Şimdi Ara

Airbagleri Açılmayan Mercedes (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam yıllar önce Mercedes 300E ile Polatlı yönünde yoldan çıkıp taklalar attı,o da airbaglerin geç açıldığını söylerdi. Darbeye göre açılıyor diye biliyorum ben.Babama da Allaha şükür hiç bir şey olmamıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın da havasını alır...
  • Neden hocam hata audide değilmi

Adam 300 küsür milyara araba alıyor airbaglar çalışmıyor adam canını zor kurtarmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    konuda da belirtmiş arkadaşlar, airbag sensörlerinin yeri ile alakalı bir sıkıntı. ağzınla söylemişsin tırın altına girdi diye, darbeyi ilk aldığı nokta kaput olduğu için airbag açılmaz. bir kusur yok durum böyle, marka model farketmez. orda asıl suç demir bariyer takmayan şeref yoksunu tır sahibinde.
  • Hmm doğru o zaman adam düşünsün

• Açılmalıydı bu kaza sık olan hatta abd gibi ülkelerde yeniden araştırılan bir konu yani üreticinin gerekli önlemi alması gerekirdi.

Nasıl algılayacakmış ??? Eğer pre safe devreye giriyorsa yani normalden hızlı olarak öndekine yaklaşılıyorsa emniyet kemerini sıktığı gibi programın son satırına if aradaki mesafe= 0 + senin hızın >=20km/h olursa hava yastığını patlat dersin bu kadar basit.Olmadı diğer markalardan farkın olsun bu tip kazalar çok olduğundan ona göre sensör eklersin.

Öyle bisiklet çarpınca açılmaz bilmeyenlerde öğrenir..

Kaput sıyırdı açılmaz cevaba bak ..yani araba haklı kardeşim ,çarpmasaydın bizde böyle :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mmertkk

Benim arkadaşımın kendisi anlattı ; patronunda audş a7 araç varmış arabada eğer doğru hatırlıyorsam 16 airbag var ama bu araç tırın altına girmiş hiçbir airbag açılmamış şuan adam audi ile mahkemelik herhalde 2-3 milyar dolar tazminat alır . Televizyonlarada cıkmış o kaza
    Audi a7 gibi bir araç nasıl böyle hata yapıyor ya

ortada hata falan yok, ortada fizik kurallarının yenilmez üstünlüğü var, şükretsin kazadan sağ çıkmış.

tır kazalarında dikkat edin insanlar hep parçalanmış oluyor.

• Açılıp açılmamasını tartışmamda büyük kazalardan biri olan tıra arkadan çarpma durumunu markalar elbette test etmiştir. Bahsi geçen markalarda büyük markalar birde. Bu sebeple kazanın durumuna göre aracın nasıl tepki vereceğini önceden yapılan bu testler sayesinde belirliyorlar. Hava yastıkları açılmadığı zaman mankenin daha az hasar aldığını kanıtlarsa kimse kılını kıpırdatamaz. Bundan sonrası markanını insiyatifine kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: Mmertkk

Benim arkadaşımın kendisi anlattı ; patronunda audş a7 araç varmış arabada eğer doğru hatırlıyorsam 16 airbag var ama bu araç tırın altına girmiş hiçbir airbag açılmamış şuan adam audi ile mahkemelik herhalde 2-3 milyar dolar tazminat alır . Televizyonlarada cıkmış o kaza
    Audi a7 gibi bir araç nasıl böyle hata yapıyor ya

ortada hata falan yok, ortada fizik kurallarının yenilmez üstünlüğü var, şükretsin kazadan sağ çıkmış.

tır kazalarında dikkat edin insanlar hep parçalanmış oluyor.

Evwt gerçekten kaderinde daha yaşayacağı çok sey varmış galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

velevki öyle oldu diyelim açılacak konu başlıkları şu şekilde olacak :)

200 bin verdik mercedes aldık ,bisiklete çarptım airbaglar açıldı.Dava edicem
    150 bin verdik mercedes aldık , park ederken kaldırıma vurdum airbaglar açıldı.....
    100 bin verdik mercedes aldık , Şahin bana çarptı onda bişi yok benim airbaglar açıldı....

@Zero-Hour
    Zula'nın yazdıklarının yukarısını oku. Beni de yorma. :)
    Bu arada yazmadan yapamiyicam ";)" bunu yapınca çok mu havalı olunuyor. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

200 bin deeğil 400 bin verip aston martini ferraride alsan sonuç bu evet normal...

Araçlar hangi kazanın önemli hangisinin önemsiz odlugğunu anlayamaz.Tırın altına girdiğinde marka modelin bi önemi yoktur.

Sonuca bu airbaglar önden ağır hasara karşı ayarlı.en ufak şeyde açılmaması lazım ,airbag sensörlerinin bunu nasıl algılmaısnı bekliyorsunuz.?

Normalde tırların damperleirnin altında koruyucu demir olsa kaza anında önden hasar aldığı için airbag açılıacaktı fakat olmadığından Araçın ön kaputu damperin direk altındaki boşlupa geliyor ,damper kısmıda Cama ,Geçen bi haber vardı bmw 3.20 arkadadan kamyona girmişti herkes vefat etmişti.

Diyelimki ön kaputada sensör koydun o zmn kaputun üstüne saksında düşse airbaglar açılacak , airbaglar açılıncada araba %50 değer kaybediyor....

saksı demişsin ... arabanın değeri kaybediyor demişsin ... resmen saçmalamışsın ... insan hayatının sendeki değeri anladım )

neyse ben diyeceklerimi dedim .... sen istediğin gibi savunmanı yap sonuç olarak açılmayan bir airbag var

böyle bir güvenlik açığını mercedes gibi bir markadan beklemezdim ... demek ki oluyormuş ..

bu problemin üstünden gelemeyecek bir firma da değil ) ama belli ki maliyetli bir işlem olacağı için buradan kısmışlar )
    kısarken ama satış fiyatından düşmemişler ))

• Allah'tan tır bu kadar yüksek değilmiş yoksa, hava yastıkları açılsaydı da fayda etmeyecekti.

Airbagleri Açılmayan Mercedes
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Kemer takılı mı sormak lazım.Arıza yapsa uyarı verirdi önceden.

Hocam bu şehir efsanesi mi gerçek mi ?
    Gerçekten emniyet kemeri takılı değilse airbag açılmaz mı ?
    Kesin bir bilgi bulamadım.

Kasım 2010'da 2001 Passat ile kaza geçirdik. Emniyet kemerlerimiz takılı olmamasına rağmen hava yastıkları açıldı.
  • Sürücü aracın içerisinden sağlam çıkmış mı?
    Çıkmış.
    O zaman araba işini iyi yapmıştır. İster Airbag açılsın ister açılmasın, ister ikiye bölünsün, ister bütün olarak kalsın.

Airbag'in açılmaması belki de doğru olandı, belki gerek kalmadı belki de algılamadığı için açılmadı ama araç sürücüsünü sağlam bir şekilde çıkardı mı? Çıkardı.
    Tamam o zaman.

Flodd, hocam 2001 diyorsun, o yıllarda kemerlere bağlı değildi airbag'ler. Sonradan anlaşıldı işin ciddiyeti.
    Kemer takmadığı için airbag suratına patlayan bir tanıdığımın suratı adeta dağıldı. Yüzünde bir sürü kemik kırıldı. Ameliyatlar ile bayağı bayağı eski görünümüne kavuştu ama.

Bakın o airbag çok deli süratle patlıyor. Açılacağı bir sınır var. Atıyorum 30 santim uzağa açılacak. Siz kaza anında emniyet kemeri olmazsa, airbag daha açılmadan o 30 santimlik sınırın içerisine girersiniz ve airbag suratınıza patlar. Tam anlamıyla kazadan 3 kat belki 6 kat daha şiddetli çarpar suratınıza (Tabi eğer suratınıza çarparsa, belki de göğsünüze çarpıp kaburgalarınızı parçalayacak). Emniyet kemerinin amacı da, sizin kaza anında o 30 santimlik mesafenin içerisine hava yastığı tamamen açıldıktan sonra girmeniz. Yani hava yastığı tek başına sadece katil olur.

Şu iki video yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 21 Temmuz 2013; 21:18:29 >

• Adam tıra çarpmış sağ çıkmış hala sağlam değil diyor. Mercedesin içindeyken kafasına sıksın bence öyle anlar sağlamlığını.
  • airbagle ilk darbeyi aldıgı zaman açılırsa sonraki darbelerde bu araç nasıl koruyacak ? Kaza senaryolarında araç bir yere vurup çakılı kalmıyor.

Vuruyor yan dönüyor takla atıyor saga gidiyor vuruyor. Araç en çok nerede gerekli oldugunu saptarsa o zaman airbagler açılır.

Bence bu kazada mercedesi tebrik etmek lazım. Gelen darbeyi o kadar güzel emmiş ve yorumlamış ki airbaglerin açılmasına gerek duymamış.

dikkat ederseniz araç darbeyi üst kısımdan almış yani aşşagıdan gelen çok saglam ve net bir darbe yok.

tampon düşüyor sol çamurluk gidiyor.

aracın motoruna gelen saglam bir darbe yok. olsa idi açılırdı. Mercedesi eleştiremeyecegimiz tek nokta güvenlik.
  • Biz arabalara o kadar para veriyoruz diyecegine kemerini taksin.arabaya guvenip kemer takmayan bol

• http://www.youtube.com/watch?v=SFmgBiiqxdc

kemer takılı olmalı yoksa açılmaz ...

• Açılmasını ıstıyorsan kemer tokasini degıl Kemer'in kendisini takacaksın kı boyle bı durumla karşılamayasin.

• yakonda mercedesten açıklama gelir araç hava yastığı sensörlerinin bulunduğu noktalara gerekli miktarda güç uygulanmadığından açılmamıştır diye

emniyet kemeri takılı olmasa o arabadan sağ çıkamaz gibime geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.