Şimdi Ara

'Akaryakıt'ta neresi ucuzsa oradan alın' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 araba 🚗 samsuna gidiyorduk mazotu azalmış diğer arabanın çorumda po dan mazot aldık 2 araçta neyse çıktık sabahın erken saatleri idi araç gitmiyor yavaş hızlanıyordu uzun sure yüksek devirde 140 160falan gittim sonradan açıldı.
    Vitara jeep vardı aynısı onda da olmuştu neden yapmış olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok hocam. Mazotun kirli olma ihtimali geldi aklıma. Daha önce bir defa benim de başıma geldi yeni değişmiş mazot filtresi doldu serviste değiştirdik.

Bu arada petrol ofisinden sıkça benzin alıyorsun bulunduğum ilde lukoil açılmadan önce eski kalitesi kalmadı

• Ben basaksehir ikitelli organize sanayi bölgesindeki turkuazdan alıyorum mazotu.20 kurus falan ucuz oluyor shell e göre. kötü bir yanını da görmedim.aracim l300.

• Bizim buralarda go petrol var iş yerimin hemen karşısında go karta %3 indirim yapıyorlar salı ve cuma günleri 4.40 olan benzin 4.26'ya düşüyor... Yamuk yapacaklarını hiç sanmıyorum aslında isteseler bile yapamazlar çünkü ayda bir tanker mazot alıyoruz...
  • yanlış hatırlamıyorsam ucuz mazot aldı diye masraf açan dci reno bir aracın konusu vardı.

shell ve bp kullanıyorum çoğunlukla shell alıyorum
  • Sehirlerarasi yollardaki uyduruk istasyonlar da dahil nerede ucuzsa oradan aldim tabiki gözume kestirerek secim yaptim hicbir sorun yasamadim aradaki yakit farki az uz deil hepsi ayni rafineriden geliyormus genede herkes kendi yaptigi isten mesul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kesinlikle memlekette bu isin kontrol altinda tutulduguna inanmiyorum. Buyuk sehirlerde belli markalarda mutlaka denetim ust seviyededir ama anadolu taraflarina gittikce kalite yerlerde ve kacak yakit olayi ust seviyelerde.

Biz anadoluda mermer ocagi isletiyorduk bilen bilir ocaklarda ekskavatorler vardir ve bu araclar yuksek donanimlidir. Biz ocaga yakin yerlerden varillerle yakit alirdik ve makinalara koyup beklerdik. Makina bu sure icerisinde yakiti ayristirirdi yani ne kadari su ne kadari yakit gosterirdi ve bu ayrisima gore calisirdi. Bizim o bolgedeki Xpet,xoil gibi markalardan aldigimiz yakitlarin hic biriyle makinalari calistiramazdik gereginden fazla su cikardi iclerinden. Dogal olarak ismi bilinen markalara yonelirdik.

Ozetle bu yakit isinde ne kadar cok hile o kadar kar vardir. Ben elimden geldigince istanbulda shellin kendine ait istasyonlarindan almaya dikkat ediyorum. X firmanin actigi shell istasyonlarina gitmiyorum.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma geldi de partikül filtre dolmuş olabilir sandın yüksek devirde gidince temizledi diye düşündüm Araç yolda mazot filtresi 40bindir değişmiyor 85 binde sökülüp takıldı filtre bulamadık 100bine yaklaştı gelince değişecek filtre ne durumda merak ediyorum

@vetenes

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Her yıl veya 10-15 binde değişmesi gereken filtre 50 bin km kullanıldı

Hocam acil değiştirin filtreyi. Yakıtta her ihtimale karşı bir pislik bulunabilir filtre doluysa direk belli etmiş kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 15 Mayıs 2016; 13:18:09 >
  • 3-5 kuruşun kar hesabını yaparak, aracımda açılması muhtemel 3-5 bin TL. lik arızayı risk alacak kadar zengin değilim.

O yüzden kuruş hesabı yapmam, yıllardır bildiğim, güvendiğim bayiden alırım.
  • Ankara nin göbeğinden aldığımız mazot normale göre yarı yarıya az gitti. Kaçakçılık azalmış olabilir. Asıl olay istasyonda oluyor. Solvent mi nedir bilmiyorum ama karışım yapıyorlar...

mecbur doğuya gitti haftaya gelince değişeceğim ozamana 100 bine yaklaşır işte
    O motorinlerin hepsinin tupras cikisli oldugunu biliyoruz. Bugun epdk da bunla ilgili bir bildiri yayinladi. Her mazotta imza gibi bi sistem varmis.erzurumdayken 10 lt gazyahi attigimi bilirim donmasin diye. Bi ara carbon clran yaptiririm mis gibi.bu arada bu arabanin motoru uretilip turkiyede ilk satildigi sıralarda daha euro dizel dahi yoktu. Simdiki aldigimiz mazotlar cok daha iyi ozamankilere göre. Yildiz sanayide dedigim gibi cikmacidan enjektor alir temizler koyariz. Zaten 3 silindir 3 tane var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    O zaman sizdeki turbosuz dizellerden ayçiçek yağı da atsan yakar

• bende bildiğim, güvendiğim benzin istasyonundan alıyorum.
  • Hocam mazot filtresi 30 40 bin de 1 veya 2 senede 1 degisir. Hava filtresi mi bu her bakımda degissin

• K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    hocam yetkili servislerde de garanti periyodu bu şekilde. Sadece polen filtresi değişimi 2 bakımda bir. Yakıt filtresi değişmeli her bakımda.

• Yetimhanelere Müfettiş gitmeden önce geliyoruz diye haber verdiği.
    Okullarda aynı , Yurtlarda vs .
    Bir ülkede yaşıyoruz kardeşim.
    Hastanedeyken hiç müfettiş geldiğine şahit oldun mu bilmem ama , okulda illaki görmüşsündür.
    O yüzden böylr açıklamalara ben şahsen güvenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

hocam yetkili servislerde de garanti periyodu bu şekilde. Sadece polen filtresi değişimi 2 bakımda bir. Yakıt filtresi değişmeli her bakımda.

O zaman markadan markaya değisiyor. Hyundai de 2 bakımda bir degisirdi. Suan citroende de keza öyle. Renaultta da öyle. Daha gecen bakımını yaptırdım renault un. Önceki bakımda degistirdikleri icin bu bakımda degistirmemisler.

Gittiklerimin hepsi yetkili servis.

• Shell Nitro dizel gerçeği ortadayken mazotu 2 liraya satsalar bile ucuz istasyonlardan almam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.