Şimdi Ara

Ainol Novo8 Discover - Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
5.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ainol Türkiye Novo8 Discover ürününü satışa sundu arkadaşlar.
    Bende hemen bir tane satın aldım.
    (499 TL)
    Gold Bilgisayar'dan satın aldığım tabletle ilgili deneyimlerimi:
    Tabletin ve hediyelerinin görsellerini paylaşmak istiyorum.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu ürünü satın almadan önce ciddi şüphelerim vardı.
    Piyasada satılan çoğu tablet gibi, kısa pil ömrü ve yetersiz WiFi gibi olumsuzluklara sahip olabileceğinden çekiniyordum.

Ürünü satın aldım ve yersiz endişelere kapıldığımı daha ürünü elime alır almaz anladım.
    Ürünün tasarımı gerçekten çok şık ve etkileyici.
    Ürüne ait fotoğraflarda ne yazık ki detayları tam olarak göremiyoruz.
    Bu kadar şık bir tasarım beklemiyordum açıkcası.

Batarya ömrü ve WiFi çekim gücü mükemmel.
    Gün boyunca tabletimi sorunsuzca kullanabiliyor ve dilediğim zaman internette sörf yapabiliyorum.
    Yazılım desteği ise kusursuz.

Ürünle beraber hediye olarak gelen orijinal Ainol kılıfı ve özel ekran koruma filmini ise anlatacak söz bulamıyorum.
    Tek kelime ile mükemmel.
    Oyun oynuyorum, internette geziyorum.
    Ürünü satın aldığımdan beri dizüstü bilgisayarıma elimi sürmedim.

Ürünü şiddetle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinlitablet -- 26 Temmuz 2013; 0:11:36 >

• açıkçası ben de merak ediyorum ürünü, yeni çıkmış herhalde chuwi v88 e göre nasıldır acaba... işlemci ve gpu su pek bilinenlerden değil gibi... yazılım desteği kusursuz demişsiniz bu kadar kısa zamanda bunu nasıl anladınız onu da merak etmedim değil hani...
  • Cop islemciyle nasil oyun oynayip internette rahatca geziniyorsunuz anlamis degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McMannes kullanıcısına yanıt
    ürünleri piyasaya sürmeden önce numune getiriyoruz önce arkadaşlar, hatta bazen bu numuneler doğrultusunda bazı ürünleri hiç getirmiyoruz bile. elimizde numuneleri olduğu için ilk sevkiyatımızı yaptığımızda yazılım desteği hazır hale geliyor.ve yine kontrol ederseniz destek sitemizi her ürün için güncel yazılım desteği sürekli devam ediyor. yani ainol bir yazılım yayınlayacak da, biz de destek sitemize onu koyacağız diye beklemiyoruz. o sebepten siz cihazı almadan biz zaten yazılımını yayınlamış oluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

açıkçası ben de merak ediyorum ürünü, yeni çıkmış herhalde chuwi v88 e göre nasıldır acaba... işlemci ve gpu su pek bilinenlerden değil gibi... yazılım desteği kusursuz demişsiniz bu kadar kısa zamanda bunu nasıl anladınız onu da merak etmedim değil hani...

Ürünün CPU'su ve GPU'su oldukça bilindik aslında.
    Bu tablette kullanılan bileşenler, piyasadaki tabletlerde yaygın olarak kullanılıyor.
    Bence ürünün Chuwi V88'den aşağı kalır bir yanı yok.
    Evet yazılım desteği kusursuz.
    Açıkçası: Ben Ainol'dan başka hiç bir tablet firmasının güncel yazılım yayınladığını görmedim.
    Daha önce Ainol tabletimi 4.0.4 sürümü ile kullanıyordum.
    Sonra tabletimin 4.1.1 güncellemesi çıktı, sonra da 4.2.2 güncellemesi.
    Kaç tablet firması sunuyor bu hizmeti?

• quote:

Orijinalden alıntı: frfr

Cop islemciyle nasil oyun oynayip internette rahatca geziniyorsunuz anlamis degilim.

Çöp işlemci derken?
    Data dosyası 1,5 - 2GB olan oyunları oynayabildiğim bir tablet nasıl çöp işlemcili olabilir?
    Hiç bir bilginiz olmadan sırf iş olsun diye kulaktan dolma sözlerle sağda solda ileri geri konuşuyorsunuz.

Gidip tableti satın aldınız mı?
    Oyun oynadınız veya internette gezindiniz mi?
    Hayır!
    O zaman neden boş konuşup insanları etkilemeye çalışıyorsunuz.
    Ainol'un rakip firmasından mısınız?
    Bu işi para ile mi yapıyorsunuz?

Ben gittim tableti satın aldım.
    Internertte gezinirken iğne ucu kadar da sorun yaşamadım.
    İstediğiniz internet sitesinin açılma süresini tabletimden aldığım ekran görüntüsü ile paylaşabilirim.
    Siz bunu yapabilir misiniz?
    Hayır! O zaman boş konuşmayacaksınız.

Ben gittim tableti satın aldım.
    Aşağıdakiler dahil bir çok oyun oynadım.
    Asphalt 7 Heat 1.0.5
    Wild Blood 1.1.1
    Need for Speed™ Most Wanted 1.0.47
    Oyun oynarken de hiç bir sorun yaşamadım.
    İstediğiniz oyunu oynarken tabletin videosunu çekip paylaşabilirim.
    Siz bunu yapabilir misiniz?
    Hayır! O zaman laf kalabalığı yapmayacaksınız.

Tablet elimde ve tabletimden memnunum.
    Sen neye göre memnun değilsin?
    Duyduğun uydurmalara göre değil mi?
    Bu işler böyle olmuyor.
    Konuları kirletmeyi alışkanlık haline getirmişsin sen.
    Amacın nedir anlamak güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinlitablet -- 25 Temmuz 2013; 12:58:05 >

• ürünün inceleme videosu falan var mıdır acaba, bir de üründe gps var mı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha Neos 4 - Ana Konu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • McMannes kullanıcısına yanıt
    Ürün inceleme videosu yok.
    Lakin en kısa zamanda bir tane hazırlamayı düşünüyorum.
    Piyasadaki en iddialı oyunları oynarken video çekeceğim özellikle.
    USB GPS desteği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinlitablet

Ürün inceleme videosu yok.
    Lakin en kısa zamanda bir tane hazırlamayı düşünüyorum.
    Piyasadaki en iddialı oyunları oynarken video çekeceğim özellikle.
    USB GPS desteği var.

500 lirayi cortex a5 cpu ile vivante1000 gpu ya vermem.Ayni paraya iki kati fazla performansli tabletler varken hele hic almam.Kalkipta cortex a5 islemciyi a9 diye sunan bir islemci firmasina millet nasil guveniyor.

• CPU Cortex A9.
    Sizin bahsettiğiniz gibi A5 değil.
    Delinin biri bir taş atmış...
    Bu sözün devamını bilmeyen yoktur sanırım.

O kadar uygulama var.
    İndirip çalıştırıyorsunuz, donanımızın ne olduğunu size söylüyor.

Siz hiç elinize bir Ainol Novo8 Discover alıp incelediniz mi?
    Hiç sanmıyorum.

Ainol için bir karalama kampanyası başlatmışlar, bilende bilmeyen de ortak oluyor bu kampanyaya.
    Şayet Ainol karalanmazsa, diğerleri getirdiği tabletleri satamayacak, biliyorlar.

Siz bildiğinizi satın alın.
    Lakin bunu yaparken de; görmediğiniz, dokunmadığınız ve kullanmadığınız bir cihaz hakkında yorum yapmayın.
    Etik değil bu hareket.

Ben tableti şuan kullanıyorum.
    Donanımı, tasarımı ve kılıfı harika.
    Memnunum.
    Memnuniyeti de, memnuniyetsizliği de paylaşmak için bu iki duyguyu da yaşamak lazım.
    Hadi ben aldığım cihazı kullandım memnunum, siz neye istinaden memnun değilsiniz?

Elimde olmayan bir cihaz içinde laf etmiyorum.
    Elimde olmayan bir cihaz için atıp tutabilir miyim?
    Evet.
    Ben böyle bir densizlik yaparsam bana kim mani olabilir?
    Hiç kimse.
    Fakat böyle bir şey yapmıyorum.
    Çünkü boş yere atmaktan ileri gitmez bu davranış veya birilerinin ekmeğine yağ sürmekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinlitablet -- 26 Temmuz 2013; 4:39:51 >

• Ne sacmaliyorsun benim lafim ainole degil o islemciye.Eger o tablette cakma a9(gercekte a5 acin yabanci forumlara her yere bakin) islemci olmasa bende dusunebilirdim.Ama tercihim Rk3188 li bir tablet olacak.Ainol rockhip islenci koysa peynir ekmek gibi satar ama nerdeeeee.

• Saçmalamak derken?
    Ben forumlara neden bakayım ki?
    11 yaşındaki çocukta yazıyor,
    Bilgisayarına program yükleyemeyen biri de yazıyor,
    Zip dosyalarını açamayan da yazıyor,
    Prizi bozulduğu zaman basit bir arıza için yana yakıla elektrikçi arayan da.
    Her nedense bu kişiler forumlarda, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Yazılım Geliştirici veya başka bir halt kesiliyor başımıza.
    Bir forumda ahkam keserken, başka bir forumda aynı konuyla ilgili yardım dilenen insanlar gördüm ben.

Ben elimdeki cihaza bakıyorum.
    Yüklerim programımı, gerekirse açarım tabletimi yaparım incelememi.

Cortex A5'in üretici değerleri, yapısı vs. her şeyi belli. Cortex A9'un da.
    Elimde Cortex A5 işlemcili cihazda var.
    Şayet sizin söylediğiniz gibi olsaydı, iki cihaz arasındaki değerlerde farklılık olmazdı.
    Lakin Cortez A5'li cihazımında Cortez A9'lu cihazımında değerleri farklı.

Intel ve AMD yıllarca yaptı bir birini kötüleme işini.
    Neler söylendi neler.
    Daha onların kavgası bitmeden bir de bunlar başladı.

Siz dilediğinizi alın.
    Ben aldığım cihazdan memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinlitablet -- 26 Temmuz 2013; 4:54:07 >

• cinlitablet kullanıcısına yanıt
    ustam bana şu a5, a7, a9, rockchip 3188 in birbirine göre avantajları dezavantajlarını anlatabilir misiniz kısaca... hangisi almak daha mantıklı... bir de gpu var demişiniz ama ben ainolun sitesinde var ya da yok gibi bir ifade bulamadım...
  • quote:

ustam bana şu a5, a7, a9, rockchip 3188 in birbirine göre avantajları dezavantajlarını anlatabilir misiniz kısaca... hangisi almak daha mantıklı... bir de gpu var demişiniz ama ben ainolun sitesinde var ya da yok gibi bir ifade bulamadım...

Bak rockchip rk3188 den başka tabletlere bakma derim en iyi işlemci rk3188 sonra alwinner a31 gelir vsvs yani chuwi v88 bu cihazi parçalar 100 milyona çarpıp 100 milyara böler a9 a5 ise işlemci altyapisi ki ainol un en buyuk kazigi a5 i a9 diye satip dolandirdi milleti o yuzden ainol a guvenmeyin.

• sağolasın... o zaman nerde rk3188 ona bakıyoruz...
  • quote:

sağolasın... o zaman nerde rk3188 ona bakıyoruz...

Aynen oyle dostum yanliz ainol cok iyi bir marka idi ama kendi kendini yaktı milletin guvenini kazanmasi cok zor

• Ben sizin gibi düşünmüyorum arkadaşlar.
    Elimde RK3188 bir cihaz da var.
    Android 4.2.2 sürümü ile çok uyumlu olduğunu söyleyemem.
    Android 4.3 sürümünün yayınlandığı bugünlerde, üreticilerin RK3188 cihazlar için hala Android 4.1.1 sürümünü önermesi bence ciddi bir sorun.

Foxsky ve Longping firmaları ile yaptığım görüşmelerde:
    Foxsky RK3188 işlemcili T33 modeli için Longping ise yine RK3188 işlemcili LP-M1036 için Android 4.1.1 sürümünü önerdiler.
    Gerekçe olarak da işlemcinin hala Android 4.2.2 sürümü ile tam olarak tutarlı çalışmadığını gösterdiler.
    Anlayacağınız RK3188 cephesinde yazılımsal adımların atılması zaman alıyor.

Cortex A9'da böyle bir sorun yok.
    Ainol'un tüm ürünlerinde her zaman en son ve stabil çalışan Android sürümleri mevcut.
    Samsung bile çoğu popüler cihaz için 4.2.2 sürümünü yayınlayamadı.
    Ainol yayınladı.

Ainol'la ilgili sözlerin tamamı söylentiden ibaret.
    Bir forumda biri bir şey demiş, o diyen o yorumunu başka bir forumdan almış. Yorum alınan forum bilmem ne demiş.
    Yılan hikayesi gibi...
    Kulak asılacak bir şey değil.

Buraya yorum yazanların kaç tanesi gerçek Ainol deneyimlerini yazıyor, emin olmak güç.
    Elimde 2-3 farklı Ainol modeli var.
    İsteyene fotoğrafını da, videosunu da çeker gönderirim.
    Memnunum arkadaş cihazlardan.

Not: İşlemcilerle ilgili özellikle değerlere Wikipedia'da yapacağınız kısa bir araştırma ile ulaşabilirsiniz.
    İşin uzmanı olmayanların dayanaksız yorumlarına göre değil, gerçek değerlerle karşılaştırma yapmak istiyorsanız,
    Küçük bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinlitablet -- 26 Temmuz 2013; 12:39:19 >

• merhabalar,
    söz konusu işlemci ile ilgili bugüne kadar bu sitede yapılan yorumları kulaktan dolma bilgilerdir düşüncesi ile pek fazla umursamadık, ki umursamamış olmamızda ürünlerin satış hedeflerini yakalaması, kullananların memnun olması gibi hususların da etkisi var.

yine de konunun bizce belli kişiler tarafından etik olmayan biçimde uzatılması nedeniyle ; işlemcimiz hakkında, ainolda çalışan mühendislerin ve bizim yazılım ekibimizin ortaklaşa hazırladığı detaylı bir raporu önümüzdeki hafta içinde DH platformunda yayınlayacağız.

bununla birlikte yazmış olduğumuz konu başlığı; konu açıldıktan sonra 36 saat süre içerisinde 16 yorum almış. işin enteresan tarafı 05.06 ile 05.24 gibi enteresan bir vakit aralığında 18 dk içinde ; iki farklı kullanıcıdan 4 adet yorum sıralı, karşılıklı olarak gelmiş; ki bu yorumların tamamı firmayı , ürünü karalamaya yönelik.
    şimdi ainolTürkiye olarak soruyoruz: " gecenin bir yarısı ainolu karalamak mıdır sizin işiniz arkadaşlar?" bunu kullanıcıyı bilgilendirmek için mi , yoksa menfaatleriniz doğrultusunda mı yapıyorsunuz?

yine ne kadar enteresandır ki ;http://forum.donanimhaber.com/m_78306018/tm.htm vehttp://forum.donanimhaber.com/m_70186305/tm.htm konularında da benzer şekilde benzer kullanıcılar tarafından "TAMAMEN KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRMEK" maksadı ile yapılıyormuş şeklinde gösterilerek yalanla dolanla karalanıyoruz.

biz firma olarak bugüne kadar hiçbir tablet pc markasını etik olmayacak biçimde karalamadık,yorum bile yapmadık. hatta bizim tabletlerimizi alın şeklinde yönlendirmedik bile forum sayfalarında.

siz de bırakın elalemi yalanla dolanla karalamayı, işinize bakın. zaten forum köşelerinden müşteri toplamaya çalışıyorsanız 3-5 aya kadar yok olur gidersiniz. biz yine buralarda oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinlitablet

Ben sizin gibi düşünmüyorum arkadaşlar.
    Elimde RK3188 bir cihaz da var.
    Android 4.2.2 sürümü ile çok uyumlu olduğunu söyleyemem.
    Android 4.3 sürümünün yayınlandığı bugünlerde, üreticilerin RK3188 cihazlar için hala Android 4.1.1 sürümünü önermesi bence ciddi bir sorun.

Foxsky ve Longping firmaları ile yaptığım görüşmelerde:
    Foxsky RK3188 işlemcili T33 modeli için Longping ise yine RK3188 işlemcili LP-M1036 için Android 4.1.1 sürümünü önerdiler.
    Gerekçe olarak da işlemcinin hala Android 4.2.2 sürümü ile tam olarak tutarlı çalışmadığını gösterdiler.
    Anlayacağınız RK3188 cephesinde yazılımsal adımların atılması zaman alıyor.

Cortex A9'da böyle bir sorun yok.
    Ainol'un tüm ürünlerinde her zaman en son ve stabil çalışan Android sürümleri mevcut.
    Samsung bile çoğu popüler cihaz için 4.2.2 sürümünü yayınlayamadı.
    Ainol yayınladı.

Ainol'la ilgili sözlerin tamamı söylentiden ibaret.
    Bir forumda biri bir şey demiş, o diyen o yorumunu başka bir forumdan almış. Yorum alınan forum bilmem ne demiş.
    Yılan hikayesi gibi...
    Kulak asılacak bir şey değil.

Buraya yorum yazanların kaç tanesi gerçek Ainol deneyimlerini yazıyor, emin olmak güç.
    Elimde 2-3 farklı Ainol modeli var.
    İsteyene fotoğrafını da, videosunu da çeker gönderirim.
    Memnunum arkadaş cihazlardan.

Not: İşlemcilerle ilgili özellikle değerlere Wikipedia'da yapacağınız kısa bir araştırma ile ulaşabilirsiniz.
    İşin uzmanı olmayanların dayanaksız yorumlarına göre değil, gerçek değerlerle karşılaştırma yapmak istiyorsanız,
    Küçük bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

Ben gidip berbat işlemcili gpu lu bir tablete 500 tl verecek kadar ENAYİ değilim mis gibi rk3188 mali 400 varken niye bulaşayim bu çop urune??? Ainol kaliteli bir marka ama donanımı iyi değil cihazlarin ve a9 diye a5 satan firmaya guvenmem ayrica 4.2.2 sorunu tamamen saçma senin islemci rk3188 ve sen ona göre yapacaksin yazilimi

• Bunlar organize olmuşlar, Ainol'u karalamaya çalışıyorlar.
    Ainol'u karalarken de başka markalar öneriyorlar.
    Forum Donanım Haber'de dikkat ettim de, Çin'den garantisiz tablet getirip satan bir sürü kişi var.
    Ortak mıdırlar nedir, anlayamadım.
    (Elbette herkesi aynı kefeye koymuyorum.)

Bana söylentilerle gelmeyin arkadaşlar.
    Somut delillerle gelin.
    Gerçek deneyimlerle gelin. Başkalarının deneyimleri ile değil.

Hayat ilginçtir.
    Kiminin aklını başına getiren, kiminin aklını başından alır.
    Kiminin yaşamasına neden olan, kiminin ölümüne neden olur.
    Bunun içindir ki, herkes kendi hayatına ve deneyimine sahip olur.

Ainol Novo8 Discover benim için oldukça şık ve güzel bir ürün.
    Görüntüsü ve zerafeti bile yeter.
    Her şeyinden memnunum.
    Bu güne kadar memnuniyetsizlik yaşadığım tablerde satın aldım ama kimseyi karalamadım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.