Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Elf - İnceleme, Paylaşım ve Destek (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.251
Cevap
4
Favori
85.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boyle ufak paketler takimaz bence.belki 9.7 tablerler takilir.
  • Arkadaşlar bu tableti geçtiğimiz hafta sonundan beri kullanıyorum Android Market yüklemenin yöntemini anlatayım bende bu yöntemle yaptım. Yöntem slatedroid.com sitesinin forumundan alınmıştır.

Öncelikle bu bir script yani ROM değişikliği yapmıyor. Mevcut ROM üzerinde değişiklik yapıyor. Tablet ilk geldiğinde içerisinde Andorid ICS 4.0.3 yüklü oluyor. Yani bu script 4.0.3 için geçerli. İsterseniz 2.3 Gingerbread ROM yada Essential Clean ROM ile de markete erişimi açabilirsiniz.

Edit: Eğer tabletinizde 4.0.1 yüklü ise 5. adımda verilen build.prop dosyası değişikliğini yapmanız gerekmiyor. Tabletinizi PC ye bağlayarak 6. adımda verilen işlemler sonrası hata almadan işlem tamamlanmış olacak. (@ncnc ye teşekkürler)

1. Cihazınızın şarjının tam olduğundan emin olun.

2. Cihazı usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

3. Normalde bilgisayarın tabletinizi tanıması gerekir ama tanımadıysa http://junefabrics.com/android/download.php adresinden bilgisayarınıza uygun olanı indirin ve programı kurarken "other device" seçerek tableti pc ye bağlayın. Tabletin ayarlarından "Usb hata ayıklaması" açık olsun.

4. Tabletin USB Sürücüleri yüklendikten sonra http://www.mediafire.com/?w6qsna4t3egdixe adresinden scriptimizi indiriyoruz (24.77 MB). Sonrasında zipli dosyayı bir klasöre çıkarıyoruz.

5. http://www.mediafire.com/?76a2v2ccrsahab8 adresinden build.prop adlı 2.42 KB lık dosyamızı indirip daha önce açmış olduğumuz zipli klasörde bulunan ICS kasöründeki b1 ve b2 içerisinde bulunan build.prop adlı iki dosyayı bu indirdiğimiz ile değiştiriyoruz.

6. fullmarket.bat adlı dosyayı çift tıklıyoruz. "devam etmek için bir tuşa basın" diyecek, sonrasında işlem başlayacak. yaklaşık 1 dk sonra size tabletin çözünürlüğünü soracak, 1 e basıp onaylıyoruz. bu işlemde bittikten sonra "uygulama yükleyeyimmi" diye soracak "N" deyip işlemi bitiriyoruz. herhangi bir tuşa bastığınızda tabletiniz yeniden başlayacak. bu sırada USB kablosunu çıkarabilirsiniz. yeniden başlaması biraz zaman alabilir.

7. Tabletimiz açıldığında ekranda peş peşe bazı hatalar verecektir "android.process.acore durdu" gibi. bunu engellemek için ayarlar>yedekleme ve sıfırlama> fabrika ayarlarına dön diyoruz ve tablet yeniden başlıyor. (bu işlem bütün kişisel verilerinizi silecektir) tekrar açıldığında iki seçenek çıkacak biz "Setup Wizard" ı seçeceğiz. Bundan sonrası için wi-fi bağlantısı gerekecek, mevcut gmail hesabınızı kullanarak yada yeni hesap alarak işlemi bitiriyoruz.

Bu script ile;
    *Android Market'e tam erişim sağlıyoruz. (normalde çıkamayan uygulamalara da erişilebilecek Skype, launcher pro gibi)
    *Google hizmetleri eklenecek. (Haritalar, Sesli Arama gibi )
    *Wi-Fi de bazı geliştirmeler
    *Dokunmatikte iyileştirmeler
    *Arayüzü GPU ile çalıştırır
    *Jpeg kalitesi %100 e çıkar
    *Fotoğraf/Video kalitesi artar
    *Oyunlar tabletimizi SGS2 imiş gibi algılar ve rahatlıkla çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAITAMA -- 22 Şubat 2012; 10:11:06 >

• @wortexxx hocam,

Peki bu işlemleri yaparken cihaz açık konumda mı yoksa kapalı konumda mı olacak? Ben 2.3 sürümünü yüklemeyi düşünüyorum çünkü. Stabil ve en hızlı şu anda bu sürüm sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Boy

@wortexxx hocam,

Peki bu işlemleri yaparken cihaz açık konumda mı yoksa kapalı konumda mı olacak? Ben 2.3 sürümünü yüklemeyi düşünüyorum çünkü. Stabil ve en hızlı şu anda bu sürüm sanırım..

İşlem sırasında tablet açık olacak. işlem bittiğinde kendisi yeniden başlatıyor. Ben 4.0.3 kullanıyorum ama forumlarda okuduğum kadarıyla 2.3.4 sürümü özellikle batarya konusunda daha iyiymiş tek dezavantajı görsellikmiş. 4.0.3 sürümü 2.3 e göre daha çok göze hitap ediyormuş. Ben şimdilik 4.0.3 ten memnunum. Go Launcher Ex indirdim menüler daha akıcı oldu. Bugün marketten Frontline Commando oyununu indirdim gayet akıcı bir şekilde oynattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx

Arkadaşlar bu tableti geçtiğimiz hafta sonundan beri kullanıyorum Android Market yüklemenin yöntemini anlatayım bende bu yöntemle yaptım. Yöntem slatedroid.com sitesinin forumundan alınmıştır.

Öncelikle bu bir script yani ROM değişikliği yapmıyor. Mevcut ROM üzerinde değişiklik yapıyor. Tablet ilk geldiğinde içerisinde Andorid ICS 4.0.3 yüklü oluyor. Yani bu script 4.0.3 için geçerli. İsterseniz 2.3 Gingerbread ROM yada Essential Clean ROM ile de markete erişimi açabilirsiniz.

1. Cihazınızın şarjının tam olduğundan emin olun.

2. Cihazı usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

3. Normalde bilgisayarın tabletinizi tanıması gerekir ama tanımadıysa http://junefabrics.com/android/download.php adresinden bilgisayarınıza uygun olanı indirin ve programı kurarken "other device" seçerek tableti pc ye bağlayın. Tabletin ayarlarından "Usb hata ayıklaması" açık olsun.

4. Tabletin USB Sürücüleri yüklendikten sonra http://www.mediafire.com/?w6qsna4t3egdixe adresinden scriptimizi indiriyoruz (24.77 MB). Sonrasında zipli dosyayı bir klasöre çıkarıyoruz.

5. http://www.mediafire.com/?76a2v2ccrsahab8 adresinden build.prop adlı 2.42 KB lık dosyamızı indirip daha önce açmış olduğumuz zipli klasörde bulunan ICS kasöründeki b1 ve b2 içerisinde bulunan build.prop adlı iki dosyayı bu indirdiğimiz ile değiştiriyoruz.

6. fullmarket.bat adlı dosyayı çift tıklıyoruz. "devam etmek için bir tuşa basın" diyecek, sonrasında işlem başlayacak. yaklaşık 1 dk sonra size tabletin çözünürlüğünü soracak, 1 e basıp onaylıyoruz. bu işlemde bittikten sonra "uygulama yükleyeyimmi" diye soracak "N" deyip işlemi bitiriyoruz. herhangi bir tuşa bastığınızda tabletiniz yeniden başlayacak. bu sırada USB kablosunu çıkarabilirsiniz. yeniden başlaması biraz zaman alabilir.

7. Tabletimiz açıldığında ekranda peş peşe bazı hatalar verecektir "android.process.acore durdu" gibi. bunu engellemek için ayarlar>yedekleme ve sıfırlama> fabrika ayarlarına dön diyoruz ve tablet yeniden başlıyor. (bu işlem bütün kişisel verilerinizi silecektir) tekrar açıldığında iki seçenek çıkacak biz "Setup Wizard" ı seçeceğiz. Bundan sonrası için wi-fi bağlantısı gerekecek, mevcut gmail hesabınızı kullanarak yada yeni hesap alarak işlemi bitiriyoruz.

Bu script ile;
    *Android Market'e tam erişim sağlıyoruz. (normalde çıkamayan uygulamalara da erişilebilecek Skype, launcher pro gibi)
    *Google hizmetleri eklenecek. (Haritalar, Sesli Arama gibi )
    *Wi-Fi de bazı geliştirmeler
    *Dokunmatikte iyileştirmeler
    *Arayüzü GPU ile çalıştırır
    *Jpeg kalitesi %100 e çıkar
    *Fotoğraf/Video kalitesi artar
    *Oyunlar tabletimizi SGS2 imiş gibi algılar ve rahatlıkla çalışır.

2 gündür araştırıyordum çok teşekkür ederim marketim ve birçok uygulamam geldi.
    Benimki Android 4.0.1. Bunuda test etmiş olduk.
    En sonda söylediğiniz hatalarıda vermedi.
    Yeniden başlaması zamanda almadı.
    4.0.1 e daha uyumlu heralde :)
    Tekrardan teşekkürler...

• bu ayın 12 sinde sipariş vermiştim yani tam 10 gün olmuş. 2-3 güne eve teslim edilir sanırım gümrüğe takılmaz ise.

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    21/02/2012 11:15:09
  • Torbaya eklendi demesi zaten gümrüğe takılmadığını gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazellewish

quote:

Orijinalden alıntı: selotus5

Ustadlar,

Cahilligimi bagislayin, birkac sorum olacak, malum ilk defa tabler kullaniyorum ve alisamadim.

1. Acik olan uygulamalari saga dogru iterek kapatmamiz yeterli midir?

2. USB den veya harddiskten herhangi bir dosyayi aletin kendi hafizasina nasil kopyalariz? (install degil sadece kopyalama)

3. Herhangi bir readerdan USB Stick teki kitaplari okutmak istedigimde USB nin bulundugu directory i bulamiyorum...Nasil yapmak gerekir?

Son olarak ta Android markete ihtiyac duymadan USB den direkt kurmamiza imkan veren apkleri hangi sitelerden bulabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim.

1-Bence uygulamaları kapatmak için task killer programı ideal indirip kurduktan sonra o program yardımıyla rahatlıkla uygulamaları kapatabilirsin.Benim bildiğin uygulamayı kapatmış olsan bile arka planda çalıştığı yönünde ama 2.2 üstü sürümlerde bu durum kalktı diyorlardı ama ben genede task killer programını kullanıyorum.
    2-Bu daha önce tartışıldı cevabı aynen kopyalıyorum tabi öncelikle EsFile Explorer programının olması lazım tablette bu cevap o program kullanırak yapılması için verilmiştii. "buldum nasıl olduğunu es file explorer için yazıyorum. programı açtığımızda menü tuşuna basıp ayaralara giriyoruz. Home Directory (ana klasör) seçeneğinde /sdcard yazar üzerine tıklayıp sdcard kısmını "silip" geri çıkıyoruz. programın ana sayfasına döndüğümüzde /sdcard klasöründe kalmış olabilir ya kapayıp tekrar açın yada geri tuşuna basın bir kaç kere telefonun klasörlerinin bulunduğu ana menüye çıkarsınız oradan dediğim gibi mnt klasörü daha sonra usb1 klasörü. daha sonra da artık kopyalamak istediğiniz klasörleri hariciden tablete kopyalarsınız.

düzenleme : tırnak içindeki kelime eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 16 Şubat 2012; 10:53:55 > "
    3-2.sorunun cevabını uyguladığında zaten usb yada harici harddiskinin içindeki bilgileri görebildiğin için direk üstüne dokunarak açabilirsin tabi kitap okuma programı yüklendikten sonra.

Cevaplariniz icin cok tesekkurler...

2. konuya iliskin olarak deneme yanilma ile cozumu buldum. File Browser yardimi ile usb deki kopyalayacaginiz klasorun uzerine basili tutuyorsunuz. Bir sure sonra secenekler geliyor, oradan copy yapiyorsunuz daha sonra sdcard ta kopyalayacaginiz klasorun uzerine geliyorsunuz ve ona basili tutuyorsunuz yine secenekler cikiyor. Buraya yapistir dediginizde klasoru oraya kopyaliyor.. :))

Ancak soru soruyu aciyor. Acaba yeni bir klasor nasil olusturuyoruz onu cozemedim.

Markete ihtiyac olmadan usb ye kaydedip indirebilecegimiz apktops.com isimli bir site buldum. Cogu apk lar bulunabiliyor ve saglikli bir sekilde calisiyor. Benim gibi android market icin yeni firmware bekleyip riske girmek istemeyen arkadaslara tavsiye ederim.

• @selotus5 es file explorer a dayanarak yazıyorum. klasörlerin içersindeyken menü tuşuna basarsan altta bir seçenekler çıkıyor. orada yeni(new) çıkar ona tıklarsan dosya(file), klasör(folder), arama(search) gibi seçenekler çıkıyor. klasöre tıklarsanız adını sorar. yazınca dosyanızı oluşturur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncnc

Tekrardan teşekkürler...

Evet esasında bu script 4.0.1 için geliştirilmiş o yüzden 5. adımda verdiğim build.prop değiştirme işlemini yapmadan sadece tableti bilgisayara bağlayıp 7. adımdaki işlemleri yapmanın yeterli olduğu söyleniyor. Siz de bunu teyit etmiş oldunuz teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

ben elf'ten umudumu kesmek üzereyim
    benzer özellikte onda elite VI10 var . bu ürün stoktamı bilmiyorum ama elf yerine bunu tercih etsem nasıl olur kamerası elf'e göre daha kötü gözüküyor bu çok sorun değil
    http://www.pandawill.com/onda-vi10-elite-version-tablet-pc-android-40-7-inch-hd-screen-8gb-1g-ram-hdmi-camera-p56358.html

Şahsi kanaatim ben elften memnunum, diğer ürünü bilmiyorum, Ama hız ve performans olarak beni tatmin ediyor Elf.

• Arkadaşlar,

Malesef 4.0.3 ün bir açığını buldum. internet bağlantınız yokken ınternete girmeyi denediğinizde cihaz açılış sayfasına dönüyor ve bir daha da açılmıyor.

Benim ve arkadaşın cihazında aynı durumla karşılaştık. Ancak endişe etmeye gerek yok forumu açan kardeşimizin ilk mesajında verilen talimatlarla yeniden kurabiliyorsunuz...
    Bilginiz olsun :)) aslında geldiği halini sevmiştim ama ne yapalım android markete sahip olacağız en azından... :)
  • quote:

quote:

Tekrardan teşekkürler...

Evet esasında bu script 4.0.1 için geliştirilmiş o yüzden 5. adımda verdiğim build.prop değiştirme işlemini yapmadan sadece tableti bilgisayara bağlayıp 7. adımdaki işlemleri yapmanın yeterli olduğu söyleniyor. Siz de bunu teyit etmiş oldunuz teşekkürler

Bundan sonramı oldu bilmiyorum ama kablosuzu açtığımda "kablosuz açılıyor" ibaresi çıkıyor ve o ibare ekrandan hiç gitmiyor.
    Herhangi bir wireless ağı felanda bulmuyor. Modemin yanındada denedim.
    Sabah gördü bir ağ dahada görmedi.
    Varmı böyle bir sorun yaşayan?
    Ne yapmak lazım ?

• quote:

Bundan sonramı oldu bilmiyorum ama kablosuzu açtığımda "kablosuz açılıyor" ibaresi çıkıyor ve o ibare ekrandan hiç gitmiyor.
    Ne yapmak lazım ?

Ben script uyguladığımdan beri (2 gündür) wireless konusunda sıkıntı yaşamadım çevresindeki ağları bulabiliyor.

Script'in paylaşıldığıhttp://ow.ly/9dy9h adresindeki başlığı kontrol ettim ama herhangi bir wireless sorunundan bahsedilmemiş.

tableti yeniden başlattınız mı? yada son yüklediğiniz uygulamalardan birisi sorun yapıyor olabilir mi?

• quote:

quote:

Ne yapmak lazım ?

Ben script uyguladığımdan beri (2 gündür) wireless konusunda sıkıntı yaşamadım çevresindeki ağları bulabiliyor.

Script'in paylaşıldığıhttp://ow.ly/9dy9h adresindeki başlığı kontrol ettim ama herhangi bir wireless sorunundan bahsedilmemiş.

tableti yeniden başlattınız mı? yada son yüklediğiniz uygulamalardan birisi sorun yapıyor olabilir mi?

Nete bağlanamdımki. Sonuç olarakda hiç program yükleyemedim.
    Sabah açtığımda 2 sn ağı gördü sonrasında ağ felan bulmuyor.
    Wireless genel sorunu olabilir. Scriptten olduğunu zannetmiyorum.
    Dünde sıkıntılar vermişti.
    Genel sorunu olan bu wireless olayını nasıl halledebilirizki?
    Aldığım siteyede mail attım sorunla ilgili.
    Direk 4.0.3 e yükseltsem sorun düzelirmi aceba.

• ve son 1 adım kaldı dağıtıma çıkmasını bekliyorum

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    21/02/2012 11:15:09
    2.
    Torbaya Eklendi - SİVAS(SİVAS P.İ.M)
    22/02/2012 13:37:05
  • Sonunda tabletim elime ulaştı. :D şu anda kurcalama aşamasındayım. ICS 4.01 sürümü dil türkçe yüklü olarak geldi. Android market ne yazık ki yok. Onu da yazılım ile halletmeye çalışacağım artık.. İçerisinde Fruit Ninja, The last Defender ve Angry Birds oyunları yüklü olarak geldi. Daha başka oyun var mı bilmiyorum çünkü çince yazıyor. :) Ekran kalitesi ve dokunmatiği gerçekten çok harika.
  • quote:

quote:

quote:

Ne yapmak lazım ?

Cihaz başka bir wireless modeme bağlanıyor mu? Bir dene bence, PC bile modem seçiyor bazen, tablet niye seçmesin.
    .
    Cihazı kapat aç, öyle bi dene. On/off'a basılı tut yani.
    .
    Cihaza yazılım yüklemeyi deneyebilirsin,
    .
    Olmazsa, cihazda problem olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TsG

quote:

quote:

quote:

Ne yapmak lazım ?

Cihaz başka bir wireless modeme bağlanıyor mu? Bir dene bence, PC bile modem seçiyor bazen, tablet niye seçmesin.
    .
    Cihazı kapat aç, öyle bi dene. On/off'a basılı tut yani.
    .
    Cihaza yazılım yüklemeyi deneyebilirsin,
    .
    Olmazsa, cihazda problem olabilir.

Kapatıp açıyorum. Hepsini yaptım.
    Kafeye gittim ordaki modemi görecekmi diye oda yok.
    Sorun şu ki "KABLOSUZ AÇILIYOR" yazısı ekrandan gitmiyor. Açmıyor wireless ı yani.
    Driverini bulmaya çalışacağım artık.

• Fabrika ayarlarına dönderdim sorun düzeldi arkadaşlar.
    Format atarken sd karta format atmadım. Çok cabucak halletti.
    Driver da sorun vardı sanırım.
    Bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.