Şimdi Ara

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
1
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Bakanımıza katılıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

• Neyse demek ki öğrenilerek de ülkenin en kritik pozisyonlarında bürokrasi yürütülebiliyorsa, şirketler yönetilebiliyorsa demek ki üç beş kelam da edilebilir be kardeş ha ne dersin

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :)

• dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Sonra ne olacak sana söyleyeyim. O arsayı senden alacaklar aradan biraz zaman geçecek değerli arsaya çökecekler. Bu ülkede böyle yürür. Antakya, hatay kim bilir ne mağdurlar vardır.

• silistreli kullanıcısına yanıt

Ödemiyor zaten devlet. Sigorta sistemi diye birşey var. Dask yapıyorsan dairen yıkıldığında yapılacak kadar para vermeli.

70'lerde yapılan binanın yıkılmasıyla yapanı nereden bulacan? Sonra bulsan o zamanki yönetmeliğe göre yapmışsa suçu ne? Bir de sen ben bunu ödemeyeceksek devlet ne işe yarıyor? Bir insanı devlete bağlayan ne kalmış? Tamam devlet ödemesin o zaman devlette askere adam alacaksa çatır çatır parasını ödesin. Hiçbirşey bedava olmasın ama devlette fedakarlık istemesin. Ben vergimin karşılığını sorgularım. Devlet bana karşılıksız 5 lira vermiyorsa bende ona vermem.

Belki afet fonu da olabilir. Mesela belediyeler her su faturasında 10 lira bedel belirlesin bunlar fonda değerlendirilip depremde en azından binaların birazını yapabilir. Büyük depremde işe yaramaz ama az bina yıkılırsa iş görür.

• Periah kullanıcısına yanıt
    artı olarak, barajın kaldırılması zaten üniversite sınavının kaldırılması demek idi. boş olan dağ başı bölümlerden birine gir, parayla mezun ol, parayla akademik ünvan al.

tabi parayla diyorum ama işin tarikat kısmı da var. bazı üniversiteler bazı tarikatlerin yönetiminde. adamlar kadrolu akademisyen bile üniversiteye almıyor sırf o tarikat ten değil diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Beledyeler merkezi hükümetin yapamadığını yapmaya; fon bulmaya ve müteahhit, malik desteklerine gitmeye çalışıyor. Sen istediğin kadar değerli hocam faturaya ek vs fon de. Bunlara +1 ödeyeceğim her rakam farklı kaynaklara nemalandırılacaktır. Bu öyle bir dipsiz zihniyet çukuru çünkü. İşte destekçilerini görüyoruz. Çevremizde de var bunlardan örnekleri. Şey gibi bu hani 1001 torpille işe girip, kadro alan (bu arada direk satılık kadrolar var) sonra da "rızkı veren hüdadır, kula minnet eylemem" diyen tayfa bunlar. İtibar etmemek lazım.

Dask da tavan kıdem tazminatı gibi oldu. Elde edeceğin ödeme günümiz enflasyonist ortamında sana ve bize ancak banyonun fayanslarını yeniletir belki.

Eğitim gibi barınma gibi en temel hususlarda bile tek başınasın malesef

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Tabi. Kuvvetli lobicilikleri var. Şu anda bu aleniyet, resmi makamlarda mesainin güpegündüz ortasında pazarlıklara tutuluyor. Devletin malı deniz yemeyen keriz misali. Yağmacı zihniyet işte hocam ne varsa elde edilmiş tüm Cumhuriyet değerlerini hiç etmek amaçları. Çünkü kendileri de biliyor yarın bir gün rüzgar tersine dönerse ki ılık ılık estiğinin farkındalar, kendilerinin tek başlarına ekmek yiyemeyeceklerinin bilincindeler.

• O değil de üniversitede bir çalışansın; akademisyen, öğretim görevlisi, rektör, dekan, okutman, doçent, yardımcı doçent vs her neyse profesör falan. Makalesizlik, atıfsızlık nedir abi ya :)

Korkunç bir utanç kaynağı ehil bir insan için!

70'lerde de deprem kuşağındaydı ülkemiz. Örnek olur mu bilmem ama başımıza hastalık geldiği zaman farklı farklı hekimlere başvurabiliyoruz. Konut gibi çok çok ciddi kalemlerde de bu hassasiyeti önce kendimiz gösterebilmeliyiz.

1999 Marmara depreminden sonra devlet oldukça ciddi bir şekilde yapı sektörüne yönelik iyileştirmeler, düzenlemeler ve kanunlar çıkarttı.

Ayrıca dediğiniz gibi ekonomik düzenlemeler için deprem vergisini çıkartmak durumunda kalındı.

Allah önce bizi böylesine bir deprem kuşağında olduğumuz için büyük afetlerinden korusun. Sonra bu afetlere karşı yetersiz kalan ilim erbablarının! ilminden korusun.

Hukuktan yana kalalım.

• Ne yazık ki son seçimlerde kentsel dönüşüme karşı insanları organize edip belki de siyasi kampanyalarına alet eden tiyatro oyunlarını utana sıkıla hep birlikte seyrettik. Sorumluluk bölgelerinde olan vatandaşın malı mülkü, canı onların hiç de umrunda değilmiş gibi bir kanaate de varabiliyorum.

Ülkemizde deprem güvenli yapılar yapılabildiğini kanıtlamış TOKİ'nin belediyelerce nasıl da kaçak yapı statüsüne sokulduğununun linkini aşağıya bırakıyorum.

https://odunpazari.bel.tr/guncel/haberler/genel-haberler/toki-den-eskisehir-de-kacak-toplu-konut-insaati#:~:text=TOK%C4%B0%2C%20kanun%20maddelerinde%20yer%20alan,toplu%20konut%20in%C5%9Faat%C4%B1n%C4%B1%20m%C3%BCh%C3%BCrlemi%C5%9F%20oldu.

Gezdim Halep ile Şam'ı, Eyledim ilmi talep;

Meğer ilim bir hiç imiş, İlla edep illa edep..."

Yunus Emre'nin güzel bir sözü.

• Ben de güzel bir söz bırakmak istiyorum buraya. Betonarme sistemler ve 6306 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ve Kentsel Dönüşüm üzerine mesai harcıyorum. Yurtdışında da çok örneklerini gördüm.

Sözümüz Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy' a ait.

"İşleri var dinimiz gibi, dinleri var işimiz gibi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 16 Ağustos 2024; 12:26:12 >
  • Yolun sonunda dünyevi problemler bitecek ilahi sınavla ( İnananları bağlar) karşı karşıya kalacağız.

"İki kapılı bir handa (Doğum ve ölüm olduğu bilinir) gidiyoruz gündüz gece"

Demiş büyük ozanımız Aşık Veysel.

• Dünyevi işleri düzgün oldukları bilinenlerin uhrevi işleri de kolay olur inşallah.

Hayat bir gündür, o gün bugündür.

Yarın hesaba çekileceğiz (İnananları bağlar)

• Umarım deprem güvenlikli yapı yapanları kaçak yapı statüsüne sokmazlar.

Güvenebilirmiyiz?

• Çöp, çukur, çamur ile anılırlar.

• silistreli kullanıcısına yanıt

Yok ben deprem vergisini savunmadım. Madem deprem vergisi topladın o zaman insanların evini bedava yapacaksın. Yoksa ne karşılığında o vergiyi çıkardın? 70'lerde olmayan teknolojilerle bugünkü evleri yapamazsın.

Deprem olduysa oldu bu kadar senedir verilen deprem vergilerinin bir karşılığını görelim. Devlete harçlık yapsın diye para verilmiyor.

Almaya mecbur kaldığı deprem vergisiyle devlet zaten alabildiğinden fazlasını harcıyor.

Netice de evi yapan ücreti mukabilinde yapıyor. Daha düzgün ve dayanıklı yapsınlar.

Deprem ülkesindeyiz depreme dayanıklı yapılar yapamıyoruz.

Devlet daha da mı arttırsın vergiyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Deprem vergileri; deprem ve kentsel dönüşüm hariç her yere gidiyor hocam. Devletin tek gelir kalemi yurttaş vergisi zaten. Diğerleri potansiyel zarara tekabül eden (ihracat<ithalat) boş bomboş yatırımlar. İşte garantili hastaneler, köprüler vs..

Yetmiyor bugün de zamlandı geçişler, şuraya ekleyelim.

• 2023 Üniversiteler Sıralaması

İçler acısı, aslında asrın otoritemiz apartmanlarda akademik hayatlarına devam eden üniversitelerimizin apartmanlarını kentsel dönüşüme sonra da zihinsel dönüşüme sokmalı.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.