Şimdi Ara

Air vs Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir laptop almam gerektigini farkedince direk macbook'lara yoneldim. Ancak simdiye kadar macbook'larla ilgilenmedigim icin bilgi eksiklerim var. Bir cok konu ve makale okudum ama hala bazi seyler kurcaliyor kafami.
    - Air mi yoksa Pro mu?
    Makina muhendisligi ogrencisiyim bu nedenle ileride kullanmam gereken agir programlar olucak ve render vs almam gerekicek bu da yuksek bir performans istiyor. Onceleri tasarim ve hafiflik nedeniyle air dusunsem de ileriye donuk, bu programlardan yararlanmam icin pro daha mantikli geliyor ancak air 1.7 alirsam yeterli olur mu kararsizim.
    Bir diger nokta ise oyunlar. Cok fazla olmasa da guncel oyunlari oynamayi seviyorum.(future soldier, cod serileri, battlefield vs) bu acidan da bakildiginda hangisi daha mantikli karar veremiyorum ve yardiminizi istiyorum.

Tesekkurler simdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oyun dedigin anda minimum 15 inclik ekrani, harici gpu'su olan modellere bakman lazim. bu da prolarda var. turkiye'den alacaksan fiyat olarak min 4.500 liradan baslar. tavsiyem bir sekilde amerikadan getirtmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 26 Ekim 2012; 15:28:31 >
  • 13.3" olan modelleri dusunuyorum ben, daha fazlasi degil. Tasinabilirlik de onemli benim icin. Yani Pro olsa bile 13" olani alicam. Amerika degil ancak yilbasinda Hollanda'da olacagim ordan alma imkanim olabilir ama fiyat olarak burasiyla cok bir fark yok.

Hafiza acisindan da sorun var aslinda Air 128lik SSD kullaniyor. Bu harici disk ile cozulebilir ama sanirim.

Bir de bu bahsettigin cizim programlari icin 4GB yeterli olur mu acaba?

Soyle kisa bir soru da sorabilirim aslinda:
    Air 13.3" 128GB SSD i5 ve 4GB RAM olan model benim muhendislik islerim icin yeterli olur mu acaba? Yoksa ayni modelin i7 olanini mi almaliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

13.3" olan modelleri dusunuyorum ben, daha fazlasi degil. Tasinabilirlik de onemli benim icin. Yani Pro olsa bile 13" olani alicam. Amerika degil ancak yilbasinda Hollanda'da olacagim ordan alma imkanim olabilir ama fiyat olarak burasiyla cok bir fark yok.

Hafiza acisindan da sorun var aslinda Air 128lik SSD kullaniyor. Bu harici disk ile cozulebilir ama sanirim.

Bir de bu bahsettigin cizim programlari icin 4GB yeterli olur mu acaba?

Soyle kisa bir soru da sorabilirim aslinda:
    Air 13.3" 128GB SSD i5 ve 4GB RAM olan model benim muhendislik islerim icin yeterli olur mu acaba? Yoksa ayni modelin i7 olanini mi almaliyim?

8gb ramli almanızı öneririm madem 13" alcaksınız air in 8gb ramli modelini düşünün derim. Ama oyun vs diyorsun o zaman 15" lik modeli düşünmen lazım.

• 15 olursa bir an is degisiyor. Bildigim kadariyla Air'in 15ligi yok zaten. Oyun hevesim de oyle cok fazla, 15lik alcak boyutta degil. O nedenle 13 dusunuyorum.

Ancak i7 mi yoksa i5 benim icin yeterli olur mu su an aklimdaki soru?

• quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

15 olursa bir an is degisiyor. Bildigim kadariyla Air'in 15ligi yok zaten. Oyun hevesim de oyle cok fazla, 15lik alcak boyutta degil. O nedenle 13 dusunuyorum.

Ancak i7 mi yoksa i5 benim icin yeterli olur mu su an aklimdaki soru?

evet, 15"air yok ama biraz bile olsun güncel oyunları oynarım demişsin, dolayısıyla harici ekran kartlı bir model tavsiye ederler sana. buda 15"te var. 13"air düşünüyorsan zaten mesele yok, i5te olsa i7de olsa çift çekirdek ikiside. ayrıca bu bahsettiklerin herhalde geçen senenin konfigürasyonları, çünkü şuanki air modeli 1.8ghz i5 ve 2.0ghz i7den ibaretler

• Bu sene yurtta kaldigim icin masaustu bilgisayarimi kullanamiyorum. Daha sonraki yillarda eve cikinca masaustu bilgisayarimda oyunlari oynarim. Bu nedenle oyun konusu cok onemli degil acikcasi. Su anki ihtiyacim cizimleri ve renderlari sorunsuz almak. Air biraz daha gunluk kullanim icin, pro daha cok benim dedigim islerde kullaniliyor diye duydum. Ancak air biraz daha sicak geliyor bana. I7'li 13" olan model yeterli olur diye dusunuyorum ama hala icim icimi yiyor, kararsizim.

• donanım konusunda pişman olacağın bir durum olmayacak o konuda endişe etmene gerek yok. ama desktop bilgisayarına göre daha uzun olur o render süreleri haberin ola. gerçi bunu zaten tahmin ediyorsundur sonuçta bunu yanında götürebileceksin istediğin yere, biryerlerden fedakarlık etmen gerekiyor her halükarda
  • Desktop'um da pek güncel sayılmaz donanım açısından. Ama dediğiniz gibi, ne olursa olsun başka bir şehirdeyken bile bir yerlere gittiğimde istediğim işlemi çok zorlanmadan yapabileyim. Şu anki air 13"ün özellikleri desktopumdan daha iyi örneğin. Belki bir tek ekran kartı az kalır.
  • Render alacagim derken ? Mimarlik mi muhendislik mi ? :) Acikcasi makina muhendisinin kullanacagi programlar soyleki, autocad,solidworks,catia,matlab programlama varsa visual studio c++ vsvs . Bunlar icinse 4 gb ramli i5 islemcili makina yeterli gelecektir. Kisacasi korkacak bir sey yok. Saglam mimarlik ogrencilerinin performans laptoplarina ihtiyaci vardir

p.s i7 cpu,16 gb ram, 128 gb ssd li bir 13.3 macbook pro kullaniyorum. Mac+windows sanal acikken solid'i aglatabilirsin bu speclerle :)

p.s 2 mekatronik bitirmek uzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 27 Ekim 2012; 3:02:08 >
  • Makina muhendisligi okuyacagim, hazirliktayim daha. Dediklerinize gore i5 13.3" yeterli olucak gibi ama en azindan 8GBlik olursa daha rahat olucak ama 4luk de yeterli diyorsunuz yani. Cok tesekkurler tekrar, simdilik 13.3" Air i5 4GB gibi duruyor ama mali durumlara gore 8GB'a cikicam.

Yine de bilgi verip guncellemek isteyen, "Aaa o oyle olmaz, yanlis dusunuyorsun." diyen varsa cok sevinirim.

• imkanın varsa zaten direkt 8gb ram olan makinayı al, pro modeli gibi istediğin zaman yükseltemezsin air modelin. aldığın konfigürasyonu kullanmaya mecbur kalıyorsun onda
  • 4 luk su anda yeterli fakat mac os gereksinimleride artiyor yavas yavas. Min. 8 gb alinmali uzun vade dusunuluyorsa.
  • Bir makine mühendisi olarak ve öğrencilik hayatımı göz önünde bulundurarak o bahsettiğin programları (AutoCad, Catia, SolidEdge) alacak olduğun bilgisayara yükleyeceğini ve kullanmayacağını düşünmekteyim. Ayrıca o bilgisayar sadece facebook, sörf ve oyun amaçlı bir bilgisayar olarak kalacaktır. :) Bütün bunları göz önünde bulundurarak Macbook air i5 işlemcili bilgisayarı almanı tavsiye ediyorum. (Mizahi olarak öğrencilik hayatından da bahsetmiş oldum) Selamlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: komserkemal

Bir makine mühendisi olarak ve öğrencilik hayatımı göz önünde bulundurarak o bahsettiğin programları (AutoCad, Catia, SolidEdge) alacak olduğun bilgisayara yükleyeceğini ve kullanmayacağını düşünmekteyim. Ayrıca o bilgisayar sadece facebook, sörf ve oyun amaçlı bir bilgisayar olarak kalacaktır. :) Bütün bunları göz önünde bulundurarak Macbook air i5 işlemcili bilgisayarı almanı tavsiye ediyorum. (Mizahi olarak öğrencilik hayatından da bahsetmiş oldum) Selamlar ...

Buda ayri bi ornek ama kotu bi ornek :) Bu programlarla sabahlamadan, projelerle yatip kalkmadan yetismis muhendisler memlekten acisindan oldukca ic karartici

• Gecen gun Apple'in izmir subesi olan Apex'e gittim bilgi almak icin. Air'in 8gb'lik modeli yokmus. Biraz konustuktan sonra aklimi celip Pro almaya yoneltti beni. Bana da mantikli geldi acikcasi.

Su andaki son kararim 13.3" Pro i5 4GB alip onu 8'e yukseltmek gibi duruyor.

Yorumlarinizi bekliyorum...

Not: Bilkom'un sitesine girdikten sonra Air'in i7'lik 8GB modeli oldugunu gordum simdi 2 secenegim var;

13" MacBook Air Intel Core i7 2.0GHz dual-core 8GB DDR3 256GB (Sanirim SSD var bunda)

13" MacBook Pro Intel Core i7 2.9GHz dual-core 8GB DDR3 750GB Sabit Disk

Air'in fiyati 4250
    Pro'nun fiyati 3850.

400tl gibi bir fark var arada kisacasi. Siz olsaniz (dedigim gibi muhendislik on planda olucak sekilde) hangisini secerdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn It -- 30 Ekim 2012; 10:57:53 >
  • Pro almaya yöneltmesinin sebebi stoklarını eritmek.Artık düz prolar üretilmeyecek benim bildiğim retinalar geldiği için.Bende aynı şekilde ikisi arasında kalmıştım.Pro alır SSD takarım diyordum.Sonra performans videolarını izledim.Mağazalara gittim inceledim de.Air inceliği ve hafifliği müthiş.Amcamda pro var daha karşılaştıramadım ama bir fark olacağını düşünmüyorum hatta ssd olmamasından onun açılış kapanış süreleri daha geçtir tahminim.Vatandan cumartesi günü aldım.Kullanmak istediğin programların videolarını youtubedan bul elemanlar sorunsuz kullanabiliyorsa hiç düşünme air al.
  • Mali bir kaygiyla soylemis olsa adam Air derdi mantik olarak arada 400TL fark var sonucta. O nedenle biraz da guvendim adama.

Peki aralarinda 0.9GHz'lik fark cok fazla degiskene sebep olur mu dersiniz ?

• Uzun suredir foruma girmiyordum, kurallar degismis olabilir. Guncellemem sorunsa silebilirsiniz mesaji.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.