Şimdi Ara

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
1
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani harcları falan arttırsınlar hocam o zaman.. ösym sistemi kesinlikle öğrenci potansiyeli ölcmez.. Hatta bu sistemi kullanarak, cok fetöcü, fethullah dershanelerinden sınav sorularının kopyalarını daha cıkmadan önce calısarak, haksız yere oraya buraya yerlesti yıllardır.. Hic kopya cekilmese bile bu matematik testi cözme yetenegidir, belli kalıp sorular üzerinden üstelik.. o testleri cözenler bence matematik bile bilmiyorlar.. sadece soru cözmeyi ögrenmis oluyorlar o da belli soruları.. farklı bir soru tipiyle karsılassalar avel avel kağıda bakarlar.. bu sacmalıkla hukuk fakültesine adam alınır mı?

Matematigi mühendis olmak isteyen cözer, doktor olmak isteyen kimya ve biyoloji cözer, hukuk okumak isteyen sözelden girer bunların kafa garip gercekten.. bana göre o sınavlar bile olmamalı ancak madem sınav olacak matematigi mühendis olmak isteyene soracaksın, ezber yapacak adamların trigonometriyle falan nasıl bir alakası olabilir gercekten..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam dediklerinizde haklısınız. En temel mesele bu olmasına rağmen asrın otoritemiz bunu bile beceremedi. Sözüm ona, Yks sınavında zaten 150-180 olan baraj ki bu elinin parmakları olan herkesin geçebileceği bir barajdı. Bunu bile kaldırdılar. Bazı arkadaşlar ezbere konuştuğundan bu yanlışı da düzeltmek istedim. Bir sistemin başarısız olmasını istiyorsan onu istikrarsızlaştırman gerek. Her yıl değişen sistemler ve müfredatlar da buna örnek değil midir ?

Hasılı, eğitim şart. Hatta Celal Şengör Hocamızın dediği gibi eğitimi zorla yaptıracaksın. Çünkü bazı provakatörlerin üstüne bir de eğitimsiz cahil cühela tayfanın cehaleti sizin benim yaşamımızı etkiliyor malesef.

Yine hasılı, kalite ve başarı işi bilen insanlarla gelir ve kalıcı olur.
    Eğitimde de ekonomide de başarısızlığın yegane sebebi budur, beceriksizliktir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes üniversite okumak zorunda değil; ara insan gücüne de vasıfsız adama da ihtiyaç var. Sen mülteci doldurup ülkeye bu açığı eşgallerden kapatmaya çalışırsan, ülkenin her yerine gerekli gereksiz apartman üniversiteler açıp herkesi diploma sahibi yaparsan ?

Nerede çokluk, orada bokluk ...

• Öğrenciler, gençlerimiz okuduğunu anlayamıyor idrak edemiyor. Bazıları, barajdan eğitim özgürlüğünden bahsediyor. Asrın otoritemiz kendi devlet eğitimine güvense dershaneler, özel okullar artış gösterir mi ? İnsan özel eğitime talep verir mi ?

İşte tam burada yine aynı senaryo...Rant meselesi

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :)

• dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Linkte ki akademik endekse bakabilirsiniz. Araştırma Görevlisinden Profesörlüğe kadar olan yaklaşık 800 akademisyen içerisinde toplam öğretim üyelerinin arasında 159. olmuş. Altında kaldığı daha düşük akademisyen kadrolarının üstüne daha gayret göstererek çıkabileceğini düşünüyorum.

İkinci üniversitesini de okuyup alanında daha dinamik kalacağını da söyleyebilirim. Binaları karşı karşıya:)

World Scientists Citation Rankings 2024 (adscientificindex.com)

• Asrın otoritemizin bürokratlarının özel okullara, vakıf üniversitelerine, mütevelli heyetindeki iş ilişkilerine bakınız mesela. Nun okullarından tutun da Pensilvanya üniversitelerine kadar. Ne istediniz de vermediler ?

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :)

• Asrın Rektörleri

İçler acısı ..

Iste diyorum üniversiteye herkesi alsınlar okumak degil, okuduktan sonra o alanda calısabilmek eleme yöntemi olarak kullanılmıs olur. Hem de düsünün BIM kasiyeri mesela doktor, fakat avel oldugu icin is bulamamıs, ya da isten atılmıs, kasiyerlik yapıyor.. Gercek eleme böyle olur..

Yoksa avelin biri gitti testleri cözdü, tıp fakültesinde de ezberledi, simdi bu aveli devlet ise yerlestiriyor, önüne hasta atıyorlar.. Yetistir milyonlarcasını mesleği beceremeyen, zaten gitsin kasiyer olsun.. Bence bu sorunun sebebi üniversitelerin bu sekilde adam alması.. Gereksiz adamlar oralara yerlesiyor gerekli adamlar dershane parası bulamadıgı icin avellerin yerine amele oluyor..

Sovyet ülkelerinde böyleydi bence en güzel sistem bu.. Her Rus mühendis, doktor falan yani.. Ne güzel her Türk mühendis doktor avukattır deriz..

• Bugün yaklaşık 900 bin kadar nüfusu olan şehrimde ki üniversite sayısı üç (3) oldu.

Sadece birinde 800 kadar akademisyen ordusu, çalışanları ve öğrencileri ile inanılmaz dinamik bir şehir haline geldi.

Yeni açılan uçak mühendisliği bölümü öğrencilerinin yaptığı roket, füze, küçük uçaklar projelerini ve uygulamalarını görmenizi isterim.

Tüm bunları yaşayarak devletimin neden hemen hemen her şehire üniversite kurabilme cihetine girmeye çalıştığını daha iyi anlıyorum.

Akla, İlme değer veren hükümetler bu işlere çok emek verip çok kafa yorduklarını görüyorum.

Büyüklerine sor bakalım köyünde eğitmenler (öğretmen değil) ile köyde tek sınıfta kaç çocuk okumuşlar? 50 yılda nereden nereye.

Hocam bu dediğinde bir paradoks var. Dediğimize çıkıyor Behçet hocamızın da dediği; ya giriş zorlaşacak ya da çıkış. Herkes girebiliyor, herkes çıkabiliyorsa verilen eğitim demek ki içi boş, mesnetsiz bir eğitim. Bu gibi özellikle Fen Bilimlerinde üniversite yani devlet sana en temel donanımı verevek ki sen kendi çabanla kendini daha da geliştirip en iyi yerlere gelebilesin.

Herkesin sözüm ona tahsilli olduğu dediğin sistemde ayrıca mesleklerin ve tahsillerin, diplomaların da değerini zaten otomatikman düşürmüş olursun. Gerçekten alanında uzman kişileri alanında uzman olacakları ve istihdam edilecekleri; arz-talep dengesini ve açık işgücü planlamasıa göre tabi ilerlesen bunlar zaten olmaz.

Bu ülkede köy enstitülerini kapatmadılar mı ?

• Ben burda sözüm ona ismi lazım değil bazı arkadaşı kale almıyorum. Onun görevi açık belli. Kendi kendine devam etsin, engellemicem de :)

Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak motoru fabrikasından tutun, kağıt fabrikasına, tütün fabrikasından tutun, iplik fabrikalarına kadar her alamda üretim arşa çıkmıştı. Bunları üreten, yöneten idari ve parlak zeka köy enstitülerinin ve dönemin korkunç dinamik, parlak otoritesinden kaynaklıdır. Şimdiki dışa bağımlı olup kendi tabanlarını dolandıran bir zihniyet değildi

Tamam iste mesleklerin değeri düsecek.. Zaten meslekler değerli sayıldıgı icin aveller test cözmeyi öğrenip yerlesiyorlar.. Test zaten bir seyi ölcmedigi icin gereksiz adamlar o bölümlere yerlesiyorlar ve esas kaos o zaman yasanıyor..

Benim sistemimde yani sovyet sisteminde, aveller de, kafası calısanlar da aynı sekilde üniversiteye kabul edilecekler ve okullarda da hakkıyla ders gecilecek bu sekilde düzenleme yapılacak ve bunlar mezun olabilecekler..

Haydi diyelim okullarda haksız ders gectiler ancak sonra kim avel, kim o meslekte iyi, buna uygulama karar verecek..

Meslekte barınamayanlar atılarak elenecekler.. Böylelikle doktor olmak, mühendis olmak, avukat olmak değersiz olacak meslekler değil bunu uygulayan kisiler değerli olacaklar yani aveli avel olmayandan böyle ayıracagız yoksa test cözerek oralara yerlesenlerin avel olup olmadıgını bilmeden yerlestiriyorlar özellikle tıp konusunda, mezun olunduktan sonra mecburi hizmet oldugu icin oradan mezun olmus biri avelse bunun feci sonucları oluyor..

Üzerine çok düşünülmesi gerekenbir yöntem sizinki. Mali açıdan da işlevsellik açısından da.

Sen bilmezsin de büyüklerine sor bak Doktora dahi yapmamış bir gecede 80'lerde yasa ile Doç. ve Prof. olmuş akademisyen ordusunu. Şöyle ayırt edebilirsin Prof. Meherrem Asder yazar. Dr. ünvanları yoktur.

Bu devlet bugünlerden bugünlere geldi. Topu topu 40 sene kadar.

Celal Şengör'ün konuşmalarını takip edersen kendini Jeolog olarak tarif eder. Ülkemizde lisans yapan Jeologlar Jeoloji Mühendisi olurlar. Nasıl mı? Rahmetli hocam şu anısını anlatmıştı; Rahmetli Kenan paşaya cumhurbaşkanlığı döneminde efendim bizi de mühendis yapın ricasında bulunmuşlar. Tamam demiş, bitti gitti :)

Kamuda Fizkçi maaşı farklı Fizik mühendisi maaşı farklı.

Atıf "0" rektör olanlar dokora öğrenimleri süresince zaten akademik makalelerden bol bol yazma durumlarındalar. Gönüllü ve mecburlar, akademik ünvan kriterleri vardır.

Ben senin eserinde şu değeri izninle kullanabilirmiyim? Evet, atıf olarak bana döner:)

Dünya hızla ileri gidiyor. Rahmetli Demirel'in dediği gibi dün dünde kaldı:)

Bugün insanı kafasının üstünde ki nesnelere bakan zihniyet de bir daha hortlamamak mezara yollandı.

Google arama motoruna "İkna Odası" yazsana? Ne güzellikler göreceksin merak ediyorum.

Ardında "Katsayı zulmü" yaz takip et.

Çıkarımda bulun okutmak isteyen ve okutmamak isteyen kim?

• Adam ideolojik ve yanlı yazı yazmaktan şeffaf, net, açık ve harbi olamıyor. Profil resmini bir yerden gözüm ısırıyor sanki. Tahmin ettiğim kişiyse sanırım aynı kafadalar.

Ancak avel eleme konusunda cok etkili olacagını düsünüyorum..

Özellikle sürekli tıp mesleginden bahsediyorum.. Cünkü bunun sağlam is garantisi var.. Yani oradan mezun olan birine, devlet hemen hazır is imkanı ve yüksek maas sağlıyor.. Paranın ve itibarın kokusunu alan aveller, ne yapıp edip o testleri cözüyorlar, olmadı mı 3 kez deniyorlar, 5 kez deniyorlar, eskiden fethullah dershanesi FEM'e gidiyorlardı yine olmuyorsa bu sefer disci oluruz muayenehane acarız zengin oluruz diye puanı alamaslar da, bu sefer, disci olmaya calısıyorlar fakat o testleri cözmüs olmaları ve ezberleyerek gectikleri dersler, bence hastaların hayatını riske atıyor..

Bu yüzden sınav değil uygulama önemli.. Meslege yönelik sağlam bir eğitim icin herkese sans vereceksin ve kim avel kim degil öncelikle üniversitede göreceksin, sonra da meslek alanında yani mezuniyetten sonra uygulama sahasında bunları göreceksin..

Yani elinde 1 milyon adam varsa, hepsinden sadece en iyileri hayatta kalmıs olacak, hayatta kalmak yani meslekte kalmak anlamında.. Bu sekilde meslege verilen değeri, yani para kokusu ve test cözerek erisilebilen sözde itibarı bilerek değersizlestirmek, bu konuda bence ise yarayacak cözümdür.. Bu bir kaos ortamı gibi görünse de kaostan düzen olusacak..

Bilgisayar programlama isi de bunun gibi.. Mesela bu meslekte, iyi programlayabilen, ancak tahsilsiz adamlar da, cogu zaman değer görüyor, cünkü uygulama önemli.. Kimin üniversite ortamında ne okudugu sahsen beni enterese etmez, yazabiliyorsa, ilkokul mezunu adamı da alırım.. Mesleki uygulama ve meslekte basarı en önemlisidir.. Elbette tıp bilgisini sadece üniversiteden edinebilirsin ancak sadece teorik bilgi yeterli degil bu meslek alanında uygulamalı test edilmeli diyorum.. Öncelikle fazla sorumluluk gerektirmeyen basit tıbbi uygulamalarda kullanırsın sonra beceremiyorsa meslekten atarsın..

Yoksa sacma sapan adamlar o bölümlere girmeye devam ederler hepsi girsin sadece becerebilen kalsın diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Ağustos 2024; 13:1:11 >

• İnsanımızı okutmamak için takdir edilesi çabalarla yazılar kaleme alıyorlar.

Ya da kendi zihninde kini okumaya layık görebiliyor.

• Bu iş bu kadrolarla ve bu liyakatsiz, ehliyetsiz kamu kurumlarıyla olmaz, olamaz. Baştan ayağa kadar yönetilemiyor tüm süreçler malesef. Allah' ın izniyle erken bir seçim söz konusu olacaktır. Aziz Milletimiz bu değişime meşale yakmıştır. Her türlü provakatörlere, manipülasyonlara ve spekülasyonlara gereken cevabı yerel seçimlerde vermiştir ve genel seçimlerde de verecektir. Günaydınlar olsun ..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.