Şimdi Ara

Ailemin yanında sığıntı gibiyim, okul problemi vb. (Çok Ciddi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 yaşındayım öncelikle. Ailemle biraz önce kavga ettik. Nedeni ise annem beni bakkala gönderdi bende şakasına gidemem dedim başladı söylrmeye, ben s.çtım oraya sen yersin bundan sonra. Benim parami yiyorsun, senden nefret ediyoruz felan diyolar. Beni evden kovdu giderken, gidişin olsun dönüşün olmasın felan dedi. Babam eve soktu işten gelip. Bi ton küfür ediyor ailem bana. Derslerim de kötü ama bu benim suçum değil. Benim çizime yeteneğim vardı, güzel sanatlara gitmek istiyordum. Yetenek sınavı için para biriktirdim beni aşağılamışlardı.. sen birsey beceremezsin girmiyorsun o sınava diyip beni ticaret mesleğe soktular. Muhasebe okuyorum ve okulu bırakmak istiyorum. Lise 3e gidiyorum ve bu sene kesin kalacağım hiçbirşey anlamıyorum. Bu onların suçu. Hayatım ile rus rulrti oynadılar. Bir gün babamın bana oğlum dediğini hatırlamıyorum. Hem size bisey diyeyim mi? Ben ailemden utaniyorum. Heryerde beni eziyorlar, rezil ediyorlar. Ben sevdigim kızla cıkamadım ulan svdigim halde sırf utandıgim icin. Nedeni ise yine ailrm çünkü beni eziyorlar ve bende vazgeciyorum. Neyse arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum, çok doluyum. Şimdi ben okuku bırakmak istiyorum dedigim gibi. Kalacağım zaten bi halt anlamıyorum. Açıga gecip, calisacagim ve ünide guzel sanatları sececegim. Ne diyorsunuz arkadaslar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 31 Ocak 2015; 2:02:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar suan cok hassasim. Lutfen seviyel mesajlar atin nolur. Dalgaya vurmayin lutfen

• hocam buradki mesajlara göre karar vermeniz doğru olmayabilir. Yaşınız 18e varıncaya kadar idare edin.
  • trol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam akrabanız falan yokmu teyze hala anane babane dayı amca gidin onlara topla bi bavul çokmu zor

• Trol felan deil ekmek kitap carpsin ki. Dalgaya vuracaklar yazmasin demistim

• Hocam kendini sadece derslere ver. Emin ol anlarsın. Geçen yıl senin gibi biri gelip benden yardım istedi. Bende onu evde çalıştırmaya başladım. Matematik dışında her şeyi çok güzel bir şekilde anlamıştı.

Sen yeter ki çalışmak iste. Ne kadar kötü notlarla da olsa %50 barajını geçersen sınıfı geçersin. Bu çok da zor bir şey değil.
    Bu yıl sınıfı geç. 90 gün tatilde çalış. O paraları bir şekilde değerlendirip seneye hazırlan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam okulu bırakma sonra anlarsın o kagıt parcası olmadan adamı insan yerine koymuyorlar. Okulu bırakmak son düşüncen olsun
    Idare et okul bitene kadar

• Valla kardeş 18 e kadar sabredip çalışıp başka Bi yerde üniversite kazanıp gitmekten başka çaren yok.nitekim ben senin kadar olmasam da muzdariptim ailemden şimdi başka yerde okuyorum inan 15 tatilde evdeyim canım sıkılıyor bi süre sonra yine mala bağlıyorlar 1 haftadan uzun kalmak beni de sıkıntıya sokuyor.Dolayısıyla artık temelli eve dönme gibi bir planım yok inşAllah 4 sene sonra iş sahibi olup ailemin oturduğu ilden bayağı uzaklara yerleşeceğim senede iki defa falan gelir giderim o kadar.Yani kısaca 18 den önce bir şey yapamazsın çalış kazan bas git

• sana tek tavsiyem okulu sakin birakma sakin ! . madem çizim yeteneğin var . liseyi bitir ygs - lys gir işte gerekli olan sinava .çok fazla puana gerek yok diye biliyorum . üniversitelerin yetenek sınavına girersin.

• Kardeşim benım cocuklugumu okudum sandım..Sktr et evdekileri benım dustugum hataya dusme hayalının pesınden gıt.Benım resım yetenegım cok ıyıydı hocalarda soyluyordu resım uzerıne yogunlas sende potansıyel var dıye ama evdekıler anlayamadı bı bk olmaz dedıler ressamdan endustrı meslege yazıldım sogutma dıye bktan bır bolum okudum 1100 tl maasla surunuyorum fabrıkalarda.

Sana dıyecegım tek soz sktr et tıcaret meslegı hayalının pesınden gıt,evdekıler destek olmuyorsa da onlar bılır evı terket gerekırse.
  • Öncelikle ailenin bir psikolojik destek ve tedaviye ihtiyaçları var. Okulun rehberlik servisine git ve bu durumdan bahset. Eğer kayıtsız kalmazlarsa aileni arayıp konuşur ve konu hakkında görüşmek üzere okula çağırırlar. Açıköğretimden okumak düşüncesi sana kolay geliyor fakat işin aslı öyle değil. 1. sınıftan itibaren tüm dersleri yeniden vermek zorundasın. 18 yaşını doldurmamış olduğun için de ancak 4 senede biter lise hayatın. Güzel Sanatlar türü üniversitelerde genelde yaş sınırlaması oluyor, o zaman da bu sınırlamaya takılır ve hayaline sonsuza dek veda edersin. Yani bu seneyi bir şekilde atlat, 4. sınıf zaten daha kolay. Sonrası hele, daha daha kolay olacak. Çünkü ailenden ayrılma imkanın, bir ev arkadaşı bulup ayrı eve çıkma imkanın daha mümkün olacak. Muhasebe ve Finansman bölümü, evet zor. Hele ki öğretmenler kaliteli değilse, daha da zor. Fakat her dersi aman aman zor değil. Nasıl olsa kopya ile falan geçebiliyorsun. Tüm kitaplara göz gezdirmeye başla, çalışkan bir arkadaş edin. Emin ol, kurtarırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.