Bildirim
Airfiber kullananlar performans nasıl ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Airfiber dediğiniz tam olarak nedir? Wireless Internet Service Provider yani WISP denen çatıdan kablosuz WiFi sinyalleri ile aktarım yapan sağlayıcılardan bahsediyorsunuz sanırım.
WISP'ler için söyleyeyim. Yaklaşık beş yıldır kullanıyorum. Verici 1 KM uzakta ama size taktıkları alıcı da çanak anten şeklinde sinyali yönlendirerek çalışan bir cihaz ise pek çok sıkıntı yaşamazsınız. Kullanılan cihazların zaten iyi hava kapasiteleri yüksek oluyor, 300 Mbit vs. Bu yüzden kötü havalarda transfer değerleri düşse de 10 - 20 Mbit'e kadar bağlantılarda sorun hissedilmiyor. Benim kullandığım birinde 100 metre kadar karşımda bir omni anten var ve evde bir Tenda menzil arttırıcı ile sinyali alıp eve yayıyorum. Sinyal aldığım antenden merkeze kadar da bir kilometreden fazla mesafe var ki, iki atlama ile yapıyor bunu da. Genel olarak problem olmuyor ama bazen yoğunlukla ilgili olabilir, yavaşlamalar vs. oluyordu önceden. Yakın zamanda olmadı pek.
Diğer kullandığımda karşı binada fiber bağlantısı varmış sistemin. O binadan benim binama bakan 1.8 Gbps kapasiteli çanak var. Benim binamdan da diğer binalara kare şeklinde antenler ile sinyal aktarılıyor. Benim kullandığım paket hızı düşük ama bir ara speedtest sitesi için hız kısıtlaması uygulanmıyordu. Bu esnada aldığım hız testi sonuçları 85 - 90 Mbit indirme ve 80 - 90 Mbit civarı yükleme idi. Tabi bunun sebebi bendeki erişim noktasının 100 Mbit Ethernet desteklemesi idi. Gerçi kendi switchleri de anten 1.8 Gbit desteklese bile 100 Mbit. Çünkü o kadar kullanım yoğunlukları yok. Ha ileride bu cihazları Gigabit destekli cihazlar ile değiştirip daha yüksek hızlar vermeye başlayacaklar. 50 Mbit, 100 Mbit planları vs. var. Ping süresi olarak İstanbul'a ve Bursa'ya pingim 10 ms civarı. Bir sorun yok hani. Diğerinde ise 35 - 40 ms gibi oluyor ama daha aşağı da düşüyor. Onda dediğim gibi sinyal havada bir kilometre mesafeden fazla yol kat ediyor muhutemelen. Bir de o fiber çıkışını da TT'den yapıyor ve o tarafta da biraz fazlaca gecikme oluyor sanırım.
-
PM üzerinden mesaj gönderdim bakabilir misiniz? -
Merhaba bölgenizde Kablosuz olarak hizmet sağlayan firmalara güvenebilirsiniz. Taahhüt,Kota,Limit yoktur. İzmir'de veya Uşak'da ikametgah ediyorsanız dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. ARASNET -
Merhabalar. Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece ve çevre ilçelerde Air Fiber hizmeti vermekteyiz. Bireysel ve kurumsal hizmet detayları için bizlere ulaşabilirsiniz.
İNTERNET KUTUSUwww.internetkutusu.com.tr
0850 - 441 0 140
Saygılarımızla.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X