Şimdi Ara

Airties RT210 ile Dizüstü bağlantı sorunu...(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
17.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Airties RT210 kablosuz modem ile Asus A6Vc dizüstü bilgisayar arasında kablosuz bağlantım var. Dizüstü bilgisayarda Intel ProWireless 2200 var (802.11b/g)

Modemle bilgisayar arasındaki bağlantı, dizüstü prize takılıyken kullandığımda kesintisiz olarak var. Ancak pille kullandığımda 3-5 dakika sonra "Sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" diyerek bağlantı kopuyor, sayfa falan açmıyor Bağlantı hızı da 1 Mbps'e düşüyor. Bir türlü işin içinden çıkamadım Bu konuda da fazla bilgim yok sizlerden yardım rica ediyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goxel_35 -- 8 Aralık 2005, 0:07:36 >

• Genellikle bende "Sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" böyle bir hata verince ağ bağlantılarına tıklayıp onar diyorum düzeliyor.
    Burdan destek alabilirsin.
    http://www.airties.com/index.php?cid=11
  • quote:

Orijinalden alıntı: squalla

Genellikle bende "Sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" böyle bir hata verince ağ bağlantılarına tıklayıp onar diyorum düzeliyor.
    Burdan destek alabilirsin.
    http://www.airties.com/index.php?cid=11
    squalla öncelikle yardımın için teşekkürler. Ben de onar dediğimde tekrar bağlanıyor ama sonra tekrar 3-5 dakika içinde bağlantı kopuyor. Hatta pille kullandıktan sonra prizle kullandığım durumda da aynı sorun devam etmeye başladı. Şu an prizle kullanıyorum ve bağlantı kopuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goxel_35

squalla öncelikle yardımın için teşekkürler. Ben de onar dediğimde tekrar bağlanıyor ama sonra tekrar 3-5 dakika içinde bağlantı kopuyor. Hatta pille kullandıktan sonra prizle kullandığım durumda da aynı sorun devam etmeye başladı. Şu an prizle kullanıyorum ve bağlantı kopuyor.

Alıntıları Göster
    güç ayarları ile ilgili bir sorunun olabilir. prizden çıkarıldığında modemi güçten tasarruf için belli bir süre sonra kapatıyor. Güç ayarlarlarını bir kurcala istersen.Bende aynı modemi asus A4k ile kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihzer

güç ayarları ile ilgili bir sorunun olabilir. prizden çıkarıldığında modemi güçten tasarruf için belli bir süre sonra kapatıyor. Güç ayarlarlarını bir kurcala istersen.Bende aynı modemi asus A4k ile kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Sorunumu sizin yardımlarınız ve Airties destek hattını arayarak çözdüm sanıyorum, en azından şimdilik kopma sorunum yok

Airties destek hattındaki yetkili sorunun şifrelemeden kaynaklanabileceğini söyledi. Ben WPA şifrelemeyi kullanıyordum. Bana WEP şifrelemeyi kullanmamı söyledi. Ben de şu an WEP şifrelemeyi kullanıyorum ve herhangi bir sorunum yok. Hızım neti kullanmadığım zaman 1Mbps'e düşüyor ama neti kullanacağım zaman hız otomatik olarak artıyor.

Yazdıklarımız aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olur umarım .

Şu an pille kullanımımda herhangi bir sorun yok ancak bir sorun yaşarsam sizlerle paylaşırım. İlginiz için tekrar teşekkürler

Bilgi paylaşımına devam

• quote:

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Sorunumu sizin yardımlarınız ve Airties destek hattını arayarak çözdüm sanıyorum, en azından şimdilik kopma sorunum yok

Airties destek hattındaki yetkili sorunun şifrelemeden kaynaklanabileceğini söyledi. Ben WPA şifrelemeyi kullanıyordum. Bana WEP şifrelemeyi kullanmamı söyledi. Ben de şu an WEP şifrelemeyi kullanıyorum ve herhangi bir sorunum yok. Hızım neti kullanmadığım zaman 1Mbps'e düşüyor ama neti kullanacağım zaman hız otomatik olarak artıyor.

Yazdıklarımız aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olur umarım .

Şu an pille kullanımımda herhangi bir sorun yok ancak bir sorun yaşarsam sizlerle paylaşırım. İlginiz için tekrar teşekkürler

Bilgi paylaşımına devam

Alıntıları Göster
    ya ben de yeni airties RT-210 aldım. Ben de aynı sorun oluyo. Ben de WPA şifelemyi kullanıyorum. Ben kanalı değiştirdim daha iyi gibi oldu ama sorun hala var sanırım. Yani WEP şifrelemeyi kullanırsak sorun çözülecek mi sence? Bi de WPA daha güvenli diye duydum ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: sbasol1981

ya ben de yeni airties RT-210 aldım. Ben de aynı sorun oluyo. Ben de WPA şifelemyi kullanıyorum. Ben kanalı değiştirdim daha iyi gibi oldu ama sorun hala var sanırım. Yani WEP şifrelemeyi kullanırsak sorun çözülecek mi sence? Bi de WPA daha güvenli diye duydum ama...

Alıntıları Göster
    sbasol1981 benim sorunum daha öncede belirttiğim gibi bağlantının özellikle pille kullanımda 3-5 dakikada bir kopmasıydı. Bugün Airties destek hattını aradım. Yetkili şifreleme kullanıp kullanmadığımı sordu. WPA kullanıyorum dediğimde bundan kaynaklanıyor olabilir WEP kullanırsanız sorun çözülür dedi. Hemen modemi resetleyip tekrar modemi WEP şifreli olarak kurdum. Şu an kopmalar yok. Ancak interneti kullanmadığım zaman hız 1 Mbps düşüyor ama neti kullandığım zaman otomatik olarak hız artıyor. Uzun lafın kısası sorunum çözüldü.

WPA mı WEP mi daha güvenli noktasında ise, ben de WPA'nın daha güvenli olduğunu duymuştum ama en azından kablosuz ağıma veya internet bağlantıma izinsiz girecekleri engellemiş oluyorum. WEP'in şifrelemesi 64 veya 128 bit olarak ayarlayabiliyorsun, yeterli bilgiyi modemin kutusundan çıkan kullanma kılavuzunda bulabilirsin.

Yardımcı olabilmişimdir umarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sbasol1981 benim sorunum daha öncede belirttiğim gibi bağlantının özellikle pille kullanımda 3-5 dakikada bir kopmasıydı. Bugün Airties destek hattını aradım. Yetkili şifreleme kullanıp kullanmadığımı sordu. WPA kullanıyorum dediğimde bundan kaynaklanıyor olabilir WEP kullanırsanız sorun çözülür dedi. Hemen modemi resetleyip tekrar modemi WEP şifreli olarak kurdum. Şu an kopmalar yok. Ancak interneti kullanmadığım zaman hız 1 Mbps düşüyor ama neti kullandığım zaman otomatik olarak hız artıyor. Uzun lafın kısası sorunum çözüldü.

WPA mı WEP mi daha güvenli noktasında ise, ben de WPA'nın daha güvenli olduğunu duymuştum ama en azından kablosuz ağıma veya internet bağlantıma izinsiz girecekleri engellemiş oluyorum. WEP'in şifrelemesi 64 veya 128 bit olarak ayarlayabiliyorsun, yeterli bilgiyi modemin kutusundan çıkan kullanma kılavuzunda bulabilirsin.

Yardımcı olabilmişimdir umarım

Alıntıları Göster
    pekı mac adresı fıltreleme yapsak nasıl olur arkadaslar. ozaman daha guvenlı olur sanırım wep den de wpa danda ıyı olur sanırım dogrumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxkinovaxxx

pekı mac adresı fıltreleme yapsak nasıl olur arkadaslar. ozaman daha guvenlı olur sanırım wep den de wpa danda ıyı olur sanırım dogrumu?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar wpa şifrelemede bendede bu tür problemler oldu. Modemin arayüzüne girip burdan upnp yi etkin değil işaretlediğim zaman
    bu problemin kaybolduğunu gördüm. Denemenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevvay -- 11 Haziran 2006; 1:34:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevvay

Arkadaşlar wpa şifrelemede bendede bu tür problemler oldu. Modemin arayüzüne girip burdan upnp yi etkin değil işaretlediğim zaman
    bu problemin kaybolduğunu gördüm. Denemenizde fayda var.

Alıntıları Göster
    işte airites bu kadar berbat bir modem wpa olmadan ağınıza girebilirler ve bağlantınızı kullanabilirler
    destek hattındakiler resmen teknolojiyi kullanmayın sizi salak yerine koyuyoruz diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahibitanıdık

işte airites bu kadar berbat bir modem wpa olmadan ağınıza girebilirler ve bağlantınızı kullanabilirler
    destek hattındakiler resmen teknolojiyi kullanmayın sizi salak yerine koyuyoruz diyor

Alıntıları Göster
    WEP ŞİFRELEME yapın sorun kalkıyor, kimse de bilgisayarınıza girmez, adam işi gücü yok sizin wep sifrenizle mi ugrasacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Postal_Phreak

WEP ŞİFRELEME yapın sorun kalkıyor, kimse de bilgisayarınıza girmez, adam işi gücü yok sizin wep sifrenizle mi ugrasacak

Alıntıları Göster
    Airties RT-210 Laptopa 30cm uzaklıkta arada engel yok buna rağmen wireless bağlantıda 54 Mbps göremiyorum desem yalan olmaz. ilk bağlanınca 54 Mbps oluyor daha sonra 24 Mbps ye hatta 11Mbps ye kadar düşüyor.. bu durum normal mi acaba yoksa arıza mı? modemi alalı 2 gün oldu ne tavsiye edersiniz..

şimdiden teşekür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnosi -- 4 Ekim 2006; 11:33:19 >
  • çekim gücü yüksek olan wireless'li bir laptop veya masaüstü pcye sahipseniz , 4 kat altınızdaki airties den sinyal alabilirsiniz.
    wireless , wpa , wep , upnp ne demektir bilmeyen insanlar modem almayın , gidin loopcom falan alın , airties e laf atmayın.
    airties i üreten firma , dünyanın en büyük modem üreticisi olan koreli arcadyan dır.us robotics de modemlerini bu firmaya imal ettirir.
    airties , zyxel den sonra en çok imkan ve özellik sunan modemdir , arayüzünü çözemiyorsanız gidin değiştirin.
    ben mac filtreleme+wpa kullanıyorum.upnp ve firewall da açık.512kbit hızım 55-60k arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoneWolf37 -- 4 Ekim 2006; 18:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoneWolf37

çekim gücü yüksek olan wireless'li bir laptop veya masaüstü pcye sahipseniz , 4 kat altınızdaki airties den sinyal alabilirsiniz.
    wireless , wpa , wep , upnp ne demektir bilmeyen insanlar modem almayın , gidin loopcom falan alın , airties e laf atmayın.
    airties i üreten firma , dünyanın en büyük modem üreticisi olan koreli arcadyan dır.us robotics de modemlerini bu firmaya imal ettirir.
    airties , zyxel den sonra en çok imkan ve özellik sunan modemdir , arayüzünü çözemiyorsanız gidin değiştirin.
    ben mac filtreleme+wpa kullanıyorum.upnp ve firewall da açık.512kbit hızım 55-60k arası.

quote:

Orjinalden alıntı: mc_ersin

çekim gücü yüksek olan wireless'li bir laptop veya masaüstü pcye sahipseniz , 4 kat altınızdaki airties den sinyal alabilirsiniz.

Küçük birdüzeltme: Arcadyan Firması, Taiwan kökenlidir (G. Kore değil...) ve artık çok çok moda olduğu üzere üretimini de Çin'deki fabrikalarında gerçekleştirir. Bildiğim kadarıyla Arcadyan'da bir miktar Philips'in de ortaklığı bulunmaktadır!...

Arcadyan ADSL modem konusunda büyük bir OEM/ODM'dir. Bu arada USR'a da üretim yapmaktadır. Zaten bilebildiğim kadarıyla Taiwan kökenli ADSL modem üreticileri arasında sadece Zyxel kendine üretim yapar ve başkasına fason (OEM) üretimde bulunmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Küçük birdüzeltme: Arcadyan Firması, Taiwan kökenlidir (G. Kore değil...) ve artık çok çok moda olduğu üzere üretimini de Çin'deki fabrikalarında gerçekleştirir. Bildiğim kadarıyla Arcadyan'da bir miktar Philips'in de ortaklığı bulunmaktadır!...

Arcadyan ADSL modem konusunda büyük bir OEM/ODM'dir. Bu arada USR'a da üretim yapmaktadır. Zaten bilebildiğim kadarıyla Taiwan kökenli ADSL modem üreticileri arasında sadece Zyxel kendine üretim yapar ve başkasına fason (OEM) üretimde bulunmaz...

Alıntıları Göster
    quote:

hocam iftara kalmış 15 dk tabi benim kafa yerinde değil o vakit, uzakdoğulu değilmi zaten hepsi aynı mokun soyu.
    yanlız senin de dediğin gibi philips in arcadyana bir katkısı veya arge alışverişi yok , sadece modem üretiminde yeni olan philips'in bir ortaklık isteği bu:

http://www.arcadyan.com/Press_Analysts/Interviews_questionsShort.htm

@mafaky şuna katılamam ama ; benim üretici kavramım farklıdır , sonuç olarak modeminde kullanacağı yazılımı , komponenti , tasarımı , devre tasarımını , chipsetini vb. tasarlayan ve seçen arcadyan dır.sadece üretim ve montaj aşaması çindedir ki , çinin dışında MONTAJ VE ÜRETİM yaptırmak bana anormal gelir.(çinde dvd-cd player , uydu alıcısı , modem vb orta ve ufak boyutlu cihazları üretmek ( devre montajı + kasa montajı + kutulama , ki buna garanti belgesi , kullanıcı klavuzu ve cihazın satılacağı kutu dahil) 3-10 dolar arasıdır.

zyxel üst düzey , profesyonel diyeceğimiz müşterilere hitab ediyor , ki fiyatı da bunu gösteriyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: LoneWolf37

quote:

hocam iftara kalmış 15 dk tabi benim kafa yerinde değil o vakit, uzakdoğulu değilmi zaten hepsi aynı mokun soyu.
    yanlız senin de dediğin gibi philips in arcadyana bir katkısı veya arge alışverişi yok , sadece modem üretiminde yeni olan philips'in bir ortaklık isteği bu:

http://www.arcadyan.com/Press_Analysts/Interviews_questionsShort.htm

@mafaky şuna katılamam ama ; benim üretici kavramım farklıdır , sonuç olarak modeminde kullanacağı yazılımı , komponenti , tasarımı , devre tasarımını , chipsetini vb. tasarlayan ve seçen arcadyan dır.sadece üretim ve montaj aşaması çindedir ki , çinin dışında MONTAJ VE ÜRETİM yaptırmak bana anormal gelir.(çinde dvd-cd player , uydu alıcısı , modem vb orta ve ufak boyutlu cihazları üretmek ( devre montajı + kasa montajı + kutulama , ki buna garanti belgesi , kullanıcı klavuzu ve cihazın satılacağı kutu dahil) 3-10 dolar arasıdır.

zyxel üst düzey , profesyonel diyeceğimiz müşterilere hitab ediyor , ki fiyatı da bunu gösteriyor...

Alıntıları Göster
    quote:

@mafaky şuna katılamam ama; benim üretici kavramım farklıdır, sonuç olarak modeminde kullanacağı yazılımı, komponenti, tasarımı, devre tasarımını, chipsetini vb. tasarlayan ve seçen Arcadyan'dır. Sadece üretim ve montaj aşaması Çin'dedir ki Çin'in dışında MONTAJ VE ÜRETİM yaptırmak bana anormal gelir. (Çin'de dvd-cd player, uydu alıcısı, modem vb orta ve ufak boyutlu cihazları üretmek ( devre montajı + kasa montajı + kutulama , ki buna garanti belgesi, kullanıcı klavuzu ve cihazın satılacağı kutu dahil) 3-10 dolar arasıdır.

İsterseniz, bu başlığı ve Forum'u takibeden diğer arkadaşların ufkunu biraz daha genişletmek için şu açıklamalarda bulunayım:

1) Bugün (A)DSL modem ve benzeri cihazlar (router'lar, kablolul/kablosuz gatewayler, erişim noktaları, ve bunlara benzer diğer ürünler) konusunda Taiwan kökenli firmaların ciddi bir pazar payı bulunmaktadır. Ancak son yıllarda, sizin de belirttiğiniz nedenlerle fiziksel üretim Çin ana karasındaki fabrikalarda yapılmaktadır. Taiwan'da daha çok Ar-Ge merkezleri kalmıştır.Tabi bu arada son yıllarda %100 Çin kökenli ve sermayeli birtakım modem vb. cihazlar üreticileri de ortaya çıkmıştır; çıkmaya da devam edecektir.

2) Aslında bu tür cihazlarda (hatta sizin bahsini ettiğiniz dvd ve benzeri cihazlarda, hatta tüplü/plazma/LCD TV'lerde dahi) üretimin ne kadarının "insan eliyle" yapıldığını günümüz üretim tekniğinde iddia etmek zordur. Zira en azından bu tür ürünlerin büyük bir yüzdesini (TV'lerdeki tüpler ve ekranları saymaz isek...) oluşturan anakart ve sair devre kartları (baskılı devreler-PCB) artık tamamen robotize sistemlerce monte edilir, lehimlenir, ardından test ve kontrol aşamalarına geçilir. Yani bu aşamalarda Çin'li olsun/olmasın "insan eli" bahsettiğim robotize sistemlerin açma/kapama kumandalarından pek de fazlasına değmemektedir...

3) Arcadyan ve benzeri üreticilere biz halk dilimizde "fason üretici" diyoruz ama bu pek doğru bir tanımlama değildir. Zira tam anlamıyla fason üretici, tüm malzemeyi ve sair parçaları "marka sahibinden" alıp bunları işleyip diyelim modem haline getiren bir kimliktir. Ancak bizim sözünü ettiğimiz Arcadyan vb.'i tüm parçaları kendileri temin edip bunları işleyip modem haline getiren kimliklerdir ve bunlarla bazı kritik parça (chipset vb. komponentler) üreticisi olan Texas, Broadcomm, Connexant gibi üreticiler arasında birtakım Ar-Ge işbirlikleri de vardır.

4) Bu Arcadyan vb.i üreticiler için İngilizce literatürde OEM (=original equipment manufacturer) ve ODM (=original design manufacturer) tanımlamaları yapılmaktadır. Bu ikisi arasında bir miktar farklılık vardır; örneklerle anlatmaya çalışayım.

Bildiğiniz gibi AirTies RT-210, şimdi daha yeni modeli olup da 125 mbps aktarımı da destekleyen RT-205 modeli ile USR-9110 modeli kablosuz modemler çok küçük farklara sahip aynı ABS (plastik) gövdeyi kullanan modellerdir. Bunlar gerçekte Arcadyan'ın değişik ODM tasarımlarıdır. Yani devre tasarımı tamamen Arcadyan'a ait olduğu gibi (yine de bu konuda aşağıdaki diğer maddeyi dikkate alınız...), kasa kalıbının mülkiyeti Arcadyan'a aittir. (tabi, bu 3 modelin iç tasarımlarının -- aynı TI chipsetini kullansalar dahi -- belirli farklar gösterdiğini hatırlatalım...) Yazılım konusu biraz daha esnek bir konudur; orasını da aşağıdaki paragraflarda göreceksiniz... Arcadyan belli bir pazardaki müşterisinin kabulü doğrultusunda aynı ürünü başka bir marka adında, ilkine rakip olmayacak bir diğer pazara verebilir. Şimdi tamamen varsayım olarak söylüyorum: Türkiye'de AirTies RT-210 modelinin en azından dış görünüş olarak aynısını Arjantin'deki bir diğer müşterisine pazarlar ve bu ticari açıdan tamamen etik bir olaydır. Ancak belki RT-210'nun böyle çok bir benzerini Yunanistan'a satarsa bu ilki kadar kabullenilecek bir durum olmayabilir.

OEM tasarımlarda ise, devre tasarımı bir yana en azından gövde tasarımı ve kalıbının mülkiyeti marka sahibine aittir ve bunu bir 3. partinin kullanması söz konusu bile olamaz. US Robotics'in dünya yüzünde kendine ait bir üretim tesisi yoktur ama bildiğimiz USR-9107, 9108 gibi modeller iç devre tasarımları, yazılımları ve kullanılan chipsetler ne olursa olsun dış görünümleri itibariyle tamamen ve tamamen USR'a ait ürünlerdir. Bunları dünyada sadece USR bir yere (Arcadyan veya benzerlerine) ürettirtir ve kendisi alıp pazarlar. Bu durumda üretici ve USR arasında da yoğun bir diyalog (Ar-Ge dahil) bulunmaktadır.

5) Son olarak da "Tasarım" konusuna biraz değinelim: Bu konuda Arcadyan vb.'i haliyle elektronik devre tasarımını, özellikle baskı devre tasarımını üstlenirler ama bu zannettiğiniz kadar %100 "fabrika içi" (=in house) bir tasarım da değildir; özellikle DSL modemler konusunda. Zira burada OEM/ODM üreticinin işi ve seçimini kolaylaştırmak için Texas, Broadcomm, Connexant gibi chipset üreticileri bu DSP bazlı yongaları geliştirken bunları bir "deney kiti" (=evaluation kit) olarak Arcadyan vb.'i temin ederler. Bu herşeyiyle bitmiş ve çalışan, temel DSP ve (A)DSL yazılımı da yüklenmiş ancak genelde dış kasası basit olarak halledilmiş bir modemdir. Baskı devre tasarımı vs. %90 mertebesinde Arcadyan'ın kullanabileceği ölçüde hazırdır. Arcadyan bunu aldıktan sonra, önce komponent maliyetlerini (haliyle performanstan ödün vermemek koşuluyla) en aza düşürmek için birtakım çalışmalar yapar. Zira Texas Instruments bu deney kitini ortaya koyarken, özellikle switch, konektör, soket gibi elektromekanik komponentlerde genelde gereksiz pahalılıkta parçalar kulanmış olabilir. Sonra baskı devrelerin son halini hazırlar ve tabii ki kasa (gövde) tasarımını kendi olanaklarıyla ortaya koyar. Bu aşamadan sonra yaptığı pilot (deneme) ürünlerini örneğin Türkiye'deki AirTies'a, yollar ve bunlar o ülkenin koşullarında denenir. Bu denemeler sonucu, örneğin AirTies'da olduğu gibi, ülkenin altyapısına uyum sağlamak amacıyla birtakım elektronik komponent değişiklikleri/ilaveleri yapılabilir; ek yazılımlar (örneğin AirTies tarafından sağlananlar) ve yerli dil (Türkçe) yazılımları (yine AirTies tarafından sağlanıyor) denenir ve son haliyle bu sürümler seri üretime aktarılır. Sonuçta Türkiye'ye ithal edilen ve pazara sürülen modemler artık böyle bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkarlar. (Bu arada ek bilgi: AirTies modemlerde Türkçe kullanıcı kılavuzu, garanti belgesi, ürünün Türkçe baskılı dış ambalajı ve CD'ler Türkiye'de hazırlanıp ürün kutusuna konulmaktadır.)

Umarım bu verdiğim bilgiler yararlı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: agnosi

Airties RT-210 Laptopa 30cm uzaklıkta arada engel yok buna rağmen wireless bağlantıda 54 Mbps göremiyorum desem yalan olmaz. ilk bağlanınca 54 Mbps oluyor daha sonra 24 Mbps ye hatta 11Mbps ye kadar düşüyor.. bu durum normal mi acaba yoksa arıza mı? modemi alalı 2 gün oldu ne tavsiye edersiniz..

şimdiden teşekür ederim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: agnosi

şimdiden teşekür ederim

Bu kadar yakınlıkta dediğiniz olayın olmaması lazım. 54 mbps, 48'e düşebilir ama ençok o kadar. Benim evimde bodrumunda çalışan bir RT-210 var. Yaklaşık 2.5-3 mt. arası bir tavan yüksekliği ve arada cidden kalın (en azından 75 cm.'lik) bir beton tavan var. Bu bodrum odasının üstünde yer alan salonumda modemin hemen üsütüne gelecek konumda dizüstüm 54 mbps gösteriyor, bağlantı için de "mükemmel" diyor (5 bar); bu zaman içinde bazen 48 mbps'ye düşüyorsa da bağlantı için "mükemmel" aynen devam ediyor. Bu modemi kaldırıp yerine AirTies WAV-140 koyduğumda yine aynı sonuçlar çıkıyor. WAV-140'ın 2 dBi'lık antenini söküp yerine 7 dBi'lık bir D-Link anten koyduğumda da sonuçlar yine aynı. (Ancak bu D-Link antenle) evimin arka odasındaki bir odada "zayıf" sinyal gücüne (2 bar) rağmen internete bağlanabiliyprum. Antenleri değiştirilemeyen RT-210 ile yine bu arka odada arada bir kopan "zayıf bağlantı" (1 bar) ele edebiliyorum.

Sizn kullanım ortamınızda modemi etkileyebilecek çok yakında bir telsiz (DECT) telefon var mı? Veya yakınlarda (bir duvar arkasında bile kalsa) mikrodalga fırın vs.?

Gerçi "aktarım hızı" aslında modem ve dizüstündeki alıcı arasındaki bir uyuşum ve kalibrasyon; daha önemli olan internete bağlı kalmanızı sağlayan "sinyal seviyesidir".

Bütün bu olasılıkları devre dışı bıraktığınızda yine aynı problem devam ediyorsa modemi AirTies'ın istanbul'daki merkez servisine iletmenizi önereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: agnosi

şimdiden teşekür ederim

Bu kadar yakınlıkta dediğiniz olayın olmaması lazım. 54 mbps, 48'e düşebilir ama ençok o kadar. Benim evimde bodrumunda çalışan bir RT-210 var. Yaklaşık 2.5-3 mt. arası bir tavan yüksekliği ve arada cidden kalın (en azından 75 cm.'lik) bir beton tavan var. Bu bodrum odasının üstünde yer alan salonumda modemin hemen üsütüne gelecek konumda dizüstüm 54 mbps gösteriyor, bağlantı için de "mükemmel" diyor (5 bar); bu zaman içinde bazen 48 mbps'ye düşüyorsa da bağlantı için "mükemmel" aynen devam ediyor. Bu modemi kaldırıp yerine AirTies WAV-140 koyduğumda yine aynı sonuçlar çıkıyor. WAV-140'ın 2 dBi'lık antenini söküp yerine 7 dBi'lık bir D-Link anten koyduğumda da sonuçlar yine aynı. (Ancak bu D-Link antenle) evimin arka odasındaki bir odada "zayıf" sinyal gücüne (2 bar) rağmen internete bağlanabiliyprum. Antenleri değiştirilemeyen RT-210 ile yine bu arka odada arada bir kopan "zayıf bağlantı" (1 bar) ele edebiliyorum.

Sizn kullanım ortamınızda modemi etkileyebilecek çok yakında bir telsiz (DECT) telefon var mı? Veya yakınlarda (bir duvar arkasında bile kalsa) mikrodalga fırın vs.?

Gerçi "aktarım hızı" aslında modem ve dizüstündeki alıcı arasındaki bir uyuşum ve kalibrasyon; daha önemli olan internete bağlı kalmanızı sağlayan "sinyal seviyesidir".

Bütün bu olasılıkları devre dışı bıraktığınızda yine aynı problem devam ediyorsa modemi AirTies'ın istanbul'daki merkez servisine iletmenizi önereceğim.

Alıntıları Göster
    RT-210 için WEP şifreleme hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şifre koymak istiyorum modeme...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

RT-210 için WEP şifreleme hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şifre koymak istiyorum modeme...

Alıntıları Göster
    dostum 192 ile baslayan ip numarasi var modemin klavuzda yaziyodur. Onu yaziyosun oradan zaten turkce her sey sifreleme teknigini seciyosun ordan wep i secip sifreni belirliyosun. Kaydedip cikiyosun cok kolay aslinda modenin ayar sayfasindan hallediliyor. WPA yerine WEP yap rt 210 varsa. Bendeki rt 210 WEP ile sorunsuz kullaniyorum. WPA da sorunlar oluyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Postal_Phreak

dostum 192 ile baslayan ip numarasi var modemin klavuzda yaziyodur. Onu yaziyosun oradan zaten turkce her sey sifreleme teknigini seciyosun ordan wep i secip sifreni belirliyosun. Kaydedip cikiyosun cok kolay aslinda modenin ayar sayfasindan hallediliyor. WPA yerine WEP yap rt 210 varsa. Bendeki rt 210 WEP ile sorunsuz kullaniyorum. WPA da sorunlar oluyordu

Alıntıları Göster
    Yazdım da kablosuz bağlantı programım odyssey for fujitsu-siemens programı onda ayarı nasıl yapacağım onu bilmiyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.