Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.507
Cevap
39
Favori
405.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    örnek ben kendimden veriyorum:
    passat 1,8 t 2001 model

yıllık garaj = 1,080
    yıllık vergi = (tam hatırlamıyorum ama) 500
    trafik sigortası yıllık = 200
    yıllık kasko yaptırırsan = 1,500
    bakım masrafı en düşük = 500
    ekstra harcama minimum = 250
    ----------------
    4,030 ytl

aylık = 335,80 ytl

yukarıda yazdıklarım kontak çevirmeden
    sabit masraflar ister bin ister binme
    bu parayı verecen belki bi kaç yüz lira daha düşer.

bu masraflara ek olarak
    arabaya binmiş olmanın dolaylı masrafları olan
    fahiş akaryakıt fiyatları
    dışarıda verilen otopark ücretleri
    zamanla ortaya çıkan ağır bakımlar v.s..

DEVLET HÜKUMET ARTIK ADINA NE DERSENİZ
    BİZE MESAJ VERİYOR;

EKONOMİK YAŞAYIN LÜKS YAŞAMAYIN
    YAŞAMAK İSTERSENİZ CANINIZ YANAR

araba denilen ve hepimizin meraklı olduğu makinalar
    artık çok lüks haline geldi.
    arabası olan adamın çok parası olacak.
    yada bisiklete binecek,yürüyecek.

bu sadece araba için geçerli değil
    hayatın her alanında bu geçerlidir

ve eminim bunu günden güne daha çok hissedeceğiz.

• Arabaya ihtiyacım için biniyorum,para kazamak için...

Yapılan zamları desteklemiyorum.

Bizim insanımız maalesef lüksüne çok düşkün, bazılarını tanıyorum yürünecek mesafelerde bile arabasıyla gidiyor. Şu an evden işyerime yakın yere toplu taşıma aracı gelse inanın arabaya binmeyeceğim. Ama maalesef en yakın toplu taşım için en az 20 dakika yürümem gerekiyor. Araba baştan aşağıya masraf bakımı,lastiği,temizliği,yakıtı... derken hepsi ayrı masraf.
  • benzine 5 kuruş normal motorine 9 kuruş zam ....

http://www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html

15.05.2008 itibariyle İstanbul ilinde akaryakıt fiyatları

Süper Benzin : 3,38
    95 Oktan : 3,42
    97 Oktan : 3,49
    Motorin 7000 : 3,07
    Motorin 1000 : 3,10
    Eurodiesel : 3,19
    lpg : 1,80
  • Avrupa'da adam şehir merkezinde 10-15 ayrı hat metro yapmış, hatta havaalanına kadar uzatmış, şehirler arası klimalı konforlu ve sarsmayan hızlı trenler yapmış. Uçakta gider gibi gidiyorsunuz. Bu durumda araba almasan da olur orada. Ama bizim şehirlerimizde arabasız yaşamak o kadar kolay değil, çünkü 1-2 metro hattı büyük şehirlerimiz için yeterli değil. Toplu taşım araçlarını kullanayım desen, şehirlerimizde öyle yerler var ki 2-3 vesait değiştirmeden ve 1 saatten kısa sürede gidip gelemiyor insan işine. Ankara'dan örnek vereyim, hattın yarısı yeryüzünden giden bir metronun yapılması 10-15 yıl sürer mi el insaf.. Toplu taşım araçları imrendirilmiyor ki kullansın bu insanlar. Çoğu zaman ayakta, itiş kakış, egsoz kokusu içinde, adeta kamyondaki koyunlar gibi gidiyoruz. Biraz parası olan da kurtulayım toplu taşımdan diyor durum böyle olunca.
  • BENCE BIZI ANLATAN BIR HIKAYE;

ULKENIN BIRINDE DESPOT BIR KRAL VARMIS , ULKEDE HERKEZIN MUTLU MESUD YASAMASINA TAKILMIS VE VERGILER GETIRMIS , ARADAN ZAMAN GECIP HALKIN EN UFAK TEPKISI OLMAYINCA VERGILERI 2 KATINA CIKARMIS , ARADAN BIR ZAMAN DAHA GECINCE GENE HERKEZ HALINDEN MEMNUN OLUNCA VEZIRINE ULKENIN TEK GIRISI OLAN KOPRUDEN GECIP ULKEYE GIREN HERKEZDEN VERGI ALINSIN DEMIS , BIR SURE DAHA SONRA GENE SES CIKMAYINCA BU SEFERDE KOPRUNUN OBUR TARAFINADA BIRININ KOYULUP KOPRUDEN GIRENDENDE CIKANDANDA VERGI ALINSIN DEMIS VEZIRINE , BIR SURE DAHA SONRA BAKMIS GENE HERKEZ HALINDEN SIKAYET ETMIYOR VEZIRINE KOPRUNUN ORTASINADA BI ADAM KOYUN GELENI GECENI OPSUN!!!!!!! DEMIS ARTIK SON NOKTASINA GELEN KRAL GENE TEPKI VEREN OLMAYINCA HALKI ULKENIN MEYDANINA TOPLATMIS VE KONUSMAYA BASLAMIS;

YAHU SIZ NASIL INSANLARSINIZ , YUKSEK VERGI KOYDUM KIMSEDEN SES YOK , VERGILERI 2 KATINA CIKARDIM SES YOK , KOPRUNUN BASINA ADAM KOYDUM GIRENDEN VERGI ALSIN DIYE SES YOK , SONUNA ADAM KOYDUM GIRENDENDE CIKANDANDA VERGI ALSIN DIYE GENE SES YOK , ORTASINA BI ADAM KOYDUM OYLE OLMAZ BOYLE OLUR DIYE HEPINIZI OPTU!!!!!!!!!!!!!!!! HALA SESINIZ CIKMIYOR DEMIS VE EKLEMIS ; ARTIK SU ANDA EGER BIR KISIDEN BILE BI SIKAYET DUYMAZSAM HEPINIZIN KELLESINI VURDURACAGIM , NE KADAR DUYARSIZ KOYUN GIBI MILLETSINIZ DEMIS , VE EN SONUNDA BIR SESSILIGIN ARDINDAN BIR EL KALKMIS , KRAL VEZIRINE İŞTE!! BENIM DUYARLI HALKIM DEMIS VE ADAMA DONUP EVET NEDIR SIKAYETIN DEMIS;

ADAM KRALA;

KRALIM HERSEY TAMAMDA KOPRUNUN ORTASINA BI ADAM KOYMUSSUNUZ GELENI GECENI OPUYOR!!!!!! EVET AMA COK FAZLA KUYRUK OLUYOR BIR KAC ADAMINIZI DAHA KOYUN LUTFEN DEMIS ........

IŞTE TURK MILLETI OLARAK BU KADAR DUYARSIZ BU KADAR VURDUMDUYMAZ BU KADAR PROTESTOYA KAPALI BI MILLET OLDUKCA BIZE DAHA BOYLE KRALLIK YAPACAK COK KIŞI CIKAR , SADECE BU HUKUMET ICIN DEGIL GELMIS VE GECMIS VEDE GELECEK TUM HUKUMETLER ICIN SOYLUYORUM

IYI FORUMLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di0ny5505 -- 15 Mayıs 2008; 3:36:47 >

• Ne diyelim..

Hayırlı uğurlu olsun..
  • www.otvyehayir.com adresinde 26 Mayıs Pazartesi – 1 Haziran Pazar tarihleri arasında benzin almayalım, arabalarımızı kullanmayalım diyerek tepki gösterenlerin ortak bir noktada toplanması hedefleniyor. Bu arkadaşların kendilerini ne bilirim ne de tanırım fakat kendi çapımda destek vereceğim çünkü böyle vergi, bu kadar pahalı benzin dünyada yok. Bizim milli gelirimiz ne ki benzinden %75 vergi alıyorlar. Elin Amerikalısı ortalama bizden 3 kat fazla maaş alır, ama benzine de 3 kat az para öder. Orada benzinin litresi 1 lira civarına gelmeye başladığı için millet ayaklandı, televizyonlarda programlarda gündemden düşmedi, bizde kimsede tık yok.
    Bu dünya şampiyonu vergilere karşı tepki gösterilmezse bu vergiler de bu seviyelerde durmayacak ve sedefb 'nin mesajındaki gibi katlayarak devam edecektir emin olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 15 Mayıs 2008; 8:26:39 >
  • arkadaşlar

1- neden akaryakıta gelen zamlar aynı gün gelmiyor bazen önce benzine sonra mazota, bazen önce mazota sonra benzine, bazende mazotun 50 kükürtlü olanına(eurodizele) zam geliyorda normal motorine sonra geliyor bu zam takvimi neye göre belirleniyor,

2-neden mazota 10 kuruş zam geliyorda 5 kuruş benzine zam geliyor bu aralar neden aynı oranda zam gelmiyor, mazota 2 kez zam geliyor benzine 1 kez geliyor

01.01.2008
    97 oktan >>> 3,15
    Eurodizel >>> 2,65

aradaki fark 0,50 kuruş

15.05.2008
    97 oktan >>> 3,48
    Eurodizel >>>3,18

aradaki fark şimdi 0,30 kuruş

yani buda benim savımın doğru olduğu söylüyor,

ayrıca sabah işe gelirken(dolmuşla) yaptığım tesbit; gelen zamlar sanki kimsenin umrunda değil herkes rahatından vazgeçmiyor gibi, zaten biz kamyonun tepesinde de gidip gelip sesimizi duyurmaya çalışsak bizleri dinleyip zam yapmayalım demezler zaten..

yüzünüzden eksik olmasın

hepinize iyi forumlar

• Havasına suyuna taşına toprağına

Bin can feda bir tek dostuma

Her köşesi cennetim ezilir yanar içim

Bir başkadır benim memleketim

lay lay lay lay, lalalay lay lay lay bir başkadır benim memleketim..

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Economy&id=N149645&date=14Mayis2008
  • bugün yine zam geldi
  • dizel ile benzin ararsı fark 600 idi şimdi 230 civarı
    bu zammı kınıyorum
  • Arkadaslar ciddi anlamda cok buyuk bir toplumsal sorunla basbasayız.. İnsanlar hicbirseye tepki vermiyor, toplumsal dayanısma ve orgutlenme hic yok gibi birsey..

Nekadar kotu durumda oldugumuzu size bir ornekle acıklamak istiyorum..

Hatırlarsanız kurtulus savasından once ingiliz gemileri bogaza girmis ve halkta ufak tefek tepkiler dısında buyuk bir tepki ya da direnis gozlenmemisti.. Neden cunku yuzyılların getirdigi tek kisili yonetim halkın sesini cıkarmasını engellemis muhalefet yapamayan bir halk ortaya cıkmıstı.. Kurtulus savasındaki direnisi aklı basında birkac adam ve arkadasları baslatmasaydı emin olun su anda yabancı ulkelerin boyundurugunda yasayan bir millet olurduk..

-----Ozaman da direnis halk arasından degil tepeden baslatılmıstı.. Butun heyecan tepeden halka yonlendirilmekteydi.. Halk kendisi orgutlenmeyi bilmedigi icin herzaman bir yonetici ve kahramana ihtiyac duymaktaydı..

-----Kurtulus savası tum bu yukardan halka yansıtılan ve halk arasında da benimsenen heyecan e mucadeleyle kazanıldı.. Ama iste bundan sonra halktan beklenen devrimler gene cıkmamıstı.. Neden? Cunku yıllarca egitimsiz ve cahil bırakılmıs bir halk vardı onlerinde.. Onlardan sapka kanunu, ya da dil devrimini ya da buna benzer devrimleri dusunmeleri beklenemezdi.. Iste buyuzden en bilgili ve kulturlu insanlar toplandı ve bu projeler tek tek hayata gecirildi.. Yani yine butun devrimler yukarıdan halka yansıtıldı.. Halk arasından cıkmadı..

-----Gunumuze geliyoruz ve bakıyoruz.. Yine cogunlugu gunumuz standartlarında cahil bırakılan bir halk (bunu icim yanarak soyluyorum) ve bunun sonucunda iki ekmek bir kofteye kanıp kendisini yanlıs yonlendiren insanlara inanan bir halk..

Hala bir kahraman bekliyoruz.. Bizi kurtarıcak butun bu dertlerden ve basımızdaki kotu yonetimlerden..

Sorarım size, yuzyıl onceki kurtulus savasını vermis o cahil bırakılmıs ama icinde surekli tasıdıgı heyecanıyla varolmus halktan ne farkımız var...

Hala benzine zam oldugunda burada atıp tutuyoruz.. Hala dizele zam oldugunda insanlar kahvehanelerde birbirlerine dert anlatıyorlar.. Ama hala birlesme ve orgutlenme yok.. Hala dısardan, yukarıdan bir gucun gelip bizi orgutlemesini bekliyoruz.. Hala herseyin bizim adımıza baskası tarafından duzeltilmesini bekliyoruz..

Madem biz bir cozum uretemiyoruz.. Halk olarak hicbirimizin sesi cıkmıyor.. Ozaman yine 100 yıl once oldugu gibi bu duzeni degistiricek bir guc gerekiyor.. O da su anda benim bildigim tek buyuk guc; Turk halkını etkileyebilecek tek buyuk guc (bilinen nedenlerden dolayı) MEDYA dır..

Medya artık daha muhalif olmalı.. Dogruları soyleyebilmeli.. Gunun buyuk bir kısmını insanların beynini yıkayan programlardan arındırmalı.iryerlerden baslanmalı artık.. Bu halk koyunlugu atmalı.. Ben tutup da yakıp yıkalım demiyorum.. Ama saglıklı dusunup gerektiginde muhalif olabilmeliyiz.. Gerektiginde basımızdakilere gucumuzu gosterebilmeliyiz.. Bu nasıl olucak bilmiyorum ama birsekilde olması gerekiyor..

Dip Not: Benim en buyuk korkum bu halkın yuzyıl onceki halini goren dıs gucler su anda da hala aynı oldugumuzu goruyorlar.. Gencleri bos goruntulerle sisirilen ir halk.. İste buyuzden eger gun gelir de bir isgalle veya savasla karsılasırsak (hergunumuz isgal ama neyse) bu halk arasından bir gucun cıkıp da bizi yonlendirebilecegini dusunemiyorum.. Umarım o gun gelmez umarım gelirse de gercekten icimizden birisi cıkar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 16 Mayıs 2008; 17:08:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mutu07

Arkadaslar ciddi anlamda cok buyuk bir toplumsal sorunla basbasayız.. İnsanlar hicbirseye tepki vermiyor, toplumsal dayanısma ve orgutlenme hic yok gibi birsey..

Nekadar kotu durumda oldugumuzu size bir ornekle acıklamak istiyorum..

Hatırlarsanız kurtulus savasından once ingiliz gemileri bogaza girmis ve halkta ufak tefek tepkiler dısında buyuk bir tepki ya da direnis gozlenmemisti.. Neden cunku yuzyılların getirdigi tek kisili yonetim halkın sesini cıkarmasını engellemis muhalefet yapamayan bir halk ortaya cıkmıstı.. Kurtulus savasındaki direnisi aklı basında birkac adam ve arkadasları baslatmasaydı emin olun su anda yabancı ulkelerin boyundurugunda yasayan bir millet olurduk..

-----Ozaman da direnis halk arasından degil tepeden baslatılmıstı.. Butun heyecan tepeden halka yonlendirilmekteydi.. Halk kendisi orgutlenmeyi bilmedigi icin herzaman bir yonetici ve kahramana ihtiyac duymaktaydı..

-----Kurtulus savası tum bu yukardan halka yansıtılan ve halk arasında da benimsenen heyecan e mucadeleyle kazanıldı.. Ama iste bundan sonra halktan beklenen devrimler gene cıkmamıstı.. Neden? Cunku yıllarca egitimsiz ve cahil bırakılmıs bir halk vardı onlerinde.. Onlardan sapka kanunu, ya da dil devrimini ya da buna benzer devrimleri dusunmeleri beklenemezdi.. Iste buyuzden en bilgili ve kulturlu insanlar toplandı ve bu projeler tek tek hayata gecirildi.. Yani yine butun devrimler yukarıdan halka yansıtıldı.. Halk arasından cıkmadı..

-----Gunumuze geliyoruz ve bakıyoruz.. Yine cogunlugu gunumuz standartlarında cahil bırakılan bir halk (bunu icim yanarak soyluyorum) ve bunun sonucunda iki ekmek bir kofteye kanıp kendisini yanlıs yonlendiren insanlara inanan bir halk..

Hala bir kahraman bekliyoruz.. Bizi kurtarıcak butun bu dertlerden ve basımızdaki kotu yonetimlerden..

Sorarım size, yuzyıl onceki kurtulus savasını vermis o cahil bırakılmıs ama icinde surekli tasıdıgı heyecanıyla varolmus halktan ne farkımız var...

Hala benzine zam oldugunda burada atıp tutuyoruz.. Hala dizele zam oldugunda insanlar kahvehanelerde birbirlerine dert anlatıyorlar.. Ama hala birlesme ve orgutlenme yok.. Hala dısardan, yukarıdan bir gucun gelip bizi orgutlemesini bekliyoruz.. Hala herseyin bizim adımıza baskası tarafından duzeltilmesini bekliyoruz..

Madem biz bir cozum uretemiyoruz.. Halk olarak hicbirimizin sesi cıkmıyor.. Ozaman yine 100 yıl once oldugu gibi bu duzeni degistiricek bir guc gerekiyor.. O da su anda benim bildigim tek buyuk guc; Turk halkını etkileyebilecek tek buyuk guc (bilinen nedenlerden dolayı) MEDYA dır..

Medya artık daha muhalif olmalı.. Dogruları soyleyebilmeli.. Gunun buyuk bir kısmını insanların beynini yıkayan programlardan arındırmalı.iryerlerden baslanmalı artık.. Bu halk koyunlugu atmalı.. Ben tutup da yakıp yıkalım demiyorum.. Ama saglıklı dusunup gerektiginde muhalif olabilmeliyiz.. Gerektiginde basımızdakilere gucumuzu gosterebilmeliyiz.. Bu nasıl olucak bilmiyorum ama birsekilde olması gerekiyor..

Dip Not: Benim en buyuk korkum bu halkın yuzyıl onceki halini goren dıs gucler su anda da hala aynı oldugumuzu goruyorlar.. Gencleri bos goruntulerle sisirilen ir halk.. İste buyuzden eger gun gelir de bir isgalle veya savasla karsılasırsak (hergunumuz isgal ama neyse) bu halk arasından bir gucun cıkıp da bizi yonlendirebilecegini dusunemiyorum.. Umarım o gun gelmez umarım gelirse de gercekten icimizden birisi cıkar..

+ 1881

• ufak bir bilgi
    varili 128,90 dolar vay halimize

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA
  • varili 129,77 dolar

• quote:

Orjinalden alıntı: yuci

varili 129,77 dolar

Asıl Amerika İran'ı vurursa şenliği gör
  • allah korusun diyelim ama olacakla öleceğe çare yok
  • yorum yok
  • Yakında arabaları itelemek zorunda kalacağız işin şakası sadece ulaşım değil bir çok açıdan zor günler bizleri bekliyor.
  • Bu mesajı yazarken varil fiyatını $ 133.55 olarak okuyorum.

OPEC ülkelerinin arz miktarını arttırmayı şiddetle reddetmeleri ile beraber, özellikle yazın artan petrol tüketimi oranlarıyla birleşince piyasaları bir arz kaygısı sarmıştır.

Asıl soru OPEC ülkelerinin arzı kendi istekleri doğrultusunda mı arttırmadıkları ya da bu ülkelerin petrol üretimlerinin de pik noktaya ulaşmış olabileceği ve artık arzı arttıramadıkları mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.