Şimdi Ara

Airbagleri Açılmayan Mercedes (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buradan şunu anlıyoruz mercedes airbage ihtiyaç duymuyor çok daha büyük bir kaza olursa hemen algılıyor ve airbagleri açıyor eee nede olsa o bir merso..
  • Ben 3 sene önce bi kaza atlattım. hava yastıkları açılmıştı. kemer ler arkadan takılıydı yani ikaz csesini susturmak için yapmıştık o şekilde takmıyorduk . . Ona rağmen hava yastıgının açılışı sırasında o esnadaki alevi hala yüzümde hissederim hatırladıkça :) öyle abartıldıgı gibi değil arkadaşlar hava yastıgı kemeriniz takılı olmadan açılsa bile boyun kırma kemik bükme falan yapmaz. he ben bunu 100 km. ile yaptıgım kazaya nazaran söylüyorum daha yüksek hızlarda yapar mı bilemem ama benim yaptıgım kazada yumuşacık bi yastık hissi yaşamıştım hava yastıkları açıldıgında.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_78255782/f_//tm.htm#78255782

Buradaki videoda gayet iyi açılmış hatta bayağı iyi.
  • Kurtulduğuna sevineceği yerde dava açacam demiş havasını alır gibime geliyor.
  • kemer takma mantıgı bile bu aracın airbag açılmamasına mani olmaz hiç mi sensör yok araç pert olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Ben 3 sene önce bi kaza atlattım. hava yastıkları açılmıştı. kemer ler arkadan takılıydı yani ikaz csesini susturmak için yapmıştık o şekilde takmıyorduk . . Ona rağmen hava yastıgının açılışı sırasında o esnadaki alevi hala yüzümde hissederim hatırladıkça :) öyle abartıldıgı gibi değil arkadaşlar hava yastıgı kemeriniz takılı olmadan açılsa bile boyun kırma kemik bükme falan yapmaz. he ben bunu 100 km. ile yaptıgım kazaya nazaran söylüyorum daha yüksek hızlarda yapar mı bilemem ama benim yaptıgım kazada yumuşacık bi yastık hissi yaşamıştım hava yastıkları açıldıgında.

Sosyal mesaj videoların birinde vardı yabancı kaynaklı. Kemer takılı dğilse o hızla yastık baskı yapıyor akçiğer kalpte yırtılmalar meydana geliyordu. Dışardan bakıldığında sorun yok ama içerden ölüme sebebiyet veriyor.

Srs ler simdi nasıl bilmem ama eski kasa vitoda kemer takılı değilkem airbag açıldı. Eski srsler de en azından kemere ihtiyaç olmadığını yaşayarak gördüm.

Kazaya gelince kaputu sıyırmış sensore denk geldiğini düşünmüyorum. Açılmaması normal gibi.

Mercedes favori markamdır ancak bazı arkadaş abartmış coğu kişi toz konduramamış mersoya ama bu kaza pug reno vb araçlar ile olsaydı markalar b.ktan alınıp b.ka sokulurdu.

Amcaya gelince hele açsın dava sonucunuda paylaşır umarım bizlerle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vaay 10 sene önce küçük bir pastanesi vardı. çocuğuyla aynı dershaneye gidiyordum.geçmiş olsun diyelim. izmitte geçende e350 pert olmuş arkadaşlar alıp toplamayı düşünüyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Allah'tan tır bu kadar yüksek değilmiş yoksa, hava yastıkları açılsaydı da fayda etmeyecekti.

Airbagleri Açılmayan Mercedes

Bi tuhaf oldum Corvette i böyle görünce...
  • O dönemde bunu keşfetmemiş olabilirler haklısınız. Kemersiz açıldı dedim fakat bunu yazdıktan sonra aklıma şu ihtimal geldi. Araç benim değildi, emniyet kemeri uyarısı vermemesi için yazılımsal bir crack yapılıp sistemin kemer takılıymış gibi algılaması sağlanmış ta olabilir. Bu arada yolcu hava yastığı açılmadan önce çarpışmayıönceden farkedip hazırlandığım için kendimi germiştim ve öne eğilmedim fazla. Buna rağmen açılan yastık yüzümü hafiften yaktı. (sıcaktı) göğsüme de epey baskı yaptığı için kıpkırmızı olmuştu. 5 dakika boyunca zar zor nefes aldım. Çıkan gazda arabanın içini doldurduğu için 5 kişi epey öksürdük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 22 Temmuz 2013; 1:21:39 >
  • 1 - Mercedeste eğer engel algılama ve kendi kendine fren yapma donanımı olsaydı muhtemelen bu kaza olmazdı?

2 - Tır da hareket halinde olduğu için mercedesin hızı anlık olarak 0km/saate düşmüyor. Bu yüzden çarpma anı ve hemen sonrasında her iki araç yavaşlama hareketi yaparak durdukları için hava yastığı patlamamıştır. Duran bir şeye çarpıp bir anda hızı sıfıra düşse ne var ne yok açılırdı.

3 - Emniyet kemerinin takılı olmaması da hava yastığı açılmasını engelleyen bir durumdur. Uluslararası bilimsel literatürde böyle açıklanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: flodd

O dönemde bunu keşfetmemiş olabilirler haklısınız. Kemersiz açıldı dedim fakat bunu yazdıktan sonra aklıma şu ihtimal geldi. Araç benim değildi, emniyet kemeri uyarısı vermemesi için yazılımsal bir crack yapılıp sistemin kemer takılıymış gibi algılaması sağlanmış ta olabilir. Bu arada yolcu hava yastığı açılmadan önce çarpışmayıönceden farkedip hazırlandığım için kendimi germiştim ve öne eğilmedim fazla. Buna rağmen açılan yastık yüzümü hafiften yaktı. (sıcaktı) göğsüme de epey baskı yaptığı için kıpkırmızı olmuştu. 5 dakika boyunca zar zor nefes aldım. Çıkan gazda arabanın içini doldurduğu için 5 kişi epey öksürdük.

İşte hocam kemer olmadığı zaman mahvediyor hava yastığı. Bir tanıdığımın yüzü mahvoldu dedim ya.

• Çıtır hasarlı diye satarlar
  • o araçta en az 8 hava yastigi var hepsi mi kafa kopariyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Çıtır hasarlı diye satarlar

"Aracımızın bazı sorunları ve eksikleri vardır." yazarlar hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Çıtır hasarlı diye satarlar

"Aracımızın bazı sorunları ve eksikleri vardır." yazarlar hocam.

Park ederken oluşan çiziklerden dolayı boyalıdır, küçük sorunları vardır. Kaskodan para almak için 50 bin liralık hasar kaydı vardır

• Arkadaşlar makine mühendisiyim. Direk kaynağından açıklıyorum.

Kemer takılı değilse, airbag açılır ya da açılmaz. Neden?

Sensörden dolayı. O koltukda birisi oturuyor mu diye bakan sensör var ya. O sadece bip bip ötsün diye yapılmamış tabiki. Eğer koltukta birisi oturuyorsa kemer takmak zorundadır. Takmazsa öter. Çünkü tüm koruma sistemlerinde temel alınan ölçü kemerdir.

Eğer sen kemer takmazsan, arabasına, ülkesine, yasasına ve o anki hıza göre airbag açılmayabilir. Şimdi araba çok hızlı gidiyorsa ve kemer takılı değilse airbag açılması size kazadan daha fazla zarar verir. ama arabaya yavaş halde çarparsa işe yarar. Mesela mazda 6 da yan airbag var. yan airbagler her kazada nasıl açılmazsa ön airbagler de açılmaz. Aynı zamanda arabada bulunan SRS RHD ve LHD sistemlerine göre arabanın temel güvenlik altyapısı oluşturulacağından gene arabanın markasına göre değişir.

Benim bilgim budur. Yanlış varsa düzeltin.
    Saygılar

• Mercedes işte BMW olsaydı böyle olmazdı

The bomb has been planted
  • quote:

Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

Arkadaşlar makine mühendisiyim. Direk kaynağından açıklıyorum.

Kemer takılı değilse, airbag açılır ya da açılmaz. Neden?

Sensörden dolayı. O koltukda birisi oturuyor mu diye bakan sensör var ya. O sadece bip bip ötsün diye yapılmamış tabiki. Eğer koltukta birisi oturuyorsa kemer takmak zorundadır. Takmazsa öter. Çünkü tüm koruma sistemlerinde temel alınan ölçü kemerdir.

Eğer sen kemer takmazsan, arabasına, ülkesine, yasasına ve o anki hıza göre airbag açılmayabilir. Şimdi araba çok hızlı gidiyorsa ve kemer takılı değilse airbag açılması size kazadan daha fazla zarar verir. ama arabaya yavaş halde çarparsa işe yarar. Mesela mazda 6 da yan airbag var. yan airbagler her kazada nasıl açılmazsa ön airbagler de açılmaz. Aynı zamanda arabada bulunan SRS RHD ve LHD sistemlerine göre arabanın temel güvenlik altyapısı oluşturulacağından gene arabanın markasına göre değişir.

Benim bilgim budur. Yanlış varsa düzeltin.
    Saygılar

İşte ben de onu diyorum hocam, hava yastığının menziline erken girerseniz hava yastığı sizi "bum" diye vurur. Ama gel de anlat, hava yastığı açılmadıysa araba güvenli değil.
    Yahu arkadaş araba içindeki adamı sağlam bir şekilde çıkarmış, daha ne yapsın? Tofaş gibi bir de otomatik olarak indirsin mi?

• Haşat dediğiniz araçta çamurluk bile fazla darbe görmemiş.Araç sadece çamurluğu sıyırmış.Kaputta sensör olmadığına göre durum normal
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.