Şimdi Ara

Airties rt102 sınırlı bağlantı sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Airties rt102 adsl modemi aşağıda resimde görüldüğü gibi kullanıyoruz. Bizm kullandığımız pc ler vista ile çalışıyor. komşunun ki xp ile.
    Bilgisayara lan kablosunu takdığımızda sınırlı bağlantı oluyor.Ne internete girebiliyoruz ne de modemin web ara yüzlü sayfasına(http://192.168.2.1/).
    Sorun switchdedir dedik komşudan gelen kabloyu direk bilgisayara bağladık yine olmadı. Bazen bağlanıyoruz bazen bağlanamıyoruz. lütfen yardım.

• modemi resetleyip yeniden kurmayi dene. Yada komsuna giden kabloyu farkli pc bagladigindada sınırlı baglantiya dusuyormu ona bak.
  • Evde üç tane pc var hepsi de sınırlı bağlantı ya düşüyor.
    Lütfen yardım!
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 5 Kasım 2008; 16:34:41 >
  • Modemi resetleyip tekrar kurmak nasıl oluyor?
    Ara da bir bağlanıyor.
  • Firm Ware ini güncelledim sorun çozulur mu bilmiyorum.
    Lutfen sizler de bir öneride bulunun.
    Kablodan şüheleniyorum ama kabloda sorun olsa ethernetteki işiklar yanmaz herhalde?
  • adsl splitter i dogru bagladıgınızdan emin olun, kabloları degiştirmekte fayda var kolay gelsin
  • modemin arkasında rest deliği veya düğmesi vardır minik bişey
    ona 20 saniye basılı tut bırak
    modemde ışıklar yanıp söner

eğer gene sınırlı bağlantı verirse
    444 0 239 ara arızaya gönder ( farklı bilgisayarlarda denediğini söyle )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Firm ware ini guncelledim yine olmadı webarayüzlü sayfadan fabrika ayarlarına dön dedim yine olmadı nasıl bir iştir anlamadım.Acaba komşu usb ile bağlandığından kaynaklanan bir sorun olmasın.
    Serpico23 yardımın için tsk ama adsl ile bir sorunum yok modem nternete bağlı olsa da olmasa da modem ile pc arasında bir bağlantı kurulduğunda modemin web ara yüzlü sayfasına giremiyorum.normalde internete bağlı olsan da olmasanda modemin sayfasına girilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Akhelmet

modemin arkasında rest deliği veya düğmesi vardır minik bişey
    ona 20 saniye basılı tut bırak
    modemde ışıklar yanıp söner

eğer gene sınırlı bağlantı verirse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 6 Kasım 2008; 18:53:54 >
  • Yerel ağ bağlantılarından elle ıp vermeyi deneyiniz..
  • Nasıl yapılır vista da?
    Teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Yerel ağ bağlantılarından elle ıp vermeyi deneyiniz..
  • Yok mu yadım edecek elle ip vermek nasıl olur sakıncaları var mı? Yada yarları nelrdir.
  • Bura da yaklaşık 5 buçuk saatten beri bağlantı var diyor ama 10 dk önceye kadar ne internete girebiliyordum ne de modemin sayfasına çıldırmak üzereyim.Lütfen bilen esirgemesin tavsiyelerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 8 Kasım 2008; 1:06:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahruti

Nasıl yapılır vista da?
    Teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Yerel ağ bağlantılarından elle ıp vermeyi deneyiniz..

XP için anlatıyorum ancak Vistada da aynı..

Öncelikle ağ bağlantılarımdan yerel ağ bağlantısına giriyorsunuz. Yerel ağ bağlantısı sağ tık/özellikler. Çıkan ekrandan "internet iletişim kuralları(TCP/IP)" na tıklıyorsunuz. Sonra fotodaki ayarları giriyorsunuz.

• Teşekkürler.
  • Sorun çözüldü gibi dediğinizi yaptıktan sonra.
    Bi de Ben youtube a giriyorum arkadaslarım giremiyor bu nasıl oluyor
  • sorun gitmedi hala var
    Modemin fişini takıp çıkarınca düzeliyor ama günde 3 4 kez de yapamamki bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 8 Kasım 2008; 18:10:33 >
  • 444 0 239 ara arızaya gönder ( farklı bilgisayarlarda denediğini söyle )

başka çare yok gözüküyor
  • şimdi servise gönderecem servis kontrol edecek tam o zaman da sorunsuz çalışacak servisde bunun bişeyi yok diyecek.
    Kablo da sorun olabilir mi?
    Ama şu da aklıma takılıyor kablo da sorun olsa ethernetin ışıkları yanmaz yoksa yanar mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: Akhelmet

başka çare yok gözüküyor
  • Mrb..
    benzer sorunu bende yaşadım..Modeme yeniden şifre koymak için resetleyince,arayüze giremedim..CD yi yüklerken erhernet kartınız yok diye yazdı..Halbuki 2 bilgisayarımında ethernet kartı var ve aktif..Modemin online hattını aradım..Onlarda farklı bir şey öneremediler..Servislerde genelde cihazı ellemeden testler ok deyip geri gönderdikleri için cihazı ıskartaya ayırıp,yeni 1 modem aldım...Sorunsuz giriyorum şimdi...Pratik olması açısından wireless daha iyi olur. diyr düşünüyorum..
  • Wireless a maliyeti ve çekmeme ihtimali olduğundan sıcak bakmıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: expertadvisor

Mrb..
    benzer sorunu bende yaşadım..Modeme yeniden şifre koymak için resetleyince,arayüze giremedim..CD yi yüklerken erhernet kartınız yok diye yazdı..Halbuki 2 bilgisayarımında ethernet kartı var ve aktif..Modemin online hattını aradım..Onlarda farklı bir şey öneremediler..Servislerde genelde cihazı ellemeden testler ok deyip geri gönderdikleri için cihazı ıskartaya ayırıp,yeni 1 modem aldım...Sorunsuz giriyorum şimdi...Pratik olması açısından wireless daha iyi olur. diyr düşünüyorum..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.