Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.507
Cevap
39
Favori
405.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıl sonraki beklentiye baksanıza 163.31 dolar, bittik abicim biz bittik,
    bugün yarın güzel bir ayar yaparlar pompalara
  • Vezir hocam durumun bu derece farkında olan birisi olarak ne yapacağız diye sormuşsunuz.

Ben şu anda bir oluşumun içerisindeyim. Kanada'lı bir grupla beraber Dünya'daki birçok ülkede faaliyet gösteren "relocalization" yani Türkçe'si "yerelleşme" diye tabir edebileceğimiz bir grubun ilk tohumlarını Türkiyede atmaya çabalıyorum.
    Grubun amacı mümkün olduğunca yaşadığımız noktaya yakın (yerel) bulunan enerji, yiyecek ve eşyayı kullanmaktır. Böylece yerel enerji güvenliğimizi sağlamak, yerel ekonomimizi güçlendirmek, çevresel koşullarımızı ve sosyal birlikteliğimizi güçlendirmek gibi bir dizi amacımız var.

Daha ayrıntılı olarak ileride yazacağım çünkü şu anda emekleme dönemindebile değiliz. Bir internet sitesi dekurmayı planlıyorum. Böylece en azından bilinçli insanları bir amaç uğruna bir araya getirmeyi ve ufakta olsa birşeyleri değiştirebilmeyi planlıyorum.

Bu küçücük fikir ve yazı bile sizlerde bir kıpırtı başlattıysa herkesi işin bir ucundan tutmaya davet ediyorum.

• İyide bizim millet zamı yedikçe coşuyor.Sabahları trafikte bir azalma olmadığı gibi artış var.Bazen boşuna bağırılıyor hissine kapılıyorum.
  • Allah sonumuzu hayır getire
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zizim

Vezir hocam durumun bu derece farkında olan birisi olarak ne yapacağız diye sormuşsunuz.

Ben şu anda bir oluşumun içerisindeyim. Kanada'lı bir grupla beraber Dünya'daki birçok ülkede faaliyet gösteren "relocalization" yani Türkçe'si "yerelleşme" diye tabir edebileceğimiz bir grubun ilk tohumlarını Türkiyede atmaya çabalıyorum.
    Grubun amacı mümkün olduğunca yaşadığımız noktaya yakın (yerel) bulunan enerji, yiyecek ve eşyayı kullanmaktır. Böylece yerel enerji güvenliğimizi sağlamak, yerel ekonomimizi güçlendirmek, çevresel koşullarımızı ve sosyal birlikteliğimizi güçlendirmek gibi bir dizi amacımız var.

Daha ayrıntılı olarak ileride yazacağım çünkü şu anda emekleme dönemindebile değiliz. Bir internet sitesi dekurmayı planlıyorum. Böylece en azından bilinçli insanları bir amaç uğruna bir araya getirmeyi ve ufakta olsa birşeyleri değiştirebilmeyi planlıyorum.

Bu küçücük fikir ve yazı bile sizlerde bir kıpırtı başlattıysa herkesi işin bir ucundan tutmaya davet ediyorum.

Ustam çalışmanızın detaylarını bilmiyorum. Ama Türkiye için konuşursak yerel enerji kaynaklarını düşünmek bana çok kısıtlı geliyor. Yani mesela diye çoğaltacağımız birşeyler göremiyorum.

Yani bir Birleşik Devletlerden örnek vermek gerekirse insanlar doğru düzgün ulusal gazetelere bile bakmıyorlar herşey yerel özellikle güney eyaletlerde ve doğu yakasında...

Beni danışmanlık şirketim var genelde yatırımlar ve büyük finansal krediler üstüne çalışıyoruz. Global & Company Danışmanlık adındawww.companydanismanlik.com adresinden inceleyebilirsiniz. İlişkiler konusunda desteğe ihtiyacınız olursa özelden yazabilirsiniz ne olursa yardım etmek isterim.

• maşallah maşallah nazar deymesin hiç düşmüyor
    AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA
  • Ulan en sonunda tüplü bis126 aldıracaklar bana
  • quote:

Vezir hocam durumun bu derece farkında olan birisi olarak ne yapacağız diye sormuşsunuz.

PM Kutunuza bakabilirmisiniz.

• espritlotus kardeşim pm cevaplandı. Cömert teklifinden çok etkilendim. Umarım beraber birşeyler başarabiliriz.

Numan06 arkadaşım grubu ve siteyi şu 1-2 hafta içerisinde bir oturtabilirsek sizleri ve forumdaki herkesi haberdar etmek hem de beraberce bu yolda yürümek isterim. Yardım talebinizi geri çevirmedim, oturduktan sonra mutlaka desteğinize ihtiyacımız olacaktır. Teşekkürler.
  • Bi yanlışlık olmasın hala zam gelmedi.
  • evet hala zam gelmedi varili 126 dolar ama hala zam yok, ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: Falcon5555

Bi yanlışlık olmasın hala zam gelmedi.

Ya ağzınızı hayıra açın,kaşınmayın arkadaşlar.Bi kulağımızın arkası kaldı,o bare kalsın
  • belkide dedimiz gibi direk litresini 5ytl yapabilirler ondan bekliyor olabilirler
  • Walla biz kaşınsakta kaşınmasakta adamlar yapıyor
  • 1 aydır zam gelmedide anormal bir durum var ortada..
  • yuci bunu en son dediğinde 3 gün sonra oturaklı zam gelmişti,hatırlatırım.
    bu yakıt işi canımı çok sıkıyor her gece acaba sabaha ne kadar zamlanacak veya yeni zam yapacaklar mı diye düşünerek geçiriyorum.Yanlış anlamayın bunu sadece kendim için değil,herkes açısından düşünüyorum.Çünkü yakıta zam demek a'dan z'ye her şeye zam demek.Ben arabaya az binerim sorun değil,ama eve ekmek,pirinç,şeker,çay,sebze,mama v.b.almak zorundayım,zorundayız.Asıl benim ve milletimizin belini büken nokta burası
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

yuci bunu en son dediğinde 3 gün sonra oturaklı zam gelmişti,hatırlatırım.
    bu yakıt işi canımı çok sıkıyor her gece acaba sabaha ne kadar zamlanacak veya yeni zam yapacaklar mı diye düşünerek geçiriyorum.Yanlış anlamayın bunu sadece kendim için değil,herkes açısından düşünüyorum.Çünkü yakıta zam demek a'dan z'ye her şeye zam demek.Ben arabaya az binerim sorun değil,ama eve ekmek,pirinç,şeker,çay,sebze,mama v.b.almak zorundayım,zorundayız.Asıl benim ve milletimizin belini büken nokta burası

• Yarın arayıp hatırlatmak lazım...

Belkide Kel sağı solu satmaktan zam yapmayı unutmuştur.

Not. Yakında vergi koyacaklar ya onu zam niyetine yutturacaklar onu bekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 11 Mayıs 2008; 23:43:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

yuci bunu en son dediğinde 3 gün sonra oturaklı zam gelmişti,hatırlatırım.

değerli kardeşim söylediklerinde haklısın,
    ben ve zam gelmedi diye yazan diğer arkadaşlarda zam gelmesini elbetteki senin kadar istemiyoruz,
    bizim burda söylediğimiz zamlara olan tepkimizin şaka yollu ifadesi,
    2 gece üst üste toplam 20 kuruş zam geldiği gece sinirden uyuyamadım gerçekten(abartmıyorum),
    belki pompa fiyatları umrunda olmayan piramitin en üstündeki kişiler için zam haberi hava durumu haberi gibi gelebilir ama ben piramitin altında kaldığım için hergün pompa fiyatlarına bakıyorum(kader utansın)

• Pm yeni bakabildim. Bir katkım olursa katılmak isterim.Zaten petrol fiyatlarına yapabileceğimiz birşey yok bu olay çok büyük ve global bir iflasın etkisiyle oluyor. Yani tüketerek ,üretimi artırmayı bir ekonomi politikası yapan başta amerika ve yandaş ülkelerin G8 20.yüzyılda dünyaya empoze ettikleri bir çağın kapanışının ilk sinyalleri.

Tüketim eğer sonsuz kaynaklar içinde yaşıyor olsak ve geri koyabileceğimiz birşey olsaydı belki mantıklı veya pratikte çalışabilecek bir sistem olurdu.İsraf ne dinimizde ne de hiçbir inanışta kabul edilemeyecek bir kavram.Çünkü sınırsız gibi görülen herşey esasında hasas bir dengenin ürünüdür.Bunu dünya daha yeni yeni anlamaya veya algılamaya başladı.Dünyamızın yeni oluşan tüketime dayalı yaşama dayanmaya tahammülü kalmadı.Belki bazı izole yerler bu durumu bugun hissetmiyor olabilirler.Ancak bu yeni durumdan kaçış yoktur.

Doğanın vereceyi cevabı iyi algılamak ve tedbir almak lazımdır yoksa doğa dengesini kendi yaratır .Tüm insanlık bunu çok ağır bir bedel ödeyerek öğrenir.Zaten öğrenmektedir ama bizler halen yeni dünyanın kurallarını duymak istemiyoruz.Bu yüzyıl verimli enerji ve geri dönüşüm adınba ciddi ve sıkı kuralların konulduğu bir yüzyıl olacaktır.H,çbir ülke ne kadar zengin olursa olsun enerji kaynaklarını fdilediği gibi kullanamayacaktır.Kalınma hızını kendi denetlemeyecek ve istediği ekonıomik politikaları uygulamayacaktır.Bugun için biraz hayalperest veya belki çok ilerici bir görüş olabilecke bu sözlerim zaman içinde anlaşılabiler düzeyde ilgi görecek ve birçok ülke bir araya gelerek merkezi ekonomi uygulamasına dönmek zorunda olacaklardır.Büyük ütotip sözler sarf ederek sizleri bir idealist noktaya görtürmek değil amacım.Ancka bazı şeyler istiyerek bazıları da zorunluluktan olur. Dünyamızın insanlık tarihini bilenler için büyük dönem değişikliklerinin veya geçişlerin isteyerek değil ama zorunluluk dolayısıyla olduğunu göreceklerdir.Bizim çağımızdaki zorunluluk kırbacını petrol fiyatları yapacaktır.petrol ortak enerji kaynağı olduğuna göre ortak bir kaos ve zorunluluk etkisini getirecektir.yani hiçbir ülke ben ülkemi şöyle yönetirim vaya petrol ve enerji fiyatları desteklerim diyemeyecektir.Ortak bir ekonomi ve tüketim politakası yapılması zorunlu bir hal almıştır. Bu konu çin veya hisdistanın merkezi kalkınma programına bırakılmayacak kadar ciddi ve vahimdir.Tüketimi frenlemek için petrol fiyatlarının yükselmesi belki anlıkolarak dünya üzerinde bir etki yapar , ancak esas enflasyon artışı nedeniyle talep daralmasını getirecek bu yeni durum , arz talep dengesini olumsuz etkileyerek resesyon yaratacaktır.Zaten yaratmaktadır.

Gelelim kişisel olarak bu yeni koşulda bizim veya bizden sonraki nesillerin maruz kalacağı durum nedir.Aslında her ürün tek tek gözden geçirilerek daha verimli olanları piyasada yer bulacaktır.İlk cep telefonununuzu veya bulaşık makinaların ne kadar enerji tükettiğine bakınız.Birde şimdiki durumunu veya pazardaki ürünlere bakınız.her şeyde verimli cihazlar yeni pazar payı bulmakta ve piyasayı yönlendirmektedir.Aynı durum araçlarımızda da geçerlidir.Daha az yakıt kullanan araçlar daha fazla talep görmektedir.Bu konuda başta amerikanın başını çektiği emisyon sınırlandırıcı kanunlar ile çok küçük iyileştirmeler yapılmaktadır.
    Ancak devrimsel geçiş yapılması zoruri bir hal almıştır.Bu da elektrikli veya sıfır emisyon tüketen araçlar olacaktır.Buna gelişmiş ülkeler hızlı geçiş yapamıyorlar çünkü bugunki teknologilere çok para yatırmış durumdalar ama bir ülke veya ürün pazarda yeni bir yer bulursa , geçiş hızlı olabilecektir.

İlk yapılması gereken araçların ağırlıklarının yarı yarıya düşürülmesi olacaktır.Bunun için gövdede çelik dışında komposit malzemelerden dayanıklı materyeller geliştirilmesi zaruri olacakır. 500 kg civarında bir araç tüketimde çokiyi bir değer yakalaması mümkündür . darbe testlerini geöen yeni gövde ve şaşe hafifi ve dayanıklı geri dönüşebilen teknoloji şartlarını taşıyor olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: espirtlotus

quote:

PM Kutunuza bakabilirmisiniz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.