemek için stratejiler
Profesyonel Yardım Al
Sigarayı bırakmak zordur ve profesyonel yardım almayı düşünebilirsin. Bir terapist veya danışman, bırakma sürecinde sana destek sağlayabilir ve nüksetmeleri önlemene yardımcı olabilir.
Ailenin Desteğini Kazan
Ailenin desteği, sigarayı bırakmada çok önemlidir. Onlara neden bırakmak istediğini açıkla ve bırakma sürecinde yanında olacaklarını bilmelerini sağla.
Şunu Hatırla:
- Sigarayı bırakmak zor bir yolculuk olabilir, ancak değer.
- Ailen seni seviyor ve seni desteklemek istiyor.
- Sigara içtiğini öğrendikleri için seni cezalandırmayacaklar.
- Dürüstlük ve açık iletişim, ailenle olan ilişkini güçlendirecektir.