Şimdi Ara

Ak sigorta rücu talebinde bulunuyor. 7 gün sürem var ne yapmalıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasım 2024 yılında karıştığım kazada maalesef %100 kusurlu bulundum. Karşı araç perte çıktı ( 2013 model partner tepee 1.6 active) ve karşı tarafın sigorta şirketi ak sigortadan arandım.Bana rücu edilen tutarın evraklarını mail yoluyla istedim. Ayrıca sigorta tahkim komisyonuna itirazda bulunmuştum.

Bana ulaşan evrakta ;

Aracın pert bedeli : 450 bin tl

Arcın hurda bedeli : 126 bin tl

Ödenen miktar : 324 bin tl

Ödemem gereken miktar : 124 bin tl

Benden 7 gün içinde 124 bin tl ödemem talep ediliyor aksi takdirde icra yoluna gidileceği belirtiliyor.

Hangi yollara başvurabilirim.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum...

• ORGENERAL36 O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun..

Ek İMM poliçeniz yahut yeterli İMM limiti ile donatılmış bir kaskonuz yoksa yapabileceğiniz çok bir şey yok maalesef.

Trafik sigortası 2024 yılı için araç başına maddi hasarlarda 200.000 ₺ limitle güvence veriyordu.

%100 kusurlu taraf sizmişsiniz. Sigorta şirketiniz 200.000 ₺’ye kadar olan sorumluluğunu yerine getirmiş, sovtaj bedeli de eklenmiş, kalan kısım maalesef sizin cebinizden çıkar.
    Paylaştıklarınız kadarıyla açılacak icra takibine itiraz etmeniz durumunda asıl alacağa ek olarak %20 icra inkar tazminatı, yargılama gideri, vekalet ücreti ile icra vekalet ücreti, işlemiş faiz, harç ve masrafları da ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yine de rücu evraklarını görmek lazım. Sigorta Hukuku üzerine deneyimli bir avukattan destek alabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• ORGENERAL36 O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.