Şimdi Ara

AirTies Modem ile Netgear Router arasındaki Ethernet Kablo. Düz? Cross?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalışma odamdaki AirTies Modemimden 15 Metre uzaktaki salonuma kablo çektim.
    Salondaki uca ya Netgear Kablosuz Routeri veya Switch takacağım.
    Bu durumda Cross olarak mu yapmalıyım?
    Kablo: "Nexans UTP Category 5e EC Verified 4PR 24 AWG 02772M"
    Önemli nokta bu kablonun içerisindeki 2 hattı telefon için kullanacağım?
    Bu durumda nasıl bir kablo yapmamı renkleriyle söylerseniz sevinirim.
    Her şey masada bekliyorum :)

• Bir de şimdi telefon kablosunun hattına baktım, kutudan, duvara 5 kablo gidiyor 4ü bağlı. 2 Beyaz,1 Mavi, 1 Turuncu.
    ethernet içerisindeki 8 kablodan 4nü telefona 4nü ethernete bağlarsam sanırım ethernet sorunsuz çalışır?
  • Aslında kablonun düz ya da çapraz olması fark etmez, zaten modemde yada router'da Auto-MDIX özelliği vardır. Ama bence düz bağlayın. Kablo uçlarını aşağıdaki gibi bağlayabilirsiniz.

Eğer 100 MBit/s ethernet kullanıyorsanız mavi, mavi-beyaz, kahverengi ve kahverengi-beyaz kabloları kullanılmaz. Bunlara telefon kablolarını bağlayabilirsiniz. Ethernet hızını ve bağlantısını etkileyip etkilemeyeceği konusunda bir fikrim yok. Ancak mesafe kısa olduğu için sanki çalışır gibi hissediyorum. En azından denemekten bir zarar gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 25 Aralık 2009; 15:53:36 >

• Modemden switche ordan pcye; hepsi düz. Şu an öyle kullanıyorum.
  • Teşekkürler, Önce Nette bulduğum cross düzende yaptım olmadı. Sonra netteki bir şemada, tarif edilen düz şekilde yaptım yine olmadı.
    Sonra elimdeki düz ethernet kablosundan bakarak yaptım, sorun çözüldü.
    1.Yeşil-Beyaz
    2.Yeşil
    3.Turuncu-eyaz
    6.Turuncu
  • bilgisayar-bilgisayar arası haricinde tüm kablolar düz kullanılır (yanlışım varsa düzeltin) gerçi yeni bilgisayarlarda artık o da farketmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.