Şimdi Ara

Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.486
Cevap
29
Favori
187.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı modemi bende aldim fakat masaustu bilgisayarimdan giremiyorum modem gozukuyor sifreyi yaziyorum baglanmiyor belki virustendir diye format ta attirdim ama bisey degismedi laptop ve telefondan baglana biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufkaa2231

aynı modemi bende aldim fakat masaustu bilgisayarimdan giremiyorum modem gozukuyor sifreyi yaziyorum baglanmiyor belki virustendir diye format ta attirdim ama bisey degismedi laptop ve telefondan baglana biliyorum

hocam arka tarafina kulaginizi dayayinca cizz veya sisss diye ses geliyormu bakabilirmisiniz

• Arkadaşlar benim modemde Inca 201w. Çoğu zaman kopma oluyor. Genellikle akşamları ve haftasonları. Bi de cihaz çok ısınıyor. Bilgisayardan sürekli bişeyler indiriyorum. Geceden atıyorum linkleri. Akşam işten geldiğimde modem durmuş vaziyette. Bağlantı yok diyor. Kaçta durduğunu da bilmiyorum. O kadar emek de boşa gidiyor. 2 haftadır araştırıyorum. Evimin olduğu bölgede fibernet desteği yok. Ne zaman geleceği de meçhul. Gelse de verimli çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. O yüzden vdsl modem olması şart değil. Sadece bağlantı kopması yaşanmasın, modem fazla ısınmasın, az da olsa hız artışı olsun istiyorum. İki modem arasında kararsız kaldım.

Tp-Link TD-W8980 N600 Kablosuz Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router
    Airties Air 5650 300Mbps Kablosuz ADSL2+ / VDSL Router Modem

TP-Link'ten şikayetçi olanlar var mı. Siz hangisini önerirsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • hakanaymaz H kullanıcısına yanıt
    Eger cok acil bir durum varsa, Airties 5650 oneririm. islemcisi ve rami daha iyi. ayrica vdsl destekliyor. isinma olmuyor.

adsl modeme 200 tl den fazla para vermek bence cok sacma. tp link 8980 250 tl civari.

cihaz dual band ama wireless ac teknolojisi yok, olsa belki tamam derim ama yok.
  • Air 5650 kullanan arkadaşlar sizden bir şey rica edebilir miyim?
    Modeme Wi-Fi ile bağlandığınız herhangi bir pcden ping atıp bilgilerini gönderebilir misiniz?

Ping atmak için;
    Başlat->Çalıştır->cmd->ping 192.168.2.1 -t
    yazmanız yeterlidir.

Şimdiden teşekkürler.

@uçanadam
    @exileteam
    @musty578

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApoCaLYpSe_35 -- 15 Kasım 2013; 17:52:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApoCaLYpSe_35

Air 5650 kullanan arkadaşlar sizden bir şey rica edebilir miyim?
    Modeme Wi-Fi ile bağlandığınız herhangi bir pcden ping atıp bilgilerini gönderebilir misiniz?

Ping atmak için;
    yazmanız yeterlidir.

Şimdiden teşekkürler.

@uçanadam
    @exileteam
    @musty578

hocam ben kullanmiyorum ama ne yapacaksiniz bu bilgileri

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

quote:

Orijinalden alıntı: ApoCaLYpSe_35

Air 5650 kullanan arkadaşlar sizden bir şey rica edebilir miyim?

Ping atmak için;
    yazmanız yeterlidir.

Şimdiden teşekkürler.

@uçanadam
    @exileteam
    @musty578

hocam ben kullanmiyorum ama ne yapacaksiniz bu bilgileri

air 5650tt modele sahibim n tektolojisi ile 130 mb bağlandığım laptopumdaki ping değerleriyle karşılaştırmak için.
    Normalde ethernetten ping oranı 1ms iken wifi da daha yüksek alıyorum 100ms ve üzeri.
    Bahsettiğim internet hızıyla alakalı olan bir durum değil modem ile pc nin bağlantı hızı.
    kendi kullandığın modemde de deneyebilirsin.

• ApoCaLYpSe_35 kullanıcısına yanıt
    Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (%0 kayıp),
    Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 126ms, En Çok = 136ms, Ortalama = 132ms

Dediğiniz şey bumu acaba.?
  • merhaba ,

Bu modemi almak istiyorum fakat aklımda birkaç soru var.

Modemi almamdaki en önemli amaç torrent download yapması.Bu özelliği kullanıyor musunuz?Ne kadar memnunsunuz?
    Media server özelliğini kullanıyorsanız yorumlarınız alabilir miyim?(ben 500gb harici disk bağlamayı düşünüyorum)
    Anten gücü nasıl ? (2 katlı bir evde kullanacağım her kat 250 m2)

Yeterince memnun değilseniz 30 tl daha pahalı olan asus modeme yöneleceğim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (%0 kayıp),
    Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 126ms, En Çok = 136ms, Ortalama = 132ms

Dediğiniz şey bumu acaba.?

Öncelikle çok teşekkürler.
    Fakat üzülerek söylemem gerekiyor ki benim değerlerim sizin değerlerinizden daha kötüydü.
    Bknz:
     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Ama biraz uğraşlarım sonucunda aşağıdaki sonuca vardım.

Yukarıdaki sonuca ulaşmak için yaptıklarımı açıklayayım;
    Modem ayarlarım:
    Bilgisayardaki wifi ayarlarım:
    Yapılandırı tıklıyoruz,
    Sürücüyü güncelleştirdim,
    Aşağıdaki ayalarım:
    2.4 bandı için 802.11n Kanal Genişliği: Otomatik
    802.11n Modu: Etkin
    Aygıttan Aygıta Kanal 802.11b/g: 11
    Aygıttan Aygıta QoS Modu: WMM etkin
    Bluetooth(R) AMP: Etkin
    Geniş Kanal İçin Uyumsuz: Etkin
    Gezinme Zorlaması: En Yüksek
    Kablosuz Mod: 802.11b/g
    Karışık mod koruması: CTS-to-self etkin
    Yayın gücü: En yüksek

Daha sonra 2-3ms sonucuna ulaştım!
    Konuyla ilgili Airties destekle konuştum onlarda değerlerimin yüksek olduğunu söylediler kontrol edilmesi için göndermemi istediler.
    Fakat yukarıda da söylediğim gibi ben sorunumu sürücü güncelleştirmesi yaparak ve yularıdaki ayarları yaparak sağladım.

Ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım herkese sorunsuz bağlantılar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApoCaLYpSe_35 -- 16 Kasım 2013; 0:15:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

merhaba ,

Bu modemi almak istiyorum fakat aklımda birkaç soru var.

Modemi almamdaki en önemli amaç torrent download yapması.Bu özelliği kullanıyor musunuz?Ne kadar memnunsunuz?
    Media server özelliğini kullanıyorsanız yorumlarınız alabilir miyim?(ben 500gb harici disk bağlamayı düşünüyorum)
    Anten gücü nasıl ? (2 katlı bir evde kullanacağım her kat 250 m2)

Yeterince memnun değilseniz 30 tl daha pahalı olan asus modeme yöneleceğim. Teşekkürler.

Torrent kullanıyorum memnunum, harici diske istediğim hızda indiriyor.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir Air 5650 ile Tp-Link 8980 arasına kalmıştım. Dün sağolsun Alierr arkadaşım sayesinde Air 5650 aldım. Hızım eski modeme göre az farketti. Telefonum Galaxy S3. Laptopu kablosuzdan rahatlıkla bağladım ama Telefon görüyor ama bağlanmıyor. Onu da biraz uğraşınca hallettim. Kanal falan değiştirmedim. Genelde Samsung ve Sony telefonlarda oluyormuş sanırım. Modemin kendi ürettiği kablosuz şifresi çok uzun. Telefona girdiğimde modemi gördüğü halde bağlanamıyordu.

Bu şekilde sorun yaşayan arkadaş varsa şifreyi kısaltsın ve Büyük küçük harf girmesin, sadece küçük harf girin. Şu an telefondan da canavar gibi nete giriyorum. Modem 24 saat boyunca kesintisiz çalışsa bile çok az ısınıyor. Gayet normal. Kulağımı iyice dayayınca çok hafif bi cızz sesi duyuyorum. Ama 30 cm ötede bilgisayarı kullanırken hiçbişey duymuyorum. Bu da sanırım manyetik alandan kaynaklanıyor. Özellikle hoparlör ve modem yanyana ise birbirinden uzaklaştırın. Benim eski Inca modemim de hoparlör ile yan yanaydı. Hoparlörden cızz sesi geliyordu. Uzaklaştırınca çözüldü. Bunda da aynısını yaptım. Ses yok.

Cihaz hakkında hemen yorum yapmak istemiyorum. Biraz daha kullanıca iyi kötü yanları ortaya çıkar. Şimdi 1 hafta boyunca 24 saat download yapacağım. Bakalım herhangi bir kopma problemi olacak mı? Eski modemde gün içinde 3-4 kere kopma sorunu yaşıyordum. İşe gittiğim için bilgisayar başında bulunamıyordum. O kadar emek boşa gidiyordu. İnşallah bunda da aynısı olmaz.

• Hocam Merhaba,

Evimde AIR 5650 kullanıyorum. Arkasına 1 TB usb 2.0 disk bağladım.
    Torrent özelliği çok rahatlık sağlıyor. PC kapalıyken bile torrent yapmak çok keyifli.
    Ayrıca Smart TV ve tablet pc de dosyaları DLNA özelliği ile görüntüleyebiliyorum.
    Kapsama alanı konusunda her nekadar kullandığın yere göre değişkenlik gösterse de, AIR-4400 eklemek daha mantıklı olur. Asus'un da kapsama alanı farklı olmayacaktır yine tekrarlayıcıya ihtiyacın olacaktır.
  • white- W kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim .Dün Asus n55u-n600 aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 18 Kasım 2013; 16:18:13 >
  • BEn de dün 5650 modem aldım TTnet den.

Xbox 360 ile ilgili bir bağlantı problemi yaşadığım için ayar yapmam gerekti bir hayli.

Bu arada 2.4 ghz seçeneğini gördüm, ondaki tik i kaldırınca bütün wireless gitti.

KAblo ile ağlayıp yeniedn 2.4 ghz seçeneğine tik atmam gerekti wireless in gelmesi için.

MErak ettiğim, bu modem de tek bağlantı şekli 2.4 ghz mi?

Yanlış biliyor olabilirim fakat sanki önceki modemimde 2.4 ghz ve başka bir seçenek daha vardı.

Zaten eğer başka wireless bağlantı şekli yoksa neden 2.4 ghz açık yada kapalı seçeneği var.
  • John Shepard kullanıcısına yanıt
    oradan wifiyi acip kapatiyorsunuz.

suan 2.4ghz ve 5ghz cihazlar var. 5ghz yaygin degil ve simdilik biraz pahali bir teknoloji.

• quote:

Orijinalden alıntı: alierr

oradan wifiyi acip kapatiyorsunuz.

suan 2.4ghz ve 5ghz cihazlar var. 5ghz yaygin degil ve simdilik biraz pahali bir teknoloji.

Teşekkür ederim bilgi için
  • arkadaşlar ttnet den iarties 5650 aldım ama kafama takıldı şimdi bunda ttnet yazılımı olduğundan bittorrent falan kapalı değildir di mi ? konuyu inceleyemedim sadece bunu çok merak ediyorum lütfen rahatlatın beni. dışarda çok pahalı ttnet den aldım mecbur kısıtlama yoktur değil mi? bittorrent ya da software si kötü değildir di mi ?
  • kratostol kullanıcısına yanıt
    ttnet'in verdigi 5650 de torrent ozelligi kapatilmis.
    yani modemden hdd'ye indirmeyi devre disi birakilmis.
    modemi ttnet ucretsiz mi verdi yoksa parayla mi verdi?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.