Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Elf - İnceleme, Paylaşım ve Destek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.251
Cevap
4
Favori
85.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baybars_

pandawill'deki elf siparişimi muhtemelen bugün iptal edeceğim. sırf axess kampanyası için bekledim ama sabrında sonu var 20 gündür sürekli oyalanıyoruz. diğer sitelerde stokta aynı ürün mevcut.
    pandawill'e mail attım bu hafta çarşambaya kadar göndermeyeceklerse iptal etmek istediğimi söyledim

Ben de bir arkadaş için Pandawill'in "order" hilesine kanarak Aurora siparişi geçmiştim, senin kadar olmadı ama bugün 9 gün oldu. En sonra canlı chat de baya bir üstten aşağı laf soktum ve bu hafta kesin gönderileceğini söylediler. Bu hafta içinde kargoya verilir diye umut ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsG

Denemek için ben de 2.3.4'ü yükledim, karşılaştırmak gerekirse, essential clean ROM 4.0.3 'ün avantajlarını kullanıyordu, görsel ve pratik kullanım olarak geliştirmeler vardı. Ancak, bataryayı resmen sömürüyordu ve cihazın arada bir geç tepki verdiğini hissedebiliyordunuz. 2.3.4 ise çok daha akıcı, anında tepki veriyor. Görsellik ve pratiklik açısından 4.0.3'ün gerisinde ancak bataryayı minimum seviyede kullanıyor. Hem 2.3.4'te hem de essential clean ROM'da Market yüklü geliyor...

İlk mesaja global android kullanım oranlarını ve yazılım versiyonları konusundaki tecrubelerimizi ekledim.

2.3 ile 4.03 farkı nedir derken böyle bir cevap bekliyordum tekrar teşekkürler @TsG
  • quote:

Denemek için ben de 2.3.4'ü yükledim, karşılaştırmak gerekirse, essential clean ROM 4.0.3 'ün avantajlarını kullanıyordu, görsel ve pratik kullanım olarak geliştirmeler vardı. Ancak, bataryayı resmen sömürüyordu ve cihazın arada bir geç tepki verdiğini hissedebiliyordunuz. 2.3.4 ise çok daha akıcı, anında tepki veriyor. Görsellik ve pratiklik açısından 4.0.3'ün gerisinde ancak bataryayı minimum seviyede kullanıyor. Hem 2.3.4'te hem de essential clean ROM'da Market yüklü geliyor...

İlk mesaja global android kullanım oranlarını ve yazılım versiyonları konusundaki tecrubelerimizi ekledim.

peki uygulamalarda oyunlarda 2.3 olması sıkıntı yapar mı? Hepsini çalıştırır mı? bir de 2.3 yerine android 3 kursak aynı stabilliği gösterir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: emirgokhan

quote:

peki uygulamalarda oyunlarda 2.3 olması sıkıntı yapar mı? Hepsini çalıştırır mı? bir de 2.3 yerine android 3 kursak aynı stabilliği gösterir mi?

Kullanım oranı %50'nin üzerinde olduğu için neredeyse tüm uygulamalar 2.3 destekli olarak geliştiriliyor. Ancak, cihazın emule ettiği model için uygulamaları görebiliyorsunuz. Mesela, galaxy tab'i emule ediyorsa (ki hem 2.3.4 hem essential ROM Galaxy Tab'i emule ediyor) sadece bu cihaz için uyumlu uygulamaları görebiliyorsunuz. Yurtdışı forumlarda SGS2 'yi emule eden forumlar da vardı, hatta bu konunun 1. ya da 2. sayfasında da bir arkadaş SGS2 scriptini paylaşmıştı.
    .
    Elf için henüz Android 3.0 Honeycomb versiyonu yayınlanmadı.

• Bende bu Aurora ve ELF modelini uzun süredir takipteyim. Tek eksikleri dahili GPS anten diyebilirim. Forumlardaki tablet pc konularında GPS ile ilgili bir beklenti yok nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkancandan

Bende bu Aurora ve ELF modelini uzun süredir takipteyim. Tek eksikleri dahili GPS anten diyebilirim. Forumlardaki tablet pc konularında GPS ile ilgili bir beklenti yok nedense.

Çoğumuzun telefonunda GPS var ondan pek sallayan yok tablette gps olayını diye düşünüyorum.Benim tezim bu yönde.
  • Bu cihaza USB-RJ45 dönüştürücü aparat takıp LAN üzerinden nete bağlanmak mümkün müdür?

Bir de Nokia 5800 telefonumu usb ile bağlayıp modem olarak kullanmam mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkancandan -- 20 Şubat 2012; 13:55:36 >
  • quote:

Bu cihaza USB-RJ45 dönüştürücü aparat takıp LAN üzerinden nete bağlanmak mümkün müdür?

Bir de Nokia 5800 telefonumu usb ile bağlayıp modem olarak kullanmam mümkün müdür?

Bahsettiğiniz USB-RJ45 dönüştürücünün sürücüsünün Android için tanımlı olması gerekir, pek zannetmiyorum.
    .
    Nokia cihazınızı USB'den bağlayıp internete bağlanamazsınız ama Nokia Mağaza'dan indireceğiniz ücretsiz Joikuspot uygulaması ile, telefonunuzu "kablosuz erişim noktası" haline getirip, tabletten kablosuz olarak Nokia cihazınıza bağlanıp internete girebilirsiniz.
    Joikuspot uygulaması, kablosuz ağ özelliği olan Symbian S60 /Symbian^3 cihazların hepsine kurulabilir.

• quote:

quote:

Bu cihaza USB-RJ45 dönüştürücü aparat takıp LAN üzerinden nete bağlanmak mümkün müdür?

Bahsettiğiniz USB-RJ45 dönüştürücünün sürücüsünün Android için tanımlı olması gerekir, pek zannetmiyorum.
    .
    Nokia cihazınızı USB'den bağlayıp internete bağlanamazsınız ama Nokia Mağaza'dan indireceğiniz ücretsiz Joikuspot uygulaması ile, telefonunuzu "kablosuz erişim noktası" haline getirip, tabletten kablosuz olarak Nokia cihazınıza bağlanıp internete girebilirsiniz.
    Joikuspot uygulaması, kablosuz ağ özelliği olan Symbian S60 /Symbian^3 cihazların hepsine kurulabilir.

Joikuspot olayı güzelmiş teşekkür ederim. Bu sayede ayrıca 3G modeme ihtiyaç duymam. Hız aynı olmaz tabi ama işimi de görür.

USB-RJ45 dönüştürücü üreten Çinli arkadaşlara bi mail gönderiyorum. Android sürücü desteği vermeleri gerekir. Zaten bi talep olması durumunda üretmeleri anlık oluyor. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

Aliexpress'ten alinir mi bu cihaz? Birde market sorunu filan yok dimi kullananlar.

ben aliexpress ten sipariş verdim bir satıcıya almadan önce sormuştum stoklarda elf var mı diye var dediler. tabi ki yokmuş cuma günü sipariş geçtim kargoya vermeleri için çarşamba son gün verirseler sorun yok vermezseler süreyi uzatmayıp iptal edicem. adamların aldığı 800 yorumdan %97 si olumlu yöndeydi buna göre sipariş geçtim ama yine de pek güvenmemek lazım işte belli olmuyor.

• En son çıkan 4.3.0 olan ROM sanırım.

Bu ROM'da Android Market dışında can sıkan bişey gözünüze çarptı mı? Düzelmesi gereken birşey?

Bir de cihazda aşırı kullanımdan kaynaklı ısınma yada şarjdayken kullanınca ısınma oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkancandan -- 20 Şubat 2012; 22:12:14 >
  • Cihazda 4.0.3 sürümleri yüklüyken oyunlar tam ekran olması gerekirken oyun açıkken alttaki status bar görünüyor. Daha önce 4.0.1 sürümde ve 2.3 sürümde aynı sorun yok ama 4.0.3 romlarda bu sorun var ve çok can sıkıcı. Alttaki status barın oyunlar açıkken kaybolmasını nasıl sağlayabilirim?
  • Selam,

Benim elf te ulasti (Yurtdisindayim). Android 4.0.3 yuklu olarak geldi. Uzerinde de ihtiyac olabilecek file browserdan tutunda her turlu video oynatici arti angry birds, slicer vs tarzi oyunlar da yuklu geldi.

Android market yok. Ama ben film izlemek, internete girmek ve reader olarak kullanmak amaciyla aldim. Reader olarak da Aldiko yu indirip yukledim.
    Goruntu kalitesi ve akiciligi cok guzel ve tatmin edici. Pil omru de fena degil, wifi kapaliyken sanirim 5-6 saat idare edecek gibi.

Yalniz sanal klavyesinde birkac cince karakter var. Bunu nasil degistirebiliriz?
  • quote:

En son çıkan 4.3.0 olan ROM sanırım.

Bu ROM'da Android Market dışında can sıkan bişey gözünüze çarptı mı? Düzelmesi gereken birşey?

Bir de cihazda aşırı kullanımdan kaynaklı ısınma yada şarjdayken kullanınca ısınma oluyor mu?

4.0.1 ve 4.0.3'te cihaz ısınıyor, ısınan bölge işlemcinin olduğu bölge. Android 4.0.x'te kullanıcı arayüzü (yani masaüstü vs.) grafik işlemci desteğiyle oluşturuluyor, bu da hem CPU'ya hem de GPU'ya yük bindiriyor. Cihaz da ısınıyor. 2.3.4'te ısınma görece daha az. Çünkü görsellik de daha az...
    .
    4.0.3 beta sürecinde diyebiliriz, kullanım oranı %1 civarında. Bir işletim sistemi veya cihaz çok kullanılacak ki, çok sorun oluşacak, çok geri bildirim gelecek ki ve düzeltmeye yönelik yeni bir versiyon yayınlansın. Arkadaşın belirttiği gibi oyun oynarken vs. toolbar sabit kalıyor. Başka bir şey tespit edemedim. Ancak, 2.3.4 kullandıktan sonra 4.0.x'teki bir çok özelliği aradım açıkçası ve essential rom'a geri döndüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: ronurer

Cihazda 4.0.3 sürümleri yüklüyken oyunlar tam ekran olması gerekirken oyun açıkken alttaki status bar görünüyor. Daha önce 4.0.1 sürümde ve 2.3 sürümde aynı sorun yok ama 4.0.3 romlarda bu sorun var ve çok can sıkıcı. Alttaki status barın oyunlar açıkken kaybolmasını nasıl sağlayabilirim?

Bu Android 4'ün bir özelliği bence, çünkü M player diye bir video oynatıcı, video oynatırken toolbar'ı kaldırabiliyor, demekki 4.0.3'e özel bir kodla bu işlem yapılabiliyor. Diğer uygulamalar henüz 4.0.x'e özel kodları içermediği için toolbar orada kalıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selotus5

Selam,

Benim elf te ulasti (Yurtdisindayim). Android 4.0.3 yuklu olarak geldi. Uzerinde de ihtiyac olabilecek file browserdan tutunda her turlu video oynatici arti angry birds, slicer vs tarzi oyunlar da yuklu geldi.

Android market yok. Ama ben film izlemek, internete girmek ve reader olarak kullanmak amaciyla aldim. Reader olarak da Aldiko yu indirip yukledim.
    Goruntu kalitesi ve akiciligi cok guzel ve tatmin edici. Pil omru de fena degil, wifi kapaliyken sanirim 5-6 saat idare edecek gibi.

Yalniz sanal klavyesinde birkac cince karakter var. Bunu nasil degistirebiliriz?

Hocam, essential clean rom'u öneririm, çinçe hiçbirşey kalmıyor cihazda ve marketin son sürümü yüklü geliyor. Cihaz kendisini Galaxy Tab 7.0 Plus zannediyor.. :)

• quote:

quote:

En son çıkan 4.3.0 olan ROM sanırım.

4.0.1 ve 4.0.3'te cihaz ısınıyor, ısınan bölge işlemcinin olduğu bölge. Android 4.0.x'te kullanıcı arayüzü (yani masaüstü vs.) grafik işlemci desteğiyle oluşturuluyor, bu da hem CPU'ya hem de GPU'ya yük bindiriyor. Cihaz da ısınıyor. 2.3.4'te ısınma görece daha az. Çünkü görsellik de daha az...
    .
    4.0.3 beta sürecinde diyebiliriz, kullanım oranı %1 civarında. Bir işletim sistemi veya cihaz çok kullanılacak ki, çok sorun oluşacak, çok geri bildirim gelecek ki ve düzeltmeye yönelik yeni bir versiyon yayınlansın. Arkadaşın belirttiği gibi oyun oynarken vs. toolbar sabit kalıyor. Başka bir şey tespit edemedim. Ancak, 2.3.4 kullandıktan sonra 4.0.x'teki bir çok özelliği aradım açıkçası ve essential rom'a geri döndüm...

Cihaz ısınıyor ama o kadar rahatsız edici ısınmıyor gibi geldi bana bilmiyorum yanılıyormuyum?ki gaye tyoğun kullanıyorum tableti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ronurer

Cihazda 4.0.3 sürümleri yüklüyken oyunlar tam ekran olması gerekirken oyun açıkken alttaki status bar görünüyor. Daha önce 4.0.1 sürümde ve 2.3 sürümde aynı sorun yok ama 4.0.3 romlarda bu sorun var ve çok can sıkıcı. Alttaki status barın oyunlar açıkken kaybolmasını nasıl sağlayabilirim?

Bu Android 4'ün bir özelliği bence, çünkü M player diye bir video oynatıcı, video oynatırken toolbar'ı kaldırabiliyor, demekki 4.0.3'e özel bir kodla bu işlem yapılabiliyor. Diğer uygulamalar henüz 4.0.x'e özel kodları içermediği için toolbar orada kalıyor olabilir.

Öyle olmadığından eminim çünkü bütün uygulamalarda aynı durum var ve orjinal 4.0.1 romu varken bu sorun yoktu, 4.0.1 sürümde tam ekan görünen uygulamalarda şimdi navigation bar görünüyor. Dev Tools'ta configuration altında navigationhidden=2 komutu var bunu 1 veya 0 olarak değiştirsem sorun çözülür gibi geliyor ama bunu nasıl yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: selotus5

Selam,

ayrıca aldiko dan daha guzel bir kitap okuyucu var moon reader + diye bir de onu deneyin derim. sayfa çevirme efekti falan
  • yakında alacağım bu ürünü birkaç sorum var

panwawillden geliyor mu ürün?www.bestmid.com da da satılıyormuş

gümrüğe takılmaması için ne yapmam lazım...sorun olacaksa pmle atın

birde bu site var
    http://chinagrabber.com/ainol-novo-7-elf-android-4-0-ics-capacitive-cortex-a10-tablet-pc---novo7-elf.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 21 Şubat 2012; 13:11:00 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.