Şimdi Ara

airties rt103 internet için acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar airties rt103 usb + ethernet modemim var ve evimde iki bilgisayarım var lap top ve masaüstü. işlerimi daha hızlı olması için laptopdan halletmem gerek ve ethernet kablosu ona baglı masaüstünede modemin usb cıkısını bagladım ama sorun cıkıyo sürekli usb baglı olan masaüstü bilgisayarımı acmadan ethernet baglı olan lap topla internete baglanamıorum lap top yerine baska bi masaüstü bilgisayara ethernet kablosunu bagladık denemek için yine aynı sekilde benim masaüstünü acmadan lap topa internet gelmiyo her seferinde masaüstü bilgisayarı acıp kapamaya deli oluyorum sizce sorun nerde acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

• eger rt103 tek pc için ise baglanmamasi normal.
    onun için swich yanı çoklandirici almalisin.
  • ya ben tam bilmiyorum ama ağ bağlantı özelliklerinde gateway (interner çıkış yolu) olarak masaüstünün ipsi olabilir.manuel olarak gir onları.bi de nerden olduğunu hatırlamıyorum ama bi yerde diğer bilgisayarları bu bilgisayar üzerinden internete bağla gibi bi seçenek vardı.o işaretli olabilir.bunu bi araştır istersen.bilg öğretmenliği yaparken çocujkların bilgisayarlarını kendime bağlamıştım.ben açmadan nete giremiyolardı.
    ya da öncelik sırası olabilir mi bağlantı noktasına göre?bilgisayarların yerini değiştir.laptopun olduğu yere masaüstünü bağla:O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husamsdu -- 13 Ağustos 2008; 9:03:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

eger rt103 tek pc için ise baglanmamasi normal.
    onun için swich yanı çoklandirici almalisin.

ilgin için tesekkür ederim ama hem usb hem ethernet cıkısı olduuna göre tek pc içinmidir diilmidir bunu nasıl ögrencem bunun sistem ayarlarıyla yada modem ayarlarıyla bi ilgisi olabilirmi acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: husamsdu

ya ben tam bilmiyorum ama ağ bağlantı özelliklerinde gateway (interner çıkış yolu) olarak masaüstünün ipsi olabilir.manuel olarak gir onları.bi de nerden olduğunu hatırlamıyorum ama bi yerde diğer bilgisayarları bu bilgisayar üzerinden internete bağla gibi bi seçenek vardı.o işaretli olabilir.bunu bi araştır istersen.bilg öğretmenliği yaparken çocujkların bilgisayarlarını kendime bağlamıştım.ben açmadan nete giremiyolardı.
    ya da öncelik sırası olabilir mi bağlantı noktasına göre?bilgisayarların yerini değiştir.laptopun olduğu yere masaüstünü bağla:O

ağ bağlantı özelliklerini cok kez karısdırdım ama yazdıınız gibi gateway yada internet çıkış yolu die bişey bulamadım bana bu kaonuda biraz daha bilgi verirseniz cok memnun olurum . diğer seçenege gelince ag kurulum sihirbazında anlattığınız seyler onuda cogu kez denedim ama olmuyo malesef ayrıca usb kabloyu belli bi uzunlukdan sonra pc görmez ama ethernet kablosuyla istediim uzaklıga cekebilirim lap topu sanırım neden laptopa ethernet bagladıımı anlamıssınızdır yardımınız için gercekden tesekkür ederim ...

• airties rt103 TTNETIN VERDIGI MODEMLER HEPSI BOKTAN
  • @filmarket

Telekom zaten iyi olan bişeyi neden versin elinde kalmiştir stoklarda vardir dagitiyor işte bakin beleş modem dagitiyoz mantigina
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gpon modem iade acil yardım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar dediklerinizin alakası yok.telekomun dağıtıp dağıtmamasıyla.aklınızda bulunsun yeni rt103 ve 104 lere yazılım güncellemesi gerekiyor.bunun içinwww.airties.com.tr adresine girmelisiniz.modemin içine girince sol altta var güncelleme seçeneği.internentten indirdiğiniz dosyayı göz at deyip güncelle deyin.
    arkadaşım ağ bağlantılarına sağ tıklayıp tcp/ip seçeneğinde özelliklere gir.aşağıdaki ip adreslerini kullan de.laptop için 192.168.2.2-----ağ maskesini kendi girer-----192.168.2.1 yap.
    masaüstü 192.168.2.3-----ağ maskesini kendi girer----192.168.2.2 yap.

bu şekilde laptop açık değilken masaüstü webe çıkamaz.her 2si de farklı çıksın istiyosan masaüstünün ağ geçidini de 192.168.2.1 yap. eğer geçmezse haberimiz olsun bu sefer arlkadaşlarıma sorayım.

eğer olmazsa aklıma yeni geldi bak ipyi girdiğin yerde yukarı bak genel -gelişimiş var sen gelişmişe bas.masaüstünde internet bağlantısı paylaşımında diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarı internet bağlantısı yoluyla bağlansın seçeneği seçiliyse kaldır. o kadar yazdım inşallah olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husamsdu -- 17 Ağustos 2008; 13:50:11 >

• forumda dolanırken gördüm usb için registry ayarları gerekebiliyormuş.dediklerim yaramazsa bi de bunu araştır.
  • quote:

arkadaşlar dediklerinizin alakası yok.telekomun dağıtıp dağıtmamasıyla.aklınızda bulunsun yeni rt103 ve 104 lere yazılım güncellemesi gerekiyor.bunun içinwww.airties.com.tr adresine girmelisiniz.modemin içine girince sol altta var güncelleme seçeneği.internentten indirdiğiniz dosyayı göz at deyip güncelle deyin.
    arkadaşım ağ bağlantılarına sağ tıklayıp tcp/ip seçeneğinde özelliklere gir.aşağıdaki ip adreslerini kullan de.laptop için 192.168.2.2-----ağ maskesini kendi girer-----192.168.2.1 yap.
    masaüstü 192.168.2.3-----ağ maskesini kendi girer----192.168.2.2 yap.

bu şekilde laptop açık değilken masaüstü webe çıkamaz.her 2si de farklı çıksın istiyosan masaüstünün ağ geçidini de 192.168.2.1 yap. eğer geçmezse haberimiz olsun bu sefer arlkadaşlarıma sorayım.

eğer olmazsa aklıma yeni geldi bak ipyi girdiğin yerde yukarı bak genel -gelişimiş var sen gelişmişe bas.masaüstünde internet bağlantısı paylaşımında diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarı internet bağlantısı yoluyla bağlansın seçeneği seçiliyse kaldır. o kadar yazdım inşallah olur

güncellemeyi daha önceli yapmısdım zaten ama ağ kurulum sihirbazını çalıştırdım ve biraz ilerlemeye baslayınca baglantı yöntemi seçin die bişi cıkdı diğer secenegini işaretledim sonra bu bilgisayar internete dogrudan yada bir hub yoluyla baglanır. agımdaki diğer bilgisayarlarda internete dogrudan yada bir hub yoluyla baglanır seceneğini seçdim iki gündür sorun yok ilginiz için tesekkür ederim yine sorun cıkarsa yardımlarınızı isterim tesekkürler

• yardımım olduysa ne mutlu bana.ben tşk ederim
  • quote:

yardımım olduysa ne mutlu bana.ben tşk ederim

evet yardımınız gercekden cok saolun iiki bu siteye üye olmusum sizin gibi yardım sever insanlardan yardım aldım
  • Airties ttnet adsl imiz var. internete ilk girerken biraz bekledikten sonra girebiliyoruz. Bunu nasıl düzeltebilirim.

• bana yurt sevgisiyle ilgili resim bulabilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoloji_97

bana yurt sevgisiyle ilgili resim bulabilirmisiniz

teknolojji95 e bakın cevap bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.