Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Janjan

Türkiye'de faşizm dönemi kapanmıştır OHA BE ufak at da yiyelim hani :)

Senin, 28 mayist baslayan gezi protestolarindan ve uber bariscil, demokratik (!) hukumetinin gosterdigi insan disi siddetten haberin yok sanirim....

O faşizmin ayrı bir boyutudur,sizin yaptığınız faşizmin devri kapanmıştır.
    Kaldı ki o yapılanları en başta ben eleştirdim burada,bunu da gözünüzle gördünüz.
    Ancak şunu da ekleyeyim;
    Memleketin milli uydusu fırlatılırken bilimi sattınız pankartı açıp ortalığı yakıp yıkanlarda faşisttir.
    Gezi parkındaki Demokratik eyleme katılıp ondan sonra Almanın İngilizin isteklerini hükümetine dayatmaya kalkanlar da yandaştır.
    Buna itirazınız var mı?
  • Doğru olmaz tabi. Vergiler düşerse 500 bin suriyeli ne yeyip içecek, mısırlı mursi efendi ve ihvana milyar dolarlar nasıl aktarılacak, libya'ya verilen yüzlerce araç (kamyonlar, polis araçları vs) parası nerden çıkacak. Elalemin herifleri doysun benim milletim orta direk olarak hayatını sürdürsün !

Yemin ediyorum 1 paragraf küfretmek geldi içimden ama yazamıyoruz işte malumunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Siz önce zihniyetine oy vermiyorlar diye yukarıdan aşağıya küfür yağmuruna tuttuğunuz insanlardan özür dileyin,ondan sonra beni eleştirirsiniz.
    Benim ne demek istediğimi Neo-Nazi zihniyetli insanlar anlamasalar da olur.

Diğer arkadaşlara da yanıt vereyim:
    Yok yaşam kalitesi düşermiş,yok ankarada böyleymiş,yok istanbulda şöyleymiş başlamayın yine bilindik muhabbetlere.
    Benim de yeri geliyor otobüste tıkış tıkış gittiğim oluyor,ama 1.75 kuruşa vardığım yere trafik problemim olmadan arabaya park yeri aramadan benzinin litresine 5 lira bayılmadan apaçisi bilmemnesi onla bunla muhatap olmadan rahat rahat varabiliyorsam kokuyo şekerim ay binemem doldur bakayım tarzı boş beleş söylemlere de karnım tok.
    Yakın mesafeye de bisikletim var zaten,olmadı yürürüm,yine de bu soyguna elimden geldiğince ortak olmam.
    Ben aracımı bilinçli kullanıyorum arkadaş,var mı itirazınız?
    Burada bilinçlenin kazıklanmayın soyulmayın diyen insanlara iktidar yandaşı muamelesi yapacağınıza insanlara çözüm üretin,zira bu hükümete alternatif olarak gösterilen diğer partilerde(Neo-Nazi partisi dahil) soygundan vazgeçmeyi hedeflemiyor unutmayın.

Tamam sizin dediğiniz gibi yapalım. Benzine zam geldi, arabaya daha az binelim, ÖTV'ye zam geldi, sıfır araba almayalım. Elektriğe, doğalgaza zam, sıkı sıkı giyinelim, akşam da erkenden yatalım.

Siz daha kendinizi avutun soyguna ortak olmuyorum diye. Dikkat ederseniz bu şekilde bilinçlenmiş değil hayat kalitenizi düşürmüş olursunuz.

Brezilya halkı toplu taşımaya zam gelince hakkını aradı ve aldı da. Biz de zam gelince itiraz etmeyelim de kendimize göre çözümler üretelim

• Benim demogoji yaptığım falan yok,verdiğim mesaj da açık,
    Madem arabana çok düşkünsün fiyat bu.Soygun da bu.İtirazın varsa az binersin,itirazın yoksa da yersin kazığı.
    İtirazın varmış gibi yapıp heryere arabamla giderim muhabbeti çekmekten vazgeçin işte o zaman asıl komedi başlıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

0km araba alabilirsin,ama benzinlisi 40 bin olan arabanın dizeline 55 bin lira vermek kazıklanmaktır.
    İnsanlara kazıklanmayın diyoruz diye bozuluyorsanız orasını bilemem.
    Ayriyeten elektrik doğalgaz olayında da tasarruf etme durumunuz var biliyorsunuz ki.
    Örneğin evinize yalıtım yaptırırsınız,komik doğalgaz faturaları ödersiniz.
    Tasarruflu lamba kullanırsınız,enerji tüketiminizi kontrol altına alırsınız.
    Bisiklet,yürüyüş ve toplu taşıma kullanımlarıyla da akaryakıt soygunundan korunursunuz,paranız cebinizde kalır.
    Ama siz paranızla devleti zengin etme derdindeyseniz ben orasını bilemem,keyfiniz bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Temmuz 2013; 19:03:59 >

• Kısaca Bende Bi Kaç Bişi Eklemek İstiyorum.

Benzini Dışardan Doviz İle Aldığımız Ve Aynı Arabarıda Döviz İle Aldığımız İçin Büğün Bu Kadar Vergi Ödüyoruz.

Dışardan Döviz İle Aldığıımız Şeyleri Daha Az Kullansak Veya Almasak Emin Olun Değişmeler Olcaktır.

Benzini Dışarı Çok Ucuza Satıyormuşuz ? Dışarıya TL İlemi Satıyoruz Benzini? Amaç Cari Açığı Azaltmak.
  • quote:

quote:

Türkiye'de faşizm dönemi kapanmıştır OHA BE ufak at da yiyelim hani :)

Senin, 28 mayist baslayan gezi protestolarindan ve uber bariscil, demokratik (!) hukumetinin gosterdigi insan disi siddetten haberin yok sanirim....

O faşizmin ayrı bir boyutudur,sizin yaptığınız faşizmin devri kapanmıştır.
    Kaldı ki o yapılanları en başta ben eleştirdim burada,bunu da gözünüzle gördünüz.
    Ancak şunu da ekleyeyim;
    Memleketin milli uydusu fırlatılırken bilimi sattınız pankartı açıp ortalığı yakıp yıkanlarda faşisttir.
    Gezi parkındaki Demokratik eyleme katılıp ondan sonra Almanın İngilizin isteklerini hükümetine dayatmaya kalkanlar da yandaştır.
    Buna itirazınız var mı?

Alman-Ingilizlerin istekleri?
    Memleketin milli uydusu?

Ne zamandan beri Yeni Akit okumaya basladin ya

Haa, uzerine isenen(!) basortulu kardeslerimizden ve camideki kokteyl partilerinden bahsetmeyi unutmussun, sana bir dost kiyagi, hatirlatayim dedim

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Alanen demigoji yapiyorsun.

Senin mesaj verdigin falan yok. Sen 75milyona koyun ol gudsunler diyorsun. Iste bu senin dusuncenin sigiliginin bir kaniti. Soygun bu itirazimi ederim. Demokrasi kavgalar sistemidir. Hakkin icin kavga edersin. Hak verilmez hak alinir. Ya alirsin yada koyun gibi gudulursun. Ben bu dzene karsiyim. Duzen benim ben halkim ben duserim. Gerekirse gider protostomu yaparim. Gerekirse otomobilimi birgun -bir ay kullanmam. Ha gerekirse duzen(!) oldugunu zanneden bir avucu al assagi ederim duzmek nasilmis 75 milyon ustunden gecince anlarlar.

Bu halk artik eski koyun degil. Burada sozde nasihat verdigini zannedip meleyelim hepberaber mavalini okuma. Dolayli yoldan hukumetin kicini yikamaya calisip onu bunu hukumet desdekcisi diye yaftalamayin diyede kendice aklanacagini zannetme. Insanlari aptal yerine koyma bilakis aptallar bu gaflete duser.

Hala kimin ne yapmasi gerektigini dikta ediyorsun yahu... Bilader sanane hangi araca nekadar verecegimden? hangi essyayi elektronigi kullanacagimdan? Kazanc benim. Kazancimin ortagi falan degilsiniz. Kazancimi nereye nasil harciyacagimi size soracak degilim. Istedigim otomobili istedigim zaman kendi paramla alirim orasi beni ilgilendirir. AMA SEN ZALIMCE FAHIS FIYATTAN AKARYAKIT SATAR VE ACIK KAPATIYORUZ ABI DIYEDE HAKLI CIKMAYA CALISIRSAN SENIN ANLINI KARISLARIZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 24 Temmuz 2013; 19:10:28 >

• Almanya===> 3. havaalanı yapılmasın.
    İngiltere====> kanal istanbul yapılmasın.
    Odtüde uydu fırlatılırken:
    Bilimi satanlar emperyalistler odtüden defolun!.
    Gerçi siz bunları da çıkıp şimdi Atatürkçü falan ilan edersiniz beklerim.
    TRmhmt sna gelince:
    Kimseyi koyunlaştırdığımız falan yok,koyunluk kazığı bile bile yemektir.
    Milletin sesi çıkıyormuş,hangi parti benzinin fiyatını indirmekten bahsediyor pardon?
    İktidar alternatifi görülen partinin liderinin vaatlerinin toplamı senelik 72 milyar dolar.
    Ötekinin elinde bir hilal kart,onunkinin toplamını daha hesaplayamadılar.
    Kim gelecek de çözecek meseleyi?
    Mesele çözülene kadar devleti zengin mi edelim?
    Kusura bakma ben cebimdeki paranın düşmanı değilim,sen düşmanıysan git akaryakıt istasyonuna doldur depoyu,kazıklanmayan insanlara da çıkıp hakaret etmekten vazgeç,kimse ciddiye almıyor söylediklerinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Temmuz 2013; 19:11:56 >

• Anlattiklarin karsindakinin anlayabildigi kadardir.

Ben pes ettim. Hala kazik yeme diyor yavf. haftada bir iki toplu tasima kullaniyorum kazik yemiyorum diye geciniyor.

Cok gormuyorum aslinda. Bu kafadan bolca olmasa memlektte, memleket bu noktada olmazdi.

Neyse harcadigim zamana yazik...

Edit: Ben demistim ya 3-5 kisinin soylediklerini her ortamda papagan gibi tekrarlarlar diye. Iste birzamanlarin azili akp karsiti yigit'in zirvalarini, basbakan ve 2-3 yalakasinin zirvalarini papagan gibi tekrarliyor ve her konuya, evet katiksiz her konuya ayni cumleleri katiyorlar.

Eger bir birey kendi fikir uretecek bilgi ve egitime sahip degilse birilerinin fikirlerini benimser. Onlara biyat eder ve her ortamda o soylemleri, fikirleri papagan gibi tekrar eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 24 Temmuz 2013; 19:20:21 >
  • Kontak kapatalım diyoruz ama millet zaten kontak kapatmış.. Benzin tüketimi geçen seneye göre yarı yarıya düşmüş.

Hükümet tüketim düşüşünü amorti etmek için.. benzin tüketmeye devam eden vatandaştan.. litresi 5 liradan benzin arz ediyor.

Cari açık felan bunlar boş laflar.. Hükümet mümkün olduğunca gelir derdinde.. Bunu artık anlayın..
  • Yabancı dili olmayan adamı ateşe diye Avrupa'ya gönderip birde yanına tercüman veren bir ülke burası.

• Benzinin 5 lira olmasını hangi temellere oturtulabilir ki..
  • quote:

Benim demogoji yaptığım falan yok,verdiğim mesaj da açık,
    Madem arabana çok düşkünsün fiyat bu.Soygun da bu.İtirazın varsa az binersin,itirazın yoksa da yersin kazığı.
    İtirazın varmış gibi yapıp heryere arabamla giderim muhabbeti çekmekten vazgeçin işte o zaman asıl komedi başlıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

0km araba alabilirsin,ama benzinlisi 40 bin olan arabanın dizeline 55 bin lira vermek kazıklanmaktır.
    İnsanlara kazıklanmayın diyoruz diye bozuluyorsanız orasını bilemem.
    Ayriyeten elektrik doğalgaz olayında da tasarruf etme durumunuz var biliyorsunuz ki.
    Örneğin evinize yalıtım yaptırırsınız,komik doğalgaz faturaları ödersiniz.
    Tasarruflu lamba kullanırsınız,enerji tüketiminizi kontrol altına alırsınız.
    Bisiklet,yürüyüş ve toplu taşıma kullanımlarıyla da akaryakıt soygunundan korunursunuz,paranız cebinizde kalır.
    Ama siz paranızla devleti zengin etme derdindeyseniz ben orasını bilemem,keyfiniz bilir.

Kusura bakma ama senin yaptığın hakkını aramak değil ve hakkını aramazsan devlet sokacak kazık bulur merak etme. Sen de ömrün boyunca şurdan tasarruf edeyim burdan kısayım diye bakarsın.

Bu devlet bana arabayı da benzini de en cüzi fiyattan vermek için seçildi. Ben onu oraya getirdiysem neden sürekli zamlara bir çıkış yolu arıyorum ya?

• Akaryakıt üzerindeki vergiler bir eziyetse, tupraşın akıl almaz karı iki eziyettir.

en büyük 500 şirket listesine bakın, satış rakamı olarak en tepede yer alır. Dünyanın en karlı rafinerilerinden biridir.

soyguncu bir değil, iki tane arkadaşlar. Biri devlet, diğeri koç grubu...

• Benzindeki verginin cari acikla ne alakasi var. Benzini yurtdisi.dan almiuoruz. Hatta 1.70 den yurtdisina satiyoruz.

• sebenlideniz kullanıcısına yanıt
    Dostum adamin amaci hak aramak felan degil. Kendince nemasini aldigi yerlere hizmetini yapmak. Burada cikmis koyun olun ses cikarmayin. Devlet herturlu savurganligi yapsin, vatandasin vergisini onun bunun hizmeti icin ona buna peskes ceksin, cari acigi ucursun ama sen sakin gikini cikarma. Kit kanat gecin, Ac yat kuru sogan ye ama sana kazigin yaglisini sokan devlete ses cikarma.

Kendince millete akil verdigini zannediyor. Yukarda senin vurguladigin noktayi bende vurguladim hala ayni tranere... Bu arkadas ya bizimle kafa buluyor yada diger arkadasin dedigi gibi gercekten maas'li bu isi yapiyor yoksa bir birey harbiden kendini bukadar rezil etmez yavf...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yabancı dili olmayan adamı ateşe diye Avrupa'ya gönderip birde yanına tercüman veren bir ülke burası.

Aynı zamanda elektriği ve suyu olmayan köylülere çamaşır makinası dağıtan bir ülke..
  • Yalancı herif! Benzin krallığı burnunun dibinde. 500 tane adam tutsan onlar kucaklar da gelir varilleri.

Amerika'nin 350 milyon nüfusu var herifler okyanus ötesinden alıyor benzini yine bizim kadar ödemiyorlar benzine.

Aptaldır bunlara inananlar.

• Millet kontak kapatsın dediğiniz gibi toplu taşımaya yönelsin eğer ki çıkıp maliye bakanı panikle vergi oranını indirir.

Güvendikleri zaten kontak kapatamamak.

Millet dünya kadar para bayıldı araba aldı kapı önünde yatması için mi aldı?

Kullanmayacaksa araba almaz neden para bağlasın arabaya...

O zaman al sana bir kriz daha...

Sıfır arabalardan alınan ÖTV vergisi + yakıttaki ÖTV vergisi olmayınca nereden dolduracak devlet keseyi arkadaş ?

Ben İzmirdeyim hadi ama o metrobüslere kaç kişi daha binebilecek ?

İzmir de bile metro tıklım tıklım ve trafik dolu iken, trafik boşalsa o metrolara nasıl sığacak insanlar ?

Araba kullanmayanlarda mağdur olmayacak mı?

Nasıl yürüyecek sistem ?

Sanıyorsunuz ki Türkiyenin büyükşehirleri Londra, Newyork gibi...

Adamların nüfusu 7-8 milyon toplu taşıma sistemi gelişmiş.

İstanbulun nüfusu 15 milyon gayri resmi kaç milyon kim bilir...

Sigaraya zamda Newyork ta da 10 lira dedin savundun ama onların yıllık geliri 35 bin dolar, bizim ki 12 bin dolar.

Ne yaptın tiryakileri kaçak sigara almaya teşvik ettin.

Kim kazandı terör örgütü...

Kim kaybetti ?

Devlet+vatandaş=Ülke

Sigara sağlığa zararlı, ölümcül bir olay ama derinlemesine ve uzun süreli teşvik gerekir.

Birden 7-8 lira yaparsan sonuçları karaborsa ve kaçakçılık olur.

Avrupada 3. sıradayız vergi oranında ama bakalım avrupada ki milli gelir ile akaryakıt indeksine?

Norveçte yıllık gelir 50 bin dolar.

Türkiyede 12 bin dolar.

Benzin fiyatlarımız aynı.

Mantık hatası dolu...

Madem cari açık var neden ötv ye indirim yaptın geçmişte ?

O zaman yok muydu?

Akaryakıt tüketimleri azalsın aynı olacak...

İndirim....

Türkiye üretim ile değil tüketim ile ayakta olan bir ülke.

Tüketim durdu mu...

Ekonomi durur.

Bunu bakanımız biliyordur muhtemelen.

Akaryakıt alımları dursa, millet toplu taşımaya yönelse kimse işine vaktinde gidemez muhtemelen kaos olur.

Mantığı yok bu işin.

Zaten demek istediği şey;

Dar gelirli arabaya binmesin, orta ve ortaüst kesimi biraz daha soyalım.

Nasıl alkol kulllananlar fahiş vergi oranları ile salak yerine konuluyor?

Ben sigarayı bıraktım, alkolü kullanmıyorum ve arabamı dizel olmasına rağmen 3 ayda yalnızca 500 km elzem olarak kullandım.

Burada eleştirenlere tavsiyem vergi yükü olan şeyleri almayın.

Sık sık araç ve telefon değiştirmeyin.

Sigarayı bırakın.

Alkole ara verin.

Elzem olmadıkça araba kullanmayın.

Sonra reklamlarda izleyelim "Alın verin ekonomiye can verin"

Hem sağlık hem para...

Çünkü belli bir kesim salak yerine konulmaya çalışılıyor.

Tabanları alkol sigara tüketmiyor.

Ama ticari desteklerini teşviklerini sizin bu ödemelerinizden alıyorlar.

Sonra çıkıp "alkol alan alkoliktir, onlar bile bana oy veriyor sen düşün" diye tv lerde daha çok görürsünüz.

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış.

Millet şimdiye kadar tepki göstermedi diye eleştiriliyordu ama toplu tepkiyi gezi de gösterince çapulcu oldu milyonlar.

Sistem o kadar güzel sağlamlaşmış ki.

Manevra kabiliyeti yok milletin.

Faşizmi sorgulayanlar Fransa daki banliyö göçmenleri arabaları ve tüm şehri yaktıklarında polisin tutumuna bir göz atsın.

Hiç unutmuyorum bizim muhabir gitti sordu polis şefine;

Ne yapacaksınız ?

"Sizde olsa ordu bile gelirdi ama bizde bir şey olmayacak biz sadece bu çocukların evine dönmesini istiyoruz" dedi.

Gösterici olan halkın bir kısmını gazdan korumak isteyen işletmelere ceza vermekle tehdit ediyorlar.

Ölen, kör kalan, sakat kalan gençler var ortada polis şiddetinden.

Sesini çıkaran darbeci, çapulcu...

Demokraside erken seçim kararı alınırdı.

Ama korkuldu...

Şimdi imaj tazelemesi yapılacak ve seçimlere kadar unutturulacak.

Madem sandık ta sandık diyordun neden korktun erken seçimden?

Memleketimde öcalanı asmadı diye Ecevite demediğini bırakmayan kesim, hükümete pkk ve öcalanla görüşmeler konusunda destek oluyor.

Ecevite boynu bükük durdu Clintonun karşısında diye bir foto ile yıllarca karalayan kesim,

ABD nin askerlerimizin başına çuval geçirilmesine rağmen ses çıkarmadı.

Ben bu ülkede mantık arıyorum bulamıyorum.

Bulan alıntılasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Dostum adamin amaci hak aramak felan degil. Kendince nemasini aldigi yerlere hizmetini yapmak. Burada cikmis koyun olun ses cikarmayin. Devlet herturlu savurganligi yapsin, vatandasin vergisini onun bunun hizmeti icin ona buna peskes ceksin, cari acigi ucursun ama sen sakin gikini cikarma. Kit kanat gecin, Ac yat kuru sogan ye ama sana kazigin yaglisini sokan devlete ses cikarma.

Kendince millete akil verdigini zannediyor. Yukarda senin vurguladigin noktayi bende vurguladim hala ayni tranere... Bu arkadas ya bizimle kafa buluyor yada diger arkadasin dedigi gibi gercekten maas'li bu isi yapiyor yoksa bir birey harbiden kendini bukadar rezil etmez yavf...

Boşa uğraşıyoruz bu adamla mücadele ederek ama ben yine de devam edeceğim Bizim seçtiğimiz insanlar bizi düdüklüyorsa ben buna sessiz kalıp da TASARRUF yöntemleri arayamam!!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.