Şimdi Ara

Airbrush ile jant boyama resimli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim çelik jantlar daha önce boyanmaya çalışılmış, fakat iyi boyanmadığı için bayağı kötü durumdaydı. Elimde granit yapıştırıcısı vardı ve bende jantların çizilen kısımlarına bu yapıştırıcıyı macun niyetine çektim. Bu melzemeye elle bile zımpara yapabilirsiniz. Fakat bu malzemeyi kullanacaksanız, macun çekerken çok kalın çekmeyin. çünkü zımpara yaparken sizi biraz uğraştırabilir. Üzerine boya bile vurmadım ve 7-8 ay öylece kaldı. Bugün zımpara yaptım ve üzerine airbrush kiti ile boya tatbik ettim. Jant boyarken bu işi amatör olarak yapacaksanız bence lastikleri araçtan sökmek yerine aracın üzerindeyken macun ve boya işlemini yapın. Benim jantların arka kısmı çok gözükmediği için ben aracın üzerindeyken granit yapıştırıcısını macun olarak kullandım, zımpara yaptım ve oto boyacısında yaptırdığım boyayı astar kullanmadan selulozik tiner ile incelterek kullandım ve 100 gram boyaya 150 gram selulozik tiner katıp incelterek airbrush kiti ile boyama yaptım. ilk kat boyayı attıktan jant üzerindeki hatalı yerlere ince bir kat daha macun çekilip zımpara çektikten sonra ikinci kat boyayı yapabilirsiniz. Jantlardaki kirleri temizlemek için selulozik tiner en iyi temizleyicidir. Ben jantları boyamadan önce selulozik tineri beze döküp bütün yağı kiri kolayca temizledim.
    Kullanılan malzemeler

granit yapıştırıcısı 15 tl
    boya 100 gram 10 tl ( 100 grama 150 gram selulozik tiner katarak, 4 jantın önünü arkasını komple boyayabilirsiniz. )
    selulozik tiner 10 tl
    zımpara 5 tl
    vernik 10 tl

Yarın yaptığım uygulamaların ve kullanılan malzemerin fotoğrafını çekip göndereceğim teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.