< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :) (14. sayfa)
-
-
Sanırım TOKİ konut almak isteyenlere bedavadan az pahalıya satacak. Kaynak genel bütçe olmalı. Şunu da gördük bu afet dünyanın başka yerinde olsaydı o ülke Red Kitin düldülü gibi nalları dikerdi.
Kanıt: 1999 Marmara depremi olmuş tesadüfen 4 gün sonra öğrendim. İyi ki o vergileri çıkartmışlar. Yoksa Van şehir merkezi, Elazığın, Erzincan'ın ilçelerı köylerı nasıl ayağa kalkardı? Şimdi de 6 Şubat depremleri ve yıkılan bozulan ciddi bir ekonomik yıkım. Asıl ne biliyormusun? Bu hükümet olmasa milletin hali nice olurdu? Bir yılda yapacağız dediler. Büyük azim, büyük laf. Hazırlıkları varmış belli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlam kamu kaynakları olmasa nalları diken devlet olurduk. Adamlar 2 milyon kişiyi üstüne üstlük emekli ettiler.
Ömrü hayatında böyle yıkım gördüğün bir ülke oldu mu?
Yakın çevrende, eş dost akrabanda, mahallede komşunda hiç ciddi bir eksiklik gördüğün oldumu?
En güzel yemekleri yiyor, en güzel arabalara biniyor, en güzel tatillerini yapıyor, en güzel okullardan, sağlık kurumlarından yararlanıyorsun diye düşünüyorum. 45 yaşında emekli olup hazzını yaşıyorsun. Adam bizim dönemimizde 15 ve 18 ay olan zorunlu askerliği makul seviyeye çekti Gençlerimiz bunların kıymetini bilse keşke. Rusya Ukrayna 2 yıldır savaşında kaç kişi öldü? Bizim 2 dakika da uğradığımız yıkıma 2 yılda uğramadılar.
Ya siz bu konuda neyi tartışıyorsunuz ki? Depremde evleri yıkılanlara devlet bedava ev mi yapmış? Yok öyle birşey. İzmir depreminde toplasak 17-18 bina yıkıldı bunlara ev yapılmadı. Dediler ki dask varsa şu kadar para alırsın gerçi o para birşeye yaramaz. Dağ başında tokiler var parayı kabul etmezsen burada dairede hak sahibi olursun farkı da ödersin. Paran yoksa şehrin göbeğindeki değerli arsa payın elinden gidiyor. Yani devlet kimseye bedava birşey vermedi. 99 depreminde evleri yıkılanlar bile konteyner-çadırda kalıyordu onlara da verilmedi. Siz suriyeli değilsiniz ki ev versin. Onlara suriyede evler yapıldı.
-
# Kamu çalışnları enflasyonun üzerinde zam aldılar. (4C)
# Kamuda şirketleşmeleri bitirdiler. Çalışanlara hak ettikleri kadroları ve ücretleri bağladılar. (4B)
# Çalışanın hakkını teslim ettiler Eyt ile 2 milyon kişi gibi insanı emekli maaşlarına bağladılar.
# Son 10 sene de boğaza büyük köprüler ve tüneller yaptılar.
# Sümüklü ve yandaşlarını perişan ettiler ( Sen buna üzüldün)
# İnaılması güç 6 şubat depremlerinin büyük yıkımıyla görevleri üzere uğraşıyorlar.
# Diğer afet bölgelerini (Van ili) adam ettiler.
# Say say bitmez
# Birtek büyük icraat kamu lokantası açıp sanırım ekonomik yemek ayağına allama pullama cihetine girişmediler. Bu da onların eksiği olsun.
# Şubat afetinin yıkımını sıradan veya buraya yazılmış bir madde gibi görmüyorsundur umarım.
Asıl bundan sonra gelenler ne yapacak? O zaman ömrümüz varsa görürüz. Devran dönecek demiştin. Bence de döne döne arayacağız diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Binaları yapanlar ödesin. Sen ben niye ödeyelim milletin zaafını?Adalet yerini bulsun sonuçlarına katlansınlar.
"Merkep ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" sözü hep aklıma geliyor nedense?
Halkıma acırım.
Hükümetin varlığıyla yokluğu deprem bölgesinde pek hissedilmedi zaten. Konu buysa. Konu yani hükümetin icraatleriyle şayet. Halktan iban istendi. Değrem vergileriniondan sormuştum. Sosyal konut meselesinde de yıllar önce çekilişi yapılıp başvuru bedelleri alınan ancak temeli atılmayan projeler mevcut bilmeni isterim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şöyle birşey de var. Savaşta olan bu ülkelerden ithalat yapıyoruz biz :)
Kamu kaynakları dediğin sanırım tek bir kalem zaten o da vatandaşın ödediği vergi. Emekli etseler ne olacak ki hocam emekliye verdiği maaş ortada, şartlar ortada. Gençlerimiz herşeyin farkında bence bu konu senin endişeleneceğim bir konu olmamalı.
Yeni çıkan rezerv yasası ile 6306 Araad kanunu birleştirilerek daha da vahim bir tablo ortaya koyuyor asrın otoritemiz hocam. Gayrimenkulunue deprem adı altında el koyup sana muadil olmayan bir yerden daire teklif edebiliyor
Doğru sözmüş. O eser ki dimdik ayakta her türlü manipülasyonlara, saldırılara rağmen. YaşasınCumhuriyet diyorum ve ilerliyorum
Doğru. O binalara ruhsat veren, oturma izni veren idareler ödemeli bence de hak veriyorum sana. Proje müelliflerini denetleyen belediyeler (o kader liyakatli ve ehliyetli kadrolu mühendisleri bünyelerinde çalıştırıyorlar ne de olsa) kaşe imza vuruyorlar. Ya da imar barışıyla kaçak binaları, ruhsatsız, projesiz yapıları bir harç ödenmesiyle bir anda usulüne uygun hale ışınlayan bakanlık da ödeyebilir.
#2023 Yıllık enflasyon (Tüik😎)e göre %64. Bak bakalım yapılan zamlar bu oranın altında mı değil mi ? Rakamlar tamamen suni olmasına rağmen bir de.
#Kamuda şirketleşmeleri mi bitirdiler :) Aksine daha da fazla arttırıdılar. İhalelere bak bakalım. Yukarıda Tuzla Deblet Hastanesini ihalesine çıkanı r de yapanı bulabilirsin netten Taşeronlaşma ve haksız sendikalaşma. O yüzde iş ve işçi mahkemeleri dolup taşmakta. Çok şükür ki büyükşehir belediyelerimiz otoriteden daha iyi bir bürokrasi örneği göstermekteler.
#Ben herhangi birşeye üzülmedim. Çünkü ben birilerine bağlı değilim :) Rızkımız, aşımız, işimiz ve ekmeğimiz Allah' ın takdiriyle direk olarak kendimizden, bilgimizden gelmekte. Dudak arasında yaşayanlardan değiliz ki üzüleliö hocam.
#6 Şubat depremi sanırım yaklaşık bir hafta boyunca bölge halkının Devlet nerede diye serzenişte bulundukları deprem bölgesinden ve depremden bahsediyoruz ?
#Diğerlerine cevap dahi vermek bence gereksiz diye düşünüyorum.
Ha bir de kent lokantalarında yemekler çoo lezzetli hocam. Bir de uygun fiyatlı ya insana değer verildiğini, sosyal be demokrat, laik bir bürokrasinin ürünü olduğu o kadar belli ki maşallaj diyorum sadece. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu sorumuza da henüz cevap vermemişsin hocam. 25 yıldır toplanan deprem vergileri neredeydi de halktan yardım parası adı altında iban istendi ?
Deprem vergileri varsa iban neden istendi ?
İban istendiyse deprem vergileri nerede ?
Bizi aydınlatır mısın ?
Hocam oraya gitme ya, "Kent Lokantası, düşük gelirli kişilerin yemek ihtiyacını karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen restoranlardır" Bilgisi geçilmiş.
Gel ben sana çook lezzetli yemekler ısmarlarım.
-
Ne endişesi?
Sigortalılık hayatın boyunca 25 yıl çalışırsın, 6000 gün veya fazla (tam bilmiyorum) 3000 Tl sigorta primi kesintin olur. Zamanı gelince 25 sene de min. 12500 TL emekli maaşı alırsın devletten. Bir koyup kaç alıyorsun?
Ya da Fransa'da çalışır 68'i bekler hakkın rahmetine kavuşmazsan kruvaziyer turuna çıkarsın emekli maaşınla :)
Genç emeklilerimiz herşeyin çok güzel farkında.
-
Olsun hocam. Bak dünden beri konuşulan nedir ?
Sosyal Devlet, Halktan yana Devlet olmak değil midir ?
Kendinle çeliştin şimdi. Herkesin senin gibi cebinde maaş kartı, aylığında eyt maaşı yok. Mesele ihtiyaç sahibi başta olmak üzere tüm halka uygun fiyatlı, leziz mi leziz, enfes mi enfes yemekleri sunabiliyor olmak.
Yine de sağ olasın teklif için diyelim :)
Hocam okuduğunu anlamada bir sıkıntın yoktur inşallah? Kolay anlaşılsın diye deprem vergilerinin dün ne olduğunu, bugün ne olduğunu, yarın ne olabileceğini Red Kitin düldülünün pozisyonu örneklemesi ile birden fazla yazarak anlatmaya çalışmışım ama...
Olmayacak gibi duruyor.
-
Ben de sana betonla harcın farkını çok manidar anlatmıştım ama sen teğet geçmiştin. Ben hala daha senden net, sağlıklı akil bir cevap alamadım. Endişen olmasın zehir gibiyimdir Allaha şükürler olsun. Dedim ya bizim kimseye ihtiyacımız yoktur beslemeler gibi 👍🏼
Hasılı, masalların zamanı çoktan geçti be hoca. Gerçeklere dönmek lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X