Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Elf - İnceleme, Paylaşım ve Destek (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.251
Cevap
4
Favori
85.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selotus5

quote:

Orijinalden alıntı: semihh95

quote:

Orijinalden alıntı: selotus5

CWM 1.1a kullaniyorum ve bugun fark ettim ki flash player destegi yok. Oysa 0.9a da vardi.

Elwish kullanan arkadaslar flash player destegi olup olmadigini soyleyebilirler mi acaba?

kesjlikle var.
    ecr 1.1 a da flasi sil tekrar yukle ondada olmasi lazim

Tesekkurler... Soylediginizi yapinca flash player 1.1a da calisti.

Bir sey daha sormak istiyorum Ara sira "maalesef google play music durdu" diye bir mesaj aliyorum. Bunu engellemenin yolu nedir acaba?

root uninstaller yukle sil o proyu veya elvish yukle elvshte oyle bir sikinti yok

• Arkadaşlar nerdeyse elf alalı 2 ay oldu ve buradan bu ürünü almak isteyen arkadaşlara sesleniyorum : Almayın!
    İnternete girmek insana zevk veren bir iştir, inanın bu elfle internete girmek zulüm! Laptopum bozuldu bazen internette işim oluyor vallahi geriliyorum bu cihazla internete gireceğim diye.
    Kulanıcı adı, şifre girilecek yerleri algılamaz, algılamadı diye bi daha basarsınız bu sefer ekran kayar, alakasız bi linke tıklarsınız, sayfa yüklenmesi falan zaten hak getire. Açın bi sayfayı yemek yiyip gelin anca açmış olur.
    İstediğiniz yere basamazsınız gider başka yere girer. Bi de oradan dönecem diye uğraşırsınız. Bakacağınız 2 dakikalık bir şeyse yarım saatte anca girebilirsiniz, sinirden duvara çarpmazsanız tabii. Vallahi duvara çarpmama ramak kaldı kaç defalar.
    2 yaşındaki oğlumun oyuncağı konumunda şu anda, çünkü başka bir işe yaramıyor.
    Ucuz mu, tamam ucuz ama kullanamadıktan sonra ne yapayım ucuzsa..
    Yok şunu kur, yok bunu yükle , yok bu daha stabil...
    kanmayın hiçbirine , hem 9a yı hem 9b yi hemde 1.1a yı yükledim hiçbir farkı yok. Çünkü alet yetersiz, versiyon değiştirsen ne olur? yok opera iyi dediler yükledim aynı. Yavaşlığı aynı olduğu gibi birde Çince. Maxthon yükledim, onu yaptım bunu değiştirdim boş. Bu alete verilecek para maximum 50 lira. O bile çok.
    Videosu desen flu flu çekiyor, görüntü kayıyor, netlik yok. Fotograf makinası gibi kullanayım desen casio f91 kol saati bundan daha iyi fotograf çeker.
    Fotoğraflara falan bakarım böyle dokanmatik , kaydıra kaydıra derseniz onu bilemem. O işe yarayabilir.
    Arkadaşlar kimse babamın oğlu değil, bu ürünü kötülemem için hiçbir sebep yok inanın. Paranız cebinizde kalsın diye üşenmedim yazdım. Gidin bilindik markalardan para biriktirip alın. Aynı işi görüyor nasıl olsa deyip almayın. Dikkat edin zaten daha 1 ay olmamış adamlar satmaya çalışıyor, neden acaba.
    Dediğim gibi oğlumun oyuncağı oldu, cocugunuz varsa alın oynasın, pahalı bir oyuncak olur anca.

• hiçbirisini yaşamadım anlamadığım olay zoom denen bir olay var insan nasıl gidip başka yere tıklar ki,
    kamerasıda canon eos 7D den iyi ne günlere kaldık

not:3 günlük iphone 4s de satılıyor o zaman 4sde kötü... teknolojik ürün alıpda 2 günde sıkılmadığınız başka bir alet mi var? oyun konsolu alırsanız sadece uzun soluklu telefondu tabletti laptoptu bunlar kurduğunuz oyunlara bakar
    galaxy note aldım halen elfi kullanıyorum çoğu zaman notedan daha zevkli oluyor.
  • ben memnunun. laptop ya da PC gibi çalışması mümkün değil ki zaten. elbetteki yavaşlığı var. ama yemek yiyip gelecek kadar da değil. belki de kablosuz bağlantınız uzak bir mesafeden olduğundan sayfalar geç açılıyordur.
    ayrıca AVM lerde samsung tab filan da kurcaladım. o kadar da abartılacak kadar bir fark yok. bu tablet bence fiyatının hakkını veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

hiçbirisini yaşamadım anlamadığım olay zoom denen bir olay var insan nasıl gidip başka yere tıklar ki,
    kamerasıda canon eos 7D den iyi ne günlere kaldık

not:3 günlük iphone 4s de satılıyor o zaman 4sde kötü... teknolojik ürün alıpda 2 günde sıkılmadığınız başka bir alet mi var? oyun konsolu alırsanız sadece uzun soluklu telefondu tabletti laptoptu bunlar kurduğunuz oyunlara bakar
    galaxy note aldım halen elfi kullanıyorum çoğu zaman notedan daha zevkli oluyor.

katılıyorum cok Zevklı bir alett
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaparlar

Elvishi kurdum kurcalıyorum şimdi taktığım hafıza kartının içeriğini nasıl görebiliyorum bulamadım bir türlü. Karttaki filmi filan görüyor film oynatıcı ama kart içeriğini göremiyorum hiçbir yerde. Es file explorer'da harici kartı göremiyor muyuz?

favorilere girin (yıldız)
    üstte / olan tablet simgesi var onu tıklayın
    açılan klasörlerde mnt var o klasör içinde olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: turknur

Arkadaşlar nerdeyse elf alalı 2 ay oldu ve buradan bu ürünü almak isteyen arkadaşlara sesleniyorum : Almayın!
    İnternete girmek insana zevk veren bir iştir, inanın bu elfle internete girmek zulüm! Laptopum bozuldu bazen internette işim oluyor vallahi geriliyorum bu cihazla internete gireceğim diye.
    Kulanıcı adı, şifre girilecek yerleri algılamaz, algılamadı diye bi daha basarsınız bu sefer ekran kayar, alakasız bi linke tıklarsınız, sayfa yüklenmesi falan zaten hak getire. Açın bi sayfayı yemek yiyip gelin anca açmış olur.
    İstediğiniz yere basamazsınız gider başka yere girer. Bi de oradan dönecem diye uğraşırsınız. Bakacağınız 2 dakikalık bir şeyse yarım saatte anca girebilirsiniz, sinirden duvara çarpmazsanız tabii. Vallahi duvara çarpmama ramak kaldı kaç defalar.
    2 yaşındaki oğlumun oyuncağı konumunda şu anda, çünkü başka bir işe yaramıyor.
    Ucuz mu, tamam ucuz ama kullanamadıktan sonra ne yapayım ucuzsa..
    Yok şunu kur, yok bunu yükle , yok bu daha stabil...
    kanmayın hiçbirine , hem 9a yı hem 9b yi hemde 1.1a yı yükledim hiçbir farkı yok. Çünkü alet yetersiz, versiyon değiştirsen ne olur? yok opera iyi dediler yükledim aynı. Yavaşlığı aynı olduğu gibi birde Çince. Maxthon yükledim, onu yaptım bunu değiştirdim boş. Bu alete verilecek para maximum 50 lira. O bile çok.
    Videosu desen flu flu çekiyor, görüntü kayıyor, netlik yok. Fotograf makinası gibi kullanayım desen casio f91 kol saati bundan daha iyi fotograf çeker.
    Fotoğraflara falan bakarım böyle dokanmatik , kaydıra kaydıra derseniz onu bilemem. O işe yarayabilir.
    Arkadaşlar kimse babamın oğlu değil, bu ürünü kötülemem için hiçbir sebep yok inanın. Paranız cebinizde kalsın diye üşenmedim yazdım. Gidin bilindik markalardan para biriktirip alın. Aynı işi görüyor nasıl olsa deyip almayın. Dikkat edin zaten daha 1 ay olmamış adamlar satmaya çalışıyor, neden acaba.
    Dediğim gibi oğlumun oyuncağı oldu, cocugunuz varsa alın oynasın, pahalı bir oyuncak olur anca.

Abartmışsınız.. 50-60 metre otedeki kablosuz modemle bağlandığım zaman bile dediğiniz gibi olmadi.. Ben zevkle kullanıyorum.. Film izliyorum kitap okuyorum cizgi roman okuyorum.. Office dokumanlarını kullanıp autocad çizimlerini inceliyorum.. İnternette rahatca dolaşıyorum.. Dediginiz gibi bi algılamama sorunu olmadı. Chrome beta kullanıyorum elvish romla gelen ve gayet hızlı açıyor sayfaları. Bi pc kadar performans bekliyorsan o ayrı. Kamerası 1.3 mp zaten.. 100mp bekliyorsanız farklı. Ben suana kadar kamera kullanmadım. Foto makinem var zaten.. Benim amaçlarımı fazlasıyla karşılıyor.. Şu aralar oyun işine pek bulaşmadım.. Ama ne gunbrosta ne six gunsta sorun yaşamadım.. Belki sizinkinin donanimsal sorunu vardır.. Kalkıp bunun için diğer aletleri suçlamak olmaz..

• Bende cihazdan çok memnunum ardakadaşın dediği hiç birisini yaşamadım. Gireceğim sayfayı büyütüyorum çok rahat görüntülüyorum. Opera ile internette çok rahat dolaşabiliyorum. Tek sorun video izleme biraz yavaş. Ben elvis room yükledim çok rahat her işimi görüyor. HDMI çıkışı ile televizyonda çok rahat izleyebiliyorsunuz. Açıkcası bu fiyata bence hakkını veren bir cihaz. Almak isteyen arkadaşlara kesinlikle öneririm.
  • Peki soruyorum size ekranı büyüttüğünüzde önce ekran bulanıkken sonra netleşmiyor mu? Ekran büyüyor ama bulanık, 2 saniye sonra netleşiyor.
    Six guns oyununu bende yükledim, bölüm geçişlerinde yarım dakika bekliyorsun donuyor orada.
    Video çektiniz mi hiç? Çektiğiniz videoyu seyrettiniz mi ya da? Hareketli sahnelerde bulanık gösteriyor.
    Kullanıcı adı gireceğim yere basıyorum, 2 saniye sonra geliyor klavye.
    Bu sorunlar hangi versiyonu yüklersem yükleyeyim geçmedi. Zaten versiyon yükleme işinide bıraktım, birbirinden farklı değiller bence performans olarak.
    Sizin için bu ve buna benzer sorunlar önemli değilse bilemem. Ama ben memnun değilim.
  • quote:

Peki soruyorum size ekranı büyüttüğünüzde önce ekran bulanıkken sonra netleşmiyor mu? Ekran büyüyor ama bulanık, 2 saniye sonra netleşiyor.
    Six guns oyununu bende yükledim, bölüm geçişlerinde yarım dakika bekliyorsun donuyor orada.
    Video çektiniz mi hiç? Çektiğiniz videoyu seyrettiniz mi ya da? Hareketli sahnelerde bulanık gösteriyor.
    Bu sorunlar hangi versiyonu yüklersem yükleyeyim geçmedi. Zaten versiyon yükleme işinide bıraktım, birbirinden farklı değiller bence performans olarak.
    Sizin için bu ve buna benzer sorunlar önemli değilse bilemem. Ama ben memnun değilim.

hıcbırı olmadı sana elf degıl via 8650 256 ramli cihaz verdıler galıba

• Sonucta herkesin elestirme hakki var begenmemis olabilir arkadasimiz. Dedikleri tamamen yanlis degil ancak ben verdigim parayi hakediyor diye dusunuyorum. Gidip begenmeyen ipad alsin muhabbetine girmiycem zira sevmem. Piyasadaki bircok cihazdan iyi oldugunu goruyorum.
  • quote:

Peki soruyorum size ekranı büyüttüğünüzde önce ekran bulanıkken sonra netleşmiyor mu? Ekran büyüyor ama bulanık, 2 saniye sonra netleşiyor.

Bu gene beklentilerle ilgili bir şikayet bence.

Ben de Aurora'dan çok memnunum. Sorunlarım benim de var tabii ki, ancak bunlar genel Android sorunları. Bu tip problemleri birebir Novo7 cihazlarla eşleştirmek bence haksızlık. Sizin de görüşlerinize saygı duyuyorum tabii ki, ancak 250-300 TL lik bir cihazdan beklentilerinizi biraz yüksek tutmuşsunuz bence. Bununla birlikte bahsettiğiniz bazı problemlerin çözümü için elvish rom öneririm. Bilmiyorum denediniz mi?

Ben sık sık yurtdışına çıkıyorum. Evimde 22.5" ekranlı bir masaüstü, işyerinde kullandığım 15.6" ekranlı i5 işlemcili bir laptop ve seyahatlerde kullanmak için aldığım 10.1" Asus eeePC bir netbook um var. Önceleri seyahatlede netbook u kullanıyordum ama onun yavaşlığı da rahatsız edici düzeylere çıkabiliyor. En büyük avantajı uzun batarya ömrü. Dezavantajı ise 720p video bile açamaması ve HDMI çıkışı olmaması. Sonraları yanıma aldığım HDMI kablo ile otel odalarındaki LCD leri kullanabilmek için laptop u götürmeye başladım. Performans filan ok ama onun da ağır olması ve düşük batarya ömrü gibi dezavantajları var. Bundan sonra sadece Aurora yı götürmeyi planlıyorum. Zira hem netbook kadar şarj süresi sunuyor, hem de çok daha hafif. Hızlı açılma süresi de cabası. Ayrıca kesinlikle netbooktan daha kötü bir internet performansına sahip değil bence. Laptopun avantajı olan HDMI ve1080p ye kadar video oynatabilme de var. Benim için süper bir cihaz Aurora.

Daha iyileri de var tabii ki ama fiyatlar 3-4 kata fazla. Bence markalı cihazlarla kıyasladığımda onlar bu fiyat farkını haketmiyorlar.

Bunlar da benim görüşlerim...

• quote:

haklisiniz hocam ipad da bunlar yok...fiyat farki ni da goz onunde bulundurmak lazim tabi

ekleme: 50 tl etmez demişsiniz ona katilmiyorum...is goruyor...laptop performansi beklemek yanliş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 14 Nisan 2012; 18:40:04 >

• Laptop performansı beklemek konusunda haklı olabilirsiniz. Ben başka tablet kullanmadım sonuçta kıyas yapma imkanım yok. Bu haliyle kabul edilebilirse hoş güzel ,ama her kullanışımda sinirlendiriyor beni.
    Dediğiniz gibi laptop kullandıktan sonra bunu kullanınca hoşnut kalmamış olabilirim.
    Mesela 2-3 tane sekme açmışsınız birinden diğerine geçerken sekmeyi açıyosunuz bomboş beyaz sayfa ( halbuki site açılmış önceden) 2 saniye bekliyosun sonra geliyor ekran.
    Ya bunları sizde yaşıyorsunuz bence ama önemsemiyorsunuz galiba. Ben yaptığım etkiye anında tepki göremeyince sinirleniyorum.
    Neyse biraz daha kullanalım bakalım, birde elvishi yukleyelim yine yorum yaparız
  • quote:

Laptop performansı beklemek konusunda haklı olabilirsiniz. Ben başka tablet kullanmadım sonuçta kıyas yapma imkanım yok. Bu haliyle kabul edilebilirse hoş güzel ,ama her kullanışımda sinirlendiriyor beni.
    Dediğiniz gibi laptop kullandıktan sonra bunu kullanınca hoşnut kalmamış olabilirim.
    Mesela 2-3 tane sekme açmışsınız birinden diğerine geçerken sekmeyi açıyosunuz bomboş beyaz sayfa ( halbuki site açılmış önceden) 2 saniye bekliyosun sonra geliyor ekran.
    Ya bunları sizde yaşıyorsunuz bence ama önemsemiyorsunuz galiba. Ben yaptığım etkiye anında tepki göremeyince sinirleniyorum.
    Neyse biraz daha kullanalım bakalım, birde elvishi yukleyelim yine yorum yaparız

hocam bahsettiğiniz sorunların hiç birisinin elfle alakası yok ki hepsi yazılım sorunu operada zoom yapınca bulanık olur 2*2=4 bu böyledir.
    sekmeler arası geçişde aynı olay var opera mobile ile opera next kullanın bir ondan açın bir ondan aradaki farka bakın bi daha iyi anlarsınız.

tabletle ilgili şeyler şunlardır,

dokunmatik hassas mı ?
    şarj süresi ?
    ısınıp ısınmaması ?
    internette gezerken wifi kopuyor mu?
    ivme sensörü?
    .
    .
    .
    yazılımla ilgili sorunlarda şunlardır,

wifi şifresini girince bağlanmaması?
    oyunlarda takılma? (düşük konfigrasyonlu oyunlar için)
    menü ekranında kitlenme takılma?
    dokunmatiğin geç tepki vermesi?
    operada tıklayınca yükleme çubuğunun dolmaya başlamaması?
    .
    .
    .

unutmayın ki bu cihazlarda android işletim sistemi var ve android de yüzlerce hata mevcut o yüzden tablette şu sorun var derken diğer tabletlerde de aynı sorun var mı bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: TsG

quote:

Orijinalden alıntı: Kaçan Aşık

tornado
    spemall da 99 dolar

neden bu kadar ucuz ya
    insanin icine kurt dusuyor resmen.

Tornado MIPS tabanlı bir işlemciye sahip, Paladin modelinin yerine geliyor. Bizim Elf'lerde ise ARM-Cortex A8 tabanlı işlemci var. Uygulamaların çoğu ARM tabanlı cihazlar için geliştiriliyor. Bu nedenle Tornado ve Paladin uygun.
    .
    Çin hükümeti, yerli üreticiyi teşvik edebilmek için yurtdışından parça ithalatını yasaklamış. Hitachi'nin panellerini kullanan Elf ve Aurora da bu nedenle üretim sıkıntısı yaşanmış. Yeni cihazlarda hangi panelin olacağını bilmiyoruz. Ama Ainol'un alışkanlığı birkaç ay içinde tablet portföyünü yenilemek.
    .
    Yeni tabletlerde ARM-Cortex A9 tabanlı bir işlemci olacakmış, diğer özelliklerin değişeceğini zannetmiyorum. A9'un A8'in üzerine çok ciddi birşey koymayacağını düşünüyorum. O yüzden sıkıntı yok.
    .
    Yazılım desteğine gelince, Elf ve Aurora için yazılım yayınlanırken Advanced ve Paladin için de yayınlanıyordu. Yani güncellemeleri almaya devam edeceğiz, sadece üretimi olmayacak.
    .
    Arızalar konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünen arkadaşlara da ownta.com sitesini önerebilirim. Adamlar Elf'in ekranını, dokunmatik panelini ve pilini de satıyorlar.
    .
    Bilginize,

Hocam ilk mesaja bu tableti olanların ismini yazarsanız daha iyi olur. Biliriz kaç kişide var , kimde var.

• arkadaşlar forumda bi arkadaştan 320 tl ye almayı planlıyorum çin sitelerinde fiyatlar ne kadar öğrenciyim ne kadar ucuza alırsam benim için o kadar iyi son bi soru olarak bu rom olayı ne oluyor?
  • Alacak arkadaşlara tavsiyem (daha sonradan cemkirmek yerine simdiden bilin) cihaz tablet pc olarak geciyor.. Yani dusunun adamlar size 7" bir bilgisayar veriyor.. Ustelik 250 liraya.. Ustelik android isletim sistemi aciklari olan gelistirilen bi sistem.. Yani yapilan sikayetleri hersey kapsiyor.. İnternetiniz 1000 mbitte olsa sayfayi acarken 2 saniye bulanik gorursunuz.. Cunku cihaz 1gb ram 512 mb ekran kartiyla calisiyor. Cok fazla is yapmasina ragmen size yetmiyeceginiz dusunuyorsaniz.. Ben bastimmi tepki versin diyorsaniz yanlis cihazi aliyorsunu..5 kati fiyata baska cihaz bakin bence.. Ama essek alip deve gibi gudemezsiniz.. Bilginize.. Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

Alacak arkadaşlara tavsiyem (daha sonradan cemkirmek yerine simdiden bilin) cihaz tablet pc olarak geciyor.. Yani dusunun adamlar size 7" bir bilgisayar veriyor.. Ustelik 250 liraya.. Ustelik android isletim sistemi aciklari olan gelistirilen bi sistem.. Yani yapilan sikayetleri hersey kapsiyor.. İnternetiniz 1000 mbitte olsa sayfayi acarken 2 saniye bulanik gorursunuz.. Cunku cihaz 1gb ram 512 mb ekran kartiyla calisiyor. Cok fazla is yapmasina ragmen size yetmiyeceginiz dusunuyorsaniz.. Ben bastimmi tepki versin diyorsaniz yanlis cihazi aliyorsunu..5 kati fiyata baska cihaz bakin bence.. Ama essek alip deve gibi gudemezsiniz.. Bilginize.. Saygilarimla.

cok haklisin ben 300 degilde 600 tllik performans liyorum gibime eliyo cok memnunum
  • neyse bu konuyu kapatalim cunku cemkirmek falan denmis hitap sekilleri cirkinlesmeye basladi.
    Tarayici olarak Maxthon u denemenizi tavsiye ederim arkadaslar benim hosuma gitti.
    Birde sol altta gorunen masaustunu goster tuslari kayboldu bende nasil geri getirebilirim acaba?
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.