Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.507
Cevap
39
Favori
405.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizinde dediğiniz gibi araçların kilosu hafifletilmeli,
    hızları sınırlandırılmalı motorları küçültülmeli belki,
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

hocam gerçekten çok haklısınız,
    sizinde dediğiniz gibi araçların kilosu hafifletilmeli,
    hızları sınırlandırılmalı motorları küçültülmeli belki,

Devlet şuanda ona mecburi olarak teşvik ediyor zaten.

4000 motor bir arabanın vergisi 7.800 YTL
    1600 motor bir arabanın vergisi 580 YTL
  • aslında araçların ağırlıkların azaltılmaının birçok pozitif etkisi olacaktır.

1- daha küçük motor ile yakıt tasarrufu sağlanacaktır

2-Daha az emisyon tüketimi olacak ve çevre aöçısından biraz daha vakit kazanılmış olacaktır.

3- Vergi koyarak bir sınırlama getirilmesi belki ülkemiz için biraz kısıtlayıcı olacaktır ama unutmayalım ki avrupa ve ABD nin miili geliri dolatyısıyla tüketim çılgınlığı açısıdan daha büyük ve daha güçlü motorları alabilenlerin sayısı arttığı için sonuç değişmemektedir.Kesin olarak üst sınırlar konulmalı ve araç hacmini v ebüyüklüğünü sert şartlar ile sınırlamak mümkün olmalıdır.Zenginler ve zengin devletlerin dünyanın kaynaklarını sömürmesi engellenmelidir.

4-Daha az araç ağırlığı üretiminde daha az enerji harcanması demektir.Araçların 2 tür enerji tüketimi söz konusudur.Birincisi araç üretilirken fabrikanın tek bir arça için harcadığı enerji ve bu hammeddeyi çıkarmak ve işlemek için çelik fabrikalarının harcadığı ve dolayısı i,le kirlettiği çevre faktörüdür.

İkinci ise sürücünün harcadığı yakıt ve sarf malzemeleri için harcadığı enerjidir.Biraz dikkat edince ikisinin içiçe olduğu görülecektir.

5- Araç ağırlığının azaltılması ile özellikle şehir içi kullanımda yakıttan ve çevre kirletilmesinden büyük tasarruf sağlayacaktır

6-Daha haiffi araçların güvenlik testleri geçmesi daha kolay olacaktır.Bu nedenle çevrenizde 500 kg üstünde bir orta sınıf araç kalmadığında yaralanmalar ve ölümcül kazalar hızla azalarak bu alanda yetişmiş insan kaynağımızın israf edilmesinin de önüne geçilecektir.

7-En önemlisi de birim km balışa harcanacak enerji düşeceği için araçlarımız daha verimli olacaktır.

• tabi 700-800 kilo bir aracın yanından kamyonda geçirmemek lazımki yoksa mazallah kötü şeyler olabilir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

yuci bunu en son dediğinde 3 gün sonra oturaklı zam gelmişti,hatırlatırım.
    bu yakıt işi canımı çok sıkıyor her gece acaba sabaha ne kadar zamlanacak veya yeni zam yapacaklar mı diye düşünerek geçiriyorum.Yanlış anlamayın bunu sadece kendim için değil,herkes açısından düşünüyorum.Çünkü yakıta zam demek a'dan z'ye her şeye zam demek.Ben arabaya az binerim sorun değil,ama eve ekmek,pirinç,şeker,çay,sebze,mama v.b.almak zorundayım,zorundayız.Asıl benim ve milletimizin belini büken nokta burası

değerli kardeşim söylediklerinde haklısın,
    ben ve zam gelmedi diye yazan diğer arkadaşlarda zam gelmesini elbetteki senin kadar istemiyoruz,
    bizim burda söylediğimiz zamlara olan tepkimizin şaka yollu ifadesi,
    2 gece üst üste toplam 20 kuruş zam geldiği gece sinirden uyuyamadım gerçekten(abartmıyorum),
    belki pompa fiyatları umrunda olmayan piramitin en üstündeki kişiler için zam haberi hava durumu haberi gibi gelebilir ama ben piramitin altında kaldığım için hergün pompa fiyatlarına bakıyorum(kader utansın)

Yanlış anlaşılmışım ben sana tepki göstermedim.Aynı şekilde diğer konudaki olayı espirili bir şekilde hatırlatmak istemiştim.Ama yazmaya başlayınca işin espirisi kaçtı,canımı sıkan gerçekler ortaya çıktı.İstemeden kalbini kırdıysam özür dilerim.

• yok arkadaşım, ne kalp kırması kötü bişey demedinki zaten,
    insan yazıda hissiyatını tam anlamıyla aktaramıyor, mimik olayı olmadığı için,
    zaten forumdaki düzeyli uslubunu ben biliyorum,
    sorun yok
    zamsız günler
  • DURMAK YOK ZAMMA DEVAM , yeni vergilerde geliyormuş bundan sonra kimse durduramaz saten
  • Ne zaman bu borçlarımız biter o zaman akaryakıt fiyatları normale döner. Bu 30-40 yılın siyasetçilerinin kazığıdır bize.
  • Ben demiştim arkadaşlar.Bu geceden itibaren eurodizel pompa fiyatı 9 ykr. zamlanıyor.
  • zam haberi doğru

pompa fiyatlarına bakmak için http://www.bp-wcm.com/araclar/akaryakit/admin/tabloson.asp

14.05.2008 itibariyle İstanbul ilinde akaryakıt fiyatları

Süper Benzin : 3,33
    95 Oktan : 3,37
    97 Oktan : 3,44
    Motorin 7000 : 2,98
    Motorin 1000 : 3,01
    Eurodiesel : 3,19
    LPG : 1,80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 13 Mayıs 2008; 22:30:04 >
  • caddelere baktımmı hep tıklım tıklım arbalarlan,böyle dünyaya benzin yetismez.
    Zaten yakıt fiyatları daha 1,5-2 kat olması beleniyor 1-2 sene sonra.

Ben aslında araba sürmeyi cok seven birisiyim ama yakında bir iş arıycagım.
    Gezilerimide artık motorsikletlen yapıyorum arabaylan degil,gerçi İstanbulda oturanlara tavsiye etmem motorsiklet sürmeyi.. pek kültürlü adamlar sürmüyor arabaları,ezilirsiniz falan.
  • Hemen üstünüzdeki topicte eğlenmek için aylık 800-900 ytl benzin parası verenler var. Benzine zam gelse nolur, gelmese nolur...
  • akaryakıt fiyatlarının yükesek olmasının başlıca nedeni, devletin direkt vergileri toplama becerisinden yoksun olmasıdır. Bir ülkede kişi ve özellikle kurumların elde ettiği gelirin tam olarak denetlenememesi sonucunda vergilerin toplanamaması sebebiyle devletin kaynak yaratmak amacıyla tüketime dayalı vergileri artırması kadar doğal bir şey olamaz.

Yakıt fiyat artışlarına bakmayın ey ahali, daha dün ve evvelki gün açıklanan büyük kurumların ve esnafın ortalama gelirlerine bakın. Altında en az C segmenti bir araç olan ortalama kuyumcunun geliri açlık sınırının da altındaysa, ya da altında en az D segmenti bir araç olan ortalama iş adamının aylık geliri yoksulluk sınırının altındaysa o ülkede benzin 4 lira da olur 5 lira da…

Güzel ülkemizin devletinin en önemli geçim kaynağı %70e yakın oranda dolaylı vergileri oluşturmaktadır, kalan kısmın da önemli kısmı sabit maaşlı geçinen ve ortadirek olarak tabir edilen zümreden alınmaktadır. Yani bu kişiler daha ellerine maaşları geçmeden vergilerini ödemektedir. Canım devletim de bu durumu düzeltmek yerine dolaylı vergilere konu olan ürünlerin fiyat artışlarını koz olarak kullanmakta ve dış piyasada vergisi ürün fiyatına %10 zam geldiğinde iç piyasada vergili olarak %20 artırmayı seçmektedir. Işte o zaman verginin en temel prensibi olan ‘gelir’e gore alınması yerine, harcamaya gore alınması durumu ortaya çıkmaktadır. Yani, klasik deyimle, aylık geliri 10 bin lira olan bir kişi ile aylık geliri asgari ücret olan bir kişinin verdiği dolaylı verginin aynı olması durumu ortaya çıkmaktadır.

Yoksulluk sınırında yaşayan iş adamı ve açlık sınırında yaşayan kuyumcu kardeşimiz de altlarında C ve D segmenti araçlarla zaten vermeleri gereken vergileri dolaylı vergi oalrak verdiklerinden tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş bir halde mutlu mesut yaşamaya devam etmektedirler. Onlar sınır altında yaşadıklarından zamlar gelirlerini pek etkilememektedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: saberiks

Ne zaman bu borçlarımız biter o zaman akaryakıt fiyatları normale döner. Bu 30-40 yılın siyasetçilerinin kazığıdır bize.

• araba insanın kanını emen vampir gibi
  • haberi buldum, benzin zamlarını burda arayalım, çünkü borçlarımızı bu şekilde bitirebiliriz, bu şekilde ekonomik açıdan daha zengin hale geliriz, bu şekilde dünyadaki yakıt fiyatları Türkiyedeki yakıt fiyatları aynı seviyeye gelir, başka şekilde değil….

Doktorlar, avukatlar 'açlık sınırında'

Gelir vergisi beyannamelerine göre, iş adamları ile doktor, avukat ve mimar gibi serbest erbabı ve rant geliri olanlar, 81 ilde 'yoksulluk', 63 ilde ise 'açlık sınırının' altında bir yaşam sürüyor.43 ilde beyan edilen gelirler, asgari ücrete de yetişemiyor.

ASGARİ ÜCRETLİ KADAR KAZANMAMIŞLAR

Bu arada ortalama beyanlar, 81 ilin tümünde beyannameli gelir vergisi mükelleflerinin yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürdürdüğünü ortaya koydu. Hiç bir ildeki ortalama kazanç tutarı, Türk-İş'in Nisan sonunda ilan ettiği 2 bin 336 YTL'lik yoksulluk sınırına ulaşamadı.Aynı şekilde, 81 ilin 63'ünde beyan edilen kazançlar, 717 YTL'lik açlık sınırının da altında kaldı.

Sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Aydın, Denizli, Zonguldak, Balıkesir, Manisa, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Muğla, Adana, Ordu, Kocaeli, Trabzon ve Çanakkale'deki mükellefler, açlık sınırının üstünde gelir bildiriminde bulundu.

43 ilde beyan edilen gelirler, 2007'nin 2. yarısında geçerli olan brüt 585 YTL'lik asgari ücret kadar da olamadı.Açlık sınırını aşan 18 ilin yanı sıra Afyonkarahisar, Edirne, Hatay, Samsun, Bilecik, Bolu, Antalya, Uşak, Kırklareli, Isparta, Mersin, Bartın, Tekirdağ, Tokat, Konya, Sinop, Sakarya, Karabük, Malatya ve Kütahya'da asgari ücretin üzerinde ortalama beyanda bulunuldu.

• herşey vicdanda bitiyor...
  • evet malesef bir avuç insanın elindeyiz.
    quote:

herşey vicdanda bitiyor...
  • quote:

araba insanın kanını emen vampir gibi

Amerika'da, meksika'da falan benzinin litresi 1ytl bile değil, araba fiyatları da buradaki fiyatların yarısı. Arabalar mı emiyor kanımızı yoksa bu vergileri koyanlar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardatun

quote:

araba insanın kanını emen vampir gibi

Amerika'da, meksika'da falan benzinin litresi 1ytl bile değil, araba fiyatları da buradaki fiyatların yarısı. Arabalar mı emiyor kanımızı yoksa bu vergileri koyanlar mı?

evet televizyon haberlerinde istasyon panosunda 0,90 gibi rakamlar vardı

mesela toyota.com daki araba fiyatına bir bakarmısınız bizde en ucuz corolla 35850,
    buradaki en ucuz olanı 15250 dolar bideki fiyatı*1,30 desen 19825 ytl yapar vaybeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 14 Mayıs 2008; 13:48:45 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.