Şimdi Ara

Airbagleri Açılmayan Mercedes (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cLk

adama bir şey olmamış. açılacak durum olsa açılırdı. kemer olayı var bir de ama sonuç olarak adam sağlam

Burda ayni tur kaza Hyundai i30 da olmuş tu. Millet demedigini birakmamisti. Sonuc olarak bu forumda arabasina gore yorum yapiliyor. Zaten bu foruma gore araba tercihi yapanin aklinada sasarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes çok bozdu, direkt çöp
  • haberde hurda oldu diyor onlar hurda araç görmemiş.
  • Adam muhtemelen şu göbeğini kaşıyan zenginlerden. Emniyet kemeri takmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heudérbaix

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HodriMeydan89

quote:

Airbag açık mıydı ki?

Hem airbag kapalı hem emniyet kemeri yoksa direk intihara teşebbüstür bu

Bende öyle düşünüyorum kesinlike airbag kapalıdır yoksa açılmamasının imkanı yok.

Kemer takılı değil ise açılmaz.

Kemerle alakası olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı arka taraftaki yolcular genelde emniyet kemeri takmaz, arka taraftaki airbag neye göre açılıyor? Öndeki açılınca otomatikmen mi açılıyor arkadaki?

Ayrıca 2009 yılında eski kasa Jetta ile emniyet kemeri takılı olmadan kaza geçirdim ve airbag açıldı.

Mercedes'de SRS Airbag vardır.Normal Airbag gibi değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Baska marka olsa denilmedik sey kalmazdi, ilahi forum. Kemer takmamis kesin yau.

• Eskiden meganelerinki açılmazdı millet demediğini bırakmazdı
  • Birakalim eski konulari elimizdekine bakalim. Bu tip konulari hic bir zaman arabaya gore degerlendirmem. Kazaya bakarim. Emniyet kemeri bir tarafa kaza airbag acilmasi icin en sikintili durumda olmus. Kullanim klavuzlarinda airbagin acilmayacagi durumlardan bir tanesi budur. Arac kaput siyrilarak ondeki aracin altina girmis. Ondeki capisma demiri sapasaglam duruyor. Demek ki negatif ivme de yeterince guclu degilmis. Emniyet kemeri bir tarafa dava acsa da kazanabilecegini dusunmuyorum.

• Kemeri takılı olmasa adam daha büyük hasar alırdı gibi geldi bana. Takılı olduğu büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoun -- 21 Temmuz 2013; 15:05:57 >
  • böyle olayların görülme sıklığı alman araba markalarının içinde en fazla mercedes te görülüyor nedense..

bu yüzden mercedesi pek sevemiyorum.
  • ayrıca adama bişey olmamış, demek ki açılmasına gerek yokmuş... araç görevini yapmış içindeki canı korumuş... kemer taktığına da inanmıyorum taksa yine de açılırdı, takmamasına rağmen hayatta kalacağına şükretmesi gerekirken mercedes'e çemkiriyor cahil
  • araç görüntüde dağılmış airbag sensörlerine dokunmamış gibi duruyor yani motorun üstünden geçmiş yani aslında açılabilirde açılmaya bilirde sonuç olarak adamın durumu iyi araç aslında doğru olanı yapmış gibi kaza resmine bakılırsa
  • adam yine ucuz kurtulmuş...orta halli bi araç olsaydı...sürücü koltuğuna kadar darbeyi alırdı...tabii ki burda hızıda önemli..
  • adam şükretsin o anda e250 içindeymiş.

hava yastıkları açılmadı demiş ama emniyet kemeri takılımıydı? eğer takılı ise ön tampon olduğu gibi duruyor, ağır bir darbe almamış. muhtemelen tırın kasasına vurup altına girmiş. bu durumda kaza olduğunu araç nasıl algılayacak? ivme ölçeri mi var sanki?
  • Kaza airbag sensörlerini ıskalamış gibi gözüküyor dava açsa da bişey çıkarabileceğini sanmıyorum.
  • hava yastığı emniyet kemeri ile koordineli çalışıyorsa yolcu airbag iptal butonu ne işe yarıyor? yolcu koltuğunda biri oturmadığında emniyet kemeri de takılı olmayacağına (dolayısıyla airbag açılmyacağına) göre 'passenger airbag off' tuşuna neden ihtiyaç duyulmuş? bana kalırsa da emniyet kemeri takılı olmasa da hava yastığının açılması lazım ama kesin bilgiye ihtiyacımız var.
  • aiirbaglar genelde ön tamponun arka kısımlarında önden vurulmaya göre hasassıtr.Adam tıra arkadan çaprtığı için Tırların arkada damper koruma olmadığından damper kısmı direk ön cama gelmiş ,gördüğünüz gibi kaputun üst kısmını sıyırmış önden cidddi hasar almamış bu durumda airbagin açılmaması normal ,ayrıca adam tıra girmiş sağ çıktığına şükretmiyor dava açıcam diyor olaydı bi fiat reno bakayım bu açıklamayı yapabiliyormuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 21 Temmuz 2013; 16:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

adama bir şey olmamış. açılacak durum olsa açılırdı. kemer olayı var bir de ama sonuç olarak adam sağlam

Hocam aracın motoruna akdar girmiş hasar ve araç hurdaya dönmüş eğer kemer takılı olsa varsayalım açılması lazım.

Eğer adam bu arabadan sağ çıkmış ise bence kesinlikle kemer takılıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

aiirbaglar genelde ön tamponun arka kısımlarında önden vurulmaya göre hasassıtr.Adam tıra arkadan çaprtığı için Tırların arkada damper koruma olmadığından damper kısmı direk ön cama gelmiş ,gördüğünüz gibi kaputun üst kısmını sıyırmış önden cidddi hasar almamış bu durumda airbagin açılmaması normal ,ayrıca adam tıra girmiş sağ çıktığına şükretmiyor dava açıcam diyor olaydı bi fiat reno bakayım bu açıklamayı yapabiliyormuydu

200 bin tl ödeyeceksin ... ve airbagın açılmama durumunu normal olarak mı algılayacaksın?
    ön tampon ile çarpmadığı için airbag açılmaması normal mış ...

madem ki mercedes, 200 bin tl gibi para almayı biliyor .. o zaman adam gibi işini yapsın ..

adam dava açmakla %100 haklı ...

yok ön kaputun üst kısmını sıyırmış yok önden hasar almamış ... bu fiat yada renault değil ... bu 200 bin tlilik mercedes ..

bu kaza gösteriyor ki mercedesin güvenlik konusunda daha çok öğrenmesi lazım... konforu düşüneceklerine birazda güvenliğe önem versinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mezarci -- 21 Temmuz 2013; 16:42:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HodriMeydan89

quote:

Airbag açık mıydı ki?

Hem airbag kapalı hem emniyet kemeri yoksa direk intihara teşebbüstür bu

Bende öyle düşünüyorum kesinlike airbag kapalıdır yoksa açılmamasının imkanı yok.

Kemer takılı değil ise açılmaz.

Kemerle alakası olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı arka taraftaki yolcular genelde emniyet kemeri takmaz, arka taraftaki airbag neye göre açılıyor? Öndeki açılınca otomatikmen mi açılıyor arkadaki?

Ayrıca 2009 yılında eski kasa Jetta ile emniyet kemeri takılı olmadan kaza geçirdim ve airbag açıldı.

Airbag'lerin tetikleyicileri(fişek olarakda tabir edilir) emniyet kemeri soketine bağlıdır yani emniyet kemeri takılı olmadığı zaman fişekler patlamadan airbag'ler açılmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.