2 saattir uğraştım bir türlü beceremedim. Airties modemimiz ile kablolu ve kablosuz olarak internet bağlantımızı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu modeme kablo ile bağlı zyxel access pointimiz var onun kurulumunu bir şekilde yaptım ancak elime yeni bir tp link tl wa501g access point geçti onu da aynı şekilde kablo ile bağlayıp access point olarak kullanmak istiyorum ancak bir türlü başaramadım.
192.168.1.1 ile arayüze eriştim isim ve şifre koydum, laptopta wifi yi görüp şifre ile giriyorum ancak internet yok.
Airties 192.168.2.1 ama tp link 192.168.1.1 olmasından mı kaynaklanıyor nereden neyi değiştirmem gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim.
öncelikle tplink ap yi pc ye kablo ile bağlayıp , dhcp özelliği var ise kapatın. 192.168.1.1 olan ip adresini 192.168.2.100 olarak değiştirin. IPv4 varsayılan ağ geçidini 192.168.2.1 olarak ayarlayın. değişiklerin kayıt edildiğinden emin olduktan sonra.
tplink ap yi airties modeme bağlayın. airties modemin arayüzünden dhcp ye gelin ve 192.168.2.100 ip adresini statik olarak tplink ap ye atayın. dinamik olmayacak dikkat edin. bunları yaptıktan sonra başka bir sorun yoksa çalışması gerekiyor.
teşekkürler
Rica ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme