merhaba arkadaşlar, ayrı bir konu açmayacaktım ama cevap yazdıgım bolumde nisandan beri atıl kalmış o yüzden ayrıca da açmak istedim , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Airties RT 204 adsl2 modemim var , enaz bir yıldır sürekli kopmalar yaşayarak neti kullanıyordum telefon+net hizmeti alıyordum (8mb'e kadar sınırsız) ama geçen ay "yalın internet"e geçtim ve internetim 03.10 tarihinde bir koptu daha da yok.Modemde "internet" ışığı dışında tüm ışıklar yanmaktadır. En az 10 kez internet sağlayacıma arıza kaydı bıraktırdım hepsinde de sorun yok dendi en son dün evin iç tesisatına da baktılar ve herhangibir sorun olmadığı söylendi.Tlf desteği ile tüm resetleme , kablo kontrolleri vs yapıldı ama yok yok. modemi evdeki başka pcye kurdum sorun pc'den kaynaklı olabilir mi diye ama onda da bağlantı olmadı. acaba sorun modemde olabilir mi dedim bir arkadaştan ödünç Airmax-101 modem aldım denedim hala internet yok. ister istemez tlfdan yalına geçtiğimde mi sorun oluştu diye düşünüyorum ama internet sağlayıcım öyle bir sorunun olmadığını tüm geçişlerin muntazam yapıldıgını/tanıtıldıgını söylemektedirler.
dün gelen elemanlar kullandıgım modemin yalın internetde kullanılamayacağını söylemiş böyle birşey varmıdır ??
forumda 2 gündür benzer sorunları arıyorum ama genelde wifi olarak bağlanamadıklarından bahsetmişler , ben hiç bağlanamıyorum (ethernet kablosu/tlf kabloso vs) hepsi sağlam test edildi.
sizden ricam benzer sorunla karşılaşmış arkadaşlarımız varsa yol göstermeleri yada bu tür arızanın nereden nasıl kaynaklı olabileceğine dair düşünceniz varsa paylaşmanız rica ama ltf paylaşımlarınızda sade dil kullanınız bu konuda teknik bilgim zayıftır.