Şimdi Ara

Aion NA icin ping dusurmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Istanbuldan, Aion NA ya baglaniyorum, normalde 240-280 ping yiyordum, WTFast diye bir programin ise yarayabilecegi soylenmis bazi yerlerde, yalniz soyle bir problemle karsilastim, 2 gunluk advanced user trial aldim, deneme yanilma ve birazda duz mantik ile o pingi 170-190 araligina cekebilmeyi basardim. Bu konu hakkinda bilgisi olan birileri varsa bana yardim ederlerse cok sevinirim, GameForgedan gercekten biktim artik, adamlar hic iyi yonde gitmedi, halada kotunun kotusu oldugunu bize (en azindan bana) kanitlamaya devam ediyorlar. Aion NA bayagi normal Aion (Parali donem 3.0 ve oncesi) oynuyormussunuz gibi, hemde ucret odemeden. Daha acik olmak gerekirse Gold pack sahibi gibisiniz bir kurus odemeden, sadece normal miktarda exp aliyorsunuz, almaniz gerektigi kadar, ki level atlamak oldukca kolyalastirilmis bir durumda.

Neyse konudan saptim, kusura bakmayiniz. Duz mantik kullanarak Istanbuldan, Texas a en kisa yoldan nasil baglanicagimi dusunurken, Hollandadan cikan internet hatti aklima geldi, baslangic noktasi olarak orayi, bitis noktasi olarak ta Texas taki 13 no lu server i sectim. Bu sayede ortalama 181 ping almayi basardim. Niye Turkiyeyi baslangic noktasi secmedin derseniz, Turkiyedeki serverlar Galiba ankarada veya Turkiyenin dogusunda (Araplarda kullansin diye). Haliyle baglanti Istanbuldan cikip oraya giderken zaman kaybediyor diye dusundum, denedim, ever 40ms e yakin ping oynuyor. Turkiye baslangic noktasi olunca 220 li ping ile oynuyosunuz. Isin ilginc tarafi bu programin ping i (PvP asamasina gelemedim daha dun basladim 0 dan) PvE de hic hissettirmiyor, sanki Aion EU da 80-100 ping ile oynarmissiniz gibi hissettiriyor. Eger aramizda daha etkili bir yontem bulmus olan varsa, lutfen bana yardim edebilirmi. Leatrix Latency Fix de kulaniyorum bu arada. Download 50mbps (5mb/s) upload 4mbps (400kb/s) yeterli olduguna inaniyorum, oyunda 30kb/s den daha yuksek bir hizda yukleme yapmiyor cunku, en azindan ben kontrol ederken yapmadi.

Ozetlemek gerekir ise, eger aramizda Turkiyede yasayip, Aion NA da oynayan biri varsa ve pingini 180 den asagi dusurebildi ise, bana yardim edebilir, yol gosterebilir mi?

Simdiden tesekkurler, saglicakla kalin.

Not: Klavye Turkce degil ne yazikki, o yuzden lutfen mesajimin yazilisini mazur gorunuz.

• İzmir den oynuyorum,

Pingim WTfast açıkken (server otomatikte duruyor) 60-80 arası, WTfast kapalı ikende 100-200 arası değişiyor.

WTfast ın basic paketini kullanıyorum gayette memnunum.

Hem kablonet de hemde superonline fibernette kullandım gayet iyi

Senin ping 'in anormal, belki server 'i mauel seçmenden kaynaklanıyor olabilir. Aion 'un Türk serveri Almanya 'da...
  • @ulaspo sen mevzuyu anlamamissin ya da bilgi eksikliğin var. NA oyunun amerika sunucusu.

bu arada gameforge'dan nefret edip oyunu bırakanlardan biriyim. konu sahibi arkadaş azmine hayran kaldım. istediğin kolay olmayan birşey ama umarım halledebilirsin.
  • Aion EU daki serverlara 40-80 ping ile duz baglanabiliyorum zaten uydunet saolsun ancak arkadaslar Texastaki sunuculara data aktarirken ayni performansi gostermiyor, gostermelerinide beklemiyorum zaten. Acikcasi pingin 160-180 arasinda olmasina karsin oyundaki skill lerde lag yok, ve gayet iyi oynanabilir bir halde, pvp de normal. Ki Aion NA ya baglananlarin yarisi orta-uzak asyadan oldugu ve amerika kitasinin cesitli yerlerinden oldugu icin 160 ping oynayanlarin %80 inden daha iyi bir baglanti, yani dezavantaj a sahip olmuyosunuz. Acikcasi su gecirdigim 1 haftadan oldukca memnun kaldim, 3 gunde 40 oldum zaten, level olayi cok kolaylasmis, tonla yeni baslayan kisi var yani mentor e gercekten ihtiyaciniz yok. Aionun parali halindeki gibi hersey sizin elinizin altinda ucret odemeden ancak arkadaslar bu sefer in-game shop a yuklenmis. Hatirlayan varmi bilmem, Aionda petler ilk geldiginde Worg Of The Dead (ilk loot peti, ilk goz agrim) 3-4 Euro gibi bir fiyattaydi ve Gameforge el koyunca 10-15 Eur gibi bir fiyata cikmisti ve tek karakter kullanabiliyodu, iste ayni muhabbet burdada var ne yazikki. Ama oyun fazlasi ile oynanabilir, bildigimiz parali Aion durumunda.

Eger parali oldugu donemden oynayan arkadaslar varsa, bir goz atmanizi oneririm, oyun ping i gercekten hissettirmiyor, serverlar cok kaliteli, misal 300 pinginiz varsa gercekten karakter o hareketi 1/3 saniye sonra yapiyor ve goruyorsunuz, gameforge daki gibi serverin size geri donmesini ve haliyle olusan delay i beklemiyorsunuz. Bayagi iyi oynanabiliyor hatta. Bir kac gundur WTFast a para vermemek icin onunla oynamiyorum ve 300 ping e ragmen (ki ben pingim EU da 80-100 arasina geldimi kufur eden ve oyundan soguyan bir insanim) gayet keyifle oynayabiliyosunuz, pve de hicbir aksilik cikmiyor. PvP icin WTFast a para vermek gerekicek sanirsam. Ancak parali donemde oynamis bir arkadas o tadi ve guzel hissi tekrar yasamak istiyorsa, gozden cikarilabilecek bir miktar (Aylik 25 tl, steamden odeme yaparsaniz daha mantikli, malum kendi sitesi 10 dolar aliyor, stam ise fix kur uyguluyo, daha ucuz oluyor).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni baslayanlar icin GTA V Online
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.